Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bukott ulti

2015.07.01. 20:59 Rich.mond

Ezért tényleg érdemes volt... nem egészen egy évet élt a "társadalmi nyomásra" bevezetett és körömszakadtig védett szurkolói kártya - legalábbis a legtöbb helyen. Pedig védte politikus, rendőr, újságíró. Egyesek szerint (nem egészen egy hónapja mondta...) egyenesen fel kell nőniük a szurkolóknak ahhoz, hogy megértsék: a kártya jó. Természetesen a Videoton elsők között vonta vissza a kártyát. Ahogy a zsíragyozó, a kártya miatt távol maradókat divatszurkolókként aposztrofáló Hemingway is.

"Szintén a drukkerek ellen foglalt állást Szabadkai Ákos, a Videoton képviselője is. Mint mondta, bár igen meggyőző teljesítménnyel bajnokok lettek, és még azt is kiharcolták, hogy szurkolóik a többi klubbal ellentétben haladékot kapjanak a szurkolói kártya kiváltását illetően, a szervezett csoportjuk szolidaritást vállal a többi csapat ultráival, így hiába várták őket a stadionba. Mindjárt meg is magyarázta a helyzetet: úgy véli, hiába hozott a kormány és az MLSZ megfelelő intézkedéseket, a szurkolóknak fel kell nőni és megérteni, hogy milyen jó is ez nekik."

Aztán ott van a teljesen értelmetlen keménykedés Finnországban. Egyrészt maguk a finnek is értetlenül álltak az MLSZ hőbörgése előtt, másfelől, ahogy megjósoltuk, simán bejutott mindenki. A finneket ugyanis teljesen hidegen hagyta az egész kártyaparti. Ennek jó két hete. Végül is az átszervezést is ennyi idő alatt sikerült kitalálni és lezavarni.

Visszamenjek? Örüljek? Annak örülök, hogy válogatott meccsen ezzel már nem kell bohóckodnom. Idegenben pláne nem. És mi lesz a Kispesttel? Hát ez már fogósabb kérdés. Újra csak szeretném leszögezni, hogy a kártya csak az utolsó csepp volt a pohárban, volt elég baj enélkül is. Röviden: nem megyek. Bővebben: talán pár meccsre, ha úgy jön ki a lépés.

És a többiek? Az ő nevükben nem nyilatkozhatok. Valószínűleg nőni fog az átlagnézőszám, de most már nehéz lesz megszólítani azokat, akik eddig is önként maradtak távol. És nem, távolról sem csak az ultrák. A szórakoztató-iparban már csak így megy. A vendégeket nem lehet csak úgy visszafüttyenteni. Amúgy jó pár dolog továbbra sem változott, például a törvényi háttér maradt - vagy a szkenner a Groupamában, ha valaki elég bátor megnézni a "sast".

Tényleg, Drága Csányi Úr! Egy dolgot nem lehetne megtenni? Mondjuk belenézni a kamerába, és az alábbiakat mondani: "Tévedtünk. Rosszul mértük fel a helyzetet (sehogy sem mértétek fel, de teljes őszinteséget nem várunk el) és most visszavonjuk a korábbi nézeteinket. Sajnáljuk!"

Ezt a kártyapartit elbuktátok. De sajnos mi sem kerestünk sokat rajta.

 

Címkék: mlsz


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr437589192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása