Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Máglyarakás

2015.11.07. 22:20 Püspök utcai gombaszedő

November ötödike igen népszerű ünnepnap az Egyesült Királyságban. Pedig nem jár érte szabadnap, és papíron a Guy Fawkes Day egy négyszáz évvel ezelőtti incidens emlékét idézi fel, amikor egy Guy Fawkes nevű katolikus lázadó megpróbálta felrobbantani a parlament épületét. Az összeesküvőket lefülelték, Guy Fawkes-t kivégezték, és a falvak, városok azóta is tüzijátékkal ünneplik a pápista veszélytől való megmenekülést, no meg azzal, hogy hatalmas – Guy névre hallgató – bábukat égetnek máglyán.

A bábuégetés magasiskoláját Lewes városkája tartja, ahol nemcsak az eredeti szereplőket formázzák meg papírmaséből (pl. V. Pál pápát), hanem egy elképesztően összetett ceremónia keretében minden évben az aktuális "főgonoszok" képmását is elégetik: volt már Putyin, Kim Dzsong Un, Merkel, Kadhafi, bin Laden és sokan mások. A hazai politika prominensei se maradhatnak ki, idén például – az apropót inkább nem részleteznénk – David Cameron miniszterelnök ruhátlanul,  egy disznófej meghitt társaságában vettetik tűzre.

De mi leginkább annak örülünk, hogy kedvenc sportvezetőnk is tiszteletét tette a lángok között.

blatter.jpg

lewes.jpgForrás: BBC

lewes2.jpgForrás: Huffington Post

blatter2.jpgForrás: Independent

Címkék: anglia


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr308054288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása