Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Zuhanyhíradó: Ma senki nem ejtette el a szappant

2013.01.31. 11:52 Püspök utcai gombaszedő

Bár ma van az átigazolási szezon utolsó, hivatalosan legizgalmasabb napja, a szívünket leginkább megdobogtató átigazolási bomba tegnap robbant: a debreceni Varga József a Bundesligába igazolt!

Ne sírj, nem olyan borzalmas a helyzet.

Az újságírás ősi hagyományainak megfelelően persze a fenti mondat sokkal bombasztikusabbnak hat, mint a valóság. Varga valójában a biztos kieső Greuther Fürth együttesébe igazolt, ráadásul csak fél évre, kölcsönbe. Papíron nem tűnik a legjobb választásnak, de azért talán mégsem annyira sötét a helyzet.

A pohár félig tele, kérdés, hogy mivel

Kezdetnek például rögtön mondhatjuk azt kis rosszindulattal [vagyis inkább helyén kezelve] hogy bárhol jobb neki, mint az NB1-ben. Nem mintha az NB1 olyan borzalmas lenne [dehogynem], de nehezen látható, hogy és hova tudna továbbfejlődni környezetváltás nélkül.

Másfelől meg igaz, hogy a Fürth borzalmasan gyengén teljesít a Bundesligában, viszont legalább nem köti le magát hosszabb távra, így rögtön két negatívumot sikerült összekombinálni úgy, hogy kioltsák egymást. Ráadásul lesz magyar csapattársa is

De a legfontosabb érv a döntés mellett, hogy gyakorlatilag nincs mit vesztenie. Akárhogy is teljesít odakint, legrosszabb esetben is visszakerül oda, ahonnan jött. A válogatottbeli helyét nem fogja emiatt elveszíteni, a kiesést se fogja a nyakába varrni senki, az égvilágon semmiféle extra teher nem fogja nyomni a vállát. Ugyanakkor védekező játékosként bizonyára rengeteg lehetősége lesz bizonyítani.

Hogy megragadja-e, az már csak rajta múlik.

Címkék: magyar foci


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr135054734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.01.31. 12:49:42

Mindenképp jobb neki a bundásban, mint az nb1-ben, viszont fura mód a válogatott nem biztos, hogy olyan sokat tud profitálni ebből a transzferből rövidtávon. Hogy miért? Mert ő az nb1-ből is ki tudta hozni magából a maximumot a válogatottban. Ha nem sérül le ami azért magyar focisták esetében elég gyakori az első külföldi klubjuk első fél évében és ha nem szédül el a betonon valamint nem csak arra koncentrálja az erőit, hogy ott kinn menjen a játék akkor kalapemelgetés.

miller draft 2013.01.31. 14:55:01

Így téged olvasva egészen értékelhető az igazolás. Első hallásra letaglózott, mivel ez Fürth eszméletlenül kilóg lefelé a Bundesligából. Mint a válogatott topicban is írtam, egyes mérvadó sajtóvélemények szerint a Fürth olyan szezont futhat mint a németországi elrententő példa, a negatív csúcs a Tasmania Berlin (igen Csigusz valóban létezik ilyen nevű csapat :-) ) És ebből a sajátságos rekordból én kihagynám a magyarokat.

miller draft 2013.01.31. 14:59:56

@miller draft: Pontosabban, létezett ilyen nevü csapat. 73-ban megszűnt, szebb napjaiban még Lóránt Gyula is volt az edző náluk.A 65-66 os Bundesliga szezonban két győzelemel bírtak kiesni.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.01.31. 15:02:44

@miller draft: Mondjuk ez egy jogos aggály.

Ennél érdekesebb viszont, hogy ha hinni lehet a wikipediának a Tasmania olyannyira létezett, hogy az ominózus szezon után két évvel Lóránt Gyula lett az edzőjük.

miller draft 2013.01.31. 15:36:24

Ha a német focival kapcsolatban bármi érdekel, itt a hiteles válasz! Jobb mint a Wiki. Én évek óta ezt böngészem.
www.fussballdaten.de/bundesliga/ewigetabelle/

szilvapálinka 2013.01.31. 17:47:56

Érdekes azért, hogy a loki veretlenül bajnok csoportkörös, stb csapatából gyakorlatilag senki sem kellett senkinek.

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 18:39:09

A lehető legjobb helyre mente Varga, a Bundesligába, és hogy mi lesz majd, az legyen a nyár problémája. Biztos vagyok benne, hogy jól le fogja tudni követni a német fodbalt, és csapatának egyik erősségévé fog válni, még egy gólt is lő majd tavasszal.

Amúgy nem tudom, megvan-e, hogy két Bundesliga-csapatnál is magyar a házi góllövőlista vezetője.

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 18:42:55

Amilyen zsugát tett a Nemzet Józsikája jobb bunkóból balszélsőbe Stiebernek a svédek elleni győztes meccsen, kicsattanó optimizmussal várom meccseit.

miller draft 2013.01.31. 19:02:34

@Fodbalista: Meg van :-) Baszki most látom, mindkettő ismerősöm a Facen. Szóval ha a kopasz debreceni srác akar valamire jutni, jó lesz ha bejelöl.

TOL 2013.01.31. 21:02:32

Jó döntés a Fürthbe igazolni.
Kemény pörgös meccseket fog játszani és még az is lehet , hogy Varga és Stieber vezérletével bent marad a Fürth.
A schalke ellen lesz egy jó esélyük a bizonyitásra és talán a második gyözelmüket is megszerzik.

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 22:45:28

Egyébként th, kétszer.

Greuther Fürth.

A csapat honlapján már ott figyel Varga a nyitólapon szép zöld mezben, tooltipbe is betették a nevét, de hír még nem szól róla, a játékosok listáját sem frissítették vele. Na majd hamarosan megismerik a nevét.

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 23:35:31

Varga szombaton debütálhat a Bundesligában
"Már az itt eltöltött néhány óra bebizonyította, hogy jó helyre kerültem" - mondta Varga József, miután aláírt a német bajnokságban szereplő Greuther Fürth csapatához. "Engem mindig is vonzott a Bundesliga légköre, az a profizmus, az a precizitás, ami a német labdarúgást jellemzi" - tette hozzá a Debrecenből fél évre a német klubhoz szerződött 24 esztendős focista. A játékos elmondta, hogy pénteken reggel már a csapattal tart Gelsenkirchenbe, és csak az edző döntésén múlik, hogy pályára lép-e a szombati, Schalke elleni összecsapáson, ugyanis a játékengedélye megérkezett.

Nikolics nem igazol a Serie A-ba
Az olasz átigazolási piac 19 órakor zárt, így a Serie A-ból már nem igazán várható bejelentés. A Siena érdeklődött Nemanja Nikolics iránt, de úgy néz ki, hogy a Videoton gólkirálya nem igazol az olasz sereghajtóhoz, miután a klub kiadta az érkezők listáját, és azon nem szerepel Nikolics neve.

www.origo.hu/sport/percrolpercre/20130131-atigazolasi-idoszak-percrol-percre.html

Fodbalista (törölt) 2013.01.31. 23:42:44

Egy megjegyzés: egyre inkább azt látom, hogy a legjobb magyar játékosok prémium bajnokságokba kerülnek, és meg is állják ott a helyüket, a második vonal felsül a BHK-ban, a reszli meg egyre jobb az NB1-ben is.

A bundesligában már lassan arról beszélhetünk, hogy elérte a kritikus tömeget a magyar játékosok száma és minősége, lassan kezd jól csengeni Németországban, ha valaki magyar fodbalista.

Remélem, egyre több magyar játékos fog élni az úttörők által megnyitott lehetőségekkel.

miller draft 2013.02.01. 07:46:39

Az tény, hogy a Bundesligában soha nem látott számú magyar játszik, és pont a Bundesliga felfutása idején (természetesen ezzel nem azt mondom, hogy a magyarok miatt van a felfutás). Ráadásul több olyan játékosunk is van kint akik csapatuk meghatározó játékosai.Egyébként szerintem az, hogy a német kis és közép csapatok bátran nyúlnak magyar játékosokhoz nagyben köszönhető az elmúlt 15 évben kint játszoknak. Király, Dárdai, Lisztes jól teljesített, most Szalai és Huszti emeli az ázsiót.....szóval jól pörgetnek a fiúk.

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 17:46:34

Így is kell, Józsika, egyből nyerni Gelsenkirchenben a Fürth-tel, megérdemelten végigjátszva az első Bundesliga-meccset.

A KisKokót is pont így kéne bedobni a tutiba az oláhok ellen.

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 17:53:32

Jól tette Varga, hogy nem a Schalke ajánlatát választotta, most búsulhatna, hogy nem játszott az utolsó elleni hazai zakó alkalmával, így meg örülhet, hogy idegenben verték az éllovast, és végig is játszhatta a meccset.

miller draft 2013.02.02. 18:13:45

@Fodbalista: Nem mondod, hogy a Schalke is kereste?????

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 18:39:52

@miller draft: nem. :)

Ha így a folytatja, akkor viszont már nyáron is keresheti.

Győzelem, Schalke, idegenben, ugorgyunk.

Legtöbbet futó játékosok a meccsen: 1. Stieber 11.66 km., 2. Varga 11.04 km.

Legtöbb sprint a meccsen:
1. 29
4. Varga 22
5. Stieber 21

Legtöbb intenzív futás a meccsen:
1. Stieber 79
9. Varga 53

Kapuralövés:
Stieber 1, Varga 1

Legtöbb párharcot vívott játékos a meccsen:
1. 19
7. Stieber 11
10. Varga 10

Legtöbb Ballkontakt a Fürthben:
1. Varga 45
3. Stieber 41
(A Schalkéban 8 játékos is megelőzi Vargát - ennyivel többet volt náluk a labda.)

Passzpontosság:
Varga 12/16 75%
Stieber 7/11 64%

Vagyis úgy tűnik, Varga és Stieber néhány mutatóban kiemelkedett a mezőnyből, és a többi mutató mindegyikével a mezőny első felében voltak.

Nem véletlen, és nem érdemtelen, ami Vargával történt a bemutatkozó meccsén, bebizonyította, hogy megüti a Bundesliga szintjét játékban és fizikálisan. Ha mentálisan is le tudja követni az élfodbalt, nagy jövő vár rá.

miller draft 2013.02.02. 19:22:20

Nagy jövőt már ebben a korban nem várok, de a válogatott egy stabil Bundesliga játékosból is profitál.

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 19:45:26

@miller draft: többet ér ő, mint elsőre tűnhetne. Ő olyan játékos, aki kimagasló teljesítményre képes minden meccsén. Mindegyiken, YKWIM. BL-ben, válogatottban, NB1-ben, Magyar Kupában, mindenhol, mindig ő a mezőny egyik legjobbja. Eközben nem sérülékeny, és sportszerűen, a csapattársai, edzői, az ellenfél, a közönség és a játékvezető tiszteletét kivívó módon játszik.

A számok nyelvén ő egy tipikus 10 millió eurós, AAA+ befektetésre ajánlott játékos, akit tévedésből aluláraztak.

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 19:52:58

A lehető legjobb helyen árazzák újra Vargát.

miller draft 2013.02.02. 21:34:14

@Fodbalista: Na azért ne szálljunk már el. Varga olyan mint anno Szalacsi, Árpád szomszédja, egy jó munkás ember. A Bundesligában van néhány 10 millió eurós játékos. Varga ezektől kurva messze van. Most a helyén van, a lokit és a magyar bajnokságot kinőtte, de kb ennyi. BHK Bundesliga max középcsapatig.

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 23:40:46

@miller draft: azok a tízmilliós játékosok nem olyan sármosak, mint Varga.
süti beállítások módosítása