Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Focivízió, nyolcaddöntő: 6/8

2016.04.04. 12:07 Püspök utcai gombaszedő

Kedves olvasók, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán zenés játékra invitálnánk Önöket! Kontinensünk nemes hagyománya, hogy országaink időről időre megmérkőznek különböző sportágakban: futballban, zenében, az egész világot felperzselő, pusztító háborúkban. E három közül kettőt kombinálnánk jelen sorozatunkban.

A játék lefolyása roppant egyszerű: a csoportköröktől a döntőig haladva, minden héten kiválasztunk az aktuális forduló országainak zenéiből egyet, majd közönségszavazás következik. A győztesek továbbjutnak a következő fordulóba, és újabb versenyművel jelentkeznek majd, a vesztesektől könnyes búcsút veszünk. A sorsolás és csoportbeosztás azonos az EB-ével.

focivizio.jpg

Eredmények

Szoros küzdelemben bár, de végül a franciák mégis győztek, úgy is mondhatnánk, hogy a hazai pálya nekik lejtett. Legközelebb azért remélhetőleg valami vidámabb történettel állnak elő, példát vehetnének mondjuk eheti párosunkról.

Albánia 50%
Ukrajna 50%
Oroszország 42,9%
Németország 57,1%
Csehország 71,4%
Anglia 28,6%
Svájc 64,3%
Törökország 35,7%
Lengyelország 46,2%
Franciaország 53,8%
Ausztria
Belgium
Olaszország
Spanyolország
Szlovákia
Magyarország

 

Ausztria – Belgium

1989 áprilisában a Bayern München a Napolit fogadta az UEFA Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az odavágót 2-0-ra elveszítették ugyan, de volt még esély, már a bemelegítésnél sütött a bajorokról az elszántság és koncentráció. Csak minden gyakorlatot precízen végrehajtani, és a siker nem marad el.  Aztán felcsendült a stadionban az Opus opusza és Maradona elkezdett a zene ritmusára bohóckodni...

Az előző fordulóban azt állítottuk, hogy nincs belgább történet Plastic Bertrandénál, akiről több évtized után derült ki, hogy a leghíresebb számát nem is ő énekelte, és hogy ennek beismerését bírósági úton kellett kikényszeríteni.

Tévedtünk.

Mert van itt ugye egy spanyol nevű zenekar, élén egy német művésznevű énekesnővel, aki angolul énekel.

Címkék: fodbal focivízió


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr798557906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása