Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Novák Dezső (1939-2014)

2014.02.26. 23:37 Fatusi

Nagy veszteség érte labdarúgásunkat, 75 éves korában elhunyt Novák Dezső, kétszeres olimpiai bajnok labdarúgó.

A Haladás és a Ferencváros jáki születésű hátvédje kilenc alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. Olimpiai aranyérmei mellett egy bronzot és egy EB harmadik helyet is magáénak mondhat. Utóbbi során, a dánok elleni bronzmeccsen a hosszabbításban szerzett két góljával döntő érdemeket szerzett abban, hogy Magyarország dobogóra kerülhessen. Klubszíntéren négy magyar bajnoki címet számlálhat, egyszer nyert Magyar Kupát (MNK), és részese volt klubfutballunk egyik legnagyobb sikerének, 1965-ben VVK-címet nyert a Ferencvárossal.

A kispadon, szintén a Fradival három bajnoki címig jutott, 1981-ben az Év Edzőjének választották, 1995-ben bejutott csapatával a Bajnokok Ligája csoportkörébe. 2004-ben az államfőtől megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje kitüntetést.

A BL-be vezető út végső állomása

75. születésnapját e hónap elején ünnepelte, sajnos ez után már nem hagyott neki sok időt a Teremtő, Isten nyugosztalja Novák Dezsőt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr735834525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása