Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Lefékezték a Vasutast

2015.09.03. 20:24 Rich.mond

Az idő múlását mi sem bizonyítja jobban, hogy véget értek a magyar kupacsapatok európai kupaküzdelmei, a nyári hőséget végleg lezárja egy hidegfront, illetve elkezdődtek a megyei bajnokságok küzdelmei. Nincs ez másként fővárosunk ligáiban sem. Természetesen idén sem maradnak majd le a BLSZ II legfontosabb eseményeiről, bár a szánk íze már távolról sem olyan, mint szűk egy esztendővel ezelőtt. Az okokat hosszasan boncolgattuk ebben az írásban (A BVSC banditái).

Kíváncsiak voltunk, hogy az új stáb és az új csapat ránk fog-e cáfolni a 2015-2016-os szezonban. Vagy megerősítik azt a gyanút, miszerint Zuglóban a felnőtt labdarúgás szerelvényét tolatóvágányra teszik - de legalább a masinisztákat jól megfizetik. Eddig nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi verzió fog bekövetkezni – a fizetések viszont rendben vannak, ami felettébb furcsa egy BLSZ II-es csapatnál. De van itt még jó néhány furcsaság, amire mindjárt rá is térünk. Továbbra is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a zuglói klub körüli események roppant tanulságosak és egészen ijesztő körképet és kórképet adnak ez egész magyar labdarúgás hátteréről.

bvsc_alkony_1.jpg

Kis csapat, kis stíl

Tehát a TAO-pénzek belépésével már futja edzői fizetésekre is annál a klubnál, ahol korábban ingyen és dalolva dolgoztak (még egyszer felhívnám a figyelmet az előzmény-cikkre). Közben a BVSC-t a biztos haláltól megmentő, szakosztály-elnökként, később szakosztály-igazgatóként, valamint a felnőttcsapatnál vezetőedzőként is tevékenykedő Hernády Andrást a biztonság kedvéért még egyszer kirúgták, bár ezt ezidáig még mindig csak szóban sikerült közölni vele. Ő ebbe nem nyugodott bele és még mindig várja a szakosztály-igazgatói szerződésének hivatalos felbontását. Sőt, magát a megbízási szerződést és a pontos munkaköri leírást is szeretné kézhez venni, már csak a  félreértések elkerülése végett is. Ezen felül kéri a teljes jegyzőkönyvet az elnökségi ülésekről és a labdarúgó-szakosztállyal kapcsolatos ütemtervet is, amelybe jogosult betekinteni, mivel elviekben ezek az ülések nyilvánosak. Ezt a jogot az Alapszabály is biztosítja számára.

Továbbá lassan egy éve vár azoknak a számláknak az ellentételezésére, amit még ő fizetett ki a szállítóknak a klub helyett. A klub egészen áprilisig levelezett ezekről a számlákról Hernádyval, majd mély hallgatásba burkolóztak.

Bezzeg a Bükszegi!

Bükszegi Zoltánt már szintén bemutattuk az előzményekben. Róla tudni kell, hogy szakosztály-elnökként egyszer sem látogatott ki a labdarúgók meccseire a korábbiakban. Ám most nem csak nézőként, hanem játékosként is csatasorba állt a Ciprust és Feröer-szigeteket is megjárt kétszeres válogatott csatár. És ha már szerelést öltött, rögtön gólt is szerzett.

A bajnoki nyitányon Pestszentimrén egy igen gólzáporos pontosztozkodással indított a BVSC. A 4-4-re végződő mérkőzés nem is tűnt rossz felvezetésnek – főleg, hogy az Imre egy héttel korábban 5-1-re gázolta le a kerületi „ősellenséget”, a SZAC-ot.

„Még örültem volna, ha van két hetünk. Egy teljesen új csapatot kellett formálnunk, de mindenképpen eredményesen szeretnénk zárni az első meccsünket, hiszen ki kell mondjuk, hogy a feljutás a célunk.” – nyilatkozta Balogh Ákos vezetőedző a Pestszentimre elleni találkozó előtt.

4-4 idegenben, egy újraformálódó csapattal. Egy győzelem elhallgattathatta volna a károgókat. Nosza menjünk ki az első (villanyfényes) hazai meccsünkre, a tavaly 15. helyen végző, papíron kieső, amúgy bennmaradó II. Kerületi UFC ellen! A tavaly ősszel győztesen megvívott mérkőzést itt írtuk meg

A budaiak most nagyjából 8-0-ra nyerhettek volna, de egészen elképesztő helyzetkihasználásuknak hála csak 1-0-al hozták el a három pontot. A végeredmény egyáltalán nem adja vissza a mérkőzés képét. A hazaiak legveszélyesebb helyzete akkor alakult ki, amikor egy szöglet után a II. kerületi védő a saját kapujára csúsztatott.

A tavaszi-nyári események miatti tiltakozásul a zuglói kemény mag, a Blue Boys nem jelent meg az eseményen, ám a Facebookon mély csalódottsággal vették tudomásul mind az eredményt, mind a mutatott játékot. (bővebb tudósítás egyébként itt olvasható).

A játékosok egy része ezt azonban zokon vette és szóvivőjük alaposan kiosztotta a BVSC törzsszurkolóját. Hivatkoztak arra, hogy a csapat még mindig az út elején jár és tavaly hat fordulót kellett várni az első győzelemre. Továbbá az új edző egészen magas színvonalú edzéseket tart (Balogh Ákos, korábban a Mészöly Focisulinál edzett U-11-es csapatot) és a nyáron érkezett 10 minőségi igazolással együtt majd jönni fognak az eredmények.

Ez még igaz is lehetne, de van némi különbség a tavalyiakhoz képest. először is akkor a BVSC a csoport újonca volt. Másrészről sikerült az első öt fordulóban összekerülni a későbbi bajnokkal (100%-kal lett aranyérmes az afrikaiakkal operáló Inter CDFSE), ezüstérmessel és negyedikkel, magyarán alaposan belehúztak a zuglóiak.

A teljes történethez hozzátartozik, hogy a játékosként magukat védő Turcsán távolról sem a fegyelmezettségéről és könnyű természetéről volt híres, ezért is vette ki magát furcsán a morgolódó szurkolók lealkoholistázása.

Időközben az is szúrni kezdte a szurkolók szemét, hogy annak ellenére is újra a BVSC-stadionba várják az amerikai-foci rajongóit, hogy tavaly a hazai tojáslabda-bajnoki döntő teljesen tönkretette a Szőnyi úti stadion gyepszőnyegét.

Tolat a Zugló Expressz

Ellenben pár nap múlva még mindig lett volna esély a javításra, mert a szerdai meccs utáni vasárnap a tavaly igen jól szereplő (negyedikként zártak) Csep-Gól FC vizitált Zuglóban. Tavaly szintén a bajnokság elején kerültek össze, akkor 3-3-al végződött a rangadó, tavasszal pedig az 1-1 jelentette mindkét csapatnak a feljutási álmok végét.

A felettébb napsütötte vasárnapon már többen ültek le a szebb napokat is megélt lelátóra, mint szerdán. Az online üzenetváltás hatására mi tagadás, a hazai kék-sárgákért szorítók némileg csípősen jelezték elégedetlenségüket, amikor a csepeliek megszerezték második, majd harmadik és negyedik góljukat is. Bár két hazai találat némileg szépségtapasz volt a kiütéses vereségre, egyre inkább úgy tűnik, hogy itt nem a feljutás, hanem a bennmaradás lesz a cél.

A végén még volt némi szópárbaj a kispadhoz besétáló szurkolók és az új edző között. Ennek volt egy előzménye az első félidőben, amikor a lelátón a zuglói szurkolók és az új BVSC-igazolások (!!!) szólalkoztak össze.

Maradjunk annyiban, hogy nagyon sokan várják már az ígért önkormányzati vizsgálatot – alapjáraton nekik kellene bekérniük minden jegyzőkönyvet és hivatalos iratot. Persze sokan nem annyira várják a fokozottabb érdeklődést. Újra csak kimondom: a TAO egy olyan métely, ami hosszútávon egyértelműen ártalmas és eredményesebb utánpótlás-képzés helyett kisstílű érdekcsoportok zsebét tömi meg.

Címkék: blsz BVSC


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr1007758964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása