Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 3. forduló

2015.09.16. 14:59 A szerethető dózsás

1980. augusztus 16., A hónap harmadik szombatja. 

16019.jpgA válogatott.blog.hu szerkesztősége, 1980 nyarán

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. A napokban az európai slágerlistákat az ABBA együttes The Winner Takes It All című száma vezeti.

Augusztus 14.

24105.jpgA Lenin hajógyár sztrájkbizottsága a levegőbe dobálja Lech Walesa-t

  • Sztrájk kezdődik a gdanski Lenin hajógyárban. A magyar újságok eldugott szegleteiben már júliusban is olvasni lehetett rövid híreket lengyel sztrájkokról. Most újabb rövid hír közölte, hogy a sztrájkok átterjedtek a tengermellékre. Lengyelországban 1970-ben és 1976-ban is voltak már áremelések elleni megmozdulások, ezeket tankokkal fojtották vérbe, bár cserébe visszavonták az áremelést. A lengyel gazdaság adósságairól bevezetőnkben már említést tettünk. A lengyel gazdaság nyugaton is eladható árucikke az élelmiszer,ezen belül is a hús volt. Ezt exportálták, mert fizetni kellett az iparosításra felvett hiteleket. Közben a lengyel költségvetés 40 százaléka az élelmiszerek ártámogatására ment el. Az agyontámogatott élelmiszerekből azonban nem volt elég. A kommunista blokk országai közül egyedül Lengyelországban nem volt téeszesítés és a parasztok drágán és alacsony hatékonysággal termeltek. A lengyel kormány speciális boltokat hozott létre ahol piaci (megfizethetetlen) áron lehetett vásárolni. 1980 júliusában bejelentették, hogy a normális boltoktól húsárút vonnak el és azzal megnövelik a speciális boltok kínálatát. Ez a bejelentés, az élelmiszerhiány miatti elkeseredés és a kriminálisan rossz munkakörülmények váltották ki az 1980 nyári sztrájkokat, azonban a munkások tanultak a 1970-es (42 halott, többezer letartóztatott) és  az 1976-os megtorlásokból és követeléseiket tárgyalásokon próbálták érvényre juttatni. Érdemes elolvasni a 21 pontot, mert jól jellemzi a szocializmus nyomorát:

1. Engedélyezzék egy független szakszervezet létrehozását.

2. Biztosítsák a sztrájkjogot.

3. Tartsák tiszteletben a szólásszabadság alkotmányos elvét, nyissák meg a tömegtájékoztatási eszközöket az egyház előtt is.

4. Rehabilitálják az 1970-es és az 1976-os sztrájkok után elbocsátott dolgozókat, az egyetemekről kizárt diákokat.

5. Közölje a sajtó az üzemközi sztrájkbizottság megalakulásának tényét.

6. Adjanak hiteles tájékoztatást a lengyel gazdaság állapotáról.

7. A szakszervezeti alapból fizessék ki a sztrájkolók bérét.

8. Emeljék fel minden egyes dolgozó havi bérét 2000 Zlotyval az áremelések kompenzációjaként.

9. Az árszínvonal emelkedését s a pénz értékcsökkenését kövessék bérkorrekciók.

10. Teremtsék meg a tökéletes élelmiszer-ellátást az országban, s kivitelre csakis a felesleg kerüljön.

11. Vezessék be a hús és más élelmiszerek jegyrendszerét a piac lecsillapulásáig.

12. Szüntessék meg az ún. kommersz árat és a PEWEX-boltokban történő keményvalutás árusítást.

13. A képzettség legyen a döntő szempontja a vezetők kiválasztására s ne a párthoz való tartozás. Szűnjenek meg a rendőrség és a pártapparátus kereskedelmi-ellátási privilégiumai.

14. Szállítsák le a nők nyugdíjkorhatárát ötven évre, a férfiakét ötvenötre.

15. Emeljék a régi keletű nyugdíjakat az új keletűek szintjére.

16. Javítsák az egészségügyben a munkafeltételeket.

17. Vezessenek be hároméves fizetett anyasági szabadságot.

18. Teremtsenek elegendő helyet a bölcsődékben.

19. Rövidítsék meg a lakásra várakozás idejét.

20. Emeljék a 40 zlotys napidíj összegét 100 Zlotyra.

21. Vezessenek be ötnapos munkahetet, vagyis legyen szabad minden szombat. 

75374.jpgMindenesetre a Híradóban  elmagyarázták nekünk

Augusztus 15.

  • Magyar Istvánt (aki ekkor huszonöt éves) a Grazer AK 175 ezer dollárért adta tovább a két évvel korábban a BEK-döntőben szereplő FC Bruges-nek.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_magyar_bruges.jpgMagyar István '80 nyarán a Club Bruges mezében

  • Ezen kívűl a az üzlet részeként graziak meghívást kaptak egy bruges-i tornára, az FC Brugge pedig 1982-ben a Grazer AK 80 éves jubileumán játszik majd. Magyar 1979-ben egy nyári túrán játszott az FTC színeiben a Bruges ellen, a meccs után lekéste a csapatbuszt (disszidált). Ez egyéves automatikus eltiltást jelentett. Magyar az FTC-ben 136-szor, a válogatottban 16-szor szerepelt, később az Austria Wien-ben is játszott régi pajtása, Nyilasi Tibi mellett.
  • Az Olasz Labdarúgó Szövetség hivatalosan is kihirdette határozatát, mely szerint tizenhat év szünet után ismét szerepelhetnek a bajnokságban külföldi játékosok, mégpedig csapatonként egy. Ekkor került Liam Brady a Juventushoz, Prohaska az Interhez, Falcao a Romához, vagy a argentin világbajnok Bertoni a Fiorentinához.
  • Ezen a héten ma történt a harmadik kubai repülőgép eltérítés. A gépeltérítők kubai menekültek voltak, akik nem érezték jól magukat az USA-ban (a miami-i menekülttábor a kis-Havannára keresztelt sátorvárosában) és amerikai belföldi járatokat térítettek el (benzint vittek a gépre és tűzzel fenyegetőztek). A repülők leszálltak Havannában, letették a gépeltérítőket és folytatták útjukat a célállomásra.
  • Egy szovjet atom tengeralattjárón tűz üt ki Okinawa közelében. A katasztrófa 9 életet követelt.
  • Elejtik a vádat az amerikai USS Norton Sound hadihajón leszbikus cselekedeten ért 4 matróz ellen.
  • A kínai párt lapja, a Zsemin Zsipau vegyi fegyverek használatával vádolta a Szovjetuniót (Afganisztánban) és Vietnámot (Kambodzsában). A vádakat a leghatározottabban visszautasították.

Augusztus 16.

09sld5.jpg

  • Indiában az East Bengal a Mohun Bagan csapatát látta vendégül  az 1846-ban épült  kalkuttai Édenkert (krikett) stadionban. A gól nélküli döntetlenen felháborodó nézők verekedni kezdtek, 16 menekülő embert halálra tapostak.
  • A gdanski hajógyár igazgatósága beleegyezik a sztrájkolók követeléseibe. Lech Wałęsa a sztrájkbizottság vezetőjeként visszatér munkahelyére, és a sztrájk befejezése mellett foglal állást. Lépését a többi sztrájkoló üzem képviselői nem támogatják.
  • Az amerikai mozik egy igazi kasszasiker filmet mutatnak be, a Végső visszaszámlálást (eredeti cím angolul: The Final Countdown).

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_vegso_visszaszamolas.jpgFőszerepekben Martin Sheen és Kirk Douglas

  • A Politoys Ipari Szövetkezet letiltja Rubik Ernő Japánba utazását a szerződésükre hivatkozva, mondván, az veszélyezteti a tervszerű bel- és külföldi értékesítést.

 Augusztus 17.

  • Brnoban 200 000 néző előtt rendezték a 30. Csehszlovákia Nagydíj országúti motorkerékpár versenyt. A versenyen, ami egyben világbajnoki futam is volt, 125, 250 és 350 köbcentis motorok indultak, Drapál János 125 köbcentin 6. lett. 

orig_29ea6bcc544c66f4401c77bcf93c47b2.jpgDrapál János 1985 augusztus 11-én a  pöstyéni versenyen kicsúszott és az életét vesztette. A négyszeres Grand Prix győztes  a világ egyik legjobb motorosa volt.

  • A tiltakozások hatására Lech Walesa visszavonja a sztrájk lefújását. A sztrájkoló gdanski munkások megalakítják az Üzemközi Sztrájkbizottságot. A bizottság vezetőjévé Walesa villanyszerelőt választják. 
  • Egy olyan családi dráma rázta meg Ausztráliát, amelyet végleg csak 2012-ben sikerült jogilag teljesen lezárni. Piknikezés közben a Chamberlain család kilenc hetes babáját egy dingó kutya ragadta el és marcangolta szét. 

Az ügyben annak idején az anyát bűnösnek találták, életfogytiglani büntetéséből több mint három évet töltött börtönben, majd 1986-ban, amikor új bizonyítékokkal sikerült alátámasztania ártatlanságát, szabadlábra helyezték. Az apa két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott bűnrészességért, de azóta az ítéletét semmisnek nyilvánították. Túl sok minden szólt a vadkutya támadása mellett, de mivel addig ilyen nem fordult elő, utólagosan inkább bizonyítékok hiányában kaptak a szülők felmentést. A 2000-es években ellenben több hasonló eset sokkolta az ausztrálokat. Erre alapozták a legutoljára indított, immár negyedik vizsgálatot, amely a 2012. júniusi ítélethirdetéssel végleg lezárta az ügyet.

A 3. forduló előtt foglalkozzunk kicsit kupacsapataink nemzetközi kötelezettségeivel is, különösen annak fényében, hogy a Bp. Honvéd BEK-selejtezőt játszik a bajnoki mérkőzése helyett. A futballtörténelem során először fordul elő, hogy magyar klubcsapatnak, selejtezőt kell játszania a sorozatban, de maga a selejtező intézménye is még csak három éves múltra tekinthet vissza. Jellemzően még korai lenne innen datálni a tényt, hogy a magyar klubcsapatok már nem automatikusan főtáblások. A selejtező itt még a Honvédnak szólt (tavaly írészak-ír, egy évvel korábban pedig francia–román párosítás volt), a kispestiek 24 éve, 1956-ban játszottak utoljára ebben a kupasorozatban, akkor az Atletico Bilbao ellen. Az első meccsen Bilbaoban kikaptak 3:2-re, a másodikon a Heysel stadionban (1956 december 20) 3:3 lett a meccs. Most a La Valetta az ellenfél, a máltaiak gyakori ellenfelei voltak a magyar csapatoknak, a Dózsa 1961-ben 10:2-re, az FTC 1972-ban 6:0-ra, a Haladás 1975-ben 7:0-ra verte őket. A Bevezetőben már megírtuk, a tavalyi eredmények  alapján a BEK-ben a Budapesti Honvéd, a KEK-ben a Diósgyőri VTK, az UEFA Kupában pedig az Újpesti Dózsa és a Vasas indulhat. Ismerkedjünk meg az ellenfeleikkel.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_kupaellenfeleink.jpg

 

Bp. Honvéd-La Valetta (máltai) BEK-selejtező
Tehát a La Valetta eddig 23 gólt kapott Magyarországon 3 mérkőzésen. Kérdés, hányat rúg a Honvéd? A mérkőzésre a Népstadionban kerül majd sor. Komora Imre, a piros-fehérek technikai vezetője sajnálkozását fejezte ki, hogy forduló napon kell játszaniuk, ráadásul három mérkőzés Budapesten kerül megrendezésre, ebből kettő, a Ferencváros és a Vasas rendezésében, egy időben lesz a BEK selejtezővel, ezért nem számítanak nézőcsúcsra. Az MLSZ felajánlotta a két fővárosi csapatnak, hogy rendezzék valamilyen formában együtt a mérkőzéseket, akár "hármas rangadó" formájában is, de sem az angyalföldiek, sem a ferencvárosiak nem kívántak élni a lehetőséggel. Tichy Lajos vezetőedző előzetesen biztos győzelmet remélt, de kifejtette, ez nem egyenlő az ellenfél lebecsülésével. A kispestieknél sérülés miatt fog hiányozni Kozma Mihály, Pintér Sándor és Pál József.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_bp_honved_la_valetta.jpg

 

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_bp_honved_la_valetta_2.jpg

A nyolc gól margójára...

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_bp_honved_la_valetta_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_bp_honved_la_valetta_4.jpgEz is bent van 

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 3. fordulóját! 

A közönség kiszolgálása sok kívánnivalót hagyott maga után. A Vasas, az FTC és a Honvéd (fentebb már latolgattuk a BEK-selejtező kapcsán a kérdéskört - a szerkesztő megjegyzése) egyaránt szombat este hét órakor játszanak. Volt is morgolódás, hiszen az előző évad óta már vasárnap is lehetett játszani, ezzel azonban nagyon ritkán éltek. Délután és este is lehetett volna játszani, ekkor már az Újpest, az FTC és a Vasas pályán is volt világítás. Az újságok szerint a csapatok azt szeretik ha kevés a néző, azért nem mehetnek a nézők a hétvégén több meccsre is... Az újságok egész egyszerűen azzal vádolták a csapatokat, hogy nem tesznek meg mindent a nézőszám emelésére. 

Csepel – MTK-VM
Az újonc hazaiak gólparádéval nyitottak az első fordulóban, aztán kikaptak a bajnok otthonában. A sérülések miatt szinte csak az volt biztos, hogy Wéber Antal eltiltása lejárt, így ő helyet kap a kezdőben. Egy nappal a találkozó előtt Keszthelyi Mihály nem is tudta megnevezni tervezett kezdőcsapatát. A vendégeknél Gáspár kapus nem épült fel, ezért Brünyi kezd. Szentmihályi Antal a keretbe nevezte Egervári Sándort és a kezdőbe jelölte Paksi Jánost.

m3_1.jpg

 

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_csepel_mtk_vm.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_csepel_mtk_vm_2.jpg

 

Nyíregyháza – Pécsi MSC
Mindkét csapat egy győzelemmel és egy vereséggel, kettő ponttal áll a tabella közepén a forduló előtt. Talán erre a mérkőzésre mondanánk azt, hogy országos döntetlen. A hazaiaknál visszatér a kezdőbe Kozma, így Lechner marad ki, a vendégeknél pedig ismét kezdő lesz Brezniczky.m3_2.jpg

 

Kaposvári Rákóczi – Videoton
Az újonc hazaiak eddig bravúrosan, száz százalékkal szerepeltek, míg a vendégek már léptek bele egy méretes zakóba, pont egy másik újonc ellen. A Kaposvárnál dr. Puskás Lajos van lépéskényszerben, mert Házi Ferenc sérült, egész héten gondolkodott, Havasi, vagy Fábián kerüljön-e a helyére. A Videotonnál Verebes József a legjobb csapatát küldheti pályára.

m3_3.jpg

 

Békéscsaba – Ú. Dózsa
A hazai lila-fehéreknek eddig mindössze egy döntetlenre futotta erejükből, a vendég liláknak egy győzelem és egy vereség az eddigi mérlegük. A Békéscsaba felkészülését sem eltiltás, sem sérülés nem hátráltatta. A Dózsánál Várhidi Pál sokat gondolkodott az összeállításon, de az biztosnak tűnt, hogy visszakerül a kezdőbe Viczkó Tamás.m3_4.jpg

 

Rába ETO – Tatabánya
Egyik csapat sem szerepelt eddig túl fényesen, a házigazdáknak egy, a vendégeknek két döntetlen van a tarsolyukban a mérkőzés előtt. A Rába ezúttal Glázer Róberttal próbálkozik a középcsatár poszton, míg a Tatabányában Lakat mester annyira elégedett volt a Fradi ellen Szabó György játékával, hogy nem akarja megbontani a csapat legutóbbi szerkezetét, ezért a veterán játékos marad egyelőre a középpályán.m3_5.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_raba_eto_tatabanya.jpgA győri Füzi megelőzi a tatabányai Barabást, hátul Póczik és Szabó György
 

Debreceni MVSC – Zalaegerszegi TE
A hazaiak az első fordulóban, óriási meglepetésre, legyőzték az Újpesti Dózsát, igaz, azóta újabb pontot nem gyűjtöttek, de hazai pályán mindenkire veszélyesek lehetnek. A zalaiak eddig egy döntetlennel szerénykedhetnek. Kovács Ferenc a legjobb csapatát küldheti pályára, míg Lantos Mihály változtatni kényszerül. A volt olimpiai válogatott Kanász József megsérült az egyik hétközi edzésen, így a középhátvéd posztján ezúttal a beállós Kereki Zoltán fog szerepelni.m3_6.jpg

 idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_dmvsc_zte.jpg

FTC – Diósgyőri VTK 
75:0, így futnak neki a mérkőzésnek a felek. A hazaiak eddig négy pontból hármat szereztek, a vendégek mérlege két meccs nulla ponttal. Ráadásul a Diósgyőr szerdán Skóciában játszik a KEK-ben a Celtic ellen, előtte útba ejtik az Üllői úti stadiont. Onnan irány a repülőtér. Az FTC-ben Major két sárga miatt nem játszik, helyette kényszerűségből Jancsika a balhátvéd, Szokolai László pedig kisebb sérülés miatt csak a kispadon kap helyet.

m3_7.jpg
Beszélgetés a mezőny legjobbjával, Nyilasi Tiborral.
idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_ftc_diosgyor_3.jpg

 

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_ftc_diosgyor.jpgEz volt Nyilasi (nem látszik a képen) gólja, Szabó L. hiába úszik a levegőben, nem éri el a labdát

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_ftc_diosgyor_2.jpgMurai Sándor a mezőny egyik legjobbja volt


Vasas – Dunaújváros
A Vasas szereplése eddig, az egy győzelemmel és egy döntetlennel, kifejezetten elfogadhatónak mondható. A Kohász pedig az első forduló 0:8-a után még kaparhat egy darabig, ha pozitív gólkülönbséget akarnak valaha. Bundzsák Dezső harmadszor is ugyanabban az összeállításban tervezi csapatát pályára küldeni, míg a vendégeknél a sérült Keller János helyett Paizs János kerül majd a védelembe. 

m3_8.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_vasas_dunaujvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_vasas_dunaujvaros_2.jpgFent Komjáti és Weimper, lent Kiss László és Bódi párharca
idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_vasas_dunaujvaros_3.jpg

A mérkőzések után lássuk a 3. forduló válogatottjait, melyből a később megrendezendő Volán – Bp. Honvéd páros játékosai ezúttal kimaradnak. Ismét több jó teljesítményt láthattunk a stadionokban, bár igazán kiugró minőséget most senki sem tudott kihozni magából. Kicsit nehezebb a dolgunk most, a sok, közel hasonló forma miatt, mi a listavezető ellen két gólt is szerző Tieber Lászlót jelöljük a forduló játékosának.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_fordulo_valogatottja.jpg

A góllövőlistán Nyilasi Tibor felzárkózott az ezúttal gólképtelen Bíró Antal mellé, így a következő fordulóig közösen állnak az élen. A három gólosok mezőnye pedig egyre tömörebb. Mészöly Kálmánnak legalább lesz honnan meríteni csatárokat a közelgő svédek és szovjetek elleni barátságos mérkőzésre.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella állása a 3. forduló után. Az eddigi éllovas, az újonc Kaposvár négy helyet zuhant vereségével. A vezetést, igaz, csak gólkülönbséggel, a Fradi vette át, a Vasassal a nyakában. A DVTK továbbra is pont nélkül szerénykedik az utolsó helyen.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_tabella.jpg 

Végezetül nézzünk bele a hétvége NB II-es történéseibe. A három csoport 18-18 csapata már a 4. fordulón volt túl a hétvégén. Érdekesség, hogy már csak egyedül a Tapolcai Bauxitbányász száz százalékos.

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_3_fordulo_nb_ii_2.jpg

 


 

A következő forduló előtt, a hét közepén Svédország legjobbjait fogadjuk a Népstadionban barátságos előkészületi mérkőzésen. A 3. forduló után Mészöly Kálmán szövetségi kapitány kijelölte keretét, a következő játékosok kaptak meghívót:
Katzirz Béla, Mészáros Ferenc (kapusok), Paróczai Sándor, Kereki Zoltán, Garaba Imre, Varga József, Tóth József (hátvédek), Pásztor József, Burcsa Győző, Csongrádi Ferenc, Nyilasi Tibor (középpályások) Kiss László, Esterházy Márton, Törőcsik András és Kuti László (csatárok).

Aztán a válogatott mérkőzés után következik a 4. forduló, az alábbi párosításokkal:

Ú. Dózsa – Volán
MTK-VM – Békéscsaba
Bp. Honvéd – Debreceni MVSC
Videoton – FTC
Dunaújváros – Nyíregyháza
Pécsi MSC – Csepel
Zalaegerszegi TE – Rába ETO
Tatabánya – Kaposvári Rákóczi
Diósgyőri VTK – Vasas

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: e-mailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr537702188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2015.09.16. 20:55:49

Hmm.Szombaton játszották a nemzetközi meccseket?Eddig úgy tudtam,hogy a hetvenes évektől voltak a "kupaszerdák".Ezek szerint nem...

Tököm Állat 2015.09.17. 13:28:56

@Tököm Állat: Na.Kisilabizáltam,hogy csak a Honvéd meccs volt akkor,a másik két pesti meccs bajnoki volt.. :)

maribor_ 2015.09.17. 13:51:37

@Tököm Állat: Köszönjük a kiegészítést :)

Tököm Állat 2015.09.19. 09:56:30

Az 1969/70-es szezonban voltvelőször Kupaszerda.Most mehetek a könyvtárba utánanézni,hogy miért volt a szombaton az a rohadt Honvéd-Valletta...

miskolc 2015.09.21. 19:13:13

Nagyon érdekes, kiváló blog. Gratulálok a szerző(k)nek.

maribor_ 2015.09.23. 16:21:32

@miskolc: Köszönjük. A nicked alapján a következő részt csak erősen begyógyszerezve olvasd majd:) Jön a Celtic.

Feyyaz 2015.10.16. 20:33:52

Az USS Norton Sound hadihajón szolgáló matrózokkal szemben megfogalmazott vádakról kérek szépen mozgóképes bizonyítékot!
süti beállítások módosítása