Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Andorra velünk él

2017.06.28. 21:06 Rich.mond

Hungaro-katalánok, pannonbajorok, pusztazebrák, szittya-madridisták… négy fogalom, mégis ugyanaz a szurkoló-kategória.

Hála a TrollFocinak, gondolom mindenki tudja, mit (inkább kit) takarnak a fenti fogalmak. Aki mégsem, annak segítünk: olyan szurkoló, aki egyáltalán nem néz magyar focit, nem érdekli sem a válogatott, se a Magyar bajnokság. Sőt, kifejezetten ellenséges a honi labdarúgással szemben, a magyar stadionokat látogatókat némileg le is nézi, ezt szereti is az orruk alá dörgölni. Ahogy azt is, hogy mennyire rajong kedvenc külföldi csapatáért.

Nincs hír a csapat háza tájékáról, amiről ne értesülne azonnal és lelkesedését nem rest megosztani különféle szurkolói fórumokon, hírek kommentálásánál és a Facebookon. Az esetek nagy többségében vehemensebben reklamál egy játékvezetői ítéletet, mint a Camp Nouban helyetfoglaló szurkolók. Kész egészen alpári stílusig lesüllyedni, ha online-csörtére kerül sor az “ősi rivális” hasonszőrű drukkereivel.

Eddig többnyire olyan eseteket jegyeztünk fel, amikor emberünk egy világszerte ismert, BL-győzelemre is esélyes együttesért rajongott – Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern, Manchester United, Chelsea, Atletico madrid, stb. Kisebb részben ezeknek a bajnokságoknak patinás, ám mostanában nem annyira sikeres gárdáiért szorít – Roma, Liverpool, Valencia, Dortmund, Schalke, Inter, Lazio, Milan…

Egy szűk és felelőtlen kisebbség (az igazi football-sznobok) a lelátói hangulatba szerettek bele és szerb (Zvezda, Partizan), horvát (Dinamo, Hajduk), vagy bolgár, lengyel (Cracowia és Wisla), görög, keletnémet (Dynamo Dresden), olasz (Napoli, stb.) stadionokba utaznak turistáskodni.

No de van, amire eddig még nem volt példa. Most már úgy tűnik, Andorrának is vannak rajongói idehaza. Polgárpukkasztás? Fricska a focit bőkezűen támogató hatalom felé? Talán eddig is közöttünk éltek, és most, a siker hatására előjöttek megmutatni magukat? Esetleg a lelkes amatőrök teljesítménye előtt tiszteleg? Uram bocsá’ az illető tényleg andorrai? Ki tudja. Mindenesetre a méltán hires VIII. kerületben lőtte szerkesztőtársunk az alábbi képeket. Akárhogyan is nézzük, az bizony andorrai mez!

andorra_szerkesztett.jpg

andorra1_dzerk.jpg

Címkék: válogatott


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr4012625739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása