Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Vasas-ünnep, kupa-továbbjutás, újpesti győzelem, jó hangulat az MTK-stadionban

2017.04.08. 23:37 Vágó.János

A Válogatott blog stábja ezúttal a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágójára látogatott ki az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, ahol most a Vasas volt a "hazai" csapat. Tavaly még az MTK volt albérlő a Fáy utcában (is), most fordult a helyzet. Mi először jártunk az ősszel átadott új létesítményben. Valóban szép, azonban a kapu mögötti hatalmas falakkal élőben sem tudtunk megbarátkozni... Pláne úgy érthetetlen, hogy a stadiont körbejárva azt láttuk, hogy a fal mögött üres, kihasználatlan terület van. A stadionépítési láz körforgásának és a csapatok vándorlásának újabb állomásaként a két szomszédvár a Hungária körúton találkozott, ilyenre sem volt még példa.vasas-ujpest20170405.jpg

Az első mérkőzésen idegenben nyertek 2-1-re a piros-kékek, így előnyösebb helyzetből várták a visszavágót. A vendég liláknak legalább 2 gólt kellett rúgniuk a továbbjutáshoz, vagy legalább a hosszabbításhoz. Nagyjából harmadrészt telt meg az 5000 férőhelyes modern MTK-aréna, az esősre, hidegre fordult idő is otthon tarthatott nézőket, viszont a két tábor nagyon lelkesen, hangosan szurkolt. Mi nagyjából a két drukkerhad között ültünk, így sztereóban élvezhettük az összhangzást. A stadion akusztikájának is köszönhető, hogy a 1500 néző hangja is többnek tűnt a valós létszámnál.

img_9444.JPGAz újpesti tábor megtöltötte a vendégszektort-nagy területű üresen hagyott lelátórésszel választották el őket a rendezők a hazaiaktól.

img_9422.JPG

Remek hangulat-összefoglaló az újpesti tábor oldaláról:

A Vasas bordó, az Újpest a szokásos lila-fehér mezben lépett pályára, így akár egy Roma-Fiorentina derbin is érezhettük volna magunkat. Már csak néhány világsztár és pár tízezer néző hiányzott a teljes hasonlósághoz.

img_9423.JPG

Kevés helyzetet hozott az első félidő, Remili kapufája után a túloldalon a macedón válogatott Bardhi emelt kicsivel mellé, így ismét Csank mester örök érvényű mondása uralta a játék képét: "ikszes meccs ez". Ennek fényében váratlan fordulat történt a szünet előtt közvetlenül: egy beívelés után megszerezte a vezetést az Újpest! Nemanja Andrics fejelt szép gólt. Lélektanilag a legrosszabbkor kapta a gólt a Vasas, az újpestieket persze feldobta a félidei előny.

img_9419.JPGAz újpestiek a gólöröm pillanataiban

A második félidőben próbálta fokozni a nyomást az Újpest, többet támadtak a lilák, és voltak is helyzeteik, előbb Cseke lövése tévesztett célt, majd Bardhi szabadrúgását Balogh csúsztatta kicsivel mellé.

img_9431.JPG

A 65.percben a Vasas még egy kapufát lőtt, Gaál lecsúszott beadása lett gól kis híján. A 78. percben Andrics a leshatárról ugrott ki, de Nagy védett, majd a végén többször kellett fontos pillanatban tisztázniuk a Vasas védőinek, több újpesti szöglet után alakultak ki meleg pillanatok. Hiába rohamozott az Újpest, a Magyar Kupa tavalyi ezüstérmese ezúttal a legjobb 4 közé sem jutott be, a vereség ellenére az angyalföldiek ünnepelhettek a meccs végén.

img_9443.JPG

Az elődöntőben a legjobb 4 közé története során először bejutó Mezőkövesddel csatázhatnak. A Vasas-tábor önfeledten ünnepelhette kedvenceit, a bajnoki visszaesés - zsinórban három vereség az elmúlt hetekben - után nagyon kellett ez a siker a piros-kékek háza táján.

img_9446.JPG

img_9447.JPG

A Vasas-tábor és a csapat ünneplése zárta az észak-pesti rangadót a Hungária körúton:

Címkék: magyar foci Magyar kupa


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6612408585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása