Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 12. forduló

2017.07.11. 14:43 maribor_

1981. november 7-8., a hónap első teljes hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_headlines.jpgA tenintézményekben is országszerte megtartották a november 7-i ünnepségeket

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

november 5.

Vlagyimir Pavlov, a Szovjetunió budapesti nagykövete a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 64. évfordulója alkalmából fogadást adott a nagykövetségen. A fogadáson részit vettek: Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára, Losonczi Pál, a Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke, Lázár György, a Minisztertanács elnöke, Aczél György, Benke Valéria, Gáspár Sándor, Havasi Ferenc, Korom Mihály, Maróthy László, Méhes Lajos, Németh Károly, Óvári Miklós és Sarlós István, az MSZMP Politikai Bizottságának tagjai, Gyenes András, a KB titkára és Apró Antal, az országgyűlés elnöke.

Szerte az országban folytatódtak a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 64. évfordulóját megelőző avatóünnepségek. Különösen jelentős volt a soproni, ahol üzembe helyezték a postaigazgatóság nagy teljesítményű számítógépét, és a mohácsi, ahol egy naponként 72 tonna búza megőrlésére alkalmas malmot adtak át rendeltetésének.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_zalaegerszeg.jpgAz ünnepre elkészült Zalaegerszeg új művelődési központja is

A magyar sport is új létesítményben részesült a jeles alkalomból. A Ferencvárosi TC népligeti kombinátjában hangosan csivitelő gyereksereg kacagása és öröme közepette atlétabarátok és szakemberek vehettek át egy nagyszerű futófolyosót, amelyhez nagyon sok hasonlót kívánunk atlétikánknak az egész országban! 

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nepliget.jpgAz új létesítmény

Forradalmat szült a Nagy Október, új szellők lengik be azóta a világot, A hatvannégy esztendővel ezelőtti lángok világosságot gyújtottak, felemelkedést biztosítottak nemzedékünknek. S ugyanez a lobogás nyújt gyermekeinknek is örömöt, önfeledt és egyre gazdagodó sportolási lehetőséget!

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nepliget_losonczi_tibor.jpgLosonczi Tibor ügyvezető elnök adta át a létesítményt

A magyarországi mozik bemutatják a Katasztrófa földön-égen című szovjet filmdrámát.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_katasztrofa.jpgA bemutatás évében 71,1 millióan látták a filmet a Szovjetunióban

Az ENSZ-közgyűlés szociális, humanitárius és kulturális kérdésekkel foglalkozó bizottságában felszólalt Nagy Lajos, a magyar küldöttség tagja. Visszautasította azokat a nyugati törekvéseket, hogy az ENSZ emberi jogi intézményrendszerét más országok belügyeibe való beavatkozásra használják fel. Hangoztatta, a világszervezetnek fel kell lépnie az emberi jogok tömeges és durva megsértése ellen.

Karlskrona melletti svéd haditengerészeti központ közelében kőzátonyra futott szovjet tengeralattjárót a svédek kiszabadítják és útjára engedik.

november 6.

A Nagy Októberi Szocialista Forradalom 64. évfordulója tiszteletére a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsa és a Hazafias Népfront Országos Tanácsa koszorúzási ünnepséget rendezett Budapesten, a szovjet hősök Szabadság téri emlékművénél.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_koszoruzas.jpgKádár János és Németh Károly elhelyezi a párt koszorúját az emlékmű talapzatán

Az Elnöki Tanács a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 64. évfordulója alkalmából kitüntetéseket adományozott párt-, társadalmi és tömegszervezeti tisztségviselőknek, aktivistáknak, a fizikai és szellemi alkotó munkában élen járó dolgozóknak eredményes munkájuk elismeréseként. A kitüntetettek egy csoportjának Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja az Országház kupolacsarnokában nyújtotta át a magas kitüntetéseket.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_kituntetes.jpgA kitüntetési ünnepség a Parlament Kupolatermében

Befejeződött, s több részátadás után teljes hosszában elkészült az Üllői út átépítése. A munkákat 1976-ban kezdték meg, azóta az eredeti kétszer egy forgalmi sávos kockakő burkolatú fontos útvonalat új, kétszer három forgalmi sávos, érdesített aszfaltburkolatúra bővítették. A két és fél kilométer hosszú új úton a Könyves Kálmán kőrútnál és a Határ útnál felüljárókat építettek, több helyen, a Nagyvárad térnél, az Ecseri útnál, a Vágóhíd utcánál, a Könyves Kálmán körúton, a Pöttyös utcánál és a Kőér utcánál jelzőlámpás csomópontokat alakítottak ki. Az építkezéseknél egy kilométer hosszúságban új csatornát helyeztek el. A rekonstrukció részeként a Népligetnél a MÁV a korábbi háromnyílású vasúti hidat egynyílásúvá építette át.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ulloi_ut.jpgAz Üllői út és az Ecseri út torkolatánál

Moszkvában ünnepi ülésen emlékeztek meg a Nagy Októberi Szocialista Forradalom győzelmének 64. évfordulójáról. A Kreml Kongresszusi Palotájában megtartott ünnepségen a főváros és a Moszkva környéki üzemek, gyárak, kolhozok és szovhozok, intézmények kiváló dolgozói, a társadalmi és a tömegszervezetek, a fegyveres testületek és a szovjet űrhajósok képviselői, a tudomány és a kultúra ismert személyiségei, s meghívott külföldi vendégek vettek részt.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_usztyinov.jpgA díszbeszédet Dmitrij Usztyinov, a Szovjetunió marsallja tartotta

Délben Londonban angol-ír csúcstalálkozó kezdődött. A két kormányfőnek, Margaret Thatchernek és Garret Fitzgeraldnak ez az első közvetlen találkozója. A megbeszélés központi témája valószínűleg a Dublin által javasolt ír-angol tanács létrehozása. Fitzgerald azt szeretné, ha ebben a tanácsban a két kormány képviselőin kívül északír politikusok is helyet kapnának.

Ottawában a kanadai szövetségi kormány és a tíz tartomány közül kilenc megegyezett az államszövetség alkotmányának „honosításában”, ami lehetővé teszi a gyarmati rendszer utolsó, formális csökevényének felszámolását. A volt angol gyarmat alkotmányát eddig a brit parlament egyik törvénye alkotja. A francia ajkú Québec magára maradt az alaptörvény honosításának tervét régebben ellenző nyolc tartomány közül: változatlanul ellenzi a változtatást, mivel az állampolgári jogok chartájában Québec nyelvikulturális különállásának aláásását látja.

november 7.

Az SZKP XXVI. kongresszusa határozatainak megvalósítása, az új ötéves terv első esztendejének sikeréért folyó munka jegyében, a fegyverkezési hajsza megfékezésének eltökélt szándékával, a jövőbe vetett hittel ünnepelte a szovjet nép a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 64. évfordulóját. Az ünnep kiemelkedő eseménye volt a hagyományos katonai díszszemle és ezután a moszkvai dolgozók felvonulása a Vörös téren.


A moszkvai november 7-i ünnepség. Ne mulasszák el megnézni, hiszen Leonyid Brezsnyev is ott integet a dolgozóknak. És ki tudja láthatjuk-e még jövőre. 

Franciaország kísérleti atomrobbantást hajt végre a Csendes-óceánon lévő Muruora korallzátonyon.

november 8.

Az Országos Anyag- és Árhivatal, valamint a Belkereskedelmi Minisztérium közleménye alapján a tömény szeszes italok és a dohányáruk fogyasztói ára átlagosan 20 százalékkal emelkedett.

A palackozott tömény szeszes italok közül a félliteres, 40 százalékos cseresznye- és barackpálinka, valamint a rum fogyasztói ára 68,30 forintról 80,30 forintra, a kimért tömény szeszes italok közül a IV. osztályú vendéglátó üzletekben a 40 százalékos pálinka és rum literenkénti ára 130 forintról 154 forintra emelkedett. A forgalom döntő hányadát kitevő dohányáruk közül a belföldi gyártású és a szocialista importból származó cigaretták ára átlagosan 20 százalékkal, egyéb cigaretták ára 5-34 százalékkal emelkedett. A 25 darabos Kossuth cigaretta 5,60 forintról 6,70 forintra, a Symphonia 7,40-ről 8,90-re, a Sopianae 10-ről 12 forintra drágul. Az 50 grammos magyar pipadohány csomagonkénti ára 2,40 forintról 2,90 forintra, a Csongor szivar (20 darabos csomag) ára 15 forintról 18 forintra emelkedett.

A fővárosi korcsolyabarátok nagy örömére megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya. Már az első napon több ezren hódoltak kedvenc sportjuknak.

A kormányzó kereszténydemokraták súlyos vereséget szenvedtek a választásokon Belgiumban. Hosszú évtizedek óta tartó vezető szerepük ezzel megrendült. A szocialisták megőrizték, sőt csekély mértékben növelték korábbi helyeiket. Legerősebben azonban a jobboldali liberális pártok törtek előre.

Kiterjedt áradásokkal, a mezőgazdaságnak okozott jelentős károkkal és két halálos áldozattal járt a Katrina trópusi hurrikán átvonulása Kuba középső területei fölött. Candida Gonzales, Haiti, Los Raules és Sanguly körzetében a folyók kiléptek medrükből; a vízszint emelkedése elérte a két métert is. Az utakat több helyütt még most is félméteres víz borítja. Santa Cruz del Sur körzetében egy hidat elmosott az ár, 450 épület károkat szenvedett. A hurrikán óránként változatlan sebességgel folytatja útját Kubától északkeleti irányban.

Heti humor:

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_humor.jpg

Egy kis reklám:

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_cirkusz.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_caola.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_pepsi.jpgFővárosi Ásványvíz és Jégipari Vállalat

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_osztalykirandulas.jpgNovember eleje, a tanulmányi osztálykirándulások ideje

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 12. fordulóját!

Ózd - SZEOL AK
A hazaiak a korai jó kezdés után elkezdték a pontokat hullajtani, de messze nem állnak úgy, mint a szegediek. Az Ózd minimális győzelme várható.

Szegedi kötődésű barátunk visszaemlékezése a mérkőzésről:
Pont november 7. és pont Ózd. 
Egy kommunista fellegvárban a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulóján játszani... Meg is látszik az eredményen. Összességében elmondható a hazaiakról, hogy jobban teljesítettek éves szinten,mint az én SZEOL-om. Leginkább a nézőszámok tekintetében irigyeltem őket.
Azért nem lehet nem párhuzamot vonni a mostani Felcsútok, Mezőkövesdek, Kisvárdák és az akkori Ózdok,Tatatbányák,Vörös Meteor Egyetértés SK-k közt.

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ozd_szeol_ak.jpg

Bp. Honvéd - ZTE
Mindkét csapat győzött az előző fordulóban, a hazai pálya és tabellán elfoglalt helyezés a kispestiek javára szól. A Bp. Honvéd sérültjei: Dajka és Garaba. Dajka a térdét fájlalja, ő nem is tagja a tervezett csapatnak, Garaba viszont, úgy tűnik, a mérkőzésig rendbe jön, és akkor lehetőséghez jut.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_bp_honved_zte.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_bp_honved_zte_kereki_nagy_antal.jpgKereki látványos mozdulattal hátrahúzza a labdát a veszélyesen rohamozó Nagy Antal elöl, a kép előterében a balszerencsés Szimacsek, akinek fejes gólja egyben saját csapatának vereségét is jelentette

Pécsi MSC - Haladás
A két csapatot egy pont - a vendégek javára - és egy helyezés választja el egymástól a mezőny kellős közepén. Legutóbb mindkét csapat vereséget szenvedett, a döntetlen tűnik a legvalószínűbbnek.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_pecsi_msc_haladas.jpg

Debreceni MVSC - Ú. Dózsa
Tizenkét helyezésnyi különbség van a két csapat közt a tabellán az Újpest javára, ennek ellenére az utolsó öt fordulóban ugyanannyi pontot szereztek mindketten. A hazai pálya miatt nem elképzelhetetlen a döntetlen. Az Újpesti Dózsában egy évi kényszerpihenő után a tervek szerint ismét pályára lép Kovács József. A válogatott középhátvéd a múlt év novemberében sérült meg súlyosan. Nagy László viszont nincs teljesen rendben, lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot. 
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_debreceni_mvsc_u_dozsa.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_debreceni_mvsc_u_dozsa_kollar.jpgKollár tizenegyest hárít, Fodor balra rúgta a labdát, de az újpesti kapus résen volt

Békéscsaba - Videoton
A hazaiaknak ugyanannyi pontjuk van, mint a legjobb kieső helyen állónak, míg a vendégek, bár nincsenek a dobogón, egy pontra vannak az első helytől. Vendéggyőzelem várható.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_bekescsaba_videoton.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_bekescsaba_videoton_melis_1.jpgidokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_bekescsaba_videoton_melis_2.jpgMelis (11-es mezben) jobb lábbal lő gólt Disztl Péternek, az öröm érthető, Májer, Disztl László és Végh nem osztozik benne...

DVTK - Nyíregyháza
Leginkább háromesélyesnek mondható a találkozó, legutóbb mindkét csapat súlyos vereséget szenvedett.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_dvtk_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_dvtk_nyiregyhaza_borostyan_szekrenyes.jpgBorostyán meglódul, Szekrényes elkésve üldözi a hazai gólszerzőt

Csepel - Rába ETO
Izgalmas párharcnak tűnik a találkozó, mert a Csepel a legkevesebb gólt kapta, a Rába a legtöbb gólt rúgta eddig a bajnokságban. A hazaiaknál Dékány bajlódik sérüléssel, Keszthelyi Mihály vezetőedző nem is teszi a kezdőcsapatba, csak a kispadon kap helyet. A középcsatár a Győr ellen Mészöly Pál lesz, aki idén most először kezdőember a vasgyári együttesben. Gálhidi eltiltása miatt nem játszhat.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_csepel_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_csepel_raba_eto_kovacs_laszlo_glazer_meszoly_tulipan.jpgEgy meghiúsított csepeli támadás, Kovács László, a győriek kapusa elütötte a labdát Mészöly és Tulipán elől, a „húsdarálóban” Glázer Róbert

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_csepel_raba_eto_szentes_weber.jpgSzentes és Wéber izgalmas párharcot vívott, a győriek csatára néhány esetben
felülkerekedett

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_csepel_raba_eto_poczik_jozsef.jpgPóczik József, a Rába ETO középpályása nagy területen, eredményesen játszott, klasszis teljesítményt nyújtott

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_csepel_raba_eto_hannich_magyar.jpgHannich és Magyar, akik nemcsak óriási területen játszottak, hanem rendkívül hasznosan is

Ferencváros - Vasas
Egy darab történelem - kettős rangadó nélkül. Régen látott az Üllői út ilyen párosítást. Azonos pontszámmal állnak a csapatok, a hazai pálya előnye a Fradi mellett szól, de az angyalföldieknek kiegyensúlyozottabb a teljesítményük. Az FTC-ben Nyilasi még a norvégok elleni válogatott mérkőzésen megsérült, vasárnapi játéka kérdéses. Ha nem tud játszani, Koch helyettesíti.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas_letszamfoleny.jpgLétszámfölényben voltak az összecsapásoknál a piros-kékek - a képen sötét mezben - az Üllői úti rangadón

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas_judik_szebegyinszky.jpgJudik szabálytalanul szereli Szebegyinszkyt, a háttérben Szántó és Farkas figyel

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas_poloskei_szabo_andras.jpgPölöskei Gábor, a zöld-fehérek U-válogatott labdarúgója a Vasas védője, Szabó András mellett vezet támadást

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas_varadi.jpgVáradi Béla, a hosszú időn át sérült bombázó gólt lőtt a Fradinak

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_ferencvaros_vasas_rixer_rab.jpgRixer és Rab (fehérben) talajgyakorlata

Tatabánya - Volán
Erre a találkozóra mondják, hogy országos egyes.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_tatabanya_volan.jpg
A mérkőzések után lássuk az 12. forduló válogatottjait! Sok 7-es és két 8-as osztályzatú játékos is akadt a fordulóban. A forduló játékosának kiválasztásban nagy segítségünkre volt, hogy Póczik József - egyedüliként - 9-est kapott.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén továbbra is a debreceni Kerekes György áll, annak ellenére, hogy nem léphetett pályára. A győri Hannich Péter viszont felzárkózott a 9 gólos Pogány mellé.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén továbbra is a Budapesti Honvéd áll, két ponttal megelőzve a második helyre feljövő Rába ETO-t. Értékes pontot vesztett Debrecenben az Újpesti Dózsa, így már csak harmadik. Tömör az élmezőny, hiszen a győrieken kívül még másik három csapatnak (Vasas, Tatabánya, Videoton) van egyaránt 15 pontja. A középmezőnyt a Ferencváros vezeti, megkapaszkodni látszik a középmezőnyben a DMVSC. A tabella legvégén óriásit zuhant a ZTE, mostani vereségével a 12. helyről repült a kiesőhelyre. Továbbra is a DVTK és a SZEOL AK zárják a mezőnyt.
idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. A Keleti csoportban első és második helyezettje egyformán egygólos győzelmet aratott a 13. fordulóban. A Debreceni Kinizsi mezőtúri diadala a nagyobb bravúr, hiszen az élcsoport egyik csapatának otthonában érte el. Az értékes helyezésekért e két együttes mögött még hat-hét csapat küzd kisebb-nagyobb eséllyel. A Középcsoport bombameglepetése a Dorog haza veresége, amely egyben alighanem behozhatatlanná tette az MTK-VM amúgy is tetemes előnyét. Itt is nagy harc lesz továbbra is a legjobb öt közé jutásért. Tovább javul egyébként a 22. sz. Volán és a Balassagyarmat, változatlanul gyengélkedik a Bábolnai SE. A Nyugati csoportban a Nagykanizsai Olajbányász nemcsak őrzi első helyét, de legutóbbi győzelme, valamint a Dunaújváros pontvesztése és a Bauxitbányász veresége révén növelte is előnyét. Emellett az egyetlen NB-s csapat, amely veretlenséggel dicsekedhet. Meglepetés a Sabaria hazai veresége.idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_3.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_4.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_5.jpgHorváth, az Olajbányász jobbszélsője elkésik a közbeavatkozással, a várpalotai védő tisztáz előle, Balogh hiába várja csatártársa átadását, Olajbányász-Várpalota 2:0

idokapszula_nb_i_1981_82_12_fordulo_nb_ii_nagykanizsa.jpgA labdarúgó NB II Nyugati csoportjának listavezetője, a Nagykanizsai Olajbányász 1981. április 26-a óta veretlen csapata. Állnak (balról): Viola György pályaedző, Gondos, Kormos, Müller, Belák, Simonetz, Kepe, Papp,  Megyimorecz, Csima József technikai vezető, Madár Gábor vezető edző. Guggolnak: Simon, Balogh, Nagy, Kelemen, László, Horváth, Savanyó, Bántó

Nem pihenhetnek sokat a csapatok, a következő szerdán már jön a 13. forduló, az alábbi párosításokkal:

Ú. Dózsa - Ferencváros
Vasas - Pécsi MSC
Haladás - Bp. Honvéd
Volán - DVTK
Nyíregyháza - Csepel
Rába ETO - Békéscsaba
Videoton - Debrecen
ZTE - Ózd
SZEOL AK - Tatabánya

A forduló után a szabályoknak megfelelően Mészöly Kálmán labdarúgó szövetségi kapitány elküldte az angolok ellen készülő magyar együttes 22-es névsorát a FIFA-nak. A keretben annyi a változás, hogy Garaba két sárga lapja miatt nem jöhetett számításba, helyére a Vasasból Komjáti került. Kapus: Mészáros, Katzirz, Kakas. Hátvéd: Martos, Bálint, Rab, Tóth, Szántó, Kerekes A., Komjáti, Varga. Középpályás: Müller, Nyilasi, Sallai, Moldván, Csapó. Csatár: Fazekas, Törőcsik, Kiss, Bodonyi, Kerekes Gy., Izsó. A játékosok pénteken találkoznak majd az MLSZ-ben, innen Tatára utaznák, majd hétfő délután repülnek Londonba.

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9312534961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tököm Állat 2017.07.12. 11:38:45

Akkor ez is eljött.Az ELSŐ.Mindjárt az első kihagyott 11-essel :).Felsétáltunk a lépcsőn és egy elképzelhetetlenül zöld játéktér tárult a szemem elé.(végülis előtte csak fekete-fehér pályákat láttam :D )Örök időkre elvesztem abban a pillanatban.Előtte volt az ifimeccs,ahol 1-0-ra nyert a Fradi Mészáros góljával.S még a cikk végén egy kép a kanizsai csapatról Megyimorecz-cel..Tiszta kánaán a mai nap eddig.

maribor_ 2017.07.12. 11:56:09

@Tököm Állat: Te egy hozzám hasonló idióta vagy <3

JuAn 2017.07.12. 12:38:27

@Tököm Állat: Én pedig még mindig nem tudom, hogy hol voltam akkor, de ezen a meccsen biztosan nem.

maribor_ 2017.07.12. 12:49:07

@JuAn: Én szombaton a Megyerin, vasárnap az Üllőin voltam. A Fradi vasárnapi meccseire rendszeresen mentem. Nagybátyának volt egy cimbije, az 5-ösbe volt bérlete, vele jártam ki.

Tököm Állat 2017.07.12. 13:03:52

@maribor_: ezek nagyon fontos dolgok!!! :D

JuAn 2017.07.12. 13:23:32

@maribor_: Akkor megvan a megoldás! 81-82-ben még legalább kéthetente volt tanítás, vasárnap délelőtt így a saját meccsünkön lehettem.

maribor_ 2017.07.12. 14:06:48

@JuAn: Vasárnap délelőtt tanítás?

JuAn 2017.07.12. 15:18:43

@maribor_: Nem, az szombaton, de miatta a meccsek vasárnap.
(Nem teljesen jó a szórend, ez igaz, de a vessző jó helyen van.)

Janossz 2017.07.12. 15:34:18

Azért nem lehet nem párhuzamot vonni a mostani Felcsútok, Mezőkövesdek, Kisvárdák és az akkori "Ózdok,Tatatbányák,Vörös Meteor Egyetértés SK-k közt".
Lehet, de értelmetlen.
Az utóbbi háromnak együtt se lesz annyi nézője egy fordulóban, mint az Özdnak anno.
Egyébként a VM Egyetértés tudtommal az MTK fedőneve volt egy időben.

maribor_ 2017.07.12. 15:45:26

@Janossz: Az egyik citátumod egy olvasói (szurkolói) vélemény. Állandó olvasónk, kedvet kapott, hogy részenként hozzáfűzzön valamit, én pedig változtatás nélkül beteszem ide fordulónként.
A VM Egyetértés pedig nem az MTK fedőneve volt, hanem egy önálló klub, melyet bizonyos okokból adminisztratíve megszüntettek és beleolvasztották az MTK-ba.

Tököm Állat 2017.07.12. 23:22:13

@Janossz: a szezon végére az Ózdnak is elkopott a nézőszáma.

Fandor 2017.07.13. 16:28:21

még fontosabb, hogy a Katasztrófa földön égen c film (láttam annak idején, katasztrófa volt... :-) 2016-ban kapott egy modern felújítást, egészen látványos orosz repölőkatasztrófa film...
www.youtube.com/watch?v=TrGuYJX2tYM
süti beállítások módosítása