Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió: D csoport

2016.02.08. 11:16 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

A C csoport küzdelmei is lezárultak – ismét meglepődtünk olvasóink ízlésén, és egész Németország (kivéve a bajorokat) osztozik megdöbbenésünkön. Hogy egy futballblogon egy futballról szóló szám csak harmadik lesz a négy közül, mindenképpen felvet kérdéseket: olvasóink vagy az egészségügyi határérték fölötti bőrnadrág-koncentrációnak vannak kitéve, vagy tévedésből hang nélkül nézték a versenyműveket, ez utóbbi esetben viszont Lengyelország győzelme igényelne némi magyarázatot.

Mindenesetre ezzel már az is eldőlt, hogy Anglia a négy legjobb harmadik helyezett egyikeként továbbjutott vigaszágon.

A csoport

1. Svájc 38,6%
2. Albánia 29,5%
3. Franciaország 25%
4. Románia 6,8%

B csoport

1. Oroszország 34,5%
2. Szlovákia 29,1%
3. Anglia 25,5%
4. Wales 10,9%

C csoport

1. Lengyelország 30.8%
2. Ukrajna 28,2%
3. Németország 23,1%
4. Észak-Írország 17,9%

 

D csoport

Eheti csoportunk érdekessége, hogy mind a négy ország magyar neve "ország"-ra végződik. Bizony. A sors azonban úgy hozta, hogy a mezőny mégis markánsan két csoportra oszlik: a filmzenészekre és a gitárjukat visszafele pengetőkre.

Horvátország

Mint az egyszem ex-jugó ország, amelyik kvalifikálta magát a tornára, Horvátország automatikusan az egész régiót képviseli a világ szemében. Még akkor is, ha közben a szerbek a belgrádi nagypiacot elárasztják piros-fehér kockás mezbe öltöztetett vudubabákkal. A horvátok száma azokat a régi szép időket idézi fel, amikor még látszólag minden rendben volt kettejük között. 

Csehország

A csehek nagy tragédiája, hogy nem filmvetélkedő van, hiszen a Limonádé Joe-tól a Hullaégetőig terjedő palettán mindenki megtalálná a neki tetszőt. Alighanem ebben az áthallásban és a nosztalgiában reménykedve nevezték a következő darabot, amelynek a dallama ismerősen csenghet, a szöveghez meg sok szerencsét.

Spanyolország

Mindenki kedvenc tikitakázói nagy utat tettek meg a Franco-rezsim rémes évtizedei óta, amikor Madrid az elnyomás gyűlölt központjának számított, a két leghíresebb focistájuk nem volt spanyol, az Eurovíziós dalfesztiválon pedig csak a zsűri lefizetésével sikerült legyőzni az angolokat, visszavágva ezzel Trafalgarért. (Bár tekintve hogy Cliff Richard volt az angol induló, inkább a hirosimai atombombához hasonlítható az eset: borzalmas gaztett, de alighanem milliók életét mentette meg.)

Ezzel szemben most minden más: Madrid az elnyomás gyűlölt központjának számít, a két leghíresebb focistájuk nem spanyol, de legalább az Eurovízión már rendre önerőből is megelőzik az önalázást művészeti ággá fejlesztő angolokat.

Törökország

A törökök azt üzenték, hogy küldenek egy igazi eurovíziós zenekart, csak ne írjuk le azt, hogy "beygir gücü", mert attól már herótjuk van. Kérésüknek természetesen eleget teszünk, ezért nem fogjuk leírni azt, hogy "beygir gücü".

Ennyi volt tehát a D csoport, és most jöjjön a szavazás!

Címkék: fodbal focivízió


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr678369478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zotyasa98 2016.02.08. 20:20:02

Ehh,messze a legerősebb csoport.Halálcsoport.
Surda-Sandokan-Ska-P
Nem tudok választani.

maribor_ 2016.02.11. 06:20:01

@zotyasa98: Es a torokok is egy ska brigaddal neveztek...
süti beállítások módosítása