Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Árulók

2017.01.09. 21:24 Rich.mond

A Budapest Honvéd két fiatal tehetsége ugyanazon a napon igazolt el. Botka Endre a Ferencvárost választotta, míg Prosser Dániel a Puskás Akadémia csapatához szerződött. Amelyik vörös-fekete szimpatizánsnál az egyszeres válogatott Botka szomszéd kerületbe igazolása nem verte volna ki a biztosítékot, akkor Prosser egészen biztosan bevitte a nap végén a K.O-hoz szükséges gyomrost. Ráadásul ha a pletykák igazak, és Gazdag a szintén "pártcsapatként" emlegetett Videotonhoz igazol, akkor egy hozzám hasonló Kispest-szimpatizáns joggal kérdezheti meg: ennek innentől kezdve mi értelme van?

Először is nézzük Botka Endre esetét: ő gyakorlatilag mióta járni tud, vörös-feketében kergeti a labdát. Nem pusztán az Akadémia neveltje, hanem konkrétan a stadionban nőtt fel. Miután az ősszel jól muzsikáló Honvédból Storck sokadik meghívója már tényleg válogatottságot ért és maga mögött tudhatott egy jól sikerült őszi szezont, azonnal faképnél hagyta nevelőegyesületét. Mellesleg fényképezkedett Puskás Armys szurkolói pólóban, bulizott a drukkerekkel a Kanyar 25 éves születésnapján, éppen ezért a drukkerek elég nehezen emésztették meg átigazolását.

botka.jpg

Botka még nem zöld-fehér vérűként

A nap végén Prosser "Anglia az álmom" Dániel tette fel a pontot az i-re, amikor a válogatott és az NB I-es dobogó kapujából a másodosztályú, általános közutálatnak örvendő felcsúti Puskás Akadémiához igazolt. A kispestiek a Ferencváros és az Újpest csapatánál jobban csak a legendájuk nevét elrabló, ennek ellenére a Honvédnak oda-oda szúrogató felcsútiakat gyűlölik jobban. Nem tudom, hogy a szakmai fejlődést mennyiben garantálja jobban a kiváló pedagógus Marco Rossi lecserélése Pintér Attilára, akit a Fradi és a Videoton játékosai is egészen egyszerűen ignoráltak. Aki szerint Pintér remek edző, mert csodát tett a kiscsapat Mezőkövesddel, annak ajánljuk ezt a remek összefoglalót a kiscsapati lét hátteréről.

kispest6.jpg

Kispesti szurkolók Felcsúton - Puskás-Kispest-Hungary

Persze ilyenkor jön a kommentözön az ellenoldalról.

- Bezzeg régen a Honvéd mindenkit bevonultatott - igen, ezért nem lehetett bajnok a Honvéd 1956 után 25 évig. Amúgy most már 2017-et írunk és baromira unalmas bármit lenyomni a kispestiek torkán erre az öt évnyi kivételes státuszra hivatkozva. Egyébiránt Puskást és Bozsikot sehonnan sem vonultatták be és itt máris megmagyaráztuk, miért gyűlölik a felcsúti politikai torzszülöttet, immáron Prosser Dániellel egyetemben. Sokan párhuzamot látnak Ceausescu kedvenc csapata és a váli völgyi tigrisek között. Mindenesetre a PAFC már jó ideje az "Akadémia" szó egyszerű megcsúfolása, bár most legalább tényleg sikerült egy akadémistát felmutatniuk. Végül is van miből, szerencsére sok futballszerető pénzeszsák lát fantáziát eme kivételes légkörű kicsiny falu sportéletének patronálásában.

- Botkának előrelépés a Fradi - bár a Honvéd mögött állnak a tabellán és évről-évre arcpirító kupaszerepléssel öregbítik a magyar foci hírnevét máltai, bosnyák és albán ellenfelekkel szemben. Egy magyar játékosnak egy magyar csapat nem igazán jelent előrelépést és ez egyáltalán nem csak a Fradira igaz. Kispesten már régóta várják, hogy a híres Akadémia végre külföldre is el tudja adni legjobbjait. Úgy tűnt, végre itt a legjobb évjárat. Erre Felcsút és Üllői út lesz Angliából és Olaszországból.

- A mai világban meg kell érteni, hogy a pénz igenis sokat számít - azért Kispesten sem éheztek. Továbbá a szurkolók már csak olyanok, hogy nem igazolnak máshová. Sőt, költenek szerelmükre. És idén pont úgy tűnt, hogy érdemes rá költeni, mert egy saját nevelésű játékosokat foglalkoztató, szemre tetszetős játékot bemutató csapatuk van. Hát erről ennyit. Nem kell hozzá semmiféle összeesküvés-elmélet, ha felsejlik a politikai szál, ami 2017-ben azért nem kéne, hogy bajnokságokat döntsön el. 

Mert senkinek nincs kétsége afelől, hogy innentől kezdve akire a Párt rámutat, annak csomagolnia kell. Persze busás fizetésért. Ha két játékos, netalántán három kerül valamelyik Krőzus csapat célkeresztjébe, akkor annyi. Ha kell pár milliárd erősítésre, akkor lesz. Kispest is akar stadiont? Annak bizony ára van. Ráadásul a támogatási rendszer is akármikor változhat, legyenek óvatosak és szerények az elvtársak. Fentebb amúgy is olvashattuk, hogy egyes klubok nincsenek rászorulva az MLSZ alamizsnájára és a fiatalok játszatására, mert pénz van és lesz, egyébként is kinek mi köze hozzá?

És akkor sokan felháborodnak a kispesti fanatikusok mezégetésén? Abban minden benne van, amit fentebb felsoroltunk. A tehetetlen düh, az egész hűbérúr-jobbágy rendszer feletti ítélethirdetés. 

Csak tudnám, miért csodálkoznak azon felsőbb körökben, hogy se néző, se eredményesség nincs a honi pontvadászatban. Vajon mi romlott el?

Az árulóknak pedig nincs bocsánat. A szurkolóktól elvették a hitüket, a reményeiket, a csapatukat. Legalább az érzéseiket hagyják meg nekik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr212113933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása