Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 – Klubcsapataink nemzetközi kupaszereplése 1. forduló, 2. kör

2017.05.16. 12:22 maribor_

1981. szeptember 30., A hónap a hónap utolsó napja

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_bill_shankly.jpgElhunyt Bill Shankly

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

szeptember 28.

Budapesten megkezdődik a szocialista országok egészségügyi minisztereinek konferenciája.

A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága, a Népköztársaság Elnöki Tanácsa és a Minisztertanács ünnepséget rendezett a fegyveres erők napja alkalmából a Parlament kupolacsarnokában. Az ünnepség elnökségében foglaltak helyet: Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke, Lázár György, a Minisztertanács elnöke, Korom Mihály, az MSZMP KB titkára, a Magyar Szocialista Munkáspárt Politikai Bizottságának tagjai; Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter, Horváth István belügyminiszter, Borbély Sándor vezérőrnagy, a munkásőrség országos parancsnoka.

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_losonczi_pal.jpgLosonczi Pál ünnepi beszédét mondja a parlamenti ünnepségen

Az Elnöki Tanács társadalmi elkötelezettségű, kiemelkedő alkotói tevékenysége elismeréseként, 60. születésnapja alkalmából Jancsó Miklós Kossuth-díjas filmrendezőnek, a Magyar Népköztársaság kiváló művészének a Szocialista Magyarországért Érdemrendet adományozta. A kitüntetést az Országházban Aczél György, a Minisztertanács elnökhelyettese adta át. Jelen volt Kornidesz Mihály, az MSZMP KB osztályvezetője és Tóth Dezső művelődési miniszterhelyettes.

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_jancso_miklos.jpgJancsó Miklós munkában

Havannába érkezett Gáspár Sándor, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a SZOT főtitkára, a Szakszervezeti Világszövetség elnöke. A vendéget Roberto Véiga, a Kubai KP Politikai Bizottságának póttagja, a Kubai Dolgozók Központjának főtitkára és Jakus Jenő, hazánk havannai nagykövete fogadta. Gáspár Sándor a Szakszervezeti Világszövetség X. kongresszusának előkészületeiről tanácskozik a kubai házigazdákkal; a kongresszusra Havannában, jövő év február 10. és 15. között kerül sor.

Tragikus országúti baleset történt Madridtól 120 kilométerre délkeletre. Egy kamion feltehetően gyorshajtás miatt egy kanyarban áttért az út ellenkező oldalára, és összeütközött a vele szemben szabályosan haladó autóbusszal, amely mintegy ötven utast szállított. A kamion szinte kettészelte az autóbuszt, és letaszította az országútról. 

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_buszbaleset.jpgAz autóbusz és a kamion maradványai a baleset színhelyén

A katasztrófának hétfő délutánig 25 halálos áldozata és 20-nál több súlyos sebesültje volt. Zömükben kommunista párttagok, illetve szimpatizánsok, akik a hétvégén Madridban részt vettek az SKP sajtófesztiválján, és Murcia felé hazatérőben érte őket a baleset.

Hatvannyolc éves korában meghal Bill Shankly, a Liverpool egykori menedzsere, aki két kupagyőzelmet és egy UEFA-kupa elsőséget szerzett csapatával, miközben olyan játékosokat fedezett fel többek között, mint Ray Clemence és Kevin Keegan.

"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

- Bill Shankly -

szeptember 29.

Lázár György, a Minisztertanács elnöke Anker Jörgensen dán miniszterelnök meghívására hivatalos látogatásra Koppenhágába utazott, ahol megkezdődtek a magyar-dán tárgyalások. 

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_lazar_gyorgy.jpgLázár György és Anker Jörgensen

A magyar kormányfőt és kíséretét a Ferihegyi repülőtéren Aczél György, a Minisztertanács elnökhelyettese, Nagy János külügyminisztériumi államtitkár, és más hivatalos személyiségek búcsúztatták. Jelen volt F. B. Petersen, Dánia budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője.

Módosította a Magyar Nemzeti Bank az egyes árucikkek külföldre küldési, illetve kiviteli tilalmáról szóló jegyzékét. Az eddig tilalom alá eső cikkek közül törölte a fűszerpaprikát, a burgonyát és a fokhagymát. A tilalmi listát a következőkkel bővítette: autószifon készülék, gyermektréningruha, harisnya, zokni, harisnyanadrág, zománcozott edények. Ezek figyelembevételével postaforgalomban, illetve utasforgalomban ajándékként, devizahatósági engedély nélkül a jövőben a kővetkező árucikkek nem küldhetők, illetve nem vihetők külföldre: szalámi és kolbászárú, nyers és füstölt hús, füstölt szalonna, zsír, zsírszalonna, étolaj, margarin, cukor, liszt, rizs, kávé, kakaó, egész vagy őrölt bors, csokoládé, szaloncukor, tehéntejből készült sajtféle, szárazbab, gyógyszer, mosó- és mosogatószer (mosó- és mosogatópor, folyékony mosó- és mosogatószer, mosókrém és mosópaszta), babaápolási termék, autószifon és habszifon készülék, papír zsebkendő, egészségügyi papír, gyermektréningruha, gyermeklábbeli (fiú 38-as, leányka 34-es számig), harisnya, zokni, harisnyanadrág, függöny, szőnyeg, csecsemőruházati cikk (beleértve a pelenkát is), fényképezőgép, filmfelvevő és vetítőgép, barkácsgép, rozsdamentes evőeszköz, zománcozott edények.

Helmut Schmidt szövetségi kancellár hivatalában fogadta Gyenes Andrást, az MSZMP KB titkárát, aki Herbert Wehnernek, az SPD parlamenti frakciója elnökének, a párt elnökségi tagjának meghívására tartózkodik az NSZK-ban. A szívélyes légkörben lefolytatott beszélgetésen időszerű nemzetközi kérdésekről, valamint a magyar-NSZK kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről volt szó. A találkozón jelen volt Horn Gyula, az MSZMP KB külügyi osztályának helyettes vezetője és Kővári Pál bonni nagykövet is.

Harminc igen értékes, több mint hárommilliárd líra értékű reneszánsz kori és modern képet raboltak el Firenzében az „II Tasso” villából, ahol a „Roberto Longhi alapítvány” műalkotásait őrzik. A rablóknak könnyű dolguk volt, mert az épületnek nincs biztonsági berendezése, az egyetlen házőrző kutyát pedig elkábították. A rablás ténye annál inkább nyugtalanítja az olasz művészetszerető közvéleményt, minthogy most került nyilvánosságra egy korábbi rablás furcsa története. Thomas Hoving, az amerikai Metropolitan művészeti múzeum volt igazgatója megjelenés előtt álló könyvében leírja, miként lopott el és csempészett Svájcba, majd az USA-ba 1963-ban egy firenzei templomból egy igen értékes márvány domborművet.

Az egyiptomi kormány feloszlatta az Egyiptomi-Szovjet Baráti Társaságot. A szervezet vezetőjét még korábban letartóztatták, a pénzügyi alapokat kisajátították.

A washingtoni Sheraton Szállóban Ronald Reagan amerikai elnök nyitotta meg a Nemzetközi Valuta Alap és a Világbank együttes évi közgyűlését.

Egy indiai repülőgépet térítettek Pakisztánba. A géprablók egy szikh szeparatista szervezet tagjai, akik vezetőjük szabadon bocsátását és félmillió dollár váltságdíjat követelnek.

A nyugat-németországi Baden-Badenben, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén Calgary az 1988-as téli olimpia és Szöul az 1988-as nyári olimpiai játékok megrendezését nyerte el. A döntés Szöul javára hatalmas meglepetés. Annak tulajdonítják, hogy a dél-koreai főváros vezetői ügyes propagandafogásként állandóan azt hangoztatták, hogy jelölésük esetén első ízben rendeznék a nyári játékokat fejlődő országban. A szakértők két tényezőben látják a váratlan eredmény okát: 1. A NOB és a nemzetközi sportági szövetségek vezetői kedvező benyomásokat szereztek az előkészületek állásáról. 2. Japán a közelmúltban már két ízben is kapott olimpiát, és a NOB így inkább előnyben részesít egy ebből a szempontból új országot. Japánban a környezetvédő liga kivételével - ez ellenezte Nagoya jelölését - a közvélemény megdöbbenéssel fogadta a hírt. A tokiói tőzsdén zuhanni kezdtek az építőipari részvények árai, mivel most már nem lesz szükség a nagyszabású beruházásokra. A város vezetői siratják azt a két és fél millió dollárt, amelyet eddig az előkészületekre fordítottak. Calgary 650 000 lakosú város, korábban már négy ízben versengett az olimpia megrendezésének jogáért. Klein polgármester szerint a játékok költségeinek 48 százalékát a szövetségi kormány vállalja, a maradékot pedig részben Alberta állam teremti elő az olimpiai totóval.

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_calgary.jpgCalgary küldötteinek öröme Baden-Badenben

szeptember 30.

Czinege Lajos hadseregtábornok, honvédelmi miniszter vezetésével - Otto Rösch, az Osztrák Köztársaság szövetségi hadügyminisztere meghívására - magyar katonai küldöttség utazott négynapos hivatalos baráti látogatásra Ausztriába. Czinege Lajos mostani ausztriai útjával vendéglátójának két évvel ezelőtti magyarországi látogatását viszonozza.

Havasi Ferenc, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Központi Bizottság titkára - egész napos programmal - látogatást tett a Csepel Vas- és Fémművekben. Elkísérte Iványi Pál, a budapesti pártbizottság gazdaságpolitikai osztályának vezetője. A CSVM pártbizottságán Ernszt Antal, a pártbizottság első titkára, majd Garai Vilmos vezérigazgató tájékoztatta a Központi Bizottság titkárát a több mint 22 000 dolgozót foglalkoztató gyáróriás gazdasági, politikai helyzetéről, eredményeiről és további feladatairól. Elmondták: a gyári közvélemény az ország dolgait illetően bizakodó, kiegyensúlyozott, s a dolgozók a világpolitika kérdései iránt is nagy aktivitással, felelősséggel érdeklődnek. A művek üzemei az év első nyolc hónapjában sikerrel teljesítették idei tervük időarányos feladatait, s eredményesen dolgoznak az ez évi célok megvalósításán.

A legfrissebb adatok szerint tizennyolc halálos áldozata és hetven sebesültje van a dél-libanoni Zrarijében elkövetett pokolgépes merényletnek, amelyért ismét a korábbi terrorista akciókat végrehajtó csoport, a Libanonnak az idegenektől való megszabadítására alakult front vállalta a felelősséget. A L ’Orient-Le Jour című bejrúti laphoz eljuttatott közleményében a „front” bejelentette, hogy a soronkövetkező akciókat szíriai és palesztin vezetők ellen hajtják végre. A baloldali pártok szövetsége az izraeli titkosszolgálattal együttműködő falangistákat tette felelőssé a bombamerényletekért.

Teherán központjától délre a városra zuhant az iráni légierő egyik szállítógépe. A szerencsétlenség következtében életét vesztette Mussza Namdzsu iráni hadügyminiszter, Valiollah Fallahi tábornok, a hadsereg vezérkari főnöke, valamint több más, a gépen utazó, igen magas rangú katonatiszt. A Hercules C-130 típusú óriás gép sebesülteket, és az abadani ostromgyűrű áttörését irányító tiszteket szállította a fővárosba. A teheráni rádióból nyert értesülések szerint a becsapódás helyszínén tartózkodó civilek közül is többen meghaltak.

A Közép-európai Kupa bizottsága Prágában megtartotta évi közgyűlését. A magyar labdarúgást dr. Terpitkó András, az MLSZ elnökségének tagja és Krizsán József főtitkár képviselte. A hagyományos torna 1981/82-es küzdelmeiben négy ország - Olaszország (Milan), Csehszlovákia (Vitkovice), Jugoszlávia (Osijek) és Magyarország (Haladás) - csapata vesz részt. Az első fordulóban (V. 21.): Vitkovive-Milan, Haladás-Osijek mérkőzések lesznek.

A kupaszerda napján rendezték meg a 2. fordulóból elmaradt mérkőzést.

Volán - Debreceni MVSC
A nemzetközi kupanapon ezúttal egy bajnoki mérkőzésre is sor kerül. A második fordulóból későbbre halasztott találkozón két kieső helyen tanyázó csapat méri össze erejét. A közlekedési gárdából - sérülése miatt - hiányzik majd Ács, Zombori és Farkas. Kovács kapus szereplése is bizonytalan. A vendégek összeállítása két helyen változik a legutóbbihoz képest. A Tatabányán sérülést szenvedett Sallai helyén Tóth lép pályára. Garamvölgyi kimarad, a támadósor baloldalán elfoglalja helyét a felépült Varga.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_volan_debreceni_mvsc.jpg

A mérkőzés után a döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, sokra nem mentek a pontosztozkodással. Mindkét csapat maradt ott, ahol volt - mögöttük már csak a SZEOL AK.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_tabella.jpg

És akkor lássuk a lényeget, a kupaszerdát!

Bajnokcsapatok Európa-kupája:
Banik Ostrava - Ferencváros
A Banik Ostrava vasárnap a Lokomotiva Kosice csapatát fogadta. A 8000 néző előtt lejátszott találkozó érdekes játékot, színvonalas küzdelmet hozott. A hazaiak már a 6. percben vezetéshez jutottak. Válek beadásait Licka közelről befejelte. Ezután kiegyenlítetté vált a játék, a vendégek is támadtak. Szünet után a 46. percben Knapp kihasználta a kassai védelem súlyos hibáját és a válogatott Stanislav Seman már másodszor szedte ki a labdát hálójából. A vendégek nem adták fel a küzdelmet, fokozták az iramot és az 54. percben Miskuf szépített. A 71. percben Peter szerzett újabb gólt, ezt a játékvezető les címén nem adta meg. A kassaiak tiltakoztak - eredménytelenül. A 73. percben Lovacky mégis egyenlített. Nagy küzdelem folyt a győztes gólért. A 78. percben a Banik szabadrúgáshoz jutott. Radimec röviden passzolt Nemechez, és a szünet után beállt 24 esztendős csatár 20 méterről éles lövést küldött a kassaiak kapujába. Ostravában óriási az érdeklődés a BEK-visszavágó iránt. A hazai szurkolók úgy érzik, hogy kedvenceik kivívhatják a továbbjutást. A Ferencváros hétfő délelőtt még az Üllői úton edzett, s ebéd után autóbusszal indult Ostravába. - Most már jól jönne, ha a mérkőzéseken nem a védelmünk, hanem a csatársorunk lenne gólképes - mondta az indulás előtt Novak Dezső. - A kapunk előtt időnként döbbenetes hibák történnek. - Minimális egy gól az előnyünk, de a 3:2, miután ellenfelünk idegenben két gólt szerzett, nyílttá teszi az összecsapást. Bízunk benne, hogy sikerül továbbjutnunk.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_banik_ostrava_ferencvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_banik_ostrava_ferencvaros_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_banik_ostrava_ferencvaros_gol.jpgSreiner fejese a Fradi kapujában, a gólszerzőt Danek és Valek (8) ölelgeti, Pölöskei és Judik hallgatag, Jancsika Szántót (2) nézi, Szokolai kiabál...

Kupagyőztesek Európa-kupája:
Vasas - Paralimni Famagusta
Kétségtelen tény, hogy az őszi első UEFA-kupanap egyik legnagyobb meglepetését mi szolgáltattuk a Vasassal: azzal, hogy kikaptunk Cipruson. A Paralimni együttesének nevét sokan közülünk csak a zürichi sorsolás után ismerték meg; most pedig a labdarúgást szerető - és elsősorban is a piros-kék - szurkolók bosszúságára e név ismertté vált. Milyen csapat is ez a Paralimni? Nos, anélkül, hogy lebecsülnénk őket, magyar szintén egy jó közepes képességű másodosztályú együttesnek felel meg. Ezt a csapatot bármilyen körülmények között a Vasasnak gólokkal kell - kellett volna - legyőznie! Súlyosbítja vétküket az a tény is, hogy e szigetországban a bajnokság csak októberben kezdődik... Mindezen megállapítások ellenére - sajnos - el kell ismernünk, hogy az ellenünk elért 1:0-ás siker teljesen megérdemelt volt.  - Őszintén szólva nem számítottam arra, hogy vereséggel kezdjük a visszavágót... - mondotta Bundzsák Dezső, a Vasas vezető edzője. - Az az igazság hogy megleptek bennünket a ciprusiak. A vártnál sokkal jobban játszottak, képességeiken bizonyára meglepődik majd a budapesti közönség is. Ettől függetlenül győzelmükhöz a mi gyenge teljesítményünk is szükséges volt. Szerdán két legjobbjuk is játszik, ők Cipruson sérülés miatt hiányoztak, de így sem féltem a csapatot, és feltétlenül olyan arányú győzelmet várok, amellyel továbbjutunk. A Paralimni kedden érkezett Budapestre, és az Emke Szállóban alakították ki főhadiszállásukat.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_vasas_paralimni.jpg

Egy, csak egy csapat maradt talpon...

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_vasas_paralimni_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_vasas_paralimni_kiss_varady.jpgKevés volt a lelkes ciprusiak igyekezete Angyalföldön, Kiss (balról) és Váradi (a jobb szélen) szünet után elemében volt

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_vasas_paralimni_kiss_laszlo.jpgKiss László lendületben

UEFA-kupa:
Real Madrid - Tatabánya
A spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulójában a fővárosban helyi rangadóra került sor. A Tatabányát váró Real Madrid 2:1-re győzött a nagy vetélytárs, az Atletico Madrid ellen.


A Tatabánya kielemezte a látottakat

Vujadin Boskov edző az Atletico Madrid elleni győzelem után bizakodóan nyilatkozott az Hója dél Lunes című hétfői lapnak. Boskov kijelentette: „Győznünk kell, jobbak vagyunk a Tatabányánál, és nem hiszem, hogy nehézségeink lesznek.” - A Tatabánya történetében először játszik majd százezer néző előtt, de remélem, ez nem zavarja a csapatot - mondotta Majtán József, a Bányász klub szakosztályelnöke. - Tudjuk, hogy a Real Madrid mindent megtesz a továbbjutásért, és nagy esélyes. Játszik már a nyugatnémet Stielike és az angol Cunningham is. Csapatunk felkészült a nagy csatára, s ha már egyszer sikerült nemzetközi szenzációt kelteni a 2:1-es győzelmünkkel, szeretnénk ezt tenni másodszor is. Mindent megpróbálunk.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_real_madrid_tatabanya.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_real_madrid_tatabanya_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_real_madrid_tatabanya_kiss_imre.jpgKiss Imrének, a tatabányai kapusnak sok dolga akadt. Egyik bravúros védése, a spanyol játékost Fejes biztosítja

UEFA-kupa:
Videoton - Rapid Wien
A 7. fordulóban a Rapid döntetlenül mérkőzött az SK VÖEST Linz csapatával. A bécsiek gólját Krankl szerezte. A Rapid nincs az első hatban az osztrák bajnokság tabelláján. - A bécsi 2:2 után sem érezhetjük páholyban magunkat, hiszen a Rapid kitűnő együttes, nagy tudású, nemzetközileg, is elismert játékosokkal rendelkezik - mondotta Szentmihályi Antal, a Videoton vezető edzője. - Úgy hallottuk, hogy szinte követelik a Rapidtól a továbbjutást, és egyeseket szerződésbontással fenyegetnek a kiesés esetén. Nagyszerűek az úgynevezett kontrajátékban, erre fel kell készülnünk, valamint Krankl és Keglevits semlegesítésére. A Rapid ellen már játszik Végh is. Remélem, továbbjutunk.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien_hans_krankl.jpgHans Krankl (9), a Rapid és az osztrák válogatott kulcsjátékosa hírnevéhez méltóan játszott Székesfehérvárott

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien_horvath_gabor_csuhay_jozsef.jpgPanenka indítja Keglevitset, Horváth Gábor, Csuhay és Disztl L. csak szemmel követik őket (forrás: (vidi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien_novath_gyorgy_csongradi_ferenc_nagy_tibor.jpgNovath, Csongrádi és Nagy Tibor az osztrák védők gyűrűjében (forrás: (vidi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_videoton_rapid_wien_csongradi.jpgVersenyfutás a labdáért: balról Feure kapus, Csongrádi és Garger

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupagyasz.jpg

Hát, így zárták az 1. forduló visszavágóit a magyar kupacsapatok. Végezetül nézzük, mi történt ezen az este Európában.
idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_anderlecht_lodz.jpgA BEK-ben az RSC Anderlecht mindkét mérkőzésen legyőzte a Bonieket soraiban tudó Widzew Lódz együttesét - itt éppen Larsen tör be a lengyel kapu elé

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_dukla_praha_glasgow_rangers.jpgA Dukla Praha a Glasgow Rangerst verte ki a KEK-böl, Fiala és Macela van akcióban, Johston szeretné útjukat állni

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_sturm_graz_cszka_moszkva.jpgA Sturm Graz jobbnak bizonyult az UEFA Kupában a CSZKA Moszkvánál, a 16 közé került, az osztrák kapitány, Pichler rúgja el a labdát Koliatko elől

idokapszula_nb_i_1981_82_klubcsapataink_nemzetkozi_kupaszereplese_1_fordulo_2_kor_kupaszerda_split_stuttgart.jpgA Hajduk Split a Vfb Stuttgart kiverésével jutott a második fordulóba, Pudar, a spliti kapus
fog labdát, védőtársa Jelikic igyekezett előbb menteni, de a kapus gyorsabb volt

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6112414055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuAn 2017.05.28. 00:19:21

Shankly mondását - már meg nem mondom melyik meccset közvetítve - Hajdú B. úgy magyarította szabadon, ami szerintem jobban kifejezi a lényegét: Akik azt gondolják, hogy a labdarúgás élet-halál kérdése, tévednek. Sokkal több annál.
süti beállítások módosítása