Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

A negyvengólos vereség öröme

2015.06.19. 11:00 Fradista Utazó

Megihletett kiváló szerzőtársam sorozata a megyei bajnokságokról, és ismét hoznék egy történetet a külföldi amatőr ligákból. A német sokadosztály után most a közeli Ausztriába látogatunk, az alsó-ausztriai megye kettőbe, ami az osztrák nyolcadik ligát jelenti. Ez a legalacsonyabb osztály, innét már nincs hová kiesni.

asv-unterwaltersdorf-1011322.jpg

Az ASV Unterwaltersdor együttesének hivatalos csapatfotója

Öldöklő küzdelem folyt a bajnoki címért, az ASV Unterwaltersdorf csapata az utolsó mérkőzés előtt hárompontos hátrányban állt a listavezetőhöz képest. Mivel a tökutolsó, a bajnokságban mérkőzést még nem nyert SC Mödling volt az ellenfél az utolsó játéknapon, a három pont megszerzése, és ezzel az SK Breitenfurt beérése gyerekjátéknak tűnt. Apró hiba, hogy azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol, és abban az unterwaltersdorfiak csekély 48 gólnyi elmaradásban voltak. De nem riadtak vissza, úgy érezték, nekimennek a sereghajtónak, hiszen elég 48-0-ra nyerni, és máris ők lesznek a bajnokok.

A szünetben 19-0 volt az állás, ami ugyan erős verést jelent, de nem volt elég a hazaiaknak. A második félidőben így még támadóbb szellemben futballoztak, aminek eredményeként a Mödling kétszer is lekontrázta őket. A végeredmény 42-2.

moedling.JPGA Mödling az előző fordulóban sem volt sikeres.

A vendégcsapat edzője elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után. Előszöris nagyon büszke volt arra, hogy lőttek két gólt, ilyesmi a csapatával már nagyon régóta nem fordult elő: az idei szezonban eddig összesen 8 találatot szereztek, minden találkozón legfeljebb egyet. A 42 bekapott gól ellenére dicsérte a kapust is, aki igazából csatár, de neki kellett beállnia, mert az igazi kapusuk beteg volt, és több lövést, közte egy tizenegyest is kivédett.

"Nagyon megvertek bennünket, de oroszlánként küzdöttünk", nyilatkozta az edző, kiemelve, hogy a súlyos vereség ellenére is örül, hogy nem hagyták, hogy az ellenfél megalázza őket, és az ő rommá verésük által nyerje meg a bajnokságot. Merthogy a negyvengólos győzelem, a bevezetőben írottaknak megfelelően, nem volt elég a hazaiaknak, és végül be kellett érniük az ezüstéremmel.

A csapat további terveiről szólva elmondta, céljaik közé tartozik, hogy jövőre megnyerjenek egy mérkőzést, és nagyon szeretnék elérni az utolsó előtti helyezést. Az egy szezonban szerzett tíz gól ehhez aligha lesz elegendő.

Címkék: ausztria


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr47552666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shikaka 2015.06.19. 11:19:06

Jégkorong, női:
www.nemzetisport.hu/jegkorong/20081124/jegkorong_noi_nb_i_680-ra_gyozott_az_ujpest_a_miskolc_ellen

hogy el tudjuk helyezni az eredményt:
a miskolci lányok még a meccs előtti napon is nézegették, hogy melyik barátnő tud korcsolyázni, hogy legyenek elegen a meccsen.
süti beállítások módosítása