Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Japán 31-21 (17-11)

2015.12.11. 18:14 Fradista Utazó

Joggal reméltük, hogy az utolsó csoportmérkőzésen le fogjuk győzni Japán együttesét, a mérkőzés azonban még annál is sokkal simább lett, mint amire számítottunk. 

hun_jpn.jpg

Fotó: MKSZ, Kovács Anikó

Japán minden mérkőzését eddig jól kezdte. Bár legyőzni csak Tunéziát tudták, de több meccsükön is döntetlen közelében voltak a félidőig, vagy akár a negyvenedik percig. A magyar válogatott azonban nem sok lehetőséget hagyott nekik, és a meccs lényegében tíz perc alatt eldőlt azzal, hogy a japánok Jokosima két gyors gólja után kilenc percig nem találtak be Kiss Éva kapujába. 

A félidő közepe táján felsejlett annak a veszélye, hogy tökéletes unalomba fullad a mérkőzés, de Németh András ekkor úgy gondolta, hogy ez a meccs már megvan (ebben teljesen igaza is volt), és felküldte a cseresort. Merthogy a magyar válogatottban mostanra egyértelműen kialakult egy kezdő- és egy cseresor. 

A mérkőzés hátralévő részében nagyjából megláttuk azt is, hogy miért. Bulath Anita, Planéta Szimonetta, és a balszélső Erdősi Ildikó számára még a már legyőzött japán együttes is túl nehéz ellenfélnek bizonyult, ezek a játékosok egyszerűen nem ütik meg most a válogatott szintjét. Hogy miért nem, és, ha nem, akkor mégis mi a csodát keresnek a világbajnokságon, ezek messzebbre mutató kérdések, talán majd utólag visszatérünk rájuk. 

A magyar csapat a már említett játékosoktól eltekintve sem játszott ma jól, de, figyelembe véve, hogy így is simán nyertünk, és, hogy nehéz feladatok várhatnak még ránk a világbajnokságon, jó volt ez így. 

Ezzel a meccsel végképp eldőlt, hogy (ahogy az várható is volt), a csoportból a négy európai csapat jut tovább. Magyarország az 1. vagy a 2. helyen, ez a ma este lejátszandó Dánia - Montenegró meccs eredményétől függ. Az öt lejátszott meccsünkből igazából csak egy volt éles, hármat (Tunézia, Dánia és Japán ellen) nagyon simán megnyertünk, egyet pedig (Monetnegró ellen) ugyanilyen simán elveszítettünk. 

Vasárnap megkezdődik az egyenes kieséses szakasz. Hogy pontosan ki ellen és hány órakor játszunk a legjobb nyolc közé jutásért, az jelen cikk megírása után fog eldőlni, részben a már említett meccsen, részben a B csoport mérkőzésein. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr78157838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GabikA 2015.12.11. 18:27:31

Kicsit plasztikusabb, bovebb leiras most jolesett volna :)

Fradista Utazó · https://rajnaikozepkor.blog.hu/ 2015.12.11. 18:33:47

@GabikA: Hidd el, nem maradtál le semmi érdekesről. :-)
süti beállítások módosítása