Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Melyik a legnépszerűbb magyar focicsapat?

2013.04.17. 22:28 A szerethető dózsás

gr5.jpgLe vagyunk maradva: Az Ön nemi élete megfelel a nyugati átlagnak?

Mi is elolvastuk az IMG "Magyarország: Piaci tanulmány és nemzetközi összehasonlítás" című 49 oldalas, 24 millió forintba kerülő értekezését, és egyáltalán nem értjük a felháborodást. A tanulmány igenis tartalmas és ne legyünk igazságtalanok. Hasonló tanulmányok  százával készülnek az önök pénzén, és azok is hasonló színvonalúak. A készítők előszeretettel használják a szövegszerkesztők kínálta illusztrációs eszközöket, táblázat táblázat hátán. Elvégre 10 értelmes mondatot nehezebb megírni mint egy színes táblázatot csinálni. Ebben a tanulmányban is van női és férfi világranglista, a tavalyi  férfi és női focibajnoki helyezések, grafikon a magyar bajnokságról  a nyolcadik osztályig (ez a megye 5, a nagymamám ott kapus, sőt néha  söprögető).

Ismertetésük szerint az IMG fél éven keresztül vett részt az új stadion terveinek kialakításában. Ennek során az IMG németországi, kölni irodájában egy összesen 15 mérnökből és gazdasági szakemberből álló munkacsoport elemezte és folyamatosan véleményezte a terveket, és ezzel kapcsolatos szaktanácsadást végzett. A munkát vezető három szakember rendszeres látogatásokat tett Budapesten. Minden alkalommal többnapos műhelymunkán vettek részt a tervezőkkel, a magyarországi mérnöktanácsadóval, a labdarúgóklub képviselőivel és a megrendelő képviselőivel.

Tanácsadói díjuk magában foglalta a féléves munkát, és felső korlát nélkül valamennyi utazási és szállás, sokszorosítási, postázási és egyéb költséget. „Figyelembe véve a hat hónap során az IMG 15 munkatársa által az e feladatra fordított mérnöknapok és gazdasági tanácsadói napok nagy számát, a megbízási díj nemzetközi összehasonlításban alacsonynak mondható” – fogalmazott a vállalat.


A szövegről nem érdemes  sokat beszélni. Szerintem minden fontos információt összeszedtek Magyarországról, apróbb bírálatként megjegyzem, hogy elkerülte a figyelmüket, hogy a magyar konyha a legjobb és a magyar hölgyek a legszebbek, de majd beleveszik a következőbe. Minden más azonban benne van, az átlaghőmérséklettől az olimpiai aranyig: az angolok elleni 7:1, a Debrecen-Liverpool, a Michael Jackson koncert a népstadionban, az FTC BL menetelése, a Videoton szuperkupa győzelme, a debreceni reptér, a 3 bukott EB pályázat, a trianoni szerződés, 2050-re 1.5 millió roma lesz, az alaptörvény, blablabla.

Na jó, nem tudom tűrtőztetni magam, és egy apró idézetet mégiscsak ideszúrok:

FIFA Világkupa
Magyarország 1930 óta nem nyújtott be pályázatot a Világkupára. Ez alatt az idő alatt az összes eredeti pályázó nemzet Uruguay kivételével visszavonta pályázatát, következésképpen Uruguay rendezhette meg a versenyt. A FIFA a Világkupa házigazdáját nagyon hasonló kritériumok alapján választja ki, mint az UEFA. A pályázat bemutatásakor valamennyi pályázó nemzetnek vázolnia kell e kritériumok teljesítését. A pályázat benyújtása után a FIFA ellenőrző bizottsága értékeli az egyes pályázatok erősségeit.

Tetszenek érteni: Uruguay. Nem tetszenek érteni: Hogy jön ez ide?


Jöjjön a lényeg, az érték, azok az adatok amiket nem tudtunk eddig, és amiért érdemes volt a tanulmányt elolvasni. A legfelső grafikonon, mint azt bizonyára Önök is kitalálták, a magyarok sportolási szokásait hasonlítják a nyugatiakéhoz. OK, vettük, mi nem sportolunk annyit. 

Nézni azért szeretjük, ugye?

gr4.jpgIgen, nézni szeretjük. Persze inkább a tévében, a sportesemények látogatása kevésbé népszerű mint a ''környezeti elkötelezettség'', de hála az égnek még veri a kultúrát.

A legnépszerűbb sport


Szóval sport. De vajon melyik sportág a legnépszerűbb [hát a foci, te hülye, a szerkesztő megjegyzése]?

gr3.jpg

A foci vezető helyéhez nem férhet kétség, szegény röplabdások (a kézilabdára gondolni sem merek, bár szerintem kifelejtették). Az úszás nem lep meg. Képzeljék el, hogy odalép Önökhöz egy közvélemény kutató:

- Önt érdekli a sport?

- Inkább a barátok közt.

- Értem. Hallott Szepesi Nikolett könyvéről?

- Igen (és a közvélemény kutató behúzza az úszást)

Magyar vagy külföldi foci?

gr2.jpg(Elnézést a halvány betűkért, feketében ez már 36 millió lett volna)

Sok meglepetés itt sincs, a magyar foci népszerűbb az olasznál, de ha külföldi meccs van akkor inkább azt nézzük. Az igazi nagy kérdés a végére maradt. Melyik a legnépszerűbb magyar csapat. A Ferencváros stadionja miatt írták a tanulmányt, hát persze hogy a Fradi! Vagy mégse? Végre megtudjuk az igazságot, ezért megérte fejenként 2 forint 40 fillért kiadni!

A magyar csapatok népszerűségi sorrendje

gr1.jpg

Na ugye!


13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr675232192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2013.04.17. 22:53:15

Nem olvastam el a tanulmányt, és nem is áll szándékomban, de jól sejtem, hogy a szerzők valahol ovlasták, hogy "FIFA World Cup", és ezt sikeresen "FIFA Világkupa"-ként szerepeltették? Kizárt, hogy erre így a válaszadók 85%-a azt mondta, hogy ez őt érdekli.
És kb. ennyire lehet hiteles az egész :-)

Mundr 2013.04.17. 23:08:43

@Fradista Utazó:

EUFA Európa Liga. Ez se rossz.

Nekem az általános iskolai rajztanárom ugrik be, aki arról győzködött hogy az UEFA-t UFA-nak kellett volna írjam a rajzomra és azonnal radírozzam ki mert egyest ad.

spyglass 2013.04.17. 23:09:22

@Fradista Utazó: Hát igen, ez a világkupa odabasz...

*rockstar* 2013.04.17. 23:54:11

Nekem a vizilabda és a kajak-kenu is hiányzik, ha a legnépszerűbb sportágakról van szó. De ez inkább nem egy jó adathalmaznak tűnik.

eMTé · http://valogatott.blog.hu/ 2013.04.18. 11:11:20

Komolyan ezken vagytok fennakadva? Én ezen a "Videoton a legnépszerűbb magyar csapat" dolgon nem tudok napirendre térni. Gondolom az Ülőői útra járhatnak a Vidi szurkolók, mert Fehérváron átlagban úgy fele/harmadannyian vannak... Esetleg tudatalatt mindenki Vidi-szurker? Vagy valami elképesztő szervilizmussal van dolgunk?

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2013.04.18. 11:45:25

@eMTé: A többi kimutatás világosan bizonyítja, hogy a kutatás tökéletesen használhatatlan bármire is. Az UEFA helyett EUFA az sajtóhiba, de a többi rész, amit szóvá tettünk, mind arra mutat rá, hogy nem egy reális, korrekt munkába került be (akár tévedésből, akár szándékosan) egy fals rész, hanem az egész, úgy, ahogy van, szemét. Ezért tartom érdekesnek a többi észrevételt is.

Dr.Paradoxon 2013.04.18. 12:05:27

Bár én sem olvastam a tanulmányt (ami ugye nem ártana egy megalapozott bírálathoz), de az itt felhozottak megdönthetetlennek tűnnek a tekintetben, hogy vicc kategória az egész.

A Videoton a legnépszerűbb a Debrecen pedig 2.? Az MTK befért a legnépszerűbb 7.-be? :D Mi alapján?
Teljesen nevetséges az egész népszerűségi táblázat. Ha meccsre járókat nézünk, ha TV-s nézettségeket vagy bármi egyebet, kizártnak tartom, hogy ne a Fradi legyen az első, és kizártnak tartom, hogy az MTK beférjen a legjobb 7-be.

James 'suli' Bond 2013.04.18. 13:00:36

A Magyar Olimpiai Bizottság rövidítése MOB és nem NOB

maribor 2013.04.18. 19:36:23

@eMTé: Nálam is a Vidi láttán UV sárgán virít, hogy ALARM!

JuAn 2013.04.18. 20:46:42

Tegnap reggelig nem tudtam erről a "tanulmányról", viszont addig határozottan jobban éreztem magam, mert olvasása közben csak kínomban tudtam röhögni rajta.

miller draft 2013.04.18. 21:32:53

Aki eltöltött néhány évet foci pályák környékén tökéletes biztonsággal megtudja határozni a legnépszerűbb foci csapatok listáját. Persze ha az adatokat szigorúan Fehérváron Kati néni szobra mellett gyűjtik, vagy Hajdúszoboszlón a vasútállomás restijében akkor változhat a kép.

Fodbalista (törölt) 2013.04.19. 12:44:14

Ilyen tanulmányokat olvasva lehet csak igazán lekövetni a fodbalt jó pogácsát majszolva.

Fasza a honlapjuk is: img.hu/

Ilyen sarlatánok hogy a faszomba kerülnek bármilyen módon 8 számjegyű összegek közelébe?

"A magas szintű szakmai kiszolgálás érdekében ügynökségünk a piacon elérhető valamennyi ún. ipari kutatással, adatbázissal rendelkezik."

Szánalmas.

Szép találat!
süti beállítások módosítása