Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Címerek a nagyvilágból – FK Katastrofa Vilnius

2013.07.08. 11:42 Püspök utcai gombaszedő

Minden futballklubnak szüksége van címerre, és a legtöbben le is tudják ezt a kötelességet pár egyszerű sablon összeillesztésével, a klub színeiben. Na, róluk nem szól ez a sorozat.

fk_katastrofa.png

Ehhez a címerhez sok kommentár nem szükségeltetik, név, szín- és formavilág tökéletes harmóniája figyelhető itt meg, bár ha nem lenne odaírva, hogy vilniuszi csapatról van szó, az ember inkább Cseljabinszkra tippelne elsőre.

A litván futball egyike azon keveseknek Európában, akikről bátran és nyugodtan kijelenthetjük, hogy mögöttünk vannak. Nemzetközi eredményeiket csak megmosolyogjuk büszke kétszeres BL csoportkör-elérőként, a Kaunason kívül más litván csapatot talán csak a lokisták tudnának fejből megnevezni. Igaz, kosárlabdában viszont könnyedén aláznának.

A litván bajnoki piramis szokványosnak mondható, tavasz-őszi rendszerű szezonok, harmadosztálytól kezd szétválni, az egyetlen furcsaság, hogy egészen pár évvel ezelőttig a másodosztályban játszott az ország U-19-es válogatottja is, ami érdekes kísérletnek hangzik, de tekintve hogy a világsajtó nem hangos még a litván utánpótlás sikereitől, alighanem elbukott. De ha a tehetségeket nem is ontja a litván futball, unortodox címereket annál inkább.

FK_Siauliai.pngNehéz eldönteni, mire célozhatnak itt, de mezre ráhímezve alighanem tökig érhet

FBK-Kaunas.pngAz FBK Kaunas egyike azon maroknyi klubnak, ahol bézbóllabdát is árulnak a shopban, nem csak ütőt

Az FK Katastrofa tehát a teljesen amatőr ötödosztályban játszik az idei szezonban, ráadásul nem is túl jól, így hát a róluk fellelhető információ meglehetősen szűkös, kivéve persze azoknak, akik tudnak litvánul, mert a csapat Facebook oldala igencsak aktív. Annyit azért sikerült kideríteni, hogy a kupából a második fordulóban estek ki egy meglehetősen botrányos meccsen, ahova a szövetség egyszerűen elfelejtett bírót küldeni.

fk_katastrofa_sor.jpgA megfelelő táplálkozás igen fontos, bármilyen szinten űzzük is a sportot (fotó: facebook.com/fkkatastrofa)

fk_katastrofa_meccs.jpgKézfogás a Vasas elleni ki-ki meccs előtt (fotó: facebook.com/fkkatastrofa)

A külön forrással nem jelölt címerek a wikipédiáról származnak.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr635395368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása