Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A rasszista Zombori és a fiatal magyar tehetségek

2014.02.28. 22:33 bigacsiga

Péntek este a munkából hazajövet megfáradva bekapcsolom a tévét, várva az Nb1 első tavaszi fordulóját. A Sport1-re kapcsolok, ahol Zomborit hallom. Elmondta a várakozásait, szó szerint idézhetem, mert vissza tudom tekerni a televízió adást. "Mindenképpen várok egy kis fellendülést. Színvonalemelkedést várok. Én annak nagyon örülük, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról és már itt fodbalozik. (Nevetés a stúdióban). Pozitívan értékelem azt, hogy a magyar fiatalok egyre inkább betörnek az Nb1-be és megmutathatják magukat."

Vajon tényleg ezt gondolja? Vajon létezik egy párhuzamos univerzum, ahol ez történik?  Valóban muszáj, hogy a televízióban manapság csak olyan vélemény hangozzék el, amit egy bármilyen focival foglalkozó blog vagy fórum többezres olvasóközönsége debil demagóg ostobaságnak tart? Miért van ez? Miért ilyeneket kell hallgatnunk? Tovább után dühöngünk egyet!

Nem is azzal van a fő baj, hogy amit Zombori úr mond, az tulajdonképpen nem igaz. Ehhez hozzászoktunk. Még csak nem is az a baj, hogy Zombori jó magyar focistákat akar látni az Nb1-ben. Mi is. A baj az, hogy ilyenek nincsenek. Nincsenek fiatal magyar tehetségek. Illetve akire ezt mondják, az mind játszik az Nb1-ben, annak nem veszi el a helyét akármilyen fáról lepottyant vagy délszláv vándorló, tehát nem kell miattuk sírni. Az Nb1 azonban nemzetköi szinten semmit nem ér. Az Nb1 a 76. a bajnokságok ranglistája alapján! Olyan országok előznek meg minket mint Mali, Albánia, Luxemburg, Moldova! Sírjunk? Nevessünk? Mert a számok nem rizsáznak, nem szerethetőek és nem felfele indulnak el, hanem arra, amerre kell nekik. És az a béka feneke, legalább ismerjük el!  Milyen magyar tehetség az, aki ebbe a bajnokságba önerőből nem tud bekerülni, akiért Zombori úrnak fel kell szólalnia? Semmit sem érő magyar tehetség, olyan. Zombori úrnak és társainak erről kellene beszélnie! De erről ők nem beszélnek. Miért? 

ujpestfc-igazolas.jpgAz UTE téli igazolásai. Zombori úr, ők a fiatal magyar tehetségek vagy a fáról lepottyantak?

A foci a világ legnépszerűbb sportága. Eurómilliárdok forognak benne, kőkemény piaci üzlet az egész. Mi itt Magyarországon meg mit hallunk az MLSZ-től és a fizetett szakértőktől? Hogy hagyjuk a versenyt a fenébe! Nem érdekes! Ne az játsszon, aki jobb, hanem az, aki magyar! Ha még fiatal is, még jobb! Nem kell verseny! Adjon az MLSZ több pénzt annak a klubnak, akinél több a magyar! Mindegy, hogy szakmailag értékelhetetlen és nulla a produkció, ha sok a magyar, kapjon több pénzt! Mindezt támogassuk meg nem egyszer súlyosan rasszista, kirekesztő mondatokkal, amelyek a szakértők száját hagyják el. Lásd a Mészöly-nyilatkozatot, amit Zombori is idézett és jót nevettek rajta a stúdióban. Mert vicces! Hát nem? 

Nézzük meg a Fradi keretét, kizárólag azért azt, mert talán egy átlagos magyar ember mégiscsak az ott játszókat ismeri a legjobban. Van például egy Jovanovic nevű bosnyák, kis alacsony jobbhátvéd, néha szélső. A srácban semmi extra nincs, a Fradi-szurkolók sokszor kikövetelik a csapatból. De sokat fut, lelkes, hajt. Mit akarok ezzel mondani? Azt, hogy a srác fényévekre van a nem világbajnok bosnyák válogatottól, de ha magyar lenne, mindenki követelné neki a meghívót. Simán beférne a magyar válogatott keretébe. Mert hiába korlátozottak a képességei, nemigen találunk nála a teljes magyar mezőnyben jobb jobbhátvédet. Vagy Jenner, aki a holland focisták listáján körübelül az ötszázadik. De mégis, nem lenne ezerszer jobb ő a magyar válogatott jobbszélén, mint a valaha szupertehetségnek kikiáltott Koman vagy Gyurcsó vagy Gosztonyi? Hát dehogynem. És akkor még nem is beszéltünk Besicről, aki ha fiatal magyar tehetség lenne, minden második nap vele adná el magát a Nemzeti Sport a címlapon. És találnánk még ezer ilyen példát, külföldit a magyar bajnokságban, akinél nincs egyszerűen jobb magyar. Pedig az a külföldi is sokszor reménytelenül béna, de mégis jobb, mint a magyar. Hát ez a probléma Zombori úr! Ennek okairól kellene végre egyszer beszélnie önnek is!

Nem tudom, értik-e kedves olvasók, hogy mire akarok végül kilyukadni és miért bosszantott fel végtelenül Zombori úr ártatlan kis örvendezése, amit a bevezetőben idéztem. Nem az kellene legyen a cél, hogy Zombori és Mészöly rasszista megjegyzéseivel elüldözzük ezeket a külföldi játékosokat, hanem az, hogy jobb magyar játékosokat neveljünk náluk. Erről kellene beszélni! Hogyha már évek óta minden évben milliárdok mennek utánpótlásra, akkor hol vannak a jó magyar játékosok? Akkor hogyhogy nem jutottunk ki semmilyen utánpótlás EB- vagy VB-re már hosszú hosszú évek óta? Akkor hogy lehet, hogy az olasz 17 évesek 6-0-ra elverik a magyarokat? Hogy lehet, hogy Pisont azt nyilatkozza ezután, hogy el kell kezdeni dolgozni, újra kell építeni mindent? Eddig mit csináltak könyörgöm?  Ha semmit, ahogy tűnik, akkor miért nem csináltak semmit? Mi akadályozta meg benne őket? 

A kedves naív olvasóban felmerülhet, hogy dehát mégiscsak igaza lehet annak a joviális öregúr Zomborinak! Hát azért nincs jó magyar játékos, mert nem játszhat az Nb1-ben! Logikus, nem? Nem. Tegyük fel a kérdést, hogy miért nem játszik? Mert a külföldi ugyanannyi vagy kevesebb (vagy éppen több) pénzért, de sokkal jobb teljesítményre képes. Ebbe nyúljunk bele, ez ellen lépjünk fel mesterségesen, ostoba szabályokkal, rasszista beszólásokkal? Hogy játsszon egymás közt az 57 kilós Petike, meg a 61 kilós Jocika, ők legalább magyarok? És akkor majd megtanulnak focizni és erősek meg izmosak lesznek! És miattuk majd kijárnak tízezrek a magyar bajnokikra! Elverjük majd velük a világot! Valaki ezt tényleg elhiszi? És van, aki még fizetést is kap ezért?
Hol van az életben még egy olyan terület, ahol az vinne előbbre bármit is, hogy a gyengét versenyeztetjük a gyengével? Hogy kizárjuk az erőset a versenyből? Hogy képzelik el ezt a Zombori-féle MLSZ-szakértők?

rasszista_mlsz_zombori.jpgA szurkoló ne legyen rasszista, de a tv-szakértő az lehet!

Továbbá felmerülhet sok kedves olvasóban a kérdés, hogy jó-jó, de miért drága a magyar játékos? Miért olcsóbb a külföldi? Miért jobb a külföldi? A miért jobbra könnyen tudunk válaszolni: mert jobb edzők alatt nevelkedtek, mint a magyarok. Ha Mezey, az egész szakma és a média összezárva üvölti is az ellenkezőjét, hogy a magyar edzők jók, attól még az nem lesz igaz. Mert nem jók. Miért nem jók? Nem tudjuk. Csak azt, hogy 28 éve nem jutottunk ki semmilyen világeseményre. Miközben ezalatt nálunk sokkal kisebb, szegényebb, sokszor alig pár éve született országok is részt vettek már nem egy ilyen eseményen. De mi csak pöffeszkedünk itt a Kárpát-medence jól termő földjein Puskás Ferenc szelleme alatt és sírunk, hogy nekünk ez nehéz, nálunk nincsenek meg a feltételek! Bicskanyitogató az egész.

Arra is van válaszunk, hogy miért drága az a nagyon kevés, de tehetségesnek mondott magyar focista. Hogy miért kérnek milliós havi fizetéseket. Ez nagyon ingoványos talaj, mindesetre belelépünk egy picit. Talán nem fognak meglepődni: az urambátyám haveri viszony miatt, a kenőpénzek miatt. Járunk elég focimeccsre, hallunk eleget. A szakma is tudja, mindenki tudja, csak nem beszél róla: az egész magyar utánpótlás egy mocskos fertő, amelybe ráadásul a kormány a TAO-pénzekkel további milliárdokat öntött - persze lehet, hogy ezt alapból jó szándékkal tette -, teljesen elrohasztva ezzel az egészséges versenyt, az egészséges fejlődést. Az utánpótlás a menedzserek, gazdag apukák és pénzéhes edzők játékszere. A zsebbe csúsztatott borítékok világa, ahol pár tízezer és százezer forintért nem csak nb1-es meccseket, de utánpótlás és felnőtt válogatott meghívókat is kaphat bárki. Nem hiszik? Ne higgyék, nem fogjuk tudni bebizonyítani. Attól még így van. És mivel sok pénze van benne az apukának és a menedzsernek, ezt vissza szeretnék kapni. Ezért kérnek milliós szerződéseket a focisták. Amiből kétségtelenül visszaosztanak egy szép összeget apukának, menedzsernek, de még az edzőnek és a vezetőnek is. Így zárul be szépen az egész kör, és él mindenki boldogan, eredmények nélkül. 

emiliano_bonazzoli.jpgA Honvéd téli igazolása. Emiliano Bonazzoli 35 éves, olasz. Zombori úr örömmel látja a fiatal magyar tehetségeket!

És mindez még nem is lenne akkora baj, hiszen volt idő, amikor csak a tulajdonosok pénzével szórakozott ez az egész összefonódott bagázs, a tulajdonost húzták le. Azonban az állam ismételt és jelentősebb bevonásával minket adófizetőket röhög ki, köp szembe Zombori úrtól Egervári Sándorig mindenki! És itt nincs különbség Fradi, Videoton, Felcsút és a többiek közt ahol névleges klubtulajdonosok vannak, itt bújtatott vagy alig bújtatott állami, önkormányzati, TAO-s és köztévés többszázmillió forintok jutnak minden magyar csapatnak évente. Olvassanak utána, ha akarnak!

Na ne, azért ez csak nem igaz, nem lehet, hogy minden szakember egy gonosz pénzéhes kókler! - hördülhet fel a kedves olvasó. De lehet! Ki a kivétel? Kérem, jelentkezzenek szerkesztőségünkben, írják meg nekünk! És itt most nem a maximális tiszteletet érdemlő hobbiedzőkről van szó, akik ingyen vagy félállásban épp hogy benzinpénzért tartanak edzéseket gyerekeknek és felnőtteknek a legjobb tudásuk szerint, mert tudjuk, hogy rengeteg ilyen van, hanem a főállásban az akadémiákon, utánpótlásban, válogatottaknál havi milliókért dolgozó "szakemberekről"! Akik elénk teszik a mi pénzünkből ezt a semmit, ezt a botrányos magyar focit, az 1-8-at, az 1-7-et a 0-6-ot a 0-3-at, és megmagyarázzák mindig! Miközben nyilatkoznak Audi, BMW és Lexus kocsikulcsokat markolnak a zsebükben és alig várják, hogy hazamehessenek kényelmes otthonaikba. Megmagyarázzák, hogy miért nincs eredmény. Mindig, 28 éve ezt teszik. És mi meg elhisszük nekik, ahelyett, hogy elzavarnánk őket a büdös fenébe végre. Egytől egyig!

Van e kiút mindebből? Nem nagyon. Ez a rendszer annyira ki van találva, annyira bele van kódolva a sok pénz a nulla eredményességgel, hogy iszonyú nehéz lenne rajta változtatni. Nyilvánvaló, hogy az állami milliárdokat fokozatosan, de minél előbb ki kell vonni a magyar fociból, mert ami most történik, hogy az értékelhetetlen Nb1-ből lesznek válogatottak, a külföldiek ellen médiahadjáratot folytatnak és milliárdokat nyúlnak le, az teljesen rossz irány és a bukás garantált.
Lehetne állami pénzeket tenni a magyar fociba. Lehetne az állam a tulajdonos, lehetne az állam a befektető, DE eredményeket várjon már el akkor! Mert fontos lenne a jó foci, óriási üzlet és haszon lenne mind anyagilag, mind szellemileg, mind egészségileg a nemzetnek. De legyen felelősségre vonás, ha ez nincs! Az állam mint tulajdonos, vagyis én, vagyis ön járjon jól a befektetésével, hiszen ez mindennek az alapja. Ha én mint állam befektetek évente 300 millió forintot egy fociakadémiába, akkor hadd várjam el, hogy ott eredmény legyen! Hogy ott kineveljenek pár millió euró értékű játékost! Hogy a csapatom bejusson az EL-be vagy a BL-be és ott pénzt termeljen! Hogy a válogatott kijusson valahova, hogy jól szórakozzak, hogy büszke legyek! Ha ez nem jön össze akkor a rossz szakembereket, a tehetségtelen cégvezetőket (edzőket) rúgják ki! Azonnal! Ne a mi pénzünkön szórakozzanak 1-8-ra mert egyszer már tényleg nagyon mérgesek leszünk.

truepower.jpgMi, a szurkolók bal oldalt, jobb oldalt meg Zomborik, Sándorok, Gyurik és a többiek.

Közben Zombori úr a szünetben el van keseredve, hogy milyen gyenge a Felcsút - Paks meccs. Zombori úr, mi is elvagyunk keseredve. A baj csak az, hogy ez a mi pénzünkből van amit látunk, nem az önéből.

Egyébként végül a Puskás Akadémia nyert 1-0-ra, a 32 éves Tóth Balázs góljával. Valami elindult felfele. Köszönjük a figyelmet.

Ajánljuk szíves figyelmükbe blogunk két állandó szerzőjének regényét. Lepje meg szórakoztató magyar könyvekkel szeretteit, barátait Újévre, születésnapra, vagy névnapra! Városok,stadionok kocsmák. Igazi magyar futballregény, a magyar labdarúgás egy igen sötét évtizedéről - számtalan olyan örömről, bánatról, amit csak egy magyar szurkoló ismerhet és élhet át. Facebookon isA linkre kattintva minden további információ megtalálható a könyvről (ajánló, részlet, hol kapható? - pl a Honvéd Ajándékboltban). Ezen felül ajánljuk blogunk másik állandó szerzőjének e-könyvét is, melynek címe, a Nagy titok.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr865837530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortune hai 2014.02.28. 23:20:26

Mészöly poénjától annak idején helyben elhatárolódott a műsorvezető, és Apukát egy időre parkolópályára tették. még mondja valaki, hogy a magyar futball szereplői nem progresszívek, és nem érzik az idők szavát.

miller draft 2014.02.28. 23:33:23

Mikor láttam miről fogsz írni azt hittem elpoénkodod...szerencsére nem így lett, gratulálok, ez nagyon jó írás lett, ha egyetlen döntéshozó legalább elolvasná már elérted a célod!

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.02.28. 23:38:09

@miller draft: Ha pedig be is perel, akkor megütöttük a főnyereményt. :)

miller draft 2014.03.01. 07:46:42

Van köztünk olyan aki szeretne bíróságról-bíróságra járni? :-)

!CSABEE! 2014.03.02. 02:09:45

Kedves csiga. Az írás valóban nem rossz, de attól, hogy hússzor kihangsúlyozod, hogy Zombori rasszista, attól még nem az. Csak idézte az amúgy szintén nem rasszista Mészölyt, aki anno tett egy poénosnak vélt, át nem gondolt megjegyzést. Nekem inkább azzal - azokkal - van tele a hócipőm, akik sietnek mindenre, vagy mindenkire rásütni a rasszista, vagy épp antiszemita jelzőt, aki épp nem szimpatikus nekik. Mint most épp te. Lehet Zomborit sok minden miatt nem kedvelni, neked épp kapóra jött tőle ez az idézet. Biztosan baromira, és őszintén fel vagy háborodva a "fáról leesett" jelzőn, gondolom...
Még egyszer mondom, az írásod egyébként jó, és persze azt is elismerem, hogy egy stúdióban jobban vigyázzon az ember arra, hogy mit mond, mint mondjuk a lelátón.
Ezt írod: "súlyosan KIREKESZTŐ, RASSZISTA mondatok"... Őszintén: tényleg annak gondolod...? De OK, lehet, hogy valóban felháborít.

Na, akkor kitől is idézek?:

"az a kis zsidó vörös hajú bohóc a vidinél, na az is, úristen.." ..ejnye, csiga... ilyeneket írni. Súlyosan kirekesztő vagy! Vagy csak álszent.

!CSABEE! 2014.03.02. 02:43:21

Na, de ez az egész csak azért bosszant, mert tényleg egy alapvetően remek írás lenne amúgy, csak ezzel az ál-megbélyegzéses mázzal sajnos lerontottad. Legalábbis szerintem. Azt is írhatnám, hogy "érted haragszom, nem ellened", de akkor én lennék álszent. Vagy súlyosan kirekesztő. :)

buddha 2014.03.02. 10:07:45

Nagyon jò írás, hűen tükrözi a korábbi,a jelenlegi illetve az elkövetkező évek koncepciòját és eredményeit.A Sport Tv sajàt magàt égeti ezekkel a szakértőkkel,bàr a Sportklub visz mindent Sebőkbundavilivel....

szekőcei 2014.03.02. 10:22:53

de miért kell ezt a pöcsöt úgy emlegetni, hogy "Zombori úr"?!
Nem az. Ilyen megszólalás után pláne nem.

Lumumba 2014.03.02. 10:40:32

@!CSABEE!: Ez a bizonyos megjegyzés minimum tahó, mégpedig azért tahó, mert rasszista. Szerintem ezt te is érzed, hogy miért, de beszűkült agyad nem engedi, hogy meg is értsd.

Shopping 2014.03.02. 11:09:01

Demagóg írás, a focihoz meg hülye vagy.

Említed pl. a Honvédos 35 éves Olasz igazolást. Ugyanakkor elfelejted megemlíteni azt ( persze ha lenne fogalmad róla) hogy a Honvéd az a csapat amelyik a legtöbb fiatalt játszatja.

Shopping 2014.03.02. 11:11:51

@szekőcei: Zombori 26szoros válogatott.
TE mit tettél le az asztalra?
Mit tudsz felmutatni?
Ja, hogy semmit...
Minden reggel felkelsz, bemész a munkahelyedre, 5kor hazamész, és másnap kezded az egészet előröl.

Shopping 2014.03.02. 11:16:59

@Lumumba:

A te nagymamád hogy hívja a "szinesbőrüeket"?

Ja? hogy négernek!

Ugye-hogy ugye? akkor ő is rasszista????

A 90-es évek közepéig senkinek nem volt baja a néger szó használatával,---- aztán hirtelen rasszista lett mindenki aki használja.

Ugyan már!

Az idősebb korosztálynál ez teljesen rendben van, ők így nőttek fel. Ne akard már megnevelni őket ( vagy ha akarod akkor kezd a nagymamáddal).

Pepinke 2014.03.02. 11:17:30

Teljesen egyetértek a cikk tartalmával. Persze nekem minderre az lenne a válaszom, hogy meg kéne vonni minden állami támogatást a sportágtól. Ezt a gyenge szart tartsák fenn saját erőből. Aztán ha bizonyítottak, akkor kaphatnak állami pénzt is.

balfék 2014.03.02. 11:21:59

@buddha: A riportereknek és csatolmányaiknak egy a feladata , hogy a semmit fényezzék, miközben Orbán faszát szopják.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.03.02. 11:33:44

Csiga, te Zomborit nézel? Hogy jutottál idáig?

playfellow 2014.03.02. 11:40:14

Zombori nevét potom 18-szor említi az írás
(ebben a képaláírások is benne vannak)
Nekem az egészből az jött le, hogy az évtizedek alatt kialakult állapotokért Zombori a felelős.
Őszintén, ezt nem gondoltam volna.
:)

Ettől függetlenül szerintem ez az írás csúcspontja:
"Lehetne állami pénzeket tenni a magyar fociba. Lehetne az állam a tulajdonos, lehetne az állam a befektető, DE eredményeket várjon már el akkor!"

Amúgy volt már ilyen, úgy hívták, hogy szocializmus.
Ja, és még eredmények is voltak.

Kísértet járja be Európát...
:)

Shopping 2014.03.02. 11:43:42

@Pepinke: az van, hogy vannak emberek akik gondolkoznak.
Nem csak egy lépést terveznek előre, hanem képesek több lépcsőben előre nézni.
Ha TE is képes lennél erre, megértenéd.

Szóval, mi lenne ha nem lenne foci?

Szerinted, mi lenne a sok frusztrált - a meccseken üvöltöző - népekkel, ha nem lenne focimeccs?

Elkezdenének valami mással foglalkozni a meccseredmény helyett.

Pl. azzal, hogy nincs pénzük, szarul élnek, szar az életük.
A feszültséget meg a TV székházon, vagy ki tudja hol, és min vezetnék le.
(lásd Ukrajna. feldühödött tömeg, + egy kis manipuláció = hatalomváltás)

Na ezért tartja fenn az állam a bohócligát.

Ezt már a rómaiak is tudták pár ezer évvel ezelőtt, ( történelemből fel voltál mentve?)

panem et circenses

Pepinke 2014.03.02. 11:50:34

@Shopping: értem.
Tehát nem az a megoldás, hogy lehetőség szerint az ilyen "tömegeket" (azt a pár száz embert) megnevelni, vagy olyan lehetőségeket teremteni, hogy ne váljanak ilyenné, hanem tartsunk fenn nekik sok milliárdért egy bohóckodást?
Érdekes, a népesség többsége nem viselkedik úgy, mint azok, akiket te annyira szeretnél kordában tartani.
És itt most nem a szurkolókról van szó a szó jó értelmében. Akik csak üvöltözni, törni zúzni tudnak, be kell vágni a sittre, aztán elgondolkodhat.
De jó nekem, hogy minden Fradi-Újpest alkalmával szétvernek pár metrókocsit ezek a "szurkolók"!
Jól élünk, fussa rá!

!CSABEE! 2014.03.02. 12:49:18

@Lumumba:

Jaaaj, hát tudtam, hogy megtalál egy jogvédő :))

De tudod mit? Igazad van. Beszűkült agyammal nem veszem észre, hogy Mészöly rasszista. (Mert Zombori csak idézte Kálmán bácsit, ugye. Az ne zavarjon senkit, hogy M legjobb barátja Farkas Jancsi volt, akiért még verekedett is, amikor lecigányozták. Ilyen egy cigánybarát - vagyis romabarát, bocsánat - rasszista, úgy tűnik...) Ja, és beszűkült aggyal még mindig jobb élni, mint agy nélkül.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.02. 13:18:53

@!CSABEE!: Látom, sikerült a lényeget megragadni.

A rasszista azért lett kihangsúlyozva, mert ugye elvileg zéró tolerancia van. Legalábbis szurkolóknak. Ezt az MLSZ minden adandó alkalommal elmondja.

Miközben a tévében meg nyomatják az összekacsintós-poénkodóst.

A kettő együtt márpedig nem megy.

bigacsiga 2014.03.02. 13:30:35

@!CSABEE!: én értem mit mondasz, de te nem teljesen érted miért lett ez így megírva.
Püspök utcai itt felettem jól leírta h miért lett ennyire kihangsulyozva. Mert ez így nem korrekt. Ha milliós büntetések járnak 5 huhogásért akkor Mészölyt és Zomborit meg a velük röhögőket ne engedjék legalább képernyőre fáról leugrált majmos megjegyzésekért. Mert ez így rohadtul nonszensz.

tisztában vagyok vele, hogy zombori úr minden bizonnyal nem "rasszista", ahogy jó eséllyel a meccs hevében a szeretett csapatában játszó Jocikát felrugó fekete játékosra huhogó szurkoló sem feltétlen az. csak legyen egyenlő mérce.

a cikk mondanivalója részemről sokkal kevésbé az, hogy ki rasszista meg ki nem. ez csak egy amolyan hangzatos felütés, mert erre kattintanak meg lehet rajta gerjedni. az igazi mondanivaló arról szólna, hogy a magyar edzők mennyire gyengék, a magyar játékosok mennyire rosszak, a magyar szakértők mennyire cinkosan némák és ostobák. csak ha ezt így írtam volna le, a kutya sem olvasta volna el. De pont jól jött a sportv ikonikus alakja, a nem az eszéért szeretett Zombori elszólása így remekül rá lehetett önteni egy bulváros mázt amit felkaphat a net.

és igen, én lennék a legboldogabba ha csupa magyar játszana. és lehet azt mondani, ahogy írták páran hogy Xy meg Zx magyar bajnoki meccs milyen rossz volt pedig tele volt külföldivel, "ennyit a magyarok is tudnának". Én pont azt mondom hogy NEM! ennyit sem tudnak, közel sem!! Hála a nagyszerű magyar edzőknek. Persze vitatkozni lehet vele, lehet h rosszul gondolom.

!CSABEE! 2014.03.02. 13:47:35

@Püspök utcai gombaszedő:

Nem, a lényeg az volt, hogy nagyon jó az írás. Plusz leírtam azt is, hogy tévében természetesen nem ugyanaz kijelenteni valamit, mint a lelátón, ez OK. Csak azon kaptam fel a vizet, hogy azonnal lerasszistázunk valakit egy meggondolatlan/bunkó/poénosnak szánt - ahogy tetszik - kijelentés miatt. Nem, nem az, legfeljebb meggondolatlan.

Bloodscalp 2014.03.02. 13:48:38

A szintén csupa magyar "tehetségből" álló Paks is egy rakás szar.

!CSABEE! 2014.03.02. 13:54:05

@bigacsiga:

OK, így már kicsit más a dolog, de nekem az jött le, hogy te ezen tényleg felháborodsz, pedig azért a DK-s hozzászólásaid alapján... hogy is mondjam... szóval nem vagy épp a tolerancia bajnoka :))

(azzal meg ugye nem lövök nagyon mellé, hogy Mészöly és Zombori igazából bármit mondhat, van benned egy zsigeri utálat irántuk, és ehhez jól jött Z mostani elszólása.)

Na mindegy, a cikk egésze viszont olyan gondolatokat tartalmaz, amit magam is így gondolok, azzal a kiegészítéssel, hogy ha viszont valóban feltűnik egy fiatal magyar tehetség, azt kb. fél évig látjuk itthon, mielőtt eltűnik egy nyugati csapat kispadján...)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.02. 13:58:11

@!CSABEE!: De most már akkor érted, hogy miért lett így írva?

Tényleg nem gondoljuk komolyan, hogy Zombori rasszista lenne, ahhoz minimum önálló véleményalkotási képességet kéne feltételeznünk róla. És ha neki és a Sport TV-nek ezt szabad, akkor a klubok nyakába miért varrnak minden héten többszázezres büntetéseket.

Engem személy szerint még az is kevésbé zavart volna, ha azt mondja, hogy "ide bizony ne jöjjenek négerek", mert az legalább őszinte. De ez az összekacsintás rém gusztustalan.

!CSABEE! 2014.03.02. 14:15:51

@Püspök utcai gombaszedő:

Persze, bár beszűkült az agyam, de értem. Viszont ez a történet nem kifejezetten a "négerekről", hanem a botlábú, tényleg a magyaroknál semmivel sem jobb külföldiekről szól szerintem, legyen az délszláv, román, kongói vagy eszkimó. Mert OK, csiga kiemelte Jennert meg Jovanovicot, de könyörgöm, az évente feltűnő légiósok 80-90%-a nem egy egy nagy szar? Akikről semmilyen emlékünk nem marad, miután távoztak? Vagy már nem az az elv, hogy a külföldi teljesítsen jobban, mint a hazai..?

Na mindegy, lényeg, hogy a végén azért tisztult a kép.

grigorij 2014.03.02. 14:24:07

Lássuk be, ismét kaptunk a blog.hu-tól egy igazi aljabulvár írást, pedig a téma többet érdemelne.
De ez az írás nem az, amivel érdemes lenne vitatkozni, hiszen a szerző a poénos cím és témaválasztása - ahol lényegtelen Zombori mondása - mögött szinte sugárzik, hogy fogalma sincs (vagy van, de akkor nem lenne poén a poszt) a nemzetközi labdarúgás irányaival!
Ha korrekt lenne, akkor a vezértémának azt választotta volna, hogy szinte mindenhol próbálkoznak a hazai fiatalok segítésével, hiszen a milliárdos kluboknak nem üzlet azok "kitenyésztése" és játszatása!
A szerző leírhatta volna, hogy hol milyen tervek vagy már élő folyamatok vannak a Bosman-szabály ellen, illetve annak kikerülésére.
Mert a lényeg az, hogy FIFA és az EU azt nem tiltja, hogy ösztönözzék a csapatokat a hazai fiatalok szerepeltetését!
Ez a lényeg, és nem a blikkes rasszistázás!

grigorij 2014.03.02. 14:33:11

Ez a mondata a szerzőnek meg egyszerűen ostobaság:
"Milyen magyar tehetség az, aki ebbe a bajnokságba önerőből nem tud bekerülni, akiért Zombori úrnak fel kell szólalnia? "
Tényleg nincs fogalma a mai versenysportról?
Tényleg nem érti, hogy a csapatok üzleti magánvállalkozások, akik érdeke a rentábilis működés?
Tényleg nem érti, hogy egy fiatallal még éveket kell foglalkozni ahhoz, hogy érdemben eredményes legyen akár a hazai elsőosztályban?
Nem érti, hogy a spanyoloknál a castilla, az olaszoknál a primavera szolgál a fiatal, 18-20 évesek versenyeztetésére, majd a tehetségek 99%-át azonnal kölcsönadják kisebb, sokszor másodosztályú kluboknak?
Ha pici fogalma lenne a szerzőnek a versenysportról - például nem a primitív stúdióbeszélgetések érdekelnék -, például végigszenvedne egy hazai NBI-es meccset, akkor talán átérezhetné Zombori szavait, miszerint nem a idegennel van a baj, hanem hogy a hazaiaknál semmivel sem jobb idegenek szerepelnek tucatjával, mert azok adhatók-vehetők, szemben a magyar gyerekekkel, akik szinte bóvlikategóriában sem adhatók el!
Az üzlet pedig az adás-vétel, a nemzetközi kupák, a marketigtevékenység, a mezek árusítása stb.
Persze, pár millió eurós zsebpénzzel lehetne előrelépni, de vajon - és ezt a Várszegi-vezette MTK is igazolta - évente egy-egy ifjú szerepeltetése és esetleges eladása fedezi-e a nevelés sok tíz, akár százmilliós beruházást, ami ráadásul csak 4-6 év múlva térül meg???
Szóval a blogger maradjon csak a kaptafánál, böfögje a blikket ide, de ne okoskodjon bele olyan dolgokba, mely nem "bölcsész" kategória...

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.03.02. 14:45:26

@grigorij: Tessék akkor egyetlen olyan tervet vagy "élő folyamatot" mutatni, ami a Bosman-szabály ellen készült. Nem fog sikerülni, mert komoly helyeken nincs ilyen. Se a németeknél, se a spanyoloknál, se a franciáknál, se az angoloknál, se a hollandoknál, maximum komolytalan sufniországokban.

És a világon mindenütt megéri utánpótlásba fektetni, kivéve nálunk. A magyar játékosok 99%-a azért eladhatatlan, mert teljesen használhatatlan. A maradék 1% pedig a 99% alapján terjedő jogos rossz hírnév miatt eladhatatlan.

árnyékgyuri 2014.03.02. 18:01:33

A cikk jó is lehetne, de szerintem túlságosan puhán kezeli ezt a témát. A saját környezetemben látom, hogy a foci úgy néz ki, hogy kb. 300 milla összekapart pénzből, 290 milla a felnőtt csapaté. 10 milla meg az összes többi utánpótlásé, (debrecenben kicsit jobb az arány, de a rendestől messze van)akikkel veszekednek minden focilabdáért, vagy bólyáért. Kb. úgy kéne kinéznie ezen a szinten: 1. A csapat 2 osztállyal lejjebb játszik. 2. Senki se profi, de kapnak mezt, pályát, öltözőt, buszt, esetleg valami pénzt, de csak ha van. 3. Kapnak edzőt havi 100-200 ezer értékben (délutános tornatanár). 4. Az 10 utánpótlás csapat kap mezt, cipőt, pályát, öltözőt, buszt + 3 edzőt délutánra, 100-150-ért. Ez kijön 20-30 milla per évből, elér 200 sportolót. Egy ekkora városnak ennyit egészséges focira költenie. Országos szinten is: a focipénzt tizedelni kellene, és főleg arra törekedni, hogy mindenki sportolhasson valamit, infrastruktúra, edző, vízfelület jusson mindenkinek. Pl. durva, hogy serdülő nb2 -t magasan megnyerő 16 éves focisták alapvető speciális atlétikus képességeket mérő teszten fullra megbuknak, vagyis olyan szinten nincs atlétikus alapjuk, hogy egyszerűen fejleszthetetlenek, képezhetetlenek, értéktelenek. Ja és az államnak annyi a dolga, hogy a gyerekek 14 éves korig délután 6-ig sportolhassanak, zenélhessenek ingyen vagy majdnem ingyen. Ehhez adjon pénzt és embert. Az üzleti foci, majd kitermeli magát. Ha meg nem, akkor sincs semmi.

Rich.mond 2014.03.02. 19:49:40

@grigorij: a tehetséges gyerekek miért kullognak vissza Hollandiából, vagy angol/német 2-ből? MEsélj már, hol futottak be külföldön? Oké, idehaza a csúnya négerek miatt nem tudnak játszani. De egész Európában pikkelnek rájuk?

szekőcei 2014.03.02. 21:33:50

@Shopping: óóó, tehát már egyből úr?!
Úgy gondolod, hogy én tettem le semmit az asztalra?
Lehet.
De nem is eresztek meg poén gyanánt rasszista "vicceket".

És nagyokat tévedsz. Fél négykor megyek haza.

Agresszív egy Zombori-fan vagy. És ez rá nézve szégyen. A megnyilvánulásain kívül.
süti beállítások módosítása