Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Franciaország 25-26

2014.12.19. 17:49 Fradista Utazó

Elvesztette az ötödik helyért zajló mérkőzést a magyar válogatott. A szoros végjáték ezúttal sem a mi műfajunk volt, az egész mérkőzést végigkísérő bizonytalan támadójátékunk az utolsó percet is meghatározta.

Persze, ha egészen őszinték akarunk lenni, az első három forduló után aligha hitte bárki is, hogy mi Franciaország ellen egy szoros mérkőzést tudunk játszani. És ez végülis sikerült. Bár sokra nem mentünk vele, az is igaz.

eb2014_hun_fra.jpg

Fotó: Uros Hocevar, EHF

A támadójátékunk pont ugyanolyan esetleges volt, mint az egész EB alatt végig, leszámítva másfél mérkőzést talán. Szucsánszki Zita ma is kiemelkedő védőmunkát végzett, a támadásokhoz azonban szinte semmit nem tudott hozzátenni. A középdöntőben kiemelkedő Tóth Gabriella ma azért rámutatott, hogy egy 18 éves játékostól konstans jó teljesítményt egyelőre nem várhatunk, ráadásul a francia szakmai stáb a három mérkőzés alapján már jobban felkészülhetett őrá is. Tóth 0/4-et lőtt, és talán ha 1 épkézláb passza volt, gyenge teljesítmény. A kapitány az utolsó csoportmeccsre becserélte (Erdősi Ildikó helyére) a kedvencét, Temes Bernadett viszont a norvégok ellen beállt, és szinte azonnal ki is állították, utána Németh András már kevéssé forszírozta a szerepeltetését. Ma viszont, miután a másik két irányítója csődött mondott, megpróbálkozott ővele is - sikertelenül. Sokat kritizálták Némethet, hogy miért van négy irányító a keretben - de most meg úgy tűnik, kellett volna még egy-kettő. Vagy akár Kovacsics Anikó, de ő a balszélre kényszerült, hiszen rajta kívül nincs más balszélső most a csapatban. Kovacsics teljesen eltűnt a támadásokban. A gyors indításokat szépen végigvitte, de felállt fal ellen nem is igazán próbálkozott, ha meg mégis, abban se sok köszönet volt: kétszer is fejbedobta a franciák kapusát, Amandine Laynaud-t.

Bulath Anita az EB-n már megmutatta, hogy ezúttal tőle nem várhatunk semmit. Tomori Zsuzsa, ha jó formában van, egyértelműen a legjobb játékosa a mostani válogatottnak, de ezt a jó formát megint csak nem láttuk. Lehet, hogy viseli még az egy-két nappal ezelőtti betegség következményeit, szóval Tomorit nem minősítenénk most (bár nagyon rosszul játszott), az őt 40 percen át pályán tartó Németh Andrást viszont annál inkább. Persze neki sem könnyű, ha egyszer már ezt a keretet állította össze, és mindenki rosszul játszik a csapatból, elfogynak a lehetőségei. Az egész csapat fásultan játszott, mintha annyira nem is lenne fontos ez a mérkőzés. Az erőnléti felkészítés nyilvánvalóan csődött mondott, ahogy haladtunk előre, úgy romlott a csapat fizikális állapota, ami persze alapvetően logikus, de valahogy a többi csapatnál ezt mégsem láttuk. Ráadásul jobbszélen bajba is kerültünk, mert Bognár-Bódi Bernadettet a mérkőzésről kórházba kellett szállítani, Kovacsicz Mónika pedig előbb megsérült, később kiállították, így aztán a szélre már csak testalkatilag sem illő Szamoránsky Piroska és Planéta Szimonetta ugrott be - ez utóbbi még egy gólt is szerzett.  Megint közel kerülhettünk volna a 20 lőtt gólhoz, amivel azért ritkán lehet mérkőzést nyerni. Az ismét jól játszó Mayer Szabina és Triscsuk Krisztina húzta ki a csapatot a bajból, ez utóbbi játékos 10/12 gólt szerzett, kiemelkedő teljesítmény. Ma sem hibázott hétméterest (az egész EB-n is csak kettőt, 23/25), szép gólokat szerzett, és védekezésben is hozzá tudta tenni a magáét. Planéta megtörte a rossz sorozatát, ma lőtt 3 gólt és adott egy gólpasszt, ez nagyjából az a teljesítmény, amit tőle várhatunk így, 21 évesen, de arra ő egyelőre nem képes, hogy, ha mindenki más betlizik, akkor ő egyedül megnyerje a mérkőzést.

És hát nem könnyű úgy játszani, ha az ellenfélnek védekezésben nem kell szigorúan tartania magát a kézilabda szabályaihoz. A velünk már kkorábban is egyszer-kétszer elbánó cseh Opava, Valek játékvezető-páros ezúttal sem kedvezett nekünk - és akkor nem fogalmaztunk igazán erősen.

Triscsuk lehetett volna a legjobb játékosunk, ha nem jött volna 20 perc után Bíró Blanka a kapuba. De jött, mivel a mostanáig parádézó Kiss Éva nem sok labdát fogott (1/13), szükség volt a cserére. Németh ma sem Herr Orsolyát, hanem a Vác húszesztendős kapusát küldte be, aki a beállása után 4 labdát fogott meg egymás után, mire egyszer gólt kapott. Összességében 11 védése volt (44%), nagyon nagy szerepe volt abban, hogy az utolsó percben még harcban voltunk egyáltalán.

Az orosz meccshez hasonlóan itt is Planétára hárult volna a végső döntést hozó lövés. Azonban ezúttal sem sikerült összehozni számára egy rendes zárást, ráadásul támadót fújtak ellene, holott a védő volt szabálytalan, így végül nem tudtunk kiegyenlíteni, maradt a 6. hely.

Ez röviden a mai mérkőzés áttekintése. Tervezzük a magyr válogatott EB-n nyújtott teljesítményének átfogó értékelését is, de erre már csak az ünnepek után fog sor kerülni. Köszönjük a figyelmet mindazoknak, akik követték a blog értékeléseit az Európa-Bajnokság mérkőzéseiről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr966998327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása