Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kis pesti gondolatok XVII.

2013.10.24. 10:52 Nóbádi iz der

A Magyar Futball Akadémia az ország legeredményesebb és elismerten egyik legjobb akadémiája. Ebben megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak Szalai Lászlónak, aki hat éven keresztül, az alakulás pillanatától kezdve vezette az intézményt. Ez év januárjától azonban az MLSZ alkalmazottja lett, miután Mezey Györgytől átvette a hazai edzőképzés irányítását. Remélhetőleg a közismerten belterjes és gyakran bizony csókosságon alapuló szövetségben lesz ereje és lehetősége végigvinni azokat az általa felvázolt reformokat, amelyek már nagyon régóta időszerűek lennének. Szalai távozása után az MFA irányítását ideiglenesen Herczeg Vince vette át, azonban George F. Hemingway már régóta mondogatta, hogy egy tapasztalt és komoly eredményekkel rendelkező külföldi szakembert képzel el hosszabb távon az akadémia élére. A szavakat aztán tett követte, így immár hivatalos, hogy november elsejétől Gert Heerkes felel majd a szakmai irányításért. Nem tartom kizártnak, hogy amennyiben megfelelő munkát végez, akkor rövidesen más feladatot is kaphat a Bozsik Stadionban.

gert.jpg

A 48 éves, 2007 óta UEFA Pro Licenccel rendelkező holland szakember, aki már több első osztályú csapat vezetőedzője is volt hazájában, ugyanis csak 2014. június 30-ig kötelezte el magát az akadémiánál. Ez a döntés első olvasásra meglehetősen érdekesnek tűnik, hiszen egy akadémia élére miért is neveznének ki egy külföldi szakembert mindössze nyolc hónapra, ráadásul úgy, hogy ebben az időszakban benne van egy közel három hónapos téli pihenő is? Heerkes idehozatalával persze semmilyen probléma sincs, hiszen a holland utánpótlásképzés közismerten Európa élvonalába tartozik, és az új igazgató ebben a programban aktívan részt vett. Bárcsak minél több külföldi szakember kerülne az akadémiák élére, akik egy más közegből érkezvén, abszolút kívülről, mindenféle érdekek és összefonódások nélkül rálátnának a hazai folyamatokra! És bárcsak engednék őket változtatni, ha úgy látják, hogy néhány területen erre lenne szükség! A hazai edzőknek és az önmagukat szakértőknek nevező megmondóembereknek nem kellene félniük és nem kellene eleve ellenérzéssel viseltetniük a külföldről érkező szakemberekkel szemben. Nem szégyen a jobbtól (mindenesetre a tapasztaltabbtól) tanulni, és egyáltalán nem probléma, ha egy eddigi kívülálló a teljes struktúrát áttekintve képes rávilágítani az esetleges (?) hiányosságokra.

Ehhez azonban a nyolc hónap nagyon kevésnek tűnik. Persze több forgatókönyv is létezhet június 30-a utánra. Akár meg is köszönhetjük majd az addigi fáradozásait, és hazaengedhetjük a tulipánok, coffee shopok és fapapucsok hazájába. Szerződéshosszabbításra is sor kerülhet, hiszen miért is ne? Persze az is elképzelhető, hogy egy esetleges új szemléletmód megtervezéséhez, kialakításához és elindításához nem is olyan kevés ez a nyolc hónap, és utána már az is elegendő lehet, ha csak néha-néha ránéz az akadémián folyó munkára. Mondjuk a centerpályáról.

Marco Rossi meghosszabbított szerződése ugyanis éppen 2014. június 30-án jár le.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr715596934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása