Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Százas! - Tarics Sándort köszöntjük

2013.09.23. 04:00 Nóbádi iz der

Ma ünnepli 100. születésnapját Tarics Sándor, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, aki tagja volt az 1936-os berlini ötkarikás játékokon aranyérmet szerzett magyar vízilabda-válogatottnak.

tarics.jpeg

A sportág hőskorának halhatatlan egyénisége, Komjádi Béla fedezte fel. A Magyar AC játékosaként 1933 és 1940 között három-három bajnoki ezüstérmet és bronzérmet szerzett, valamint háromszoros főiskolai világbajnoknak is mondhatja magát.

Tarics Sándor 1949 óta az Egyesült Államokban él, ahol építészmérnökként is eljutott a világhírnévig. Az ő nevéhez fűződik az az eljárás, amely földrengésbiztos felhőkarcolók építését tette lehetővé, valamint forradalmasította a stadionok befedésével kapcsolatos építészeti eljárásokat is. Az ENSZ földrengésügyi bizottságába is beválasztották.

Tavaly a Magyar Olimpiai Bizottság meghívásának eleget téve személyesen vett részt a londoni olimpián, ahol továbbra is kiváló szellemi és fizikai frissességről tett tanúbizonyságot. Több mint hat évtizedes távolléte ellenére a mai napig tökéletesen beszél magyarul.

Életfelfogására és jókedvére jellemző, hogy nemrégen a "Miről szokott álmodni?" újságírói kérdésre csak ennyit válaszolt: "Nem miről, hanem kiről. Marilyn Monroe-ról!"

Sanyi bácsi, gratulálunk és további nagyon jó egészséget kívánunk!


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr365528178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása