Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Bojkottálom a magyar futballt

2017.07.17. 19:05 Vági Márton

A labdarúgás egészen kiskorom óta az életem része. Már oviban elkezdtem focizni, az európai városok nevét a Sztár Sportból tanultam meg, általános iskolásként is folyton pörgettem a Nemzeti Sportot, hétvégente nem ritkán néztem meg 8-10-12 meccset a tévében. Később dolgoztam játékvezetőként, edzőként, és sportvezetőként is. Imádtam a magyar futballt. Most mégis eldöntöttem: totálisan bojkottálni fogom az egészet. Nem megyek ki válogatott vagy klubcsapatok meccseire, de még csak a tévéből sem fogom megnézni, egészen addig, amíg nem lesz újra politikus- és bundamentes a magyar futball.

groupama_ures.jpg

Mert erre már nem vagyok kíváncsi. Nem vagyok kíváncsi arra, hogy a miniszterelnök szülőfalujában lévő mesterséges csapat X-lábú játékosai mocskolják be a válogatott mezt, nyilvánvalóan (és mondjuk ki azt, ami nyilvánvaló) felsőbb utasításra. Nem vagyok hajlandó eltűrni azt, hogy miután a postások és buszvezetők ellen történetének legsúlyosabb vereségét szenvedi a válogatott, nem hullnak fejek a porba. Nincs már kedvem nézni tovább, hogy a magyar klubcsapatok égni és/vagy bundázni járnak ki Európába. Elegem van, hogy ezek a túlfizetett lófütty futballisták, egy-egy nagyon ritka, és szerencsés kivételt leszámítva, csak szégyent hoznak az országra, mióta csak élek.

25 éven át volt életem egyik nagyon fontos szegmense a magyar labdarúgás. Időnként biztos, hogy hiányozni fog, pláne a lelátók hangulata, a szurkolás. Ugyanakkor, ha szurkolni szeretnék, eljárhatok vízilabda, kosárlabda vagy bármilyen egyéb sporteseményre. Ha pedig focit akarok nézni, akkor ott vannak a top ligák, a Bajnokok Ligája, amit bár kevésbé érezhetek magaménak, de legalább a színvonal jóval a hazai felett van. Fura lesz, hosszú-hosszú idő után, hogy nem veszek jegyet a következő VB-selejtezőkre, fura lesz, hogy a mérkőzés ideje alatt valami teljesen mást fogok még csinálni. De hiszem, hogy a mostani elkényelmesedett uram-bátyám rendszert, ezt az egész állóvíznek nevezett posványt, ami ma a magyar labdarágás, csak akkor lehet jó irányba terelni, ha minél többen fognak úgy gondolkodni, mint én. Ha a szánalmasan alacsony NB I-es nézőszámok tovább csökkenek. Ha a televíziós nézettség drasztikusan elkezd zuhanni. Ha egy válogatott meccsen ürességtől kong majd a Groupama.

Tudom, hogy senki vagyok ahhoz, hogy bárkit is bojkottra szólítsak, így nem is teszem. Csupán gondolatindítónak szántam ezt a cikket. Járjunk ki hűségesen, és hagyjuk, hogy minden egyes pillanatban eltapossanak, ránk kulázzanak, ki röhögjenek minket, vagy egyszer végre mondjuk ki, hogy elég, és nem kérünk a politikával átszőtt, kétes ügyektől hemzsegő, minőségtelen, elvtelen magyar labdarúgásból?

Címkék: magyar mlsz válogatott


13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6812666131

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tetkó fagyit nem szeretni 2017.07.18. 19:11:24

Tetkó-ízlésbeli különbségünket jogunk van humorosan és komolyan is hangoztatni. Mi nem szeretjük a "tetkó fagyit".

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.07.17. 19:46:25

én kizárólag az amatőr sportokat követem figyelemmel. már csak ezek vannak a közember szintjén, és érintik meg az átlagos emberek szívét.

aminek köze van az olimpiához, bajnokságokhoz, ligákhoz, államokhoz, egyesületekhez, azt autómatikusan bojkottálom.

ppppalika 2017.07.17. 22:38:09

Úgy látom, hogy a következő 50 évben ezzel nem lesz dolgod.

2017.07.18. 16:11:29

az a baj, hogy a zemberek' 99.999999%-a bojkottálja évtizedek óta, ennek ellenére megy a lopás és pénzszórás

egy újabb ember bojkottja sajnos lófaszt sem jelent már ...

Kivlov 2017.07.18. 16:17:03

Vági, te nem is hiányzol a meccsekről.
Az MLSZ-ből is eltűnhetnél végre. közöd nincs a focihoz.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2017.07.18. 16:26:30

@Kivlov: A félreértések elkerülése végett: a szerző természetesen nem azonos az MLSZ hasonló nevű főtitkárával.

(Azért az kicsit nagyobbat szólna, ha ő jelentené be, hogy elege van a fociból, és jó eséllyel nem is a mi blogunkat választaná a nagy cmoing outhoz.)

Rich.mond 2017.07.18. 16:50:14

@Püspök utcai gombaszedő: Ejh, most oda a bejegyzés szenzáció-értéke :(

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.07.18. 17:18:46

Magyar futball? Évtizedek óta halott. Nincs mit bojkottálni rajta... ;-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.18. 17:23:46

Kár volt belekeverni a politikát. Magyarországon a futball akkor is minősíthetetlen szar volt, amikor nem Felcsút volt a hazai futball központja. A tudást és a lelkesedést nem lehet pénzen megvásárolni, jó példák erre a baromi jól fizetett, mégis demotivált magyar focisták.

Tudomásul kéne venni, hogy a futball nem sport, hanem egy showműsor és főképp üzlet. Hatalmas pénzek forognak benne, a sporthoz már évtizedek óta semmi köze - nem csak nálunk, de sehol a világon.

Minden beleölt közpénz és állami vagy részben állami cégtől származó szponzorálás visszaélés, közpénzek elherdálása, hűtlen kezelés.

Értem persze, hogy óriási bürokratikus apparátus telepedik a focira, sokan élnek meg belőle érdemtelenül. Ennek vetne véget, ha végre a politika elhatározná, hogy a foci éljen meg a szurkolókból, ahogy tud. Ha a csapatok 95%-a csődbe megy, annál jobb, hulljon a férgese.

gwr (törölt) 2017.07.18. 17:51:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bizony, kár volt belekeverni a politikát. Felcsúti elvtársék mégis megtették.

A foci nálunk még csak nem is üzlet. Ahhoz valódi tulajdonosok kellenek, piaci alapon működő csapatokkal, nem vidéki apparatcsikok által lenyúlt közpénzből urizáló semmirekellő falusi hordákkal.

BiG74 Bodri 2017.07.18. 18:25:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ámen! Ennyire még nem sikerült egyetértenem önnel!

J.W. Booth 2017.07.18. 19:12:54

megértem a posztolót, magam is hasonló utat jártam be.

Mára ott tartok, hogy minden, de tényleg minden esetben a magyar csapatok, magyar válogatott ellen drukkolok, hátha egyszer összeomlik az egész, felszántják a pályákat és elölről kezdik az egészet.
akkor. talán újra meg lehet szeretni a magyar focit.

egyénileg, a külföldön játszóknak drukkolok, hogy sikerüljön és hogy eredményesek legyenek odakint.
de itthon...

Ha egy autószerelő, asztalos, pincér, bankár, informatikus úgy végezné a munkáját, ahogy a magyar focisták a "saját" szakmájukban akkor nem lenne munkájuk és éhen halnának. ez tény.

De a focistákért itt versengenek, szarrá fizetik őket, sztárolják stb.

Ettől olyan elcseszett ez a torz rendszer. Mint az ország.

BiG74 Bodri 2017.07.18. 20:16:47

@J.W. Booth:
Nem a fociról, és nem a focistákról, és nem a focit szerető emberekről szól ez a rendszer. Csak a pénzről, mérhetetlenül sok pénzről, melybe nemzeti érdeknek álcázva beledugta a csőrét a politika. Egy csatorna, melyen mohó torkok szívják el a Magyarország pénzét.
süti beállítások módosítása