Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bábelcsaba Előre SE

2013.03.31. 20:27 A szerethető dózsás

Békéscsabai_Előre_-_Zete_2004.jpgDajka: Köd előtte, köd utána?

A Békéscsaba az őszi fordulóban mindössze egyszer kapott ki, a tavaszi szezonban azonban vergődik és a legutóbbi két mérkőzését is elvesztette. Különösen fájó volt az egyébként mélyrepülést végző Szolnok elleni múlt heti vereség (a Csaba már 2:0-ra vezetett és 3:2-re nyert a Szolnok).

A szolnoki győzelmet 8 vendégszurkoló ünnepelte (bár mint később részletezzük, a meccs nem miattuk lett híres). Nyolc! Szolnok és Békéscsaba között óránként járnak vonatok és egy 100 kilométerre szóló jegy megváltásával – attól függően, hogy az EU pénzekből éppen hol mószerolnak egy kis pályafelújítást – másfél óra alatt meg is teszi az ember az utat. Nem kell persze rohanni, a túri, gyomai és berényi restik európai szintű sör és rövidital kínálattal várják a szurkolókat (ne feledjük, büfékocsik már nincsenek). Szóval nyolcan vágtak útnak volt NB1-es csapatuknak a listavezető elleni rangadójára.

A Csaba aztán most hétvégén a Szparitól is kikapott és a Mezőkövesd beelőzte őket  a bajnoki tabellán (vajon a váci stadionban fognak játszani, vagy addigra kész lesz az egri?).


Mi lehet a bajok forrása?

25274_img_4000_large_normal.jpgPásztor: Rosszkor kérünk mosolyt?

Pásztor József, szakmai igazgató szerint a sok külföldi játékos nem beszél közös nyelvet: ''A sok légiósból adódóan nem nagyon tudnak kommunikálni egymással a játékosok.''


No shit, Sherlock? Remélem azért tudják, hol vannak. Durva lenne, ha egy kolumbiai légiós a nyelvi nehézségek miatt tévedésből írt volna alá a Békéscsabához Tatabánya helyett. A békési kolumbiai légió az ecuadori Octavio Zambrano, a Tatabánya korábbi trénere javaslatára került ugyanis Magyarországra. A csabai kezdőcsapatban két-három magyar játékos maradt mutatóba.

Egyébként milyen nyelvismeret kell a pályán? Passz, fakjú, driből, henc, kurva, korner, sút, ovszájd. Amúgy meg egyforma mezben vannak, az is sokat segít. De legyen a szakmai igazgatónak igaza. Ha valóban kell nyelvismeret, akkor minek igazoltak négy raklap külföldit?

foci_elore_2012_ignacz_bence_214.jpgNem tévedés, ez egy magyar enbékettes meccs.

Egyáltalán, miért játszhatnak külföldiek a magyar alsóbb osztályokban?

kolumbiai-bekescsaba-e1361359243301.jpgIsmerkedés. Kolumbiaiak: Dajka. Dajka: Kolumbiaiak.

A nyelvismeret hiánya egyébként előny is lehet, a csapat nagy része ugyanis így mit sem ért a ''Kurva gyenge, magyar focistákat'' rigmusból. Dajkának persze nincs ilyen problémája, ő pontosan érti a neki címzett bekiabálásokat, amik közül talán elegendő ha a tömör ''Dajka takarodj!'' kórust idézzük. A többiről beszéljen maga a mester:

Amikor vonultam be az öltözőbe, 150-200 szurkoló  [a rossznyelvek szerint ennyien nem is voltak a meccsen, persze lehet, hogz telefonon erősítést hívtak - a szerk.]  szidta az anyámat, amit nem vagyok hajlandó elviselni. A fülemre tettem a kezem és mutattam, hogy hangosabban, mert nem hallom, utána még vagy 40-50-en ott acsarkodtak, aztán hazamentek. Tudom, hogy ez olaj volt a tűzre, de dacos ember vagyok, nekem senki ne szidja ordenáré módon az anyámat, főleg ne olyanok, akik még nem is éltek akkor, amikor én már a magyar fociért dolgoztam.

2012June09Saturday132333dajka_laszlo_bajnok_foto_taki.jpgA csabai szurkolók is ezt szerették volna csinálni Dajkával.

Te menj oda, ő jöjjön ide

Miután a nézők egy csoportja Dajka László vezetőedző távozását követelte, Dajka felajánlotta a vezetésnek, cseréljenek helyet Pásztorral (Pásztor szakmai igazgató), de végül minden maradt a régiben.

Az is megfordult a fejemben, hogy lemondok, de aludva egyet az esetre, erre most már kevés esélyt látok. Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a szurkoló kijöhet a meccsre és szurkol vagy nem szurkol, de akár otthon is maradhat. Igazolásokról, edzők sorsáról nem dönt, az csakis a tulajdonos kompetenciája. A kialakult helyzetre való tekintettel azt azonban felajánlom a vezetőségnek, hogy cseréljünk helyet Józsival. Az én elképzelésem szerint ő meccselne, én pedig ülnék mellette a kispadon. Ezzel mindenki jól járna.

Érdekes ötlet. Ha holnap elkúrok valamit a munkahelyemen, és is felajánlom a főnökömnek, hogy cseréljünk. Az, hogy a szurkoló ne járjon meccsre, nem egy eredeti ötlet, az MLSZ régóta harcol ezért. De úgy magunk között, őszíntén, a hazai meccseken kábé ötszázan vannak, ki fizeti a csabai idegenlégiót?   

Dajkának nem ez az első rodeója Békéscsabán

2005: A közös gyakorlás után a vezetőedző elmondta: most már ő is teljesen kikészült idegileg, ezért orvosi javaslatra néhány nap pihenőre van szüksége. Ez azt jelenti, hogy nem tart a csapattal a Fáy utcába, és egy mérkőzés erejéig az a Jakab Péter ül le ismét a kispadra, aki a csabaiak őszi edzőváltása alatt - amikor Vágó Attilát Dajka László váltotta - már két mérkőzésen irányította a viharsarkiakat.

"Próbálom magam kikapcsolni, teljes pihenőre van szükségem" - mondta Dajka. - "A legutolsó esélyt még megadjuk a főtulajdonosnak, hétfőig kiegyenlítheti a számlákat, és akkor nagyjából együtt marad a csapat. Ha nem, még az is elképzelhető, hogy megszűnik a labdarúgás Békéscsabán".

Aligha érne bárkit is meglepetésként ha hétfőn már nem Dajka lenne a vezetőedző Békéscsabán.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr395186160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bcs csl 2013.04.01. 13:22:12

Sziasztok, elég korrekt írás. Azt azért tudni kell, hogy ennek a feljutós sztorinak elég erős politikai hátszele van. Állítólag Dajka nem is akarta ide jönni, jól elvolt ő Felcsúton. Viszont tudja, hogy ő a szponzor (és a Fidesz) embere, tehát túl fontos ahhoz, hogy csak úgy lelépjen, ezért is viselkedhet ilyen arrogáns gyökér módon. Ha mégis lelépne, akkor az azt jelenthetné, hogy a nagy emberek levették a kezüket a Csabáról, bár ez csak az én spekulációm.
Hogy szétverte a Pásztor által épített csapatot, és hogy a kutya sem kíváncsi erre a szedett-vetett társaságra, senkit nem érdekel.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.04.01. 13:37:18

@Bcs csl: Olvastam a cikket és az járt a fejemben: na de hol jön ide a politika? Valahol kell lennie ahhoz, hogy kerek legyen a sztori.

Most már értem.

Bcs csl 2013.04.02. 17:04:09

Szerencsére rosszul mértem fel a helyzetet, szerződést bontottak Dajkával.
süti beállítások módosítása