Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Csehország 35-27 (18-16)

2013.12.07. 17:12 Fradista Utazó

Sikerrel vette a világbajnokságon az első akadályt a magyar válogatott. Az eleje nehezen indult, a kezdő felállásunk nem működött. Szamoránsky Piroska és Görbicz Anita mellől is sorra kaptuk a gólokat, az esélytelenebb cseh válogatott többször is vezetett két góllal (5-7, 9-11). Leginkább a kiválóan játszó jobbszélső, Bódi-Bognár Bernadett tartotta ekkor a magyar csapatot (6 góllal fejezte be a mérkőzést, 7 kísérletből).

Aztán részben Hajdu János változtatott (lecserélte Szamoránskyt, és beküldte az utána végig remekül játszó Cifra Anitát), részben egy játékvezetői ítélet hozott változást: a francia Bonaventura-ikrek piros lappal büntették (jogosan) Pavla Poznarovát, aki úgy szabálytalankodott Görbicz-cel szemben, hogy a magyar irányítót le kellett cserélni. Ezzel egyszerre esett ki egy jó cseh játékos, és egy bizonytalan magyar védő, innen kezdve egyértelműen mi irányítottuk a mérkőzést.

hun_cze.jpg

Fotó: Lendvai Róbert

Tomori Zsuzsa ebben az időszakban tanárian játszott, gólokat lőtt, pazar passzokat adott, védekezésben is stabil volt. A szünetben 18-16-ra mi vezettünk, a második félidő elején pedig jött a henger, az előny egyre nőtt, és a félidő közepére elérte a tíz gólt (28-18).

A mérkőzés hátralévő részében már a magyar csapat kiengedett, legalább részben egészen biztosan tudatosan. Hajdu János például eleve pályára sem küldte Tomori Zsuzsát, és valószínűleg Görbicz Anita is pihenőt kapott volna, ha azt nem intézte volna el neki korábban a cseh védő, így a végére ő visszatért, és több ragyogó gólpasszal mutatta meg klasszisát.

Bár Cifra nagyon jól játszott, Szamoránsky gyenge teljesítménye aggasztó. Bár tudtuk, hogy egészségileg nincs a topon, hogy már az első meccs első perceiben is gondjai voltak, az ijesztő. Cifra nem fogja tudni egymaga végigküzdeni az egész VB-t. A balszélünk is gyenge volt, összesen 2 kapuralövés (az egyiket máshová írta be a figyelmetlen statisztikus), az akkor is kevés, ha mindkettő bement (ráadásul Vérten gólja előtt Tomori nem biztos, hogy szabályosan teremtett a szélső számára akkora szabad területet, mint egy rendezőpályaudvar).

Már régi vita, hogy jó-e így játszani a világbajnokságokat, nem túl sok-e a töltelékcsapat. A magyar válogatottnak az első három mérkőzését (a main kívül Tunézia és Ausztrália ellen) is kötelező megnyerni. Valószínűleg a híg mezőnynek köszönhető a gyenge érdeklődés is: mindössze 800 nézője volt a mai mérkőzésnek hivatalosan, a televízióban látva az üresen kongó lelátót, úgy tűnik, ez csak akkor lehet igaz, ha a kamera mögötti oldalon többen voltak. Remélhetőleg az igazán éles mérkőzésekre több szurkoló érkezik majd Újvidékre a lányokat biztatni.

Az első kötelezőt mindenesetre behúztuk, holnap szünnap, a következő feladat Tunézia lesz, hétfőn, szintén 14:45-ös kezdéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr755680397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása