Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Elhunyt Viktor Tyihonov

2014.11.24. 20:37 maribor_

Hétfő hajnalra virradóan, 85 éves korában elhunyt Viktor Vasziljevics Tyihonov, az edzőfenomén.

viktor-tikhonov.jpgItt épp Szergej Makarovval látható

Az 1930-ban, Moszkvában született legendás edző nem kevesebb, mint 3 olimpiai aranyat, 8 világbajnoki címet és a CSZKA csapatával 12 bajnoki címet nyert.

1948-ben besorozták a hadseregbe, a Légierő csapatánál (VVSZ MVO) lett aktív játékos. 1953 és 1963 között a Dinamo Moszkva játékosa volt, háromszoros szovjet bajnoknak mondhatta magát. 

Edzői karrierjét szintén a Légierőnél kezdte, majd a Dinamo Riga következett. A kiscsapat vezetésével történelme legjobb időszakát élte, Tyihonov ezután a moszkvai Dinamo trénere lett, majd 1976-tól a szovjet válogatott szövetségi kapitánya lett. A következő évben pedig, jobbára politikai nyomásra (személyesen Jurij Andropov "egyengette" útját, aki akkor az SZKP KB Titkárságának volt a tagja, mellette a KGB vezetője volt) elvállalta a CSZKA Moszkva edzői feladatát is. Kezei közül olyan játékosok kerültek ki, mi Fetyiszov, Krutov, Makarov, Bikov, Homutov, vagy később Pavel Bure.

1994-ben mondott le, mikor az orosz válogatott története során először maradt olimpiai érem nélkül, de a katonacsapatot továbbra is ő dirigálta. 2003-tól egy évig újra visszatért a válogatott kispadjára, majd 74 évesen végleg nyugdíjba vonult.

Hétfőn hajnalban rosszul lett, a mentők kórházba szállították, de a szive feladta, már nem tudtak segíteni rajta. 

Nyugodjon békében, kapitány elvtárs!

Címkék: jégkorong


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr236929809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása