Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Megyei Manna: Pomáz - Budakalász 2013.08.24

2013.08.17. 23:10 Rich.mond

Sokan mondják manapság, hogy az Örökrangadó már nem is igazi rangadó. Hogy régen más volt. Tízezrek voltak a lelátón és ugyebár igazi fod'balisták, akiknek Józsi, vagy Kanta a cipőfűzőjét sem köthetné meg. Azt is hozzáteszik, hogy a kettősrangadóknak a fentiek miatt ugyanannyira nem lenne már értelmük. Már egy Nagykanizsa-Zalaegerszeg, vagy egy Nyíregyháza-Diósgyőr sem vonzana 15 ezer nézőt, mint a kilencvenes években. Tényleg igaz volna mennyei labdarúgásunkra, hogy "Sic transit gloria mundi"? Ugyan már... most nem kezdem el sorolni a pozitív folyamatokat, hogy mekkora fejlődés közepén van éppen profi labdarúgásunk, mert vannak, akik ehhez jobban értenek. Ráadásul az alsóbb ligákban továbbra is izzik a parázs - amelynek lángra lobbanása remélhetőleg nem jár 300 ezer forintos csekkekkel. Jövő hét végén pedig nem akármilyen izgalmak várhatóak Pest-megye második vonalában. Ugyebár a létszámcsökkentések miatt soha nem látott erősségű megyei csoportok jöttek létre. Két szomszédvár találkozik. Két csapat, amelyek ráadásul már be is mutatkoztak a Válogatott Blogon. Szervezett szurkolói csoport a hazai oldalon. A hazaiak városában született Egervári Sándor, míg a vendégeket egy sokszoros válogatott játékos trenírozza. Mi kell még? Mindenki Pomázra!

 

Pest-megyében járunk, azon belül is a megyei másodosztály Nyugati csoportjában. Ide hullott ki tavaly a megyei első vonalból az átszervezések egyik nagy vesztese, a Budakalász. Mint fentebb már sejtettük, ők már bemutatkoztak szerény blogunkon, és tudósítottunk róla, amikor mackós és őszinte kapusuk belopta magát a hévízgyörkiek szívébe. Feltehetőleg szeretnének minél előbb visszakerülni a megyei elitbe, de az első fordulóban csak döntetlenre futotta odahaza a Tárnok ellen - utóbbi településen szintén vannak lelkes fiatalok, akik meglepő módon a nem éppen közeli Diósgyőrrel szimpatizálnak -bár településük csapatáért is szorítanak.

A jobb alsó sarokban a tárnoki zászló.

A hazaiakkal az Amatőrök hétvégéjén ismerkedhettünk meg - ami most sem fog elmaradni, amíg derékhadunk Mordorban küzd Romániával. Tehát mindenki készüljön a szeptember 7-8-i hétvégére, mert az alsőbb ligák megérdemlik a figyelmet! De erről még írunk bővebben addig.

Tehát az szemmel látható, hogy a hazai drukkerek szeretnek tüzeskedni és eddig elkerülte őket a huligazimus elleni harc. Megesküsznek rá, hogy családok is látogatják a hazai mérkőzéseket. Bár tavaly a tizedik helyen végeztek, éppen, hogy bent maradtak -nagyjából azért, amiért kiesett a Budakalász. Pechükre maradt a tavalyi bajnok Dunakeszi Kinizsi is a csoportban, akik a nyitófordulóban egy méretes, 5-1-es zakóval küldték haza a zöld-feketéket. Mindkét csapat tehát feltétlenül javítani szeretne, így igen kiélezett küzdelemre van kilátás.

Egyébként most sokan kérdezhetik, hogy ugyan miért írok beharangozót egy Pomáz - Budakalász meccsről?

Mert fejet hajtok a helyiek lelkesedése előtt. A mérkőzést felvezető videó mindenesetre zseniális. Kedves helyiek, jövő héten rangadó!

 

 Kérem, ebben a  videóban minden benne van!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr515465273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása