Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Angol humor - a láthatatlan hirdetőtáblák

2016.11.14. 20:29 Rich.mond

Aprócska közjáték zavart meg egy angol ötödosztályú bajnoki labdarúgó mérkőzést. Ne gondoljanak súlyos sérülésekre, elképesztő játékvezetői ténykedésre, vagy Uram bocsá’ nézőtéri rendbontásra! – ott ilyen már egyébként sincs évtizedek óta, mint ahogy az köztudott.

Hétvégén rendezték a National League 20. fordulóját, ahol két alsóházi együttes is összecsapott. Nevezetesen a Southport és a Maidstone United. A 24 csapatos pontvadászat egyébként az angol futball piramis ötödik szintjét jelenti, egyfajta átmenetet képezve az országos, profi ligák és a már regionális szinten zajló conference-bajnokságok között. Például a hatodosztály már két csoportra oszlik, mégpedig az azonos szinten lévő National League North/South nevezetűekre.

A házigazda Southport és a Maidstone pont az ide való kiesést szeretné elkerülni – jelenleg a bajnokság 18. és a 17. pozícióját foglalják el – a BBC tudósítása egyébiránt itt olvasható.

Nem lehet mondani, hogy a vendégcsapat szurkolói nagy számban kísérték volna el csapatukat az alsóházi rangadóra – ami nem csoda, mert a két város között 450 kilométer a távolság, az ország két ellentétes pontján találhatóak.(UPDATE - olvasónk talált egy képet a teljes vendégszektorról és 124 szurkolót számolt össze. Nem is olyan kevés!)

southport.jpg

Csak érdekességképpen: a liga átlagnézőszáma 1600-1700 körül mozog. A hazaiak mérkőzéseire az elmúlt években 900-1200 néző szokott jegyet váltani (a Maidstone United esetében ez a szám idén 2400). Feltételezhetően ez a jegybevétel kevés a magasabb célok megvalósításához, tehát teljesen természetes, ha a southportiak más bevételi forrásokhoz nyúltak, például kihelyezett hírdetőáblák formájában. Na de tényleg ennyire kell a pénz?

Hogy a klub hivatalos kérése volt-e, vagy csak egy ügybuzgó helyi önkéntes rendfentartó magánakciójaként kérték meg a vendégszurkolókat, hogy két kicsiny zászlójukkal ne takarják le a hirdetéseket, azt nem tudom. Mindenesetre a maidstone-iak készséggel eleget tettek a felkérésnek, majd felvillantottak valamit az általunk is nagyrabecsült angol humorból.

southport.png

Az első képen nem szabálykövető, míg a másik képen szabálykövető szurkolók. Most már a táblák is láthatóak

A Maidstone United képen látható szurkolói az elmúlt két évtizedben megjárták a poklot és  meccset, hiszen az eredeti, 1897-ben alapított MUFC csődbe ment és jogutód nélkül megszűnt. Ám néhány lelkes lokálpatrióta megalapította az ificsapat romjain Maidstone Invicta-t, ami jobb híján a 14. osztályban indult újra (!!!). Az időközben stadiongondjai miatt még albérletbe is kényszerűlő csapat óriási utat tett meg a National League-ig. Hat osztály és két albérlet (Sittingbourne és Ashford) után 2012-ben költözhettek be immáron saját városukban épült saját stadionjukba (Gallagher Stadion, a képen lent), ahol a régi néven újabb három osztályt ugrottak 2012 és 2016 között.

maidstone-united-gallagher-stadium-main-stand-1455042611.jpg

Címkék: anglia fodbal


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr2611961135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2017.01.16. 13:30:21

Anno egy Veszprém-Fradi meccsen is leszedették a hazaiakkal a zászlóikat,mert eltakarták a hirdetőtáblákat
süti beállítások módosítása