Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 25. forduló

2016.11.21. 17:24 maribor_

1981. március 25., a hónap utolsó szerdája.

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_headlines.jpgBartók centenárium 

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit. 

március 23.

Hivatalos látogatásra Budapestre érkezik Fred Sinowatz osztrák alkancellár, közoktatási és művészeti miniszter. Lázár György, a Minisztertanács elnöke a Parlamentben fogadta őt.

Sarlós Istvánnak, a Hazafias Népfront Országos Tanácsa főtitkárának vezetésével népfrontküldöttség utazott Görögországba. A küldöttség megbeszéléseket folytat a Pánhellén Szocialista Mozgalom vezetőivel a két szervezet együttműködéséről, a kapcsolatok bővítésének további lehetőségeiről.

A nyolcadik Interkozmosz-expedíció keretében a kazahsztáni Bajkonurból felbocsátják a Szojuz-39 űrhajót, amelynek kutató űrhajósa a mongol Zsugderdemidijn Gurragcsaa, társa, Vlagyimir Dzsanibekov alezredes, az űrhajó parancsnoka. Így Ismét négy lakója van a Szaljut-6 űrállomásnak. A Földről érkezett vendégek, az első szovjet-mongol űrexpedíció tagjai, a már tizedik napja odafenn tartózkodó Kovaljonok-Szavinih páros ölelő karjaiban találták magukat (Dzsanibekov neve ismerősen csenghet, a Farkas-Kubaszov duó mögött ő volt Magyari Béla kiképzett űrhajós tartalékpárja - a szerkesztő megjegyzése).

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_urparos.jpgDzsanibekov és Gurragcsaa a Szojuz-39 kabinjában

Az olasz kormány az ország súlyos gazdasági helyzetének javítására több intézkedést hozott. A legjelentősebb, hogy 6 százalékkal leértékelte az olasz lírát.

Az Egyesült Államok el van szánva rá, hogy csak az erő helyzetéből tárgyal a Szovjetunióval - jelentette ki Richard Allen, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. Allen most először szerepelt a nyilvánosság előtt.

Rendkívüli terrorizmusellenes intézkedésekről tanácskozott szűkebb kabinetjével Calvo Sotelo spanyol miniszterelnök azt követően, hogy az ETA orgyilkosai szombat este nem egészen 72 órán belül a második magas rangú katonatiszt életét oltották ki.

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_eta.jpgAz ETA terroristáinak bilbaói áldozata, Prieto nyugállományú alezredes

Ülést tartott a Lengyel Egyesült Munkáspárt (LEMP) Politikai Bizottsága. Az ülésen a többi között megállapították: az utóbbi napok eseményei következtében az ország súlyos veszéllyel került szembe. A lengyel társadalom közös érdeke a lehető leggyorsabban megtalálni a kiutat a fenyegető helyzetből.

A nyugat-berlini bíróság tízes számú büntetőtanácsa felmentette Marinus Van Der Lubbét, akit a birodalmi törvényszék 1933. december 23-án „a Reichstag felgyújtásáért és felségárulásért” halálra ítélt. A felmentő határozat Van Der Lubbén már nem segíthet, őt 1934. január 10-én kivégezték.

Teng Hsziao-ping, a Kínai Kommunista Párt alelnöke fogadta Gerald Ford volt amerikai elnököt, akit a kínai kormány hívott meg egyhetes pekingi látogatásra.

A Körösök és a Berettyó vízgyűjtő területén sem tegnap, sem a hét végén nem volt számottevő csapadék, így a folyók felső szakaszain is megállapodott a vízszint. Ugyanakkor óriási károkat okozott Szerbiában a medréből kilépett Morava, Duna, Száva és mellékfolyóik áradása. Eddig 23 várost sújtott a természeti csapás; hatvanezer hektárnyi termőföld és sok épület került víz alá, és több mint ezer családot kellett otthonából kiköltöztetni.

Némileg az előző hírhez kapcsolódik, hogy súlyos vasúti szerencsétlenség történt vasárnap Jugoszláviában a Belgrád-Nis vonalon, Sztalacstól hét kilométerre. A katasztrófát földcsuszamlás okozta: ennek következtében a Morava folyóba zuhant a gyorsvonat két kocsija. A szerencsétlenség miatt huszonöt utas életét vesztette, több mint harmincán pedig megsérültek, valamennyien jugoszláv állampolgárok. A sebesülteket a nisi, a kruseváci, a paracsini és a csuvrijai kórházban ápolják

március 24.

Nem a Szovjetunión és a többi szocialista országon múlik, ha a madridi találkozó egy helyben topog - jelentette ki Leonyid lljicsov külügyminiszter-helyettes, a szovjet küldöttség vezetője, a 35 ország európai biztonsági és együttműködési tanácskozásának ülésén, Madridban.

Hollandia nem akarja, hogy neutronfegyvert telepítsenek az ország területére - jelentette ki amerikai kollégájának, Caspar Weinbergernek, Pieter de Geus holland hadügyminiszter.

Az összekapcsoláshoz szükséges hosszadalmas ellenőrzések és a találkozást követő, ugyancsak hosszúra nyúlt baráti beszélgetés miatt meglehetősen későn, moszkvai idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött a Szaljut-6 négy űrhajósának első közös munkanapja. A keddi program külön kutatásokat írt elő az állandó személyzet és a szovjet-mongol űrexpedíció részvevői számára.

Hajnalban izraeli rohamosztag hatolt be a dél-libanoni ENSZ-övezetben levő Al-Tiri településre, és felrobbantott egy lakóházat. Az első jelentések szerint három gyermek meghalt, heten súlyosan megsebesültek. További három személyt még nem sikerült kimenteni a romok alól.

Az ENSZ Namíbia-tanácsa nyilatkozatban adott hangot aggodalmának és felháborodásának amiatt, hogy dél-afrikai csapatok - a határt átlépve - támadást intéztek egy Angola területén 300 kilométer mélyen elhelyezkedő namíbiai menekülttábor ellen. Dél-Afrika egy hete jelentette be a lubangói tábor elleni támadást, azt
állítva, hogy a Namíbia felszabadításáért küzdő SWAPO-gerillák egyik bázisán ütött rajta.

A Reagan-kormányzat képviselői megkezdték konzultációikat az Egyesült Államok kongresszusának vezető tisztségviselőivel arról, hogy mintegy ezer amerikai katona békefenntartó egységként állomásozzon a Sínai-félszigeten, közölték Washingtonban. Az egyiptomi-izraeli különutas békeszerződés szerint Izrael a jövő év áprilisában adja át a Sínai-félsziget teljes területét Egyiptomnak, és a két ország csapatait fogják a békefenntartó
erők szétválasztani.

március 25. 

A Bartók Béla Emlékbizottság este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nagytermében díszünnepséget és emlékhangversenyt rendezett a nagy magyar zeneköltő, az egyetemes kultúra kimagasló alakja születésének 100. évfordulóján. 

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_bartok.jpgA Bartók díszünnepség megnyitója

Az ünnepi esten részt vett Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke, a Bartók Béla Emlékbizottság elnöke, Maróthy László, a budapesti pártbizottság első titkára, Övári Miklós, a Központi Bizottság titkára, az MSZMP Politikai Bizottságának tagjai.

A Szaljut-6 fedélzetén szerdán újabb érdekes orvosi vizsgálatokkal folytatódott a szovjet-mongol űrexpedíció programja. Vlagyimir Dzsanibekov és Zsugderdemidijn Gurragcsaa a súlytalanság körülményeihez való alkalmazkodás tanulmányozása keretében többek között azt kutatta, milyen hatással van szervezetükre az időbeosztás megváltozása, pszichológiailag hogyan alkalmazkodnak az új körülményekhez, hogyan változik tapintásuk, térérzékelésük és -látásuk, feladataiktól függően hogyan érzékelik az idő múlását, és hogyan hat rájuk a vérkeringés megváltozása. 

Varsóban a késő délutáni órákban folytatták a Rakowski miniszterelnök-helyettes által vezetett kormánybizottság és a Szolidaritás nevű szakszervezet Walesa vezette küldöttsége között vasárnap megkezdett tárgyalásokat. A megbeszélést a politikai sztrájkfenyegetés feszült légkörében tartották. A Szolidaritás országos egyeztető bizottsága ugyanis péntekre, március 27-re négyórás, keddre, március 31-re pedig a reggeli műszaktól kezdődő országos, általános sztrájkot hirdetett meg.

Páder János , az OTSH elnökhelyettese a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy rövidesen újjáalakul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). A testület hagyja jóvá az 1984-es felkészülés irányelveit. Meghatározza a sportéletben tevékenykedők olimpiai feladatait, s a múlthoz viszonyítva a szükséges módosítások is megtörténnek.

Az atlétikai szövetség Gibicsár István magasugrót december 31-ig kizárta a válogatott keretből, eltiltotta minden hazai, nemzetközi és külföldi szerepléstől, az edzőtábor látogatásától. Fegyelmi vizsgálat indult Siska Xénia gátfutó és Nagy László tízpróbázó ellen is. Gibicsár tavaly félbeszakította tanulmányait a Testnevelési Főiskolán, és elhatározta, hogy Szegeden tanul tovább, s ezért a SZEOL-hoz igazol. Az egyesületet azonban csak hitegette, pénzösszeget fogadott el, lakáskiutalást kért, aztán az Ú. Dózsához kérte igazolását. Március elején Tatán Gibicsár István Siska Xénia és Nagy László társaságában este engedély nélkül elhagyta az edzőtábort, szórakozóhelyen italoztak, s csak hajnalban tértek vissza (Hmm, szerkesztőtársaim egyöntetű véleménye szerint bármelyikünk szívesen elkapta volna a Xénia-lázat, otthon pedig megért volna egy ajtócsapkodást egy átitalozott éjszaka - a szerkesztő megjegyzése.

A Barcelonában három héttel ezelőtt elrabolt gólkirálynak, Quininek az ügyében váratlan fordulat következett be. Lapértesülések szerint a csatár és elrablói a francia Pireneusokban tartózkodnak. A híres labdarúgó felesége, sógora és legjobb barátja, a szintén barcelonai színekben játszó Alesanco a spanyol francia határra utaztak, ahol állítólag sikerült kapcsolatba lépniük az emberrablókkal, akik most már 2,5 millió márkát követelnek váltságdíj fejében. Az összeg előteremtése sem problémamentes, de ekkora mennyiségű készpénzt a spanyol törvények szerint ki sem lehetne vinni az országból.

A nyugat-európai slágerlistákat a Roxy Music által előadott Jealous Guy vezeti.

Magyarországon tetőponton a Bojtorján együttes népszerűsége. Nemrég jelent meg az Ahol a lusta folyó című számuk, mellyel sokáig a slágerlista élmezőnyében szerepelt. Az együttes tagjai (Buchwart László, Kemény Győző, Pomázi Zoltán, Vörös Andor, Sötét Gábor és Barna Zoltán - utóbbi kettő a zenekar állandó vendég zenészei voltak) még ebben az évben megkapják a Kansas állam díszpolgára címet is.

Kihasználva, hogy a rövid hét miatt kevesebb közéleti és külpolitikai eseményről tudunk beszámolni, nézzünk kicsit szét, mi a helyzet más európai labdarúgó bajnokságokban. Skóciában 28 fordulón vannak túl a csapatok, a Celtic fölényesen, 6 ponttal, vezeti a tabellát az Aberdeen és a Rangers előtt. Angliában az idei idény az Ipswich Town és az Aston Villa különversenyéről szól. 32-32 mérkőzést játszott mindkét csapat, előbbinek 50, az utóbbinak 49 pontja van. Őket a tavalyi bajnok Nottingham és a Southampton követi 42-42 ponttal, úgy, hogy egyikük kettő, másikuk már három mérkőzéssel játszott többet az éllovasoknál. A Bundesliga is eléggé kétpólusúvá vált, 25 forduló után a Hamburgnak 39, a Bayern Münchennek 36 pontja van, az őket üldöző Kaiserslauternnek pedig csak 32. Olaszországban a Juventus vezet 31 ponttal, mögöttük a Roma (30) és a Napoli (29) áll. Ne feledjük, ez az a bajnokság, melyet a tavaly kitört bundabotrány miatt az AC Milan és a Lazio a Serie B-ben tölt. Az NDK-ban a Dynamo Berlin, Bulgáriában a CSZKA Szófia, Lengyelországban a Widzew Lodz, Jugoszlávában a Crvena Zvezda, Portugáliában a Baróti Lajos vezette Benfica, Spanyolországban pedig az Atletico Madrid vezetik az aktuális tabellát.

Szerdán, előkészületi mérkőzésen, Pozsonyban, első VB-selejtezős ellenfelünk, Svájc, óriási meglepetésre 1:0-ra legyőzte a szintén a selejtezőkre készülő Csehszlovákiát. A svájciak csapatjátéka szemre tetszetősebb volt, bár nem mentek a szomszédba egy kis keménységért, ezt jelzi, hogy három sárga lapot is kiosztott Kőrös játékvezető! Az igazi csatár játékkal azonban mindkét  együttes adós maradt, s a mérkőzés nagy része a két 16-os közötti küzdelemmel telt el. A 65. percben az erősödő hazai akciók közben egy ellentámadásnál Hruska felvágta a tizenhatoson belül a kitörő Zwickert, és a 11-est Botteron belőtte. Ettől kezdve a svájci csapat élő falat vont a kapuja elé, s megúszta gól nélkül. Az eredmény meglepetés, amihez a 90 perc láttán csak annyit lehetett hozzáfűzni, hogy április 28-án Luzernben csak egységes, fizikailag és taktikailag jól felkészült magyar csapat veheti fel a versenyt az otthon nyilván még elszántabban játszó svájciakkal. A mérkőzést élőben tekintette meg Mészöly Kálmán szövetségi kapitány és segítője, Mezey György.


Az angol-spanyol mérkőzés összefoglalója

Másik két ellenfelünk sem tétlenkedett. Anglia hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól -külön érdekesség három hét múlva pont a spanyolokkal fog előkészületi mérkőzést játszani a magyar válogatott-, míg Románia Bukarestben biztosan győzött Lengyelország ellen 2:0 arányban.

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 25. fordulóját!

Debreceni MVSC – FTC
Az FTC megtorpant formájában, kupa- és bajnoki mérkőzésen is vereséget szenvedett legutóbb. A Debrecen viszont tavasszal eddig remekel, s nemcsak veretlen, hanem még gólt sem kapott. Ettől függetlenül valószínű az x, ugyanakkor Kovács Ferenc, a hazaiak szakvezetője a találkozó előtt elmondta, hogy győzelmet vár. Mindkét csapatban egy-egy kérdőjel volt a mérkőzés előtt. A DMVSC-ben elképzelhető, hogy a középpályás Orosházi helyett Jankovics fog kezdeni, hogy támadóbb szellemben játszhassanak, a Fradiban pedig kapusposzton van kérdés. Az eddigi első számú kapus, Kakas kisebb sérüléssel bajlódik, ezért elképzelhető, hogy a hosszabb kihagyás után nem rég felépült Zsiborás újra felhúzhatja az 1-es számú mezt.

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_dmvsc.jpgA Debreceni MVSC 1980/81-es játékoskerete

m_25_1.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_debreceni_mvsc_ftc.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_debreceni_mvsc_ftc_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_debreceni_mvsc_ftc_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_debreceni_mvsc_ftc_4.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_debreceni_mvsc_ftc_5.jpg

Volán – Csepel
Két közepes együttes rivalizálása, a Volán otthonában valamivel esélyesebb. Egyik csapatban sincs sem sérült, sem pedig eltiltott játékos. Minden estre érdemes kilátogatni a találkozóra, hiszen nem mindennapi előmérkőzéssel kedveskednek a szervezők a nézőknek. Női bajnoki találkozót rendeznek, ráadásul a két legjobb hazai csapat, a Femina és Renova mérik össze tudásukat.m_25_2.jpg

Vasas – Videoton
Vasas az FTC elleni győzelmével az élre került, esélyese is a találkozónak, de a Videoton erejét bizonyára megsokszorozza, hogy még mindig nem adta föl reményét a legelőkelőbb hely megszerzésére. A házigazda együttes közönségcsalogatója: a szurkolók 11-eseket rúghatnak Tamás Gyulának, a volt válogatott kapusnak. Mindkét csapatban a csatársorban vannak gondok. A hazaiaknál Kiss László szereplése bizonytalan, hiszen egy komolynak tűnő térdsérülést szenvedett szombaton, a héten nem is tudott edzeni. A vendégeknél Verebes József az utolsó pillanatban fog dönteni, a jobbszélső helyén Májer, vagy Novath kezdjen.
m_25_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_vasas_videoton.jpgElhibázott lehetőség; Váradi büntetőjét a Disztl P. védi
 

Tatabánya – Dunaújváros
Ha az erőviszonyokat figyeljük, akkor biztos a tatabányai siker, mivel a hazaiak a dobogóért, a vendégek a kiesés elkerüléséért küzdenek. Mindkét csapat a legerősebb összeállításban készülhetett a találkozóra, egyedül a Kohásznál volt egy érdekes közjáték. Szűcs János, a tehetséges fiatal csatár azt kérte Andriska Vilmostól, ne kelljen szerepelnie a találkozón. Tavaly pont a Tatabánya ellen szenvedett súlyos lábtörést, lelki okokból úgy érezte, nem tudna hasznára lenni csapatának. Ugyanakkor Andriska ezúttal Hollónak szavaz bizalmat a kapuban.
m_25_4.jpg

Pécsi MSC – Ú. Dózsa
Az utóbbi időben az ügyesen és jól szereplő Pécs esélyesebb a formájában visszaesett egykori sokszoros bajnokcsapattal szemben. A PMSC-ben Róth (piros lap) és Kincses (begyűjtötte második sárgalapját) eltiltás miatt nem léphet pályára, de sérülés miatt bizonytalan Dobány és Dárdai játéka is. A vendégeknél a csatár Herédi kényszerűségből jobbhátvédet fog játszani, a középhátvéd Kovács József továbbra is sérült. Felépült viszont Kovács Béla és Szusza Ferenc a tartalékok között már számítani is fog rá.
m_25_5.jpg

Nyíregyháza – Zalaegerszegi TE
A Zete olyan rosszul játszott legutóbb Csepelen, hogy a mindig jó Nyíregyháza ellen nem sok esélye van a papírforma szerint. Ősszel a zalaiak hazai pályán 2:1-re nyertek a nyírségiek ellen. Semelyik csapatban nincs sem sérült, sem pedig eltiltott játékos.m_25_6.jpg

Kaposvári Rákóczi – Békéscsaba
A már-már megpecsételt sorsú Kaposvár csak bravúr esetén nyerhet vagy juthat ponthoz a stílusos és erőteljes Békéscsabával szemben. A hazaiaknál Kozma sérült volt a héten, elképzelhető, hogy Mészáros fogja helyettesíteni. A vendégeknél több a kérdőjel. Budavári, vagy Kanyári? Maján, vagy Vágási? Tisza, vagy Kondacs? Marosvölgyi Károly az utolsó pillanatban fog dönteni.m_25_7.jpg

Rába ETO – Bp. Honvéd
Nehéz dolga lesz az elmúlt évi bajnokegyüttesnek, tartalékosán kénytelen kiállni, bár legutóbb éppen Tatabányán mutatta meg, hogy emberhátrányban is harcos marad. Reális a döntetlen. A Honvédban felépült végre Kocsis, Garaba eltiltás, Paróczai sérülés miatt nem lehet ott a mérkőzésen, így, némileg meglepetésre, de Kerepeczki lesz a jobbhátvéd. A Győrnél örömteli hír, hogy Póczik állapota szépen javul, lassan elkezdheti a könnyített edzésmunkát.
m_25_8.jpg

MTK-VM – Diósgyőri VTK
Mindkét együttes számára rendkívül fontos a mérkőzés, a győztes talán megkapaszkodhat az első osztályban, a vesztesre bizonyára sanyarú sors vár, a döntetlen egyik csapaton sem segítene sokat... Az MTK-ban Turner harcképtelen, Koritár pedig egész héten sérüléssel bajlódott. Az előbbi játékos biztos nem léphet pályára, az utóbbi szereplése kérdőjeles.
m_25_9.jpg

A mérkőzések után lássuk a 25. forduló válogatottjait! Az előzőnél is gyengébbre sikerült a hétközi forduló átlagszínvonala, nem csak a mérkőzésekre értendő, hanem az egyéni teljesítményekre is. Egyedül Szűcs István, a Debreceni MVSC kapusa magasodott ki a mezőnyből.
idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén nincs változás, az élen állók ezúttal is eredménytelenek maradtak, csak úgy, mint az előző fordulóban. Mögöttük a zalaegerszegi Gass István tudta találatai számát növelni, illetve Izsó beérte a 13 gólos, hetek óta gólképtelen székesfehérvári Szabót.


idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_gollovolista.jpg
A tabella élén továbbra is a Vasas áll, miután a Ferencváros kikapott, döntetlenjével megduplázta pontelőnyét az angyalföldi gárda. A Honvéd győzelmével beérte a Fradit, csak gólkülönbséggel harmadik a tavalyi bajnok. Felzárkózott a Videotonra a Tatabánya. Összességében a tabelláról elmondható, egészen a 16. helyig nincs változás, ott az MTK-VM a DVTK elleni döntetlennel beérte pontban a Dunaújvárost, illetve jobb gólkülönbsége miatt meg is előzte őket.
idokapszula_nb_i_1980_81_25_fordulo_tabella.jpg
A másodosztályban ezen a szerdán nem tartottak fordulót.

A szerdai bajnoki forduló után a fővárosban találkoztak a labdarúgó válogatott-keret tagjai és Tatára utaztak, ahol közös előkészületeket folytatnak. Mint ismeretes, a világbajnoki felkészülésben április 1-én, szerda este a Népstadionban nemzetközi mérkőzés következik, az ellenfél az Austria Wien együttese lesz.
- Természetesen nem azért töltünk együtt több napot, hogy az osztrák klubcsapat ellen gyűjtsük az erőt - mondotta Mészöly Kálmán szövetségi kapitány. - Elsősorban taktikai jellegű edzéseket tartunk és ráállunk arra az edzésmenetre, amely a vb-selejtező sorozatban következik.
Az Austria Wien elleni találkozó után a játékosok három napig a klubjuk rendelkezésére állnak, majd az április 4-i forduló után 5-étől ismét együtt lesznek, és 7-én Belgiumban az FC Bruges ellen vívnak újabb nemzetközi mérkőzést.

A Tatára utazott válogatott keretben 16 játékos található: Mészáros, Katzirz (kapusok), Szántó, MartosKerekes, Kardos, Garaba és Tóth J. (védőik), Nyilasi, Mucha, Zombori (középpályások), Kovács, Kiss, Törőcsik, Esterházy és Bodonyi (csatárok).
A szövetségi kapitány hétfőre várja a Belgiumban szereplő „idegenlégiósokat", azaz Bálintot, Müllert és Fazekast,  akik szerdán szintén pályára lépnek az osztrák csapat ellen.

Másfél hét szünet következik a bajnokságban, mivel következő szerdán válogatottunk felkészülési mérkőzést játszik az Austria Wien ellen, azt követően pedig  április első hétvégéjén jön a 26. forduló, az alábbi párosításokkal: 

FTC – MTK-VM
Bp. Honvéd – Vasas (mindkét mérkőzés a Népstadionban)
Békéscsaba – Pécsi MSC,
Csepel – Nyíregyháza
ZalaegerszegiTE – Diósgyőr
Kaposvári Rákóczi – Volán
Debreceni MVSC – Rába ETO
Ú. Dózsa – Tatabánya
Videoton – Dunaújváros

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: e-mailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

Címkék: foci nb1 időkapszula


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr898393922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása