Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kérem a következőt?

2014.09.18. 18:47 szilvapálinka

2_o_orban3-Burger_Barna.jpgTudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.

Megint összeszedtük az utca népének a véleményét, most a kapitányválságról. 

Legyünk racionálisak. nem tök mindegy ki a szövetségi kapitány? :)
hány volt az elmúlt 30 évben? 15-20? változott valami???? 

 

Ami pedig a legszebb az egészben, hogy ugyanazok nevezik ki az utódját, akik őt 9 hónapja alkalmasnak látták.

 

Az évek, évtizedek óta semmilyen eredményt fel nem mutató, mégis pozícióban lévő „káderek” ismét rátolták valakire a szart. A hollandiai vereség után Sanyibára, most Pintérre. Mert itt nem az volt a kérdés, hogy Pintérnek mennie kell vagy sem, hanem az, kiknek köszönhettük, hogy egyáltalán kapitány lehetett.
Mert őket kellene még a futballtól is örök életre eltiltani.
Mert ők az igazi felelősök.

 

A sírásók és élősködök nyernek újra,mert legalább négy évig biztosítják a seggüket.Majd január-februárban bedobnak egy nagy nevet,természetesen már a következő VB-re kijutást megjelölve célként.Tökéletes taktika,az ő szempontjukból nézve.kirúgták a tahót,mert nem elég,hogy népszerűtlen,eredménytelen,miatta már őket is elkezdtük néhányan froclizni.No,ők ezt nem szeretnék,így tehát a tahó menjen,és amíg találnak egy rávehető nagy nevet,addig itt a Pali,akit a szurkolók is elfogadnak,hisz játékos pályafutása,időnkénti megnyilvánulása szimpatikussá tette őt a szurkolók szemében.Nem hülye gyerekek ezek,nem véletlenül élősködnek már évek,évtizedek óta.Lehet,a következő közgyűlésen beáldozzák az elnököt is,a lényeg,ők a hátak mögött megbújva tovább űzhessék a kisded játékaikat.

 

orban-viktor-pinter-attila(650x433).jpgÉn csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

 

Csányi újabb ámokfutása.
.
Nem az edző fogja 20 év elmaradt munkáját pár hét alatt pótolni. Minden edzőt kivégeztet: új remények (valójában hazug, csodaszámba menő elvárásokkal) kreálása - megy az idő - csapat néhány meccs alatt hozza a tőle elvárható reális eredményeket - edző tekintélyének alámosása, aki maga is segít benne, mert nem különb egyik sem a focistáinál - amikor remény 0-ra lemegy kezdődik Csányi következő ámokfutó ciklusa.
.
Közben, ami a lényeg, eredményben 0 változást tud felmutatni az általa felépített modell.
.
Sajnos az elmúlt 20 évben nem versenyhelyzetben, hanem az OTP monopolhelyzetét kihasználva tudott a felszínen maradni, és a gigaprémiumokból, valódi érdemi, komoly hozzáadott érték nélkül érvényesülni.

 

 

Pinyo, Felcsut tart karokkal var!

 

Az MLSZ SAJÁT MAGÁT NEM ZAVARJA EL? ELVÉGRE ŐK HIBÁZTAK MIKOR PINTÉRT HIVTÁK MEG KAPITÁNYNAK, DE HA PINTÉR VOLT OLYAN TÖKÖS LEGÉNY HOGY EL VÁLALTA, AKKOR CSAK VOLT BENNE GERINC. MERT EZT A CSAPATOT ÉPP ÉSSZEL NEM LEHET IRÁNYITANI, ÉS NE CSODÁLKOZZON SENKI SEM, HOGY PINTÉR KIBORULT. Ezek foci hejett a FODRÁSZHOZ járnak, és a közönségnek tartanak frizura bemutatót,mint hogy fociznának.

 

OCS_1.jpgA torkánál ragadta meg a kérdést Pelikán elvtárs... Angol Park? Hogy az angol imperialista világbirodalom röhögjön a markába?? Egy frászt!! Vidámpark! Ez kell a dolgozóknak!

Nem tudom miért gondoljuk, hogy ha a falusi rezesbanda élére Fischer Iván kerül kinevezésre attól rögtön világhírű szimfonikusok lesznek? 

 

 

 Én most már kifejezetten sajnálom Pintért! No, nem azt, hogy leváltották, hiszem ki sem kellett volna nevezni. Viszont, hogy vele vitetik el a balhét, gusztustalan és undorító! Tönkre tették egy ember életét, mert kétszeres bajnokként munkát sem fog kapni.

 

dárdai ugyanugy abbol a varga-koman-vanczák féle lófhasz garniturabol fog válogatni, mert nincs más. edzői tapasztalata 0. óriási bukta lesz, én nem is értem h vállalta el. a bajszos hájfejű viszont okosat húzott mert palit mindeni szereti...

 

 

Talán akkor kellett volna egy kicsit gondolkodni, amikor kineveztétek ezt a barmot, és akkor most nem égne ennyire a pofátok. Persze a szurkolók már a kinevezésekor megmondták, hogy bukás lesz a vége, de ugye a szurkolók semmit nem tudnak a fociról, minek is rájuk hallgatni.

 

Jó lenne a realitás talaján maradni!
A bmlsz elnökét orbán nem válthatja le! (az első ámokfutása idején a dajcstomi megpróbálta, 10 perce volt a visszavonulásra!)
Az mlsz ugyanis egy független sportszervezet, az UEFA és a FIFA alá tagozódva.
A szabályzat, amit az összes tagszervezet aláírt és eszerint kell dolgoznia, tilt mindenféle politikai beavatkozást, ahol a hatalom erőszakkal beavatkozik, ott a szövetség tagságát azonnal felfüggesztik!

 

DSC_3493540.jpg Csapásokat adunk és csapásokat kapunk.

 

 Első gondolatom, az isten óvja csapatomat Pintértől! :(((
Dárdai Pali előtt le a sapkával, díjazás nélkül elvállalta, pedig nem lett volna muszáj. Valami ilyesmi az, ha valaki tényleg segíteni akar.
Csányi monológjából egy mondat nagyon "tetszik": "A magyar szövetség tevékenységének 5 százalékát érinti a válogatott és 5 százalékát az NB I"
Hát kérem ezért tart ott a futballunk ahol. Mert a fennmaradó 90% így néz ki. Szurkolók üldözése 20%, büntetések kiszabása 40%, bírók mosdatása 20% és végül pogácsazabálás 10%
Bravó MLSZ!

 

Képzeljétek el, hogy megnyerjük mindhárom meccset, mi szintünkön szenzációs játékkal és akarattal, minden szurkoló újra elkezd bizakodni... majd kinevezik Mészöly Gézát 

 

 

Lehet, hogy Pintér Attila nemzetközi mércével mérve dilettáns, de az az alatta lévő játékosok, és MÉG INKÁBB a fölötte álló vezetők és az ő vezetőik sokkal inkább azok!!! Az elmúlt 40 évben, amióta figyelemmel kísérem a labdarúgásunk körüli jelenségeket, ki merem jelenteni, hogy az érintett vezetői testületek, nem hogy helyes írányvonalat nem tudtak kijelölni, de még feltárni sem tudták/tudják a folyamatos visszaesés ok-okozati összefüggéseit! Így nem is lehetséges helyes stratégiát alkotni!
Sok hozzászóló társam a mai helyzetet labdarúgásunk mélypontjaként pozicionálja. Szerintem, mivel teljesen rossz irányba haladunk, ezért még megjósolni is lehetetlen, hogy hol lesz az igazi mélypont.

 

 

 Az én válogatott koncepcióm a következő: Beálldozni egy stadion árát, venni egy komplett főként utcagyerekekből verbuvált (a focit szerető és nem elkényeztetett) délamerikai (Brazil, Kolumbiai, Chilei, Equadori stb.) U17-es csapatot edzőstől, stábostól mindenestől. "Beszélni kicsit magyar" szinten megtanítani a nyelvet, majd honosítani őket. Elszállásukra eleinte valamelyik futball akadémia megteszi, aztán ha jönnek az eredmények, a játékosok és a csapat is önfentartóvá (esetleg profittermelővé) válik. 10-15 évre garantált a Magyar válogatott, csak izolálni kell őket az MLSZ-től... 

 

mlsz-elnokseg.jpgAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló.

 

A Puskás Akadémián utánpótlás nevelésben dolgozik egy spanyol edző (Pepe).Nagyon jól felkészült kiváló utánpótlás edző sok éves gyakorlattal.
Kérdésem a következő .. Elképzelhető e, hogy akár csak ideiglenesen is a Spanyol Labdarúgó Szövetség úgy döntsön , hogy kinevezi őt Szövetségi Kapitánynak ?

 

 

Dárdai szerintem nem hozott rossz döntést, a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad.

Csányi viszont egy vicc.

Reméli, hogy nem veszítettünk el 8 hónapot. 8 hónapnál sokkal többet veszítettünk el meglátásom szerint. Elveszítettük az elmúlt 8 hónapot, a következő hónapokat, ameddig nincs állandó kapitány, elveszítettük az azt követő heteket, hónapokat, ameddig az új kapitány ismerkedik a közeggel, egyáltalán kitalálja, hogy mi a retket lehet kezdeni ezzel a szerencsétlen társasággal. Elveszítették a szurkolók türelmét, bizalmát, elveszítették a szavahihetőségüket, én személy szerint meg kezdem elveszteni a hitemet abban, hogy látok még magyar válogatottat nagy tornán játszani.

 

Köszönjük Varga Józsi!
Amennyiben 1:0-nál ütköztél volna az egyenlítő gólt előkészítő Észak-Ír játékossal, vélhetően megnyertük volna azt a meccset, - de a nyakunkon maradt volna az alkalmatlan Pintér...

 

Háromnegyed év megint elment a semmire, most meg jön a kapkodás. Sportszakmai szempontból óriási hiba volt Pintér kinevezése, amit a szurkolók és a sajtó már akkor előre látott. Most be is igazolódott.
Mivel az MLSZ az én adómból működik, ezért KÖVETELEM hogy a kapitány kinevezését és lemondatását előszészitő "szakmai" vezetőket vonják felelősségre és függesszék fel!

prolicencesek.jpgAhol nem vagyunk mi, ott az ellenség.

Proli szenszes edzők listája:

 

Aczél Zoltán, Albert Flórián, Artner Tamás, Baranya István, Bekő Balázs, Belvon Attila, Benczés Miklós, Bene Ferenc, Bódog Tamás, Bognár György, Borgulya István, Both József, Botos Antal, Bozsik Péter, Brekk János, Buzás Attila, Bücs Zsolt, Csábi József, Csank János, Csertői Aurél, Csongrádi Ferenc, Dajka László, Détári Lajos, Disztl László, Egervári Sándor, Gabala Krisztián, Gálhidi György, Garami József, Gellei Imre, Genzwein Ferenc dr., Glázer Róbert, Hámori György, Hegedűs Gábor, Herczeg András, Herédi Attila, Hevesi Tamás, Horváth Ferenc, Horváth Károly, Jakab Elek, Kenyeres Imre, Keszei Ferenc, Kiprich József, Kis Károly, Kis László, Kisteleki István, Klement István, Komjáti András, Kondás Elemér, Kottán György, Kovács Szilveszter, Kozma István, Lengyel Ferenc, Lipcsei Péter, Lóczi István, Lőrincz Emil, Lucsánszky Tamás, Máté Csaba, Mátyus János, Mészáros Ferenc, Mészöly Géza, Mezey György dr., Mihalecz István ifj., Mink Olivér, Mózner János, Nagy Mihály, Nagy Sándor, Nagy Tamás, Neumann Gábor, Osztermájer Gábor, Ott József, Őze Tibor, Pajkos János, Pári Sándor, Pintér Attila, Pisont István, Pölöskei Gábor, Preisinger Sándor, Prukner László, Reszeli Soós István, Révész Attila, Róth Antal, Rugovics Vendel, Simon Antal, Sisa Tibor, Soós Imre, Supka Attila, Szabó András, Szalai László, Szentes Lázár, Szepessy László, Szíjjártó István, Tajti József id., Tajti József ifj., Tamási Zsolt, Teodoru Vaszilisz, Tornyi Barnabás, Tóth Bálint, Tóth János, Tóth László Géza, Török László, Tuboly Frigyes, Uray Attila, Urbán Flórián, Urbányi István, Vágó Attila, Varga István, Várhidi Péter, Vass László, Véber György, Végh Tibor, Verebes József, Vincze István, Zsivoczky-Pandel Gyula

 

5090124_984320e3187f5cf1d112a6a3c23e12fd_wm.jpgMutasson nekem egyetlen embert ebben a tetves országban, akire ha kell, 5 perc alatt nem bizonyítom rá, hogy ő a felelős a szar magyar fociért! Magára is, magamra is, mindenkire!

 

 


Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr206709393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.09.19. 17:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása