Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 14. forduló

2017.08.01. 11:55 maribor_

1981. november 21-22., a hónap utolsó előtti hétvégéje

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_headlines.jpgLeonyid Brezsnyev az NSZK-ban Helmut Schmidt-tel tárgyal 

Lássuk először a hét második felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

november 19.

A hivatalos látogatáson hazánkban tartózkodó Bruno Kreisky, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárja csütörtöki programját tiszteletadással kezdte: Budapesten, a magyar és osztrák zászlókkal díszített Hősök terén megkoszorúzta a Magyar Hősök Emlékművét. A koszorúzási ünnepségen az osztrák kormányfő kíséretében levő személyiségekkel együtt jelen volt Randé Jenő, hazánk bécsi nagykövete. 

Dr. Randé Jenő, aki Szabóként látta meg a napvilágot 1922-ben Rákospalotán, nem csak a kor sztárdiplomatája volt, hanem ismert médiaszemélyiség és újságíró is. 1940-1945 között a Pázmány Péter Tudományegyetem Jogtudományi Karának hallgatója volt.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_dr_rande_jeno.jpgDr. Randé Jenő

1946-1957 között a Magyar Rádió munkatársa, 1957-1963 között főmunkatársa volt. 1957-1960 között New York-i, 1960-1963 között pedig londoni tudósítóként dolgozott. 1964-1967 között a Magyar Televízió politikai adásainak főszerkesztője volt. 1968-1970 között, illetve 1974-1978 között a Külügyminisztérium sajtófőnöke volt. 1970-1974 között kairói, 1978-1985 között pedig bécsi nagykövet volt. 1985-1990 között a Magyarok Világszövetsége főtitkára volt. 1990-ben nyugdíjba vonult. 2014-ben, kilencvenegy évesen hunyt el Budapesten. Az alábbi linken egy drámai, történelmi hírolvasását hallgathatják meg 1944 áprilisából:

https://vimeo.com/207910348

A program ezután az Országházban folytatódott. A délelőtt megkezdődött magyar-osztrák hivatalos tárgyalásokon Lázár György, a Minisztertanács elnöke és Bruno Kreisky kancellár vezeti a két tárgyaló csoportot; az első munkaülés előtt a két kormányfő négyszemközti megbeszélésen találkozott Lázár György dolgozószobájában.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_delegaciok.jpgA két tárgyalócsoport

Az osztrák kancellár további programjában csepeli üzemlátogatás, az átadás előtt álló Fórum Szálloda megtekintése és az Állami Népi Együttes előadásán való részvétel szerepelt.

A magyarországi mozik bemutatják a Szabadlábon Velencében című francia-olasz akció-vígjátékot.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_szabadlabon_velenceben.jpgFőszerepekben Jean-Paul Belmondo és Carla Romanelli

Berlinben délelőtt összeült a Német Szocialista Egységpárt Központi Bizottsága. A testület teljes ülésén Erich Honecker, az NSZEP KB főtitkára terjesztette elő a politikai bizottság beszámolóját.

Svédország királyság marad a jövőben is. A stockholmi parlament 306 szavazattal 18 ellenében elvetette azt az indítványt, hogy 1983. január 1-i kezdettel változtassák meg az ország alkotmányát, azaz Svédország legyen köztársaság.

Az angol hatóságok Észak-Írországgal kapcsolatos intézkedései lényegében a rendkívüli állapot bevezetését jelentik Ulsterben, és a tartományt a polgárháború szélére sodorják - állapítja meg a TASZSZ szovjet hírügynökség londoni tudósítója. Az ulsteri királyi rendőrség főparancsnokának utasítására szabadságzárlatot rendeltek el a rendőröknél, és azonnali hatállyal szolgálati helyükre szólították a tartalékosokat. 

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_spearhead.jpgÚjabb brit csapategységek indultak Észak-Írországba a biztonsági alakulatok megerősítésére

Teljes harci készültségbe helyezték az Észak-Írországban állomásozó brit biztonsági erőket. Az angol belföldi hírügynökség jelentése szerint gyors ütemben létrehoztak tizenhat „különleges rendőri csoportot”, amelyeket a legrövidebb időn belül átvezényelhetnek bármelyik északír körzetbe. Ezzel egyidejűleg elindultak a tartományban a „Spearhead”, a brit hadsereg különleges alakulatának első egységei. A brit kormány akkor vezette be ezeket az intézkedéseket, amikor a szélsőjobboldali protestáns szervezetek fokozták tevékenységüket. Ezek a szervezetek egy sor provokációt hajtottak végre kedden az északír tartomány több városában.

november 20.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára délelőtt az Országházban találkozott Bruno Kreiskyvel. A szívélyes légkörű megbeszélésen véleményt cseréltek a nemzetközi élet időszerű kérdéseiről, különös tekintettel az európai biztonság és együttműködés erősítésének közös ügyére, valamint a magyar-osztrák jószomszédi kapcsolatok további fejlesztésének lehetőségeire. 

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_kreisky_kadar.jpgKádár János és dr. Bruno Kreisky találkozója a Parlamentben

A találkozón részt vett Lázár György, a Minisztertanács elnöke. Losonczi Pál, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke ugyancsak péntek délelőtt az Országházban hivatalában fogadta Bruno Kreiskyt, az Osztrák Köztársaság szövetségi kancellárját, akivel szívélyes, baráti hangulatú megbeszélést folytatott.

A hétvégi nyugatnémet-szovjet csúcstalálkozó felvezetéseként Essenben megkötik az addigi legnagyobb értékű kelet-nyugati kereskedelmi üzletet: aláírják a szovjet-nyugatnémet földgázszerződést. Ennek keretében a Szovjetunió vállalja, hogy 1984-től 20 éven át, az addig exportált mennyiségen felül, évi 12 milliárd köbméter földgázt szállít. Cserébe csöveket és a kitermeléshez szükséges berendezéséket kap.

Karpov megvédte a világbajnok címét a Korcsnoj elleni páros mérkőzés megnyerésével. A versenykiírás értelmében megvédte világbajnoki címét. A 30 éves szovjet nemzetközi nagymester a mostani sikerével harmadszor a világ legjobb sakkozója.

Három év hallgatás után, közel egy év stúdiómunkálataival új albummal jelentkezett Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa. Az RCA Records gondozásban kiadott lemez címe Stop and Smell the Roses.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ringo_starr.jpg

A stúdióban többek közt olyan zenészek működtek közre, mint Linda és Paul McCartney, a Wings együttes tagjai, Keith Richards, Al Kooper, Ray Cooper, vagy George Harrison.

november 21.

A mecseki szénbányászok százai tartottak kommunista műszakot; az idén ez a második akciójuk: szenet termeltek, vágatot építették vagy különböző külszíni munkákat végeztek. Munkájuk bérének egy részét szociális célokra fordítják, többek között félmillió forinttal kívánnak hozzájárulni a komlói színházterem építéséhez. A mecseki szénmedencében elsőként a komlói Zobák-bánya teljesítette 510 ezer tonnás idei termelési programját. Szombatra teljesítette egymillió 116 ezer tonnás széntermelési tervét Lyukóbánya is. Ez lehetővé teszi, hogy az év végéig több mint 130 ezer tonna jó minőségű szenet hozzanak a felszínre terven felül.

Régóta várt avatóünnepséget tartottak Nyíregyházán: átadták a megye és a város új művelődési központját. Az impozáns épületet már napok óta látogatók özönlik el. A 165 millióért épült, csaknem 5000 négyzetméter alapterületű, háromszintes kulturális centrum külső formájában is jól tükrözi funkcióját. Bán Ferenc tervei alapján figyelemre méltó építészeti alkotás - egy nem hivalkodó, a megújuló városképhez mérve is időt álló létesítmény - született.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nyiregyhaza.jpgAz új művelődési központ

A nyitott alsó tér és a mellette berendezett üvegfalú kiállítócsarnok, a széles feljárati lépcsősor belépésre invitálnak. A belső terek (melyek mérete változtatható) rendkívül ízléses és célszerű berendezése otthonos érzést kelt. Fekete György érdemes művész belsőépítészeti elgondolásai a térelosztásokban, a díszítőelemeknél maradéktalanul alkalmazkodnak az adottságokhoz, minden talpalatnyi helyet hasznosítva.

Amszterdamban legalább 250 ezer ember tüntetett az atomfegyverkezés és a NATO 1979. decemberi határozata ellen (amelynek alapján az amerikai kormány 572 Pershing-2 és cirkáló rakétát akar telepíteni Nyugat-Európába - a szerkesztő megjegyzése). Nagygyűlés a Múzeum téren, a kereszténydemokrata párt képviselője nem kapott szót. A tüntetés fegyelmezetten zajlott le. Az Amszterdam külvárosában kijelölt gyülekezőhelyeken már a kora reggeli órákban menetoszlopok alakultak, hogy a rendőrség által engedélyezett útvonalon felvonulva tüntessenek a nukleáris rakéta-fegyverkezés ellen.

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_amszterdam.jpgA béketüntetés egy csoportja

Az akcióban több ezer külföldi békeharcos is részt vett. Egyedül az NSZK-ból húsz bérelt autóbusz szállította a különböző egyházi, ifjúsági és békeszervezet képviselőit. A tüntetés útvonalát a rendőrségnek újból és újból meg kellett hosszabbítania. Az eredetileg százezresre tervezett tüntetésen ugyanis az előzetes becslések szerint legalább 250 ezren vettek részt. A szervezők ugyanakkor 300 ezer ember részvételéről számoltak be.

november 22.

Bonnban kezdetét vette a nemzetközi közvélemény által nagy érdeklődéssel kísért szovjet-nyugatnémet csúcstalálkozó. Napirenden az európai béke és biztonsággal, a nukleáris rakétafegyverkezés korlátozásával összefüggő problémák, valamint a szovjet-nyugatnémet politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok továbbfejlesztése szerepel. Leonyid Brezsnyev és kísérete este 19 óra után néhány perccel különgéppel érkezett meg a köln-bonni repülőtérre. A 110 tagú kíséret tagja Andrej Gromiko külügyminiszter, az SZKP Politikai Bizottságának tagja, Iván Arhipov, a minisztertanács elnökének első helyettese, Borisz Bugajev polgári repülésügyi miniszter, Leonyid Zamjatyin, az SZKP KB nemzetközi tájékoztatási osztályának vezetője, a KB tagjai. A szakértői csoporthoz tartozik Nyikolaj Cserbov vezérezredes, a szovjet hadsereg vezérkari főnökségének tagja is.

Giancarlo Antognoni, a válogatott olasz labdarúgó a halálból tért vissza. A Fiorentina híres játékosa csapata mérkőzésén összeütközött az ellenfél kapusával, miközben koponyatörést szenvedett. Szívműködése megállt, s csak a csapat orvosának gyors közbeavatkozása - szívmasszázst és szájon át lélegeztetést alkalmazott - mentette meg az életét. Antognonit kórházba szállították, és túl van az életveszélyen.


A mérkőzés összefoglalója, végén a horrorjelenettel

Heti jó hír:
A héten örömmel számoltak be róla a napilapok, hogy jó ütemben épül az M 1-es autópálya Bicske és Tatabánya között. A jövő év végén átadásra kerülő 22 kilométer hosszú autópálya-szakasz elkerüli Tatabányát, nyomvonala elhagyja az 1-es utat: Óbaroknál elválik, majd Nagyegyháza mellett fölkapaszkodik a hegyre, és a lakott területeket teljesen elkerülve vezeti vissza az autóst Tatabányánál az autóútra. Az utak tervezője az Út-, Vasúttervező Vállalat, a kivitelező pedig a Betonútépítő Vállalat. Az M 1-es legnagyobb munkái jelenleg a 38-60-as kilométer között, a Tatabányát elkerülő szakaszon folynak. Ezt a részt előreláthatóan 1982 végén vagy 1983 tavaszán adják át a forgalomnak. 

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_autopalya.jpgA képen bal oldalon az új négysávos pálya, míg jobb oldalon a jelenlegi autópálya látható

Heti Kék fény:
Önként jelentkezett a rendőrségen Szalai Antal 29 éves, büntetett előéletű, foglalkozás nélküli szombathelyi lakos, akit a televízió csütörtöki Kék fény adásában többrendbeli lopás alapos gyanúja miatt köröztek. Az Ajkai Városi Járási Rendőrkapitányság Szalai Antalt előzetes letartóztatásba helyezte, és ügyében tovább folytatja a nyomozást.

Heti humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_heti_humor.jpg

A héten az amerikai slágerlisták többségét a Physical vezeti Olivia Newton-John előadásában. A nyugat-európában ugyanilyen szerepet foglal el a Queen és David Bowie közös dala, az Under Pressure.

Az NB I. 14. fordulójának hétvégéjén szomorú eseményekről is hírt kaptunk.
A Tottenham-Manchester United labdarúgómérkőzés után sajnálatos, de a mai Angliára, a szigetországban mind sűrűbben ismétlődő rendbontásokra jellemző tragédia történt. A Tottenham pályához legközelebb fekvő földalatti állomásnál, a Seven Sisters (hét nővér) megállónál gyülekeztek a szurkolók. A Tottenham híveinek egy része már lent volt a mélyben, a manchesteriek a mozgólépcsőn indultak lefelé. Ekkor a Tottenham szurkolói a lefelé haladó mozgólépcsőn felfelé kezdtek szaladni. A két csoport középen találkozott. Valaki megnyomta a vészjelzőt, a mozgólépcső megállt, s a tömeg lefelé sodródott. Közben két fiatal életét vesztette, kilencen súlyosan megsérültek. A felelőtlen meggondolatlanság fiatal életeket oltott ki, súlyos sebesüléseket okozott - sajnálatos módon a sport, a labdarúgás kapcsán. A mérkőzés egyébként 3:1-es hazai győzelemmel végződött.

A Den Haag-Utrecht holland bajnoki labdarúgómérkőzés az első félidő 41. percében félbeszakadt, miután két bomba robbant a stadionban. Az egyik a belső épület tetején, akkor a bíró még csak két percre szakította félbe a játékot. A második pedig a játéktér közvetlen közelében, és nagy lyuk maradt utána. Sérülés ugyan nem történt, de a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek. Az Utrecht szurkolóit vádolják, hiszen csapatuk pályáját az európai kupamérkőzésekre már betiltották, de nincs biztos értesülés az akció szervezőinek személyéről és céljáról. Bombák robbantak a hágai stadionban, s ez még akkor is rendkívül szomorú és lehangoló, ha ezúttal sérülés szerencsére nem történt.

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 14. fordulóját!

Bp. Honvéd - Vasas
A múltban is mindig nagy harc jellemezte a két együttes összecsapását. Ezúttal szintén erre lehet számítani, bármilyen eredménnyel. Különösen nagy érdeklődésre tarthat számot a bajnokság 3. és 4. helyezettjének összecsapása, a házigazdáknál Tichy Lajos a jelenleg legjobb formában levő gárdát küldheti pályára, Bundzsák Dezső azonban nélkülözni kénytelen a sérült Szabó Sándort, és névrokonát, Szabó Andrást, aki két sárga lap miatt nem szerepelhet.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas_varga_leboniczky.jpgA Honvéd egyenlítő gólja: Varga 11-esből, szabadrúgáserővel talál Leboniczky kapujába

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas_gyimesi.jpgGyimesi kapura lő

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas_komjati_hires_szebegyinszky_nagy_antal_esterhazy.jpgLégi ütközet a Vasas kapuja előtt: Komjáti, Híres, Szebegyinszky, Nagy és Esterházy küzdelme

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas_zombori_gyimesi_varadi.jpgGyimesi - képünkön Zombori és Váradi Béla között pöccinti el a labdái - végig jól játszott, gólpasszal vette ki részét csapata győzelméből

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bp_honved_vasas_garaba_izso_gyimesi.jpgIzsó Garaba és Gyimesi szorításában

Csepel - DVTK
A Csepel a vártnál jobban, a DVTK a vártnál gyengébben játszik. A hazai csapat kis gólkülönbségű győzelme valószínű. Keszthelyi Mihály két eltiltott játékosát, Gálhidit és Kelement nem szerepeltetheti.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_csepel_dvtk.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_csepel_dvtk_szabo_dekany_meszoly.jpgDékány a fejét, Szabó kapus a labdát fogja, Mészöly lemondóan indul vissza kapuja felé, mindez kétgólos csepeli vezetésnél. Ha ez a gólhelyzet nem marad ki, valószínű, hogy fölényesen nyer a hazai csapat...

SZEOL AK - Volán
Egy újabb reménysugár a szegediek számára a vasárnapi találkozó. Úgy látszik, számukra nincs idén verhető ellenfél - a Fradit leszámítva -, ha most nem nyernek, becsukhatják a boltot erre a szezonra.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_szeol_ak_volan.jpg

Tatabánya - ZTE
A bányászcsapat esélyes, pontvesztése meglepetés lenne.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_tatabanya_zte.jpg

Ózd - Haladás
Az újonc csapat otthonában mindenre képes. A Haladás Székesfehérvárott a Videoton legyőzésével bebizonyította, hogy nem könnyű ellenfél.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ozd_haladas.jpg

Pécsi MSC - Ú. Dózsa
A forduló egyik legbizonytalanabb kimenetelű mérkőzése. Mindhárom eredmény lehetséges, amelyek közül a döntetlen a legvalószínűbb.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_pecsi_msc_u_dozsa.jpg

Ferencváros - Videoton
A Videoton nyert már az Üllői úton, a zöld-fehérek, ha újra vereséget szenvednek, lemaradnak az élbolytól.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ferencvaros_videoton.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ferencvaros_videoton_baranyi_takacs.jpgAz első gól az Üllői úton, Baranyi mellett térdepel a gólszerző Takács

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ferencvaros_videoton_vadasz_szabadi_koch_disztl_peter.jpgA Fradi harmadik gólja két képben, a csereként beállt Szabadi vitte fel a labdát, Vadászt cselezte ki két remek mozdulattal,  majd a kifutó és vetődő Disztl Péter mellett balra elhúzta a labdát és biztos lábbal lőtt a hálóba

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ferencvaros_videoton_pogany_vadasz.jpgPogány csatája

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_ferencvaros_videoton_rab_tibor.jpgRab kapura bombáz

Debreceni MVSC - Rába ETO
A győri együttes jó formában és kitűnő sorozatban van, a DMVSC csak az eddiginél jobb játékkal szerezhet ellenük pontot. A VB-selejtező miatti szünetet a vendégek nemzetközi mérkőzéssel használták ki és fölényes 
7:1 arányú győzelmet értek el Nürnbergben, ahol egy másodosztályú klubbal mérkőztek. Verebes József mindig is híres volt extravagáns kísérleti hajlamáról, az új szerzeménynek azonnal helyet is szorított a középpályán Hannich Péter és Póczik József mellett. Kíváncsiak vagyunk, hosszabb távon hogy válik be Verebes terve. Burcsa hivatalosan majd csak a Nagyerdőn mutatkozik be új csapatában.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_debreceni_mvsc_raba_eto.jpg

Békéscsaba - Nyíregyháza
A hazai együttes egyértelműen esélyes.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_bekescsaba_nyiregyhaza.jpg

A mérkőzések után lássuk az 14. forduló válogatottjait! Gólgazdag és élvezetes mérkőzéseket láthatott a közönség, három mérkőzés is négy csillagot kapott. Ez az osztályzatokon is meglátszik, a képzeletbeli legjobb tizenegybe csak a Tatabányai lakatos tudott 6-os osztályzattal bekerülni, a második csapatba viszont hét játékos képviseli a 7-es osztályzatot kapott játékosokat. Ketten érdemeltek ki 8-as osztályzatot, a kispesti kapus, Gujdár és a ferencvárosi Koch Róbert. Nehéz a döntés, mindketten kiváló teljesítményt nyújtottak saját posztjukon. Választásunk a zöld-fehérek támadójára esett, gólt szerzett és remekül irányította csapatát.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén továbbra is a debreceni Kerekes György áll, ezúttal duplájával már három gólosra javítva előnyét. Az őket üldözők közül mindenki eredménytelen maradt, ráadásul felzárkózott hozzájuk a tatabányai Weimper és a győri Szentes.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén a Tatabánya áll, igaz, egy mérkőzéssel többet játszott riválisainál a 15. fordulóból előrehozott mérkőzés miatt. Mögöttük a 2. Bp. Honvéd és a 7. Haladás közt mindössze 3 pont a különbség. A középmezőnyt a tavalyi bajok Ferencváros vezeti, mögöttük annyira tömör a mezőny, a kieső helyekhez már a 12. helyen álló Ózd is nagyon közel van. Győzelmével nagyot lépett előre a DMVSC, szegedi vereségével a Volán került a helyére. A sort továbbra is a Diósgyőri VTK és a SZEOL AK zárja.
idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_tabella.jpg

Legvégül tekintsük át az NB II. legfontosabb hétvégi momentumait. Nem volt jó napjuk a volt első osztályú csapatoknak a másodosztály utolsó őszi fordulójában. Kikapott hazai pályán az MTK-VM, a Dunaújváros, a Kaposvár, és a Salgótarján. Az MTK-VM, a Debreceni Kinizsi és a Nagykanizsai Olajbányász fordul az élen.idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_3.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_4.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_mtk_vm_ganz_mavag.jpgFekete, a Ganz-MÁVAG kapusa hárít Fülöp és Handel elől

idokapszula_nb_i_1981_82_14_fordulo_nb_ii_sopron.jpgA Soproni SE labdarúgó-csapata (hátsó sor, balról): Gyurátz László megbízott edző, Drázsnyák, Deák, Pásztor, Fendrik, Dravarits, Kecskés, Edőcs, Dercsár, Horváth, (első sor) Fűzi, Németh, Horváth, Novacsek, Buczkó András gyúró, Varga, Nagy, Molnár, Wlczek és Török

Az előrehozott fordulók miatt ismét nem pihenhetnek sokat a csapatok, következő szerdán már jön a 15. forduló, az alábbi párosításokkal:

ZTE - SZEOL AK
Volán - Csepel
DVTK - Békéscsaba
Nyíregyháza - Debreceni MVSC
Rába ETO - Ferencváros
Videoton - Pécsi MSC
Ú. Dózsa - Bp. Honvéd
Vasas - Ózd
 

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9212537735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millerdraft 2017.08.02. 18:28:53

A másodosztályban van néhány csodálatos nézőszám. Az MTK-nál már 81-ben körvonalazódik a későbbi bajnokcsapat váza.

Rich.mond 2017.08.05. 14:25:33

@Millerdraft: Azért a 2000 néző a másodosztályban már akkor sem volt általános - max Tapolcán és a Délkelet-Alföldön.
süti beállítások módosítása