Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A nap (mozgó) képei

2013.12.01. 16:12 A szerethető dózsás

Nem tudni, mekkora büntetést fog az MLSZ kiosztani az auburni egyetem amerikai futball csapatának miután a csapat hihetetlen győzelme után néhányan beosontak a pályára, de érdemes megnézni az ünneplést. A meccsek végén hangosbeszélőn közlik  az emberekkel, hogy tilos a pályára ugrálni, ennek a meccsnek azonban olyan drámai vége volt, hogy felesleges lett volna a figyelmeztetés.  Tavaly egy másik csapat hasonló szabálysértését 5000 dollárra büntette a szövetség, megjegyezve, hogy a következő 25 ezer, a harmadik pedig 50 ezer lesz. Összehasonlításul, a jegyüzérek erre a meccsre 500 dollárt kértek egy jegyért. A 87451 néző közül 75000-nek bérlete van ezért érthető, hogy nehéz jegyet szerezni (a bérlet 450 dollár a nyolc hazai meccsre).

A meccs döntetlenre állt és a hosszabbításra vártak, mikor a visszajátszások alapján a videobírók (az Auburn csapat szurkolóinak felháborodására- ó ha tudták volna mi lesz később) adtak egy másodperc játékidőt az Alabama csapatának. Az egy másodperc azt jelenti, hogy a labdát még játékba lehet hozni, és akkor ér véget, ha a játéknak - bármely csapat kezében van is a labda - vége van.  A legutóbbi két évben az Alabama nyerte az egyetemi futball bajnokságot, előtte  az Auburn. Azelőtt megint Alabama. Ennek a meccsnek, amit Iron Bowl-nak neveznek és az egyik legnagyobb rangadó, a csoportgyőzelem és ezzel a konferenciadöntőbe jutás volt a tétje.

Megmagyarázhatatlan, hogy miért próbálkozott egy 51 méteres kapuralövéssel az Alabama. A találati esély a csoda kategória, ha marad a döntetlen a hosszabbításban jók lettek volna a kilátásaik. A nap második képe elmondja mi történt és aztán elszabadult a pokol.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr965670098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása