Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A legismertebb magyar klub: Debrecen?

2013.02.11. 15:54 szilvapálinka

Vukasin_Poleksic_2471626b (1).jpg

Glen Johnson fejvesztve ünnepli Kuyt gólját

Sokáig divatos vitatéma volt, hogy melyik magyar csapatot ismerik legtöbben külföldön. FTC, Dózsa, vagy a Puskás-féle Felcsút Kispest? A Debrecen most komolyan kezd felzárkózni az ismert csapatok versenyében, a google a 'match fixing Debrecen' keresésre 168 ezer találatot ad (a 'Debrecen bunda' keresés nem tekinthető tudományos felmérésnek, mert az a régebbi debreceni bundákat is hozzáadja). Nem túlzás azt állítani, hogy a világ minden lapjának sportrovata beszámolt a Liverpool-Debrecen meccsről. 

N0051751360132064057A.jpg

Ártatlan

Angliában vezető hír volt az ügy, a Daily MailThe SunTelegraphGuardian, Mirror, The Independent mellett több száz híroldal beszámolt róla. Európa többi újságját nem akarjuk felsorolni, de a bunda híre nem állt meg a kontinensen, IndiaKözel-KeletÚj Zéland, és Ausztrália lapjai is beszámoltak róla. A foci iránt kevésbé érdeklődő Usában a két legnagyobb országos terjesztésű lap  (USA TODAY,és New York Times) olvasói is értesültek a hírről, ami természetesen szintén felkerült a CNN, Fox, BBC, Reuters, Espn, Sky és más online hírügynökségek oldalaira is. 

images (1)_2.jpg

A Debrecen azt mondja, na bumm, régi ügy, a kapus nem jelentette. A magyar-izraeli válogatott meccsből azonban talán annyit tanulhattunk, hogy az európai focidiplomáciában hazánk nem számottevő tényező, és ha a az UEFA és FIFA látványos lépéseket akar tenni a foci megtisztításáért, akkor lehet hogy megint rajtunk nem lesz sapka. 

116-600x400.jpg

Blatter és Platini töpörtyűt készit a bőrünkből

Címkék: bunda Debrecen fodbal


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr345073084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

losik 2013.02.12. 07:44:57

Kedves számomra oly kedves NEVŰ szerző!

Kezd kicsit unalmas lenni ez a Debrecennel való foglalkozás. Egy nap két poszt is készül rólunk, kezdem azt hinni, hogy komoly tényezőnek tartasz minket, hiszen annyit foglalkozol velünk. Idézz már egy olyan hivatalos cikket, amiben azt írják, hogy bunda volt a meccs! Az, hogy külső emberek befolyásolni akarnak meccseket, DE NEM SIKERÜL, annak mi köze van a bundázáshoz. Ennyi erővel a Liverpoolról is írhatnál, hiszen ők is "belekeveredtek". Hidd el vizsgálták eleget a játékosokat. Ha lett volna valami, akkor nem csak "jelentés elmulasztása" miatt büntetik őket.
Ja és csak szólok, hogy anno a Sampdoria elleni meccs előtt is volt megkeresés, azt jelentették a játékosok. Volt azóta hír róla? Nem. Majd ha egyszer előkerül írhatsz róla újabb bundacikket. JA bocs ott mi nyertünk...
Egyébként tudom, hogy tök feleslegesen írtam le mindent, de már reggel felb.szták az agyamat, és aztán jött ez a cikk is....

miller draft 2013.02.13. 07:02:15

Igen, jól érzed tényleg feleslegesen írtad le. kénytelenek vagyunk itt hazai pályán a saját fegyvereinkel harcolni "veletek". A ti pályátokon (értsd:loki topic)nekünk kell megküzdenünk az olyan véleményekkel, hogy a budapesti csapatok által nyert bajnokságok vagy bundák voltak (unalmas) vagy még akkor nyerték mikor a labda kocka volt (hülyeség) vagy házi bajnokság volt( nem tehetünk róla, hogy vidéken még a gulya legelt a mezőn mikor nálunk már kapukat raktak rá). Szóval vagy harcolsz ahogy tudsz, vagy....... Ja viszont itt nincs modiért kiabálás mint nálatok ha olyan vélemény hangzik el ami nem illik a Loki az ország legjobb csapata "forever" elvbe!

miller draft 2013.02.13. 07:03:32

Ja és a Sampdoria elleni győzelem inkább a vicc kategória még akkor is ha nem volt bunda.

losik 2013.02.13. 07:40:20

Micsoda érvek.
Mint az oviban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 11:17:35

@losik: Nézd, az tény, hogy az angol nyelvű sajtó tele volt ezzel a hírrel, talán csak nem baj, ha ezt észrevesszük? Nehéz is lenne nem észrevenni, ahány angol kollégám és ismerősöm kérdezte meg tőlem az utóbbi napokban, hogy tényleg a Debrecen, és kik ők, mik ők.

Persze, lehetne másról is írni, de tudod jól, hogy ez nem egy hírportál, mindenki arról ír, ami épp eszébe jut.

losik 2013.02.13. 12:07:25

@Püspök utcai gombaszedő: Miért, ott úgy tállalták, hogy ez egy megvalósult bunda volt?

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 12:11:04

@losik: A bunda az bunda. Leírták, hogy a játékosok feladata az volt, hogy legalább három gól esik a meccsen, és hogy nem sikerült teljesíteni. (Amit sokan elég viccesnek találtak a Liverpoolra nézve, de ez már más tészta.)

losik 2013.02.13. 12:23:50

Ehelyet pedig az történt, hogy a játékosok feladata LETT VOLNA ha.... DE NEM ÁLLT AZ ALKU! Tehát ez bundázási kísérlet, amit nem jelentett(ünk) Ha lett volna mit bebizonyítani, akkor bebizonyítják.
Amúgy meg lehet, hogy a liverpooliak meg a másik maffiánál, pont az ellenkezőre fogadtak. :)
De felesleges a vita.
Egyesek azt szinte természetesnek veszik, hogy egy csapat az edzője ellen játszva ég egy lichtensteini csapat ellen, ezt meg fújják a végtelenségig...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 12:30:49

@losik: Most nem tudom, mit hisztizel. Kérdezted, hogy pontosan mit írt az újság. Én leírtam. Te erre jössz mindenféle olyasmikkel, amikről nem írtak.

De ha már szóba került a dolog: az edzőbuktatás korántsem olyan súlyos rákfenéje a világfutballnak, mint a fogadási csalás.

Egyébként én a helyedben még nem zárnám le az ügyet, hiszen az Europol még nem mondott semmit hivatalosan, a vádemelések csak ezután jönnek. Úgyhogy még nem tudhatjuk, mit tudnak bizonyítani és mit nem.

Az, hogy Polekszicset már egyszer elmeszelték, nem jó ómen. (Igen, tudom, hogy "csak" megkeresés elmulasztásáért meszelték el. Al Caponét pedig "csak" adócsalásért.)

losik 2013.02.13. 12:58:10

Hát én a szerény angol tudásommal ki tudtam venni a linkekből, hogy igenis, említik, hogy kísérlet volt nem bunda. Amúgy ha valaki átvesz pénzt mondjuk arra, hogy kikap, de nem kap ki akkor az bunda vagy nem?

Ja hogy az edzőbuktatás normális dolog? Nemzetközi meccsen? Akkor rendben.
Hagyjuk is.
Kár, hogy ez a blog is sokkal színvonalasabbnak indult, mint ami lett belőle...
Tudom, nem kell olvasni. Rendben.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 13:42:27

@losik: Ne forgasd ki a szavaimat, az edzőbuktatás egyáltalán nem normális dolog. De maximum a nosztalgia rovatba férne bele, mivel semmi aktualitása nincs.

És ha az én véleményemet kérded, hogy mi a bunda, engem nem érdekel a csűrés-csavarás, hogy ez csak kísérlet volt, meg csak nem jelentették, de becsszóra elfogadták a pénzt, vagy elfogadták, de később visszaadják. Ha megkerestek, és te nem jelentetted azonnal, akkor az én szememben bundáztál, kész. Lehetnek enyhítő körülmények, de a lényegen ez nem változtat. Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 13:47:35

Egyébként sajnálnám, ha egy ilyen piszlicsáré dolog miatt az egész blogot hanyagolnád.

Amint írtuk is (de amúgy is tudod), sokan vagyunk és sokfélék, akik írunk ide. Én se értek egyet mindennel, amit leírtunk itt, de nem fogok ezen hisztizni.

miller draft 2013.02.13. 17:28:38

@losik: Színvonal esést hozott, hogy nem nyalunk a lokinak, vagy mire gondolsz? Esetleg az jelent visszaesést, hogy megjelent néhány írás ami nem arról szólt, hogy mennyire über fasza, hogy stadion épül Debrecenben, mert a Loki és a hajdúsági emberek nagyon megérdemlik. És az a szemét csúnya UEFA meg az ügyészség megint a lokit akarja besározni?
Maradj már picsogsz itt meg jössz a Vadúz elleni meccsel, tudsz te ennél lokistábbat is, bassz oda. Kérdezd meg, hogy a bunkó pesti csapatok miért nem nyernek mostanában semmit, vagy esetleg menj tanácsért Té haverodhoz, ő majd kioktat történelem hamisításból.

losik 2013.02.13. 19:22:32

@miller draft: Muszáj neked folyton általánosítani a lokistákat. Én én vagyok, nem CR nem Té és nem is más. Nem kell nyalni a Lokinak, (hiteltelen is lenne), de sok volt foglalkozni az "ultradivattal", meg utána (előtte) rögtön a bundával gúnyosan. A többi csapatról miért nem írtatok cikket, pedig volt egy pár meccs, ahol nem csak megkeresés volt. Vagy a Sebők ügyről, arról is cikkeztek a külföldi lapok...
Ja meg a Fradi stadion az már smafu nektek? :) "
Hát Bástya Elvtársat már senki nem akarja megölni?! Hát Bástya Elvtárs már szart sem ér?!”.

miller draft 2013.02.13. 19:50:50

@losik: Örülök, hogy nem vonultál száműzetésbe...
A Fradi stadion nem téma, mivel egyrészt náluk reális esély van arra, hogy nem csak a megnyitóra telik meg, másrészt Budapestre kell egy stadion ahol a válogatott játszhat, ha már a mienk (Szusza) nem felel meg a hatalmasságoknak. a bundaügyben számomra egyetlen érdekesség van. Mikor először lehetett hallani, a bochumi ügyészség állítólag egyetlen magyar csapatot nevesített az Újpestet, na most nézzük meg, hogy milyen csapat nevek vannak, milyen párosítások...!

losik 2013.02.13. 20:24:29

@miller draft: A látogatottságra itt is megkérdezném, hogy az elmúlt évtized 5 leglátogatottabb hazai klubmeccsén melyik magyar csapat volt ott a pályán? Pedig nem is Debrecenben játszottunk :) Ennyit a reális esélyről... :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.13. 20:26:12

@losik: És ebből hányan nem valamelyik fogadási maffia képviseletében érkeztek? :)

losik 2013.02.13. 20:35:49

@Püspök utcai gombaszedő: HAHA
(és ezzzel most nem azt a gittegyletet idéztem meg...)

miller draft 2013.02.13. 20:43:54

@losik: Ne röhögtesd már ki magad. Kisbarátom (felétek ez a bevett stílus mint láttuk), kurvára szeretnél te egy olyan rangadót mint a Fradi-Újpest. Vicces mikor próbáljátok a Tírek elleni meccset túl pörgetni, de igazság szerint rajtatok kívül a kutyát sem érdekli. a ti kupa meccseitek budapesten nem rólatok, hanem az ellenfélről szóltak. ti kb az agrár jellegűeket érdeklitek csak.

losik 2013.02.13. 23:00:24

@miller draft: Bizony ám. A világverő Levszki miatt zarándokolt ki huszoegynéhányezer ember....
Befejeztem.

miller draft 2013.02.14. 07:21:13

@losik: Ezt a "befejeztemet" vegyem fenyegetésnek? Te faszláma nem is tudtam, hogy az ilyen szar csapatok elleni meccseiteket is pesten játszottátok. Azt hittem az a másik hazai pályátokon Nyíregyházán volt. De tudod mit nekem megér ennyit, elismerem, hogy a loki nyerte a legtöbb jogos bajnoki címet, ti vagytok az országban a legtöbben, és még egy huszonezres stadion is kicsi lesz nektek, hiszen hétről-hétre tízezren vagytok a meccseken. Még idegenbe is mindig ezres nagyságrendben érkeztek.
Ja, és a Tíregy-Debrecen a rangadók-rangadója itthon!
süti beállítások módosítása