Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Olimpiát Pestnek!

2014.09.17. 11:03 Álnaív Kispolgár

Na mondjuk az sem tegnap volt, amikor én utoljára írtam ide, de hát egyszerűen nem értem rá, kérném tisztelettel, mert folyamatosan a rezsidémonnal kellett harcolnom. Ha nem figyeltem volna oda, akkor a végén még elszedtek volna mindent, de hála az istennek meg tudtam védeni a kis rezsimet, úgyhogy egy nagyon kevéske azért még maradt belőle. Ennek ellenére egyre több a fölösleges pénzem, hát ennyit már a hárombetűs közértben is képtelenség elkölteni! Még az a szerencse, hogy maga az országunk is így áll, ezért is volt nagy örömömre, amikor megírta az újság, hogy megpályázzuk a 2024-es olimpia megrendezését. Annyira jól teljesítünk, hogy ezt még a kisujjunkból is kiszopnánk!

olimpiai-park-budapesten(210x140).jpg

Kérném szépen, végre egy olyan országban élhetünk, ahol a fejesek a nép érdekét nézve dolgoznak! Hál'istennek már elmúltak azok az idők, amikor telefonosdobozokban meg nájlonszatyrokban tűntek el a kisemberek véres verejtékkel megszerzett pénzecskéi! Ma már megvan a látszatja a jólétnek, hisz’ még a legkisebb falukban is fodballpályák épülnek, ráadásul nem is akármilyenek! Pestről már nem is beszélve, példának okáért itt van a Fradinak a pályája, hát micsoda szép ünnepség volt az is! Azelőtt ha felavattak valamit, akkor legföljebb csak egy szalagot vágtak át, most meg már vadászórepülők húztak el a pálya felett, hát istenemre mondom, hogy amíg élek, nem fogom elfelejteni!

Megmondom az őszintét, én nem nagyon értek a sporthoz, de azért tájékozott ember vagyok és nyitott szemmel járok a világban! A tévéhíradót is minden nap megnézem! Ott mondták be valamelyik nap, hogy megpályázzuk a 2024-es nyári olimpiának a megrendezését! Isten adja, hogy sikerüljön ez nekünk, és én is jó egészségben megérhessem ezt a napot! Ugyan nem vagyok babonás, de most háromszor is lekopogom, hogy szerencsére semmi baj az egészségemmel, na de ha lenne is valamilyen probléma, akkor is egykettőre kikezelnének minden nyavalyából a kórházakban! A szomszédasszonyom mesélte a minap, akinek a fia fogásznak tanult, hogy még a Nyugatról is idejárnak kezelésre! Hát ennyire jó az egészségügyünk, bárki bármit is mond!

No meg aztán az iskoláink is annyira nívósak, hogy tele vannak külföldi diákokkal! Meg aztán ezt is szépen támogatják, például valamelyik nap bemondta a rádió, hogy a nagybank is nem tudom én mennyi milliárdot ad a taníttatásra! Hát ennyi pénze van az állami banknak, hogy még erre is jut, a világon talán sehol máshol nincs ez így!

Én megmondom úgy ahogy van, hogy szép nyugdíjam van, megvan mindenem, ami csak köllhet. Meg aztán néha a fiamék is küldenek pénzt Londonból, de én azt mindig az utolsó fillérig félrerakom, hálistennek nem vagyok rászorulva. De hát elfogadom, mert látom, hogy ők se tudnák már mire elkölteni. (Arrafele nem sok minden van a boltokban állítólag.)

olimpia.jpg

                                                          Erről már sajna lekéstünk!

 

Száz szónak is egy a vége, ha egyszer látjuk, hogy minden rendben megy az országban, akkor persze hogy valami hasznos dologra kell elkölteni azt a rengeteg sok felesleges pénzt! Az olimpia pedig micsoda respektívát nyitna meg nekünk, legalábbis így mondta valahogy a tévében annak a hogyishívjáknak az elnöke! Jönne ide a tömérdek sok túrista, akik itt hagynának egy csomó pénzt! Még ennél is több embernek lehetne munkája, bár én most is azt mondom, hogy aki dolgozni akar, az bizony tud is, és jól meg is élhet belőle! Nem a sült galambra kell várni, kérném tisztelettel!

No meg aztán micsoda szép sportpályák épülhetnének, még a mostaninál is sokkal több! Mert ott van az a sportcsarnok a Stadion mellett, azt is milyen szépen megcsinálták, pedig hogy leégett, te jó isten! És akkor lehetne még ilyenből hat-nyolc másik, és milyen szépen ki lehetne ezeket utána is használni! Lenne végre hely szép kiállításokra meg hangversenyekre is!

Na meg aztán az a rengeteg sok infarktustúra, vagy hogy mondják ezt! Épülhetnének még szebb utak meg metrópályák, meg még szállodák is! Azok is hogy ki lehetnének használva! Az olimpiai faluról meg már nem is beszélve. Tudják hogy mire gondolok, ahol a sportolók meg a trénerek laknak! Az olimpia után abban is micsoda lehetőségek lennének! Most én nem azt mondom ezzel, hogy ott lakhatnának a szegények meg a hajlék nélküliek, mert ha csak nem jönnek vissza a komenisták, akkor addigra már nem lesznek szegények a mi kis országunkban! Igaz, már most is alig vannak, ezt is bemondja minden nap a tévé!

tüskecsarnok_fotó_2.original.jpg

Ne maradjon bennünk tüske!!!

Na mindegy, kérném alázattal, mondom, hogy én nem értek ezekhez a dolgokhoz! De abban száz százalékig biztos vagyok, hogy nagy jót tenne az országunknak ez az olimpiai megrendezés! Ezért azt kívánom, hogy a Jóisten tartsa meg erőben és egészségben azokat a nyílt tekintetű igazi magyarokat, akik ennek érdekében dolgoznak, hogy ekkora nagy örömöt okozhassanak nekünk! És nem köll hallgatni a zúgolódókra meg a degamómok szavára!

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr416705467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sas70 2014.09.18. 15:00:17

Az utakat mondjuk olimpia nélkül is meg lehetne javítani, bár az is belekerülne vagy 3000 mrd-ba mai áron (GDP-10%-a), meg vagy 10 évbe. Tehát évi 300 mrd kellene rá, ehelyett van kb. 40.
Az olimpia meg kb. 8000-10000 mrd-ba kerülne, tehát évi 1000-be, alaphangon.
süti beállítások módosítása