Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Címerek a nagyvilágból – Khangarid FC

2013.06.24. 07:25 Püspök utcai gombaszedő

Minden futballklubnak szüksége van címerre, és a legtöbben le is tudják ezt a kötelességet pár egyszerű sablon összeillesztésével, a klub színeiben. Na, róluk nem szól ez a sorozat.

Khangarid Club.bmp

A mongol Khangarid FC címere például remek érzékkel eleveníti meg gyermekkorunk traumatikus élményét, a labdánkat hangoskodás miatt elrekviráló dühödt szipirtyót. Lógó mellekkel, meglehetős hasi túlsúllyal és rémisztő arccal áll rá a labdára ("Néni kérem, ne tessék, tojás alakú lesz főle a laszti!") és nem hajlandó visszaadni, mert ő délután szeret ledőlni pár órácskára és ebben az éktelen ricsajban nem lehet.

A valóság szerencsére nem ilyen borzalmas: a szörny mitológiai és a buddhista világban Garuda néven ismert, a mongoloknál a neve Khan Garuda/Khangarid és mindenféle pozitív tulajdonságok, többek között a bátorság szimbóluma.

A Khangarid több szempontból is figyelemreméltó csapat:  egyfelől a Niislel liga második legeredményesebbje, 4 bajnoki címmel, a hét bajnoki arannyal büszkélkedő Erchim (teljes nevén: Erchim Négyes Számú Hőerőmű, ilyen még Zala megyében sincs) mögött.

Khangarid nyert valamit.jpgA Khangarid itt épp nyert valamit, alighanem a 2009-2010-es bajnoki címet

Az Erchim címere az absztrakt szocialista stílust idézi

Másrészt pedig az egyetlen csapat a bajnokságban, amelynek a stadionja nem a fővárosban, Ulánbátorban van, hanem Erdenetben. Erdenet nem kevésbé izgalmas város, mert mindössze 1974-ben alapították (blogunk jópár szerzőjénél fiatalabb tehát), mégis Mongólia második legnépesebb városa, amit Ázsia legnagyobb rézlelőhelyének kiaknázására építettek. És még Székesfehérvárnak is testvérvárosa. 

A Khangarid FC stadionja: kissé spártai, de bizonyára családbarát.

Sajnos az idei bajnoki rajtjuk nem sikerült túl jól, hat meccsen csak öt pontot szereztek, talán mégis le kellett volna igazolni azt a brazil spílert, aki a klub Facebook oldalán próbálta eladni magát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr395373787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása