Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 5. forduló

2017.04.13. 14:07 A szerethető dózsás

 1981. szeptember 5-6., szeptember első hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_headlines.jpgBányásznap - az állami megemlékezés díszelnöksége 

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

szeptember 3.

A kormány Tájékoztatási Hivatala közli: a Minisztertanács ülést tartott. Megtárgyalta és elfogadta az Országos Tervhivatal elnökének beszámolóját a népgazdaság ez évi fejlődéséről, valamint a pénzügyminiszter előterjesztését a pénzügyi helyzet alakulásáról.A Minisztertanács egyidejűleg áttekintette az 1982. évi népgazdasági terv és költségvetés előkészítésének helyzetét, és meghatározta a tervezőmunka további feladatait.

Elkezdődött az őszi szántás és vetés. Néhol már szedik a cukorrépát, aratják a napraforgót, jó ütemben halad az almaszüret.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_betakaritas.jpgAz abonyi Ságvári Tsz négyszáz hektárnyi cukorrépatermő területén két Herriau-val megkezdték a betakarítást. A gyakorlott répakombájn vezetők, Bató Ferenc és Pásztor János, naponta 14-15 hektár termését rakják rendre.

Németh Károly, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára egésznapos látogatást tett a főváros X. kerületében. 

szeptember 4. 

Kezdjük a reklámtörténelem egyik legnagyobb mérföldkövével: Levette!

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_avenir.jpgAvenir (a szó egyébként franciául jövőt jelent), az óriásposzter cég betartotta az ígéretét. Félig-meddig, legalábbis. 

Az ország bányavidékein megkezdődtek a 31. bányásznap ünnepségei. A tatabányai szénmedence dolgozóinak képviselői megkoszorúzták az 1919-es csendőrsortűz bányász mártírjainak emlékművét. A Mátraaljai Szénbányák dolgozói ünnepi gyűlést rendeztek a visontai Thorez bánya üzemcsarnokában. Komlón a bányásznapi ünnepségek keretében emlékeztek meg a település várossá nyilvánításának 30. évfordulójáról. Ezúttal adták át az évforduló alkalmából alapított Komló városért kitüntetéseket is. A borsodi szénmedence dolgozói közül többek között a lyukóbányaiak, a putnokiak és az ormosbányaiak ünnepelték meg szakmai napjukat. A Veszprémi Szénbányák dolgozóinak központi ünnepségét a megyeszékhely főterén tartották meg. Zalában a Kőolaj- és Földgázbányászati Vállalat öt üzemében - Bázakerettyén, Lovásziban, Nagykanizsán, Szánkon és Gellénházán - emlékeztek meg a 31. bányásznapról. A Dunántúli Kőolajipari Gépgyár kollektívája Nagykanizsán ünnepelt.

Andrej Gromiko, az SZKP KB Politikai Bizottságának tagja, a Szovjetunió külügyminisztere Moszkvában fogadta Alan Cranston és Charles Mathias amerikai szenátorokat, akik az Interparlamentáris Unió szovjet csoportjának meghívására tartózkodnak Moszkvában.

Szovjetunió állambiztonsági szervei letartóztatták J. Kapusztyin szovjet állampolgárt. Kapusztyinnál rejtjelkulcsokat, konspiratív kapcsolatok fenntartására szóló utasításokat és más olyan anyagokat találtak, amelyek bizonyítják, hogy az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének munkatársaként tevékenykedő CIA-ügynökök kémtevékenység folytatására használták fel őt.

Pinochet tábornok, a chilei katonai junta vezetője bejelentette, hogy meghosszabbítják a nyolc éve, Allende kormányának megdöntése óta érvényben levő rendkívüli állapotot.

Az Egyesült Államok a nevadai sivatagban végrehajtotta az idei 11. föld alatti nukleáris robbantását - jelentette be az amerikai energiaügyi minisztérium szóvivője. A robbantás 20 kilotonna erejű volt.

szeptember 5.

A Kecskeméti Megyei Bíróság Morvái Ferencet (született 1956-ban) aljas indokból elkövetett emberölés és többek által azonos alkalommal elkövetett erőszakos nemi közösülés kísérlete miatt ez év január 23-án halálra ítélte. A többszörösen büntetett előéletű Morvái Ferenc tavaly július 20-án Soltvadkerten megtámadta és nadrágszíjjal megfojtotta Müller Horst NDK-beli férfit azért, hogy a vele levő szintén német nővel ő és két társa közösülhessen. A férfi halála után Morvái rátámadt a nőre, de a segélykiáltásokra időközben odaérkezők láttán elmenekült. A Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a halálos ítéletet, amelyet a kegyelmi kérvény elutasítását követően végrehajtottak.

Hatvanöt emberéletet követelő bánya-tömegszerencsétlenség történt Csehszlovákiában. Mint a Prágában kiadott hivatalos közlemény megállapítja, az észak-csehországi barnaszén bányászati vállalat egyik mélyművelésű üzemében, amely Zaluzi közelében van, eddig ismeretlen okból robbanás történt a csütörtök délutáni műszakban, amikor ott 105 bányász dolgozott.

A lengyelországi Gdanskban megkezdődik a Szolidaritás országos kongresszusának első szakasza. A küldöttek több mint 9 millió tagot képviselnek.

Újabb merénylet Iránban. Szombaton este egy teheráni kórházban belehalt sérüléseibe Ali Kuduszi ajatollah, az iszlám forradalmi bíróságok főállamügyésze, aki ellen a délelőtt. folyamán pokolgépes merényletet hajtottak végre.

szeptember 6. 

A Budapesti Műszaki Egyetem új szociális létesítménnyel gazdagodott az oktatási év kezdetére. A villamosmérnök-jelölt hallgatók már vasárnap megkezdték a beköltözést - illetve a budai Várban levő kollégiumból az átköltözést - a Budafoki út és az Irinyi József utca sarkán felépített, 21 szintes kollégiumépületbe. A Pinta József tervezte kék toronyépületet alumínium függönyfal borítja. A 270 négyágyas szobába, amelyeket térelválasztó polccal két részre osztottak, ezer hallgató kapott otthont. A szobákba zuhanyozót és gardróbot, emeletenként pedig tanuló- és társalgószobát, teakonyhát, mosó-vasaló helyiséget épített a Középületépítő Vállalat.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_ezres.jpgAz ú j budai „ ezres” diákotthon

Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter vezetésével - Dimitrij Usztyinovnak, a Szovjetunió marsalljának, a Szovjetunió honvédelmi miniszterének meghívására - katonai küldöttség utazott a Szovjetunióba a szovjet fegyveres erők hadgyakorlatának megtekintésére.

Ötszáznál több egészséges spanyol nagypapa és nagymama várta augusztus végén a kórházakban családjának visszatértét a nyaralásból. Évente ismétlődik, hogy a nyaralásra induló családok kórházba adva szabadulnak meg az egyébként kiváló egészségnek örvendő nagyszülőtől. Szeptember elején azonban, amikor az üdülésnek vége, sokan megfeledkeznek róluk. Ezért újságcikkben figyelmeztették a „feledékeny” gyermekeket, vigyék haza szüleiket.

Az ír Köztársasági Hadsereg újabb bebörtönzött tagja csatlakozott az éhségsztrájkolóikhoz. Vele együtt jelenleg hatan utasítják el az ételt a belfasti Maze-börtön hírhedt H-tömbjében, helyzetük javítását követelve. A 25 éves John Pickering váltja a hatvannapos önkéntes böjt után önkívületi állapotban kórházba szállított Laurence McKeownt, akit családja kérésére részesítettek orvosi segítségben. Pickeringet 1977-ben 26 évi börtönbüntetésre ítélték egy rendőr meggyilkolásáért. Az éhségsztrájk következtében eddig tízen vesztették életüket, míg öten felhagytak az önkéntes böjtöléssel, többnyire családjuk közbenjárására.

Tüzet nyitottak Haddad őrnagy Izrael támogatta jobboldali milicistái a Libanonban állomásozó ENSZ-békefenntartó erőknek holland katonákból álló megfigyelőcsoportjára.

Közeledik a Románia elleni labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzés időpontja. Azé a mérkőzésé, amely sorsdöntő lehet abban, hogy bejut-e Magyarország a spanyolországi világbajnoki mezőnybe. A szeptember 23-i, nem mindennapinak ígérkező, focieseményre az Expressz Ifjúsági és Diák Utazási Iroda különvonatot indít Bukarestbe - és ez a vonat Szolnokon is megáll. Az Expressz Szolnok megyei ki- rendeltségén jelentkezhetnek az utazni is szerető focirajongók. Az utazás 22-én este kezdődik, s 23-án délelőtt már városnézés lesz Bukarestben, majd este a mérkőzés. Vissza 24-én, délután indul a különvonat. A „futballtúra” költsége - költőpénz nélkül - 1700 forint, amelyre OTP-hitelkedvezményt is igénybe lehet venni.

A héten a Tatabánya UEFA Kupa ellenfele, a Real Madrid játszotta a hagyományos Santiago Bernabeu kupa döntőjét 90 ezer néző előtt a holland AZ 67 csapatával. A rendes játékidő és a hosszabbítás gól nélkül ért véget, ezért büntetőrúgásokra került sor. Ebben a spanyolok bizonyultak eredményesebbnek, 4:2 arányban.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_real_madrid.jpgA Tatabánya UEFA Kupa-beli ellenfelének, a Real Madridnak négy kitűnősége, balról Camacho, Juanito, Garcia és Del Bosque

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 5. fordulóját!

Bp. Honvéd - Debreceni MVSC
A Honvéd lassan belelendül, a Debrecen elmarad az előző bajnokságban mutatott formájától. Tichy Lajos, a Bp. Honvéd mestere nem számíthat a térdszalaghúzódást szenvedett Dajkára. A debreceniek változatlan összetételben lépnek pályára Kispesten.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_tamadas.jpgHonvéd-attak a debreceni kapu előtt - eredmény nélkül

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_gyimesi_sallai.jpgGyimesiSallai (a földön) és Feledi küzdelme a labdáért

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_pinter.jpgPintér Sándor vezeti fel a labdát (sötét mezben) Szűcs mellett

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_nagy_antal.jpgNagy Antal, a légtér ura

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_gyimesi_sallai_garaba.jpgSallai szorult helyzetben Gyimesi (5) és Garaba között

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_bp_honved_debreceni_mvsc_esterhazy_bodonyi.jpgVeszélyben a DMVSC kapuja, bal oldalt Szűcs (világos mezben) és Esterházy fejpárbaja, jobb oldalt Bodonyi lesi a labda útját

Vasas - Videoton
Kérdés, hogy melyik csapat szedi jobban össze magát. Előzetesen a Vasas az esélyesebb. Érdekesség a Vasas összeállításában: a jobbszélső Farkas a két sárgalapos Török helyén, a védelemben lép pályára. A Videotonban Szentmihályi Antal bizalmat szavaz a legutóbb vereséget szenvedett gárdának.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_vasas_videoton.jpg

A Képes Sport címlapján:

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_vasas_videoton_vegh_kiss.jpgKiss László a labda birtokában, Végh Tibor visszafordult, mert a játékvezető – szabálytalankodás miatt - már sípolt

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_vasas_videoton_disztl_peter.jpgDisztl Péter nagy igyekezetében ráesett saját játékostársára, miközben Halász aggódva várja, hogy mindketten felkeljenek

Haladás - Rába ETO
A Haladás otthon veretlen, a Rába ugyancsak. A legvalószínűbb eredmény a döntetlen.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_haladas_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_haladas_raba_eto_hegyi_imre.jpgHegyi Imre, a Haladás szélsője a mezőny legjobbja volt,  a Kiss helyére beállt Hornyák kapuson már túljutott a csatár, de aztán mentett az egyik győri hátvéd

ZTE - Nyíregyháza
Amennyiben a ZTE megismétli a Vasas elleni formáját, megszerezheti veszélyes ellenfelétől a két pontot. ZTE-b
en Csepregi eltiltása lejárt, így ő ismét kezdőember, Kimarad viszont gyenge formája miatt Kanász és Szimacsek. A Nyíregyháza csapatában sérült Gáspár, Kozma, Petró, Fecsku és Szikszai, egyikük sem játszhat.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_zte_nyiregyhaza.jpg

SZEOL AK - DVTK
Pont nélkül még a SZEOL, s lehetséges, hogy éppen ma szakad meg a nyeretlenségi sorozat. Szegeden Kutasi bajlódik húzódással, Hevesi áll helyettesítésére készenlétben, amennyiben nem tudja vállalni a játékot.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_szeol_ak_dvtk.jpg

Tatabánya - Csepel
A bányászcsapat hazai pályán igen erős. Ráadásul a Real Madrid ellen is készül, s ez még inkább fokozza a győzelmi vágyát. Nem változik a Tatabánya és a Csepel kezdő tizenegye sem.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_tatabanya_csepel.jpg

Ózd - Békéscsaba
A Diósgyőr a megmondhatója, mire képes otthon az újonc gárda (5:0). A Békéscsaba idegenben sokszor jobban játszik, mint hazai környezetben.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_ozd_bekescsaba.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_ozd.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_ozd_bekescsaba_utassy_rabcsak.jpgUtassy (félig takarva) egy gondolattal előbb éri el az eléje lőtt labdát, mint Rabcsák, a csabai kapus, aki vetődve próbál menteni, a berohanó Rácz is csak a gólvonalon túl éri el a labdát

Pécsi MSC - FTC
Kétszer is verejtékezve nyert az Üllői úton a bajnokcsapat, a pécsiek sem tündökölnek. Pécsett nagy érdeklődés előzi meg a bajnokcsapat vendégjátékát. A találkozó szervesen kapcsolódik a bányásznapi ünnepségekhez, így a rendezők zsúfolt nézőtérre számítanak. Lutz lábát gipszbe kellett tenni, így ő semmiképpen nem látszhat, rendbe jött viszont Róth és Kincses. A Ferencváros összeállítása több helyen is kérdéses, miután Rab, Takács, Pogány, Koch és Szokolai is sérüléssel bajlódik. Ami biztos: a kórházban fekvő Rab nem lesz ott Pécsett.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_pecsi_msc_ftc.jpg

Volán - Ú. Dózsa
Az aktuális papírformát nézve nem sok babér terem a hazaiaknak. Mindkét csapat a legerősebb összeállításban kezdhet.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_volan_u_dozsa_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_volan_u_dozsa.jpgA labda a lábak között, csatáznak érte: az újpesti Kisznyér (középen), aki élete első élvonalbeli gólját szerezte a Volán ellen, és Halászi, a közlekedésiek jobbhátvédje, a háttérben Hatvanger figyeli a párharcot

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_volan_u_dozsa_nagy_laszlo.jpgAmikor eldőlt a két pont sorsa... Törőcsik megugrott, majd az elcsúszó H atvanger mellett balra perditette tovább a labdát. Az újpesti játékmester, Nagy László rácsapott az átadásra, Halászi és Hámori (5) között kiugorva, Kovács kapus lába mellett a hálóba juttatta a labdát. Ez volt a harmadik újpesti gól.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_volan_u_dozsa_sarlos_kisznyer_torocsik.jpgKisznyér Sándor szép gólt fejelt a Volán kapujába, Sarlós (balról) és Törőcsik (jobbról) örömmel nyugtázzák a sikeres akciót

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_volan_u_dozsa_steidl_hamori.jpgSteidl és Hámori küzdelme a labdáért

A mérkőzések után lássuk az 5. forduló válogatottjait! A forduló színvonalára jellemző, hogy jutott 8-as osztályzat (az újpesti kapuvédő, Kollár) a második csapatba, sőt, csak ketten kerülhettek oda be 6-ossal. Az első csapatban négy 8-as kalkulust kapó játékos is volt - már nem is megy ritkaságszámba, hogy közülük kettő ózdi -, a mi választásunk a szombathelyi Hegyi Imrére esett, aki gólt lőtt, gólpasszt adott, a Rába ETO ellen végig vezéregyénisége volt csapatának.
idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

Hegyi Imre 1951-ben született Budapesten, a Kistextben kezdte labdarúgó pályafutását. Még ifjúsági korában felfigyelt rá az Újpesti Dózsa, a szakvezetők benne látták a Fazekas-Göröcs-Bene-Dunai II.-Zámbó csatársor egyik lehetséges utánpótlását. 1971-ben mutatkozott be az Újpestben, három idény alatt mindössze 6 bajnoki találkozó jutott neki, de így is háromszoros magyar bajnoknak mondhatta magát. Az 1973/74-es BEK-sorozatban is pályára lépett a Bayern München ellen, így BEK-elődöntős játékosként is számon tartjuk.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_haladas_hegyi_imre.jpg idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_haladas_hegyi_imre_2.jpg

Hegyi Imre 1970-ben az Újpesti Dózsa tartalékcsapatában és 1979-ben a tatabánya játékosaként

1974-ben igazolt Tatabányára, ott lett igazándiból ismert labdarúgó. Hat szezont töltött el a bányászvárosban, 127 elsőosztályú bajnoki találkozón 28 gólig jutott. 1980-ban igazolt az akkor másodosztályú Haladásba, fő részese volt a feljutásnak. Szombathelyen négy szezont játszott, 55 bajnoki mérkőzésen 11 gólt rúgott. 1984-ben igazolt az MTK-VM-hez, maradandót nem tudott alkotni a sérülései miatt. Pályafutása befejezése után edzőként tért vissza Tatabányára, volt a nagycsapat pályaedzője,  illetve utánpótlás csapatok edzője volt. Hegyi Imre hosszan tartó, súlyos betegség után életének 57. évében, 2007-ben hunyt el.

A góllövőlista élén továbbra is egyedül áll Pogány László, mögötte egyre szorosabb az élmezőny. Feljött a 4 gólosok közé a diósgyőri Borostyán, az újpesti Kiss S., a szombathelyi Szabó F. és az ózdi Utassy is.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén ismét az Újpesti Dózsa áll, továbbra is az egyetlen veretlenként a mezőnyben. Némileg meglepetés az utánuk következő Haladás-Csepel-Ózd sorrend. Meglepetés a Ferencváros és a Budapesti Honvéd eddigi gyengécske produktuma, csakúgy mint jóval mögöttük a Vasasé és a Tatabányáé. A sort továbbra is a nyeretlen csapatok - Debreceni MVSC, Volán és SZEOL AK - zárják.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_tabella.jpg

A 2. fordulóból elmaradt Volán SC - Debreceni MVSC mérkőzést szeptember 30-án játsszák majd le.

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. A Keleti csoportban Szolnokon régen várt siker született: rangadót nyert a hazai együttes a Gyula ellenében, és átvette a vezetést. A Lehel SC viszont megtörte a Debreceni Kinizsi győzelem sorozatát. Fölényesen győzött az Eger, ugyanakkor a Hódmezővásárhely vereséget szenvedett Debrecenben a DUSE együttesétől. Nyírtelek volt a színhelye a honvédrangadónak, amelyet a Szabó Lajos SE nyert meg. A Középcsoportban biztos, nagy gólkülönbségű győzelmet aratott az eddig nem tündöklő MTK-VM Székesfehérvárott, Dorogon viszont elvesztette veretlenségét a Kecskemét, így az élen helycsere történt. Az Építők fölényes győzelme a Ganz-MÁVAG ellenében meglepetés a javából. A Knopp utcában győzött a 22. sz. Volán, Vácról rabolt pontot a Balassagyarmat. A Nyugati csoportban folytatja kitűnő sorozatát a Bauxitbányász, és már az egyedüli pontveszteség nélküli a másodosztályú mezőnyben! Otthonában szenvedett újabb vereséget - ezúttal a Kaposvártól - a Dombóvár, így – szintén egyedüliként - pont nélkül áll. Szombathelyen vesztett a Dunaújváros, Sopronban a Keszthely. Nyert viszont az Olajbányász. Így az élbolyban változott a helyzet, a Dunaújváros lecsúszott a dobogóról. 

A magyar labdarúgás egyik legsikeresebb jelenlegi edzője Temesvári Miklós. Parádés szakmai bravúr volt, ahogy a Nyíregyházát az NB I-be kalauzolta. Jelenleg az Újpesti Dózsa mestere, és a lila-fehérek az NB I. táblázatának az élén állnak, öccse. Temesvári Tibor, a Lehel SC trénere egyelőre csak irigykedhet a bátyja babérjaira. A hűtőgépgyári csapat az első három mérkőzésen nehéz pozícióból próbálja majd megszerezni az első öt hely valamelyikét, ami az NB Il-es tagságot biztosítja.
A péntek délutáni edzésen a fenti gondokról beszélgettünk Temesvári Tiborral, akit először is arra kértünk, mutatkozzon be olvasóinknak.
- Tizenöt évig rúgtam a labdát NB I-es és NB I B-s együttesekben. Játszottam az Ózd. a Videoton csapatában. Futballoztam Miskolcon. Egerben, és utoljára Dorogon. Edzőként a Tiszavasvári csapatát a megyeiből a területi bajnokságba segítettem. Jászberényben meglehetősen lehangoló állapot fogadott. A játékosok erőnléte mindössze arra volt elég, hogy kimenjenek a pályára. A hangulat is borús volt, a labdán kívül sok más érdekelte még a fiúkat. Egyszóval nem a vasárnapi meccs volt a legfontosabb téma. Hát innen kellett elindulni. Először is megpróbáltam fel pörgetni a társaságot; hetente nyolc edzést tartottunk, pénteken például kettőt is, és bármennyire is ellenem beszélnek a tények, valami már meg is látszik a munkámból. Gyöngyösön a mérkőzés nagy részét Bacher kiállítása miatt 10 emberrel játszottuk végig. 1:0-ás vereséget szenvedtünk, de bárki megmondhatja, hogy a hazaiak már alig várták a mérkőzés végét. Gyulán a 91. percben egy alaposan vitatható 11-essel kaptunk ki ugyancsak 1:0-ra. Az MVSC-től Jászberényben balszerencsés mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Olyan helyzeteink voltak, melyekből „az anyósom nagykabát-ban'’ négyet értékesít. Mindössze négy gólt kaptunk, és a baj nem ez. hanem az hogy csak egyszer sikerült nekünk is megzörgetni az ellenfél hálóját. A mai mérkőzésen a Debreceni Kinizsi ellen mindenképpen győzni kell. és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog, ha a kapu előtt nem rettennek meg a csatárok.

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_nb_ii_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_nb_ii_3.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_nb_ii_4_dorog_kecskemet.jpgA Dorog-Kecskemét mérkőzésen Engelbrecht és szabálytalankodó védője már elhagyta a labdát. A következő pillanatban harsan Palotai játékvezető sípja - tizenegyes!

idokapszula_nb_i_1981_82_5_fordulo_nb_ii_4_dorog_kecskemet_arany.jpgArany, a dorogiak játékmestere elfejeli labdát

Egy hét múlva, a következő hétvégén jön a 6. forduló, az alábbi párosításokkal:

Pécsi MSC - Volán
Ferencváros - Bp. Honvéd
Debreceni MVSC - Ózd
Békéscsaba - Tatabánya
Csepel - SZEOL AK
DVTK - ZTE
Nyíregyháza - Haladás
Rába ETO - Vasas
Videoton - Ú. Dózsa

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr8712375753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2017.04.19. 07:31:28

Elindult egyáltalán a bukaresti különvonat?Eddig sehol nem olvastam róla,hogy azon a meccsen voltak magyar szurkolók is.

Feyyaz 2017.04.19. 23:49:12

Én viszont olvastam. Mégpedig itt:
(Mészöly Kálmán és egy szurkoló, a hsz-ekben).

www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/1981-09-23/romania-magyarorszag

Tököm Állat 2017.04.20. 08:24:10

@Feyyaz: sírtak a románok,hogy nincs mit enniük a magyarokat meg kolbásszal dobálták :)

maribor_ 2017.04.20. 11:32:56

@Tököm Állat: A vonatkozó részben lesz majd fotó a magyar szurkolókról.

Millerdraft 2017.04.20. 15:13:15

A Vácban szereplő Herédi, az a Herédi?
Érdekes az alsóbb osztályokat olvasgatni, a Honvéd csapatok ugye adottak, de pl a Dorogban már a kapuban Andrusch,A Jászberényben Dzurják Csöpi.

maribor_ 2017.04.20. 15:20:10

@Millerdraft: A mi Herédink ekkor már nálunk játszott, egy éve jött a Ganz Mávagtól.

Feyyaz 2017.04.23. 11:36:37

Haladás VSE - Rába ETO (5-1).
Kiss kapus és Onhausz ekkor írták ki magukat a csapatból a Mágusnál.
süti beállítások módosítása