Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

"Az ősz dicsérete"

2014.08.21. 00:32 victory00

Javában zajlik az mb1-es szezon, és a címben említett évszak is közeleg. Kedves Olvasóink, ajánljuk szíves figyelmükbe képzőművészeti párhuzamokkal megspékelt humoros összeállításunkat.

A festőket az évszak hangulata, minket a mennyei mb1 csapatai késztettek némi továbbgondolásra:

Karcsay Lajos "Almaszüret" című festménye bár 1885-ben készült, mégsem a Dózsa szurkolóinak, sokkal inkább a Nyíregyháza drukkereinek ajánljuk szíves figyelmébe.

FEO000634.jpg

 

Maradva keleten a következő képzőművészeti alkotás Újházy Ferenc nevéhez fűződik. "Disznóvágás" a címe, ezzel korántsem az adott csapat nemzetközi szereplésére szeretnénk utalni, viszont bíróságról bíróságra sem óhajtunk járni, ezért a mélyen tisztelt olvasók fantáziájára bízzuk kikről is van szó.

ujhazy-ferenc-1827-1921-hungar-disznovagas-1878-2245712.jpg

 

A "Kecskeméti kaszinókert" című festményt nem elsősorban Bognár Gyurinak, sokkal inkább a helyi szurkolóknak ajánljuk, s biztosan ajánlaná Iványi-Grünwald Béla is, ha blogunk szerkesztője lett volna.

31ivanyi.JPG

 

Bár az mb1-es feljutásért csak harcolnak, szívünkben örökre elsőosztályú tagsággal bírnak, szeretettel küldjük  a Vasas szurkolóknak Mednyányszky László "Őszi alkony" c művét:

Mednyanszky-Laszlo-Oszi-alkony.jpg

Mérő István: " Ősz a parkban" c. festménye a hírhedt MTK huligánok egy csoportját örökítette meg:

Mero-Istvan-1873-1938-osz-a-parkban.jpg

 Paál László olajfestményén pontosan felsejlenek a felcsúti stadion impozáns körvonalai:

02paallaszlo.jpg

Bernáth Aurél "Ősz" című alkotása pedig a Ferencváros szép új stadionjának impozáns VIP teraszán készült pillanatképet tárja elénk:

bernath-aurel-osz.jpg

 

A következő képen, ami Wagner, viszont Edgár, szóval nem a játékvezető, és nem is a "Bolygó hollandi", sokkal inkább az ősz jellegzetes gyümölcse, a "Szőlő" címet viseli. ( Nem a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója becézve.) " Ezért nem járnak a családok meccsekre", gondolhatnánk: egy Dózsa-Fradi ustawka szemtanúi lehetünk, ha kellő átéléssel szemléljük az alkotást.

szőlő wagner.jpg

Kívánjuk hasonló átéléssel szemléljék kedves Olvasónk az őszi szezon mb1-es mérkőzéseit is!

Címkék: művészet nb1


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr906610773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása