Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Egy álmos szerda délutánon...

2016.03.22. 20:34 Rich.mond

Újabb nézőcsalogató döntés az MLSZ részéről. Az április 6-án (szerdán) megrendezésre kerülő Újpest – Budapest Honvéd bajnokit 15:45-kor fogják elkezdeni. Mondhatnám, hogy inkább tették volna az MTK-Békéscsabát 15:45-re, és az Újpest-Honvédot 19:00-ra, mert előbbin se így, se úgy nem lesznek 200-nál többen, míg utóbbira kiment volna mondjuk 4000 néző.

De alapvetően még egy MTK-Békéscsabának sem kellene szerda délután kezdődnie. A BLSZ II-ben (ötödosztály!) szerdán fogják pótolni a BVSC-Pestszentimrei SK elmaradt bajnokit, de meglepő módon ott bezzeg tudnak este hétkor meccset kezdeni. Igaz, ott a munkaidő a játékosoknak is munkaidő és a zuglóiak örököltek világítást a ködbe vesző Aranykorból. De tudtommal kandeláberek Újpesten is vannak.

Aznap 19:22-kor fog lenyugodni a nap, úgyhogy ha áramot akartak spórolni, akkor is kezdhették volna a „külvárosok csatáját” mondjuk ötkor. Az sem ideális, de azért mégis kevesebbet kell ellógni a munkahelyről. A baranya megyei bajnokságban az első tavaszi fordulóból elmaradt Bogád-Mohács meccset például 17:00-kor fogják pótolni április 20-án. Ha lenne világításuk, talán később is kezdenének.De elviekben nincs akadálya annak, hogy egy, valamivel négy óra után autóba ülő mohácsi drukker még odaérjen Bogádra kezdésre (nagyjából 50 kilométer, autópályán). Na ezt nem tudják utánuk csinálni a „pestiek”, nem beszélve a lilák és a vörös-feketék vidéki szimpatizánsairól.

quarterfour1.jpg

Mert a 15:45-ös újpesti meccskezdés egy vendégdrukkernek ugye nem azt jelenti, hogy csavarkulcsot-tollat három óra magasságában eldobva, hosszú és kimerítő buszozás, metrózás és villamosozás után beesik sípszóra.

Egyfelől a jegyet feltehetőleg jó előre be kell majd szerezni.

Minden bizonnyal 13:30 óra körül lesz meghirdetve a hivatalos gyülekező a szokásos dörgedelmekkel – aki lemarad, nem juthat be a meccsre, stb, stb.Legkésőbb kettőkor indulni kell, különben tényleg nem érnek oda a vendégszurkolók időben.

Vagy a klasszikus metrózás jön Újpest-Városkapuig és onnan jó félórás séta a stadionba, vagy az új hóbort, a buszozás Dunakeszi és Fót érintésével. Ha a Fradi-pályára egy óráig tartott a túra Kőbánya-Kispestről, akkor miért úsznánk meg az újpesti kiruccanást másfél óra alatt? A kétségtelenül furcsa időpontnak itt legalább vannak pozitív hozadékai is, mert még a délutáni csúcs előtt lehet talpalni a Külső Váci úton, vagy buszozni egy jót Soroksártól-Káposztásmegyerig.

Szóval ennek mégis mi értelme van? Talán a probléma gyökere az M4-nél keresendő? Az MLSZ nem először tenne úgy, „mintha a bajnokságot nem ők rendeznék, hanem a közsporttévé, vagyis a sportköztévé”.

Végh Hanta bejegyzése az M4-ről ezek szerint időtállóvá nemesedett és tényleg minden benne van, hiánytalanul.

Talán spanyol mintára a kínai és japán piacot szeretnénk megcélozni? Akkor miért nem már a déli harangszóra végzik el a kezdőrúgást?

Írhatnék még oldalakat, hogy mivel van tele a hócipőm és mit csinálnék másként, de a korábbiaknak sem lett foganatja. Pedig főleg itt tettem ki magamért. Kínomban sincs kedvem röhögni, mert erre a meccsre alapvetően mennék. De normális, hogy szabadságot kell kivennem, amikor munkahelyemtől fél órányira rendezik a meccset?

De még várjunk a végkövetkeztetéssel, mert manapság pillanatok alatt változhat a helyzet. Áttehetnek meccseket Angyalföldről Dunaújvárosba egy nappal a meccs előtt, vagy tologathatják a meccsnapokat szerdáról szombatra, szombatról szerdára.

Miért pont ez lenne kőbe vésve?

Címkék: mlsz újpest honvéd


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr28517984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolika1212 2016.03.22. 22:38:26

"Jó ebédhez buzi Léderer"
"Anyátok temetését 11:30kor élőben"

Szurkolókat is megihlette az az időpont...

Rich.mond 2016.03.23. 08:24:27

@Zolika1212: nekem is pont az első jutott eszembe. Egyébként majd tíz évvel később futottam össze Léderer Ákossal egy BLSZ III-as meccsen, mert mint kiderült, BVSC szurkoló.
süti beállítások módosítása