Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1980/81 34. forduló

2017.02.15. 15:19 maribor_

1981. június 17., Június utolsó előtti szerdája.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_headlines.jpgA Videoton gyárban megkezdik az Európa Sztár nevű magnós táskarádió sorozatgyártását

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

június 15.

Apró Antalnak, az országgyűlés elnökének vezetésével első ízben utazott magyar parlamenti küldöttség hivatalos látogatásra a Német Szövetségi Köztársaságba. A küldöttséget Péter János, az országgyűlés alelnöke búcsúztatta a Ferihegyi repülőtéren. Jelen volt Norman Dencker, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete.

Marjai József, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnökhelyettese az Orenburgtól a Szovjetunió nyugati határáig terjedő Szövetség-gázvezeték építésével foglalkozó kormányközi együttműködési bizottság ülésére hétfőn Moszkvába utazott.

Súlyos baleset történt délben a Moszkva téren. A Szilágyi Erzsébet fasorban - a Nyúl utca torkolatánál - egy tehervontató villamos összekapcsolás közben egy sínszállító tehervagonnak ütközött, ami a rossz kiékelés következtében elindult a Moszkva tér felé. A tehervagon a Moszkva téren két, az úton áthaladó, személyautónak ütközött, majd begurult az 59-es villamos végállomására, ahol egy éppen kiinduló villamosnak ütközve megállt.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_baleset.jpgEgy összeroncsolódott Trabant a síneken

A baleset következtében a villamos utasai közül hárman súlyosan, a személyautók utasai közül hárman könnyebben megsérültek. A súlyos sérülteket a mentők kórházba szállították, a többieket a helyszínen elsősegélyben részesítették. A felelősség megállapítására vizsgálat indult.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa folytatta tanácskozását a tammuzi (Irak) atomreaktor ellen intézett június 7-i izraeli légitámadásról. Az Irak kérésére a múlt héten pénteken megkezdett vitával párhuzamosan folyik a BT elé terjesztendő határozati javaslat, illetve javaslatok kidolgozása - jelentette az AFP hírügynökség, amely szerint a BT tagjai hajlanak arra, hogy az el nem kötelezett tagállamok által kidolgozott tervezetet fogadják el.

Menahem Begin izraeli miniszterelnök választási beszédében ismételten megfenyegette Szíriát: Izrael katonai beavatkozással semmisíti meg az arab békefenntartó erők Libanonba telepített légvédelmi rakétáit, ha Philip Habib, az amerikai elnök megbízottja negatív damaszkuszi válasszal érkezik Izraelbe, azaz nem képes rábírni Asszad elnököt a rakéták kivonására. Begin hozzáfűzte, hogy az amerikai közvetítő misszió nem folytatódhat a végtelenségig, de ez nem jelenti azt, hogy háború lesz Izrael és Szíria között.

A dél-afrikai apartheid rezsim elleni harc és a Namíbia függetlenségéért vívott küzdelem erősítésére felszólító felhívással nyitotta meg Nairobiban az Afrikai Egységszervezet külügyminiszteri tanácskozását Daniel Arap Moi kenyai államfő.

Megjelenik a Duran Duran együttes első lemeze, melynek címe: Duran Duran.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_duran_duran.jpg

június 16.

Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára délután az Ipari Minisztériumba látogatott el. Kíséretében volt Havasi Ferenc, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára. A vendégeket Méhes Lajos, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, ipari miniszter, Záhorzik Teréz, a II. kerületi pártbizottság első titkára és Major Sándor, a minisztérium pártbizottságának titkára fogadta. 

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_ipari_miniszterium.jpgA tárgyalóasztalnál az Ipari Minisztériumban.

A minisztérium vezetői tájékoztatást adtak az Ipari Minisztérium megszervezéséről, működésének eddigi tapasztalatairól, az ipar termelésének első öt havi eredményeiről. Ezután Major Sándor beszámolt a minisztérium pártszervezetének megalakulásáról, a minisztérium kommunistáinak munkájáról és mozgalmi életéről.

Losonczi Pál, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, az Elnöki Tanács elnöke kétnapos látogatásra Zala megyébe érkezett. Varga Gyula, a megyei pártbizottság első titkára és Újvári Sándor megyei tanácselnök a megye határánál fogadta a vendéget, aki délelőtt Zalaegerszegen részt vett és felszólalt a megyei pártbizottság ülésén.

A késő esti órákban a gyulai vár mellett levő tószínpad lépcsője leszakadt, s ennek következtében a debreceni Kodály Kórus tagjai közül tizennégyen megsérültek. A sérülteiket a mentők a gyulai kórház sebészeti osztályára szállították, ahonnan kezelés után valamennyiüket elbocsátották.

Súlyos közlekedési baleset történt Sárváron. Egy vasúti átjáróban Krammer Antal 48 éves gépkocsivezető, osztrák állampolgár, mitterdorfi lakos egy kamion tehergépkocsival az ott közlekedő személyvonatnak ütközött és felborult; Krammer életét vesztette, a személyvonat utasai közül hatan könnyebben megsérültek. Az eddigi vizsgálat szerint a gépkocsivezető a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre. A rendőrség folytatja a vizsgálatot.

Az izraeli csapatok hétfőn elfoglaltak, és katonai támaszponttá alakítottak át kétszázezer négyzetméternyi, mohamedán egyházi tulajdonban levő területet a dél-libanoni határövezetben levő Sebaaban. Az inváziós alakulatok leromboltak egy mecsetet is. A mohamedán vallási javaik szidoni hivatala egyrészt a Dél-Libanonban állomásozó ENSZ-csapatok közreműködését kérte a megszállt terület kiürítéséhez, másrészt bejelentette, hogy panaszt tesz a hágai nemzetközi bíróságnál.

Többnapos látogatásra Bagdadba érkezett Jasszer Arafat, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet elnöke, hogy közvetítő tárgyalásokat folytasson egyfelől az iraki-iráni háborús konfliktus megszüntetéséről, másfelől a líbiai-iraki kapcsolatok normalizálásáról. Arafat később valószínűleg Teheránba is ellátogat.

június 17.

Megérkeztek a zánkai úttörőváros első vakációs kisdiákjai a frissen átadott épületkomplexumba. Úttörőzenekar fogadta őket.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_zanka.jpgA zánkai úttörőváros újonnan épített lakókomplexuma

A Videoton gyárban megkezdték az Európa Sztár nevű magnós táskarádió sorozatgyártását; a két-két rövidhullám-és URH-sávval, valamint egy középhullámsávval ellátott rádiót a BRG beépített mikrofonos, kazettás magnetofonjával szerelték össze. Az év végéig 48 ezer készüléket gyártanak.

A Szovjetunió Minisztertanácsának meghívására szerdán iraki kormányküldöttség érkezett Moszkvába Taha Jasszin Ramadan első miniszterelnök-helyettesnek, a forradalmi parancsnokság tagjának vezetésével.

A repülő koporsónak elkeresztelt hírhedt Phantom vadászbombázó újabb hajmeresztő mutatványt produkált. A bajor tartomány fölött, Regensburg közelében járőröző egyik gép „elveszítette” ugyancsak amerikai gyártmányú Sidewinder rakétáját. A vizsgálatot végző szakértők azt állítják, hogy a rakétát nem lőtték ki, de lehet, hogy önállósította magát, és mintegy 4000 méter magasságban vadászni kezdett valamilyen repülő objektumra. Miután azonban ilyet hatókörzetében nem talált, és hajtóanyaga is elfogyott, a rakéta felrobbantotta önmagát. Maradványait Straubing városka közelében találták meg.

Szerdára virradóra egy izraeli katonai járőr ismét durva provokációt hajtott végre: behatolt a dél-libanoni ENSZ-zónában levő Kantara településre, és felrobbantott egy lakóházat. Az ENSZ-csapatok kötelékében szolgáló libanoni egység katonái megütköztek a betolakodókkal. Veszteségekről nem érkezett jelentés.

Vízre bocsátották az első Trident típusú amerikai atommeghajtású tengeralattjárót. Fedélzetén  24, nukleáris robbanófejekkel felszerelhető interkontinentális rakétát állítanak fel, a hatótávolsága eléri a 7,5 ezer kilométert.

Ketten meghaltak és harmincegyen megsebesültek az egyiptomi fővárosban mohamedán szélsőségesek és a kopt keresztény kisebbség közötti összetűzések során.

A Dél-afrikai Köztársaságban több helyen is bevetették a rohamrendőrséget a sowetói vérengzések ötödik évfordulójáról megemlékező fekete tömegek ellen. Az összecsapásoknak egy halálos és több sebesült áldozata van. A legnagyobb megmozdulást Sowetóban, Johannesburg feketék lakta külvárosában tartották.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_soweto.jpgA rendőrség könnygázgránátokkal támad a sowetói Regina Mundi templom megemlékező gyászmiséjének részvevőire

A megemlékezésen összegyűlt mintegy hatezer helyi lakos hitet tett a jogaikért indított harc folytatása mellett, és elhatározta, hogy emlékművet emelnek az 1976-ban lemészárolt több száz embernek. A rendőrség brutálisan rátámadt a gyűlés részvevőire, és könnygázgránátokkal, valamint gumilövedékekkel oszlatta szét a tömeget.

A héten az amerikai slágerlistákat a Stars On 45 - Medley diszkóválogatás, az európai slágerlisták zömét pedig Michael Jackson, az One Day In Your Life című száma vezeti.

A forduló napján világbajnoki selejtező mérkőzést játszottak az európai IV. csoportban. Ellenfeleink közül ezúttal Norvégia Oslóban fogadta Svájcot, a mérkőzés 1:1-re végződött.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_norvegia_svajc.jpgA svájci Sulser (balról) és Pedersen csatája a labdáért 

Mint várható volt, a mérkőzés túl sok befolyással nem volt a történésekre. A csoport állása a következő a mérkőzés után:

Helyezés Csapat Mérk. Gy. D. V. Gk. P.
1. Anglia 6 3 1 2 11:6 7
2. Románia 5 2 2 1 4:3 6
3. Magyarország 4 2 1 1 6:6 5
4. Svájc 4 1 1 2 7:8 3
5. Norvégia 5 1 1 3  5:10 3


Folytatás ősszel, szeptember 9. Norvégia-Anglia, szeptember 23. Románia-Magyarország.

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 34., utolsó fordulóját!

Bp. Honvéd – Ú. Dózsa
Legutóbb az újpestiek nyertek egy góllal, most a hazai pályán a Honvéd az esélyesebb. Mindkét csapat az elvárások alatt teljesített, a hazaiak bármit játszanak, maradnak az 5. helyen, a vendégek két helyet léphetnének előre, ha a vetélytársak is úgy gondolják. A tavalyi és a tavalyelőtti bajnok összecsapásáról sérülés miatt hiányozni fog az újpesti Tóth András, a kispesti Kerepeczki pedig két sárga lapja miatt fejezte be korábban az idényt. A Bp. Honvédban Gyimesi felgyógyult, így leülhet a cserepadra.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_bp_honved_u_dozsa.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 1.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_bp_honved_u_dozsa_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_bp_honved_u_dozsa_3.jpgTörőcsiket (sötét mezben) nehéz szabályosan szerelni. Gyimesinek sem sikerült...

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_bp_honved_u_dozsa_4.jpgParóczai és Fekete harca a labdáért

Vasas – Nyíregyháza
Nemcsak a második helyhez szükséges két pont, a visszavágás is fűti a piros-kékeket az őszi 0:1-es vereségért. Nyíregyházán a két sárga lapja miatt hiányzó Szikszai pótlása okoz gondot. A beállós posztjára Szekrényes, a balhátvéd kerül.

A mérkőzés előtt jelentette be, a hírt Vámos István, az NYVSSC ügyvezető elnöke, hogy Temesvári Miklós, a labdarúgócsapat eddigi vezetőedzője az idény végén megválik a nyírségi együttes kispadjától. Mint az egyesületi vezető elmondta, a három éve Nyíregyházán dolgozó Temesvárival teljes mértékben elégedett volt a klub, mivel működése alatt nagymértékben megváltozott a csapat erőnléte, kialakult a gárda egyéni stílusa. Nagy sikerként könyvelik el Szabolcs megyében, hogy tavaly bejutottak az élvonalba, és ott is nagyszerűen helytálltak. Amint Vámos István elmondta, már folytattak tárgyalásokat az új vezetőedző személyét illetően, de ebben a kérdésben csak június 26-án döntenek.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza.jpg

Bundzsák Dezső, a Vasas vezetőedzője a szokásosnál kicsit hosszabban fejtette ki véleményét a mérkőzésről.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_1.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 2.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_4.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_3.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_2.jpgKiss László a nyíregyházi védők gyűrűjében

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_5.jpgIzsó (középen) küzd Polyákkal, hátrább Fecsku

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_vasas_nyiregyhaza_6.jpgBoldogan ünneplő Szpari játékosok

Csepel – Debreceni MVSC
Legvalószínűbb, hogy megismétlődik az őszi döntetlen eredmény a két, közel egyenlő erejű csapat között. A Csepelben Lazsányi, Weber és Varga eltiltása lejárt, így jelentősen erősödik a Csepel, jóllehet Tóth továbbra is sérült, Elekesnek mumsza van, Vinczét pedig vérhas gyanújával szállították kórházba. A Debrecen összeállítása is a sárgalapos figyelmeztetések miatt változik. A kényszerpihenőre szorult Fodort Szűcs János helyettesíti.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_csepel_debreceni_mvsc.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 3.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_csepel_debreceni_mvsc_2.jpg

Volán – Békéscsaba
A fővárosba látogató, a szezon végére formába lendült békéscsabaiak egy pontot remélnek a Volán otthonában, annál is inkább, mert csatasorba áll Királyvári is újra. Két kulcsemberét nélkülözi a Volán. A csapatkapitány Ebedlit kiállították a legutóbbi fordulóban, Kékesi bokája pedig kifordult.

Újabb edzőváltozásról kaptunk hírt. Sárosi Lászlónak, a Volán SC vezetőedzőjének kétéves szerződése a bajnoki esztendő végén lejár, és ezt a klub kérésére sem újítja meg a szakvezető. A zuhanyhíradó szerint az NB II-es 22-es Volán kispadjáról Preiner Kálmán érkezhet a Czabán Samu térre.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_volan_bekescsaba.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 4.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_volan_bekescsaba_2.jpg

Tatabánya – Videoton
A forduló mérkőzése a finálé egyik legérdekesebbnek ígérkező összecsapása, ez a mérkőzés hivatott eldönteni a vidék legjobbja címet. A hazaiak változatlan összeállításban veszik fel a küzdelmet, míg a fehérvári együttesben helyet kap a sérüléséből felépült Karsai és Baranyi is. Érdekesség, hogy Szabó újra a középpályán szerepel.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tatabanya_videoton.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 5.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tatabanya_videoton_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tatabanya_videoton_3.jpgA Képes Sport legkevesebb kapott gólért járó különdíját, a tizenhat rend Adidas felszerelést (holtversenyben a Nyíregyházával) a Tatabánya csapata nyerte

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tatabanya_videoton_4.jpgidokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tatabanya_videoton_5.jpgKovács pazar fejes gólja látható, milyen magasra ugrott fel a csatár, körülötte csupa olyan játékos, mint Disztl László, Szabó és Baranyi (3), akik a magyar mezőnyben szintén kitűnő tejelőnek számitanak... aztán az a fergeteges, határokat nem ismerő gólöröm, a mérkőzést követő boldogság előfutára

Diósgyőri VTK – Rába ETO
A mérkőzés elsősorban a hazai csapat számára létfontosságú, és már döntetlen esetén is biztosan megmenekül a kieséstől.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_diosgyori_vtk_raba_eto.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 6.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_diosgyori_vtk_raba_eto_2.jpg

Dunaújváros – MTK-VM
A két csapat búcsúmérkőzése az első osztálytól már tét nélküli. Sárgalapok miatt Koritár és Kovács, valamint a kiállított Varga nélkül áll fel az MTK-VM.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_dunaujvaros_mtk_vm.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 7.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_dunaujvaros_mtk_vm_2.jpg

Kaposvári Rákóczi – Ferencváros
Nem mindennapi érdeklődés várja a bajnokcsapatot, annál is inkább, mert a kaposváriak még reményeket táplálnak a bennmaradáshoz. Az őszi idényben hat gólt lőtt a Ferencváros az Üllői úton, ezt aligha ismétli most meg.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 8.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc_2.jpg

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc_3.jpgA Képes Sport legtöbb rúgott gólért járó különdíját, a tizenhat rend Adidas felszerelést az FTC csapata nyerte

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc_4.jpgMurai szülővárosában is gólszerző volt (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc_6.jpgBíró és Mörtel csatázik, hátrább Nyilasi,

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_kaposvari_rakoczi_ftc_5.jpgEz a csapat játszott az utolsó fordulóban. Állnak (balról): Szepessy, Mörtel, Rab, Judik, Mucha, Major, Kakas, Murai, Koch. Elől: Jancsika, Takács, Nyilasi, Ebedli, Pogány, Szokolai, Hajdu J. (forrás: tempofradi.hu)

Novák Dezső monológja:

"Hadd köszönjem meg segítőtársaimnak, a vezetőknek és persze, sok sok lelkes szurkolónknak az évközi biztatást, segítséget. Sokan tapsoltak nekünk, hajtottak bennünket előre - nagyon köszönöm a fiúk nevében is.

idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_novak_dezso.jpg

És még annyit: azoknak, akik ősztől mostanáig gúnyos leveleket küldözgettek, telefonokkal molesztáltak, és ki-kioktattak bennünket, vagyis akik ellenünk szurkoltak, csak annyit mondhatok - igazán sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet szerezni. Vagyis hogy a Fradi öt év után újra bajnok lett!"

Pécsi MSC – Zalaegerszegi TE
Zalaegerszegen 1:0 volt a ZTE javára, most minden a pécsiek mellett szól. Az egerszegiek nélkülözik két legjobb játékosukat, Bolemányit és Mihaleczet, ráadásul Lantos Mihály edző szívbántalmakkal megbetegedett, és nem kísérheti el csapatát.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_pecsi_msc_zalaegerszegi_te.jpg

A bajnokság kilenc utolsó fejezete 9.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_pecsi_msc_zalaegerszegi_te_2.jpg

A mérkőzések után lássuk a 34. forduló válogatottjait! Örömteli az átlagosnál picivel több 7-es osztályzat és ketten kaptak 8-as kalkulust, Csapó Károly, a Tatabánya középpályása és Lőrincz Sándor a Pécsi MSC támadója. Utóbbi két góllal is hozzájárult csapata fölényes győzelméhez, így rá esett a választásunk a forduló játékosa cím odaítélésekor.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista közvetlen élén nem történt változás az előző fordulóhoz képest, így Nyilasi Tibor végzett az élen.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_gollovolista.jpg

Az előző fordulóban már eldőlt, hogy bajnok a Ferencváros, így csak a dobogó két alsó foka volt csak kérdéses. Amekkora meglepetés az angyalföldiek utolsó fordulókbeli mélyrepülése, ugyanakkora üde színvolt lett a Tatabánya. Nem véletlen értek fel a dobogó második helyére a maguk tizenöt meccses veretlenségi sorozatával, úgy, hogy az utolsó nyolc mérkőzésüket zsinórban nyerték, gólt pedig a 26. fordulóban kaptak utoljára. Végül a Vasas futott be a harmadik helyre, a másik aspiránst, a Videotont megelőzve. Várakozáson alul teljesített az elmúlt két idény bajnoka, a Budapesti Honvéd és az Újpesti Dózsa, utóbbi ráadásul úgy, hogy az elmúlt 15 szezonban mindig a dobogó valamelyik fokán végeztek. Kettejük ellentéte volt a Debrecen és a Nyíregyháza, a Szpari ráadásul újoncként szerepelt egész idényben remekül. Rajtuk kívül összességében még a Békéscsabáról mondható el, hogy erőn felül teljesítettek. Bár megmenekültek az utolsó pillanatban, csalódás volt a DVTK szereplése, pont a Kaposvár kárára, akik remekül hajráztak a végén, de addigra olyan hátrányba kerültek, hogy nem tudták a folyamatot visszafordítani. Óriási csalódás az MTK-VM kiesése és talán a Dunaújváros volt az egyetlen a kiesők közül, akik az első fordulótól megdolgoztak a búcsúért, végig lefelé lógtak ki a bajnokságból.
idokapszula_nb_i_1980_81_34_fordulo_tabella.jpg

A másodosztályban nem rendeztek hétközi fordulót.

Nemsokára az 1980/81-es idényt lezáró cikksorozattal jelentkezünk.

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1980/81

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr2612169370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!CSABEE! 2017.02.17. 00:56:56

Szép volt, Mester, köszönjük! (még lesz egy rész, tudom..)

Tervben van már - vagy készül..? - a következő sorozat?

maribor_ 2017.02.17. 07:16:19

@!CSABEE!: Majd kijavitom, mert meg harom lesz. Aztan utazunk tovabb.

szkófild 2017.03.26. 10:04:16

A 81/82 es szezon lesz? Én nagyon reménykedem.
süti beállítások módosítása