Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kíváncsiak még az emberek a Fradira?

2017.08.21. 10:08 Vági Márton

Történt, hogy a Pécsi Tudományegyetem fennállása 650. évfordulóját ünnepli, ennek örömére számtalan programot szervez az egyetem vezetőssége és a hallgatók egyaránt. Az egyik ilyen program egy gálamérkőzés a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó csapatával, amin a PEAC és a PMFC játékosai néznek majd szembe Böde Daniékkal. Többek közt én kaptam azt a megtisztelő, és egyre nehezebbnek tűnő feladatot, hogy toborozzak embereket a meccsre, de vajon 2017-ben kíváncsiak még egyáltalán az emberek a Fradira?

Sokat nem kell visszamennünk időben, ha azt mondom, hogy korábban vidéken szinte népünnepély volt, ha ilyen-olyan okból a helyi csapat legjobbjai megmérkőzhettek a Ferencvárossal. Garantált volt a teltház mindenhol, mindenki kíváncsi volt a Fradira. És nem csak az Albert, nem csak a Nyilasi, hanem még a Lipcsei vezette Fradira is. Az NB II-ben is - főleg az első évben - szinte mindenhol teltház volt, a Ferencváros vendégszereplésekor. Persze egy jubileumi gálameccs nem egy tétmeccs, és az időpont sem igazán szurkolóbarát (augusztus 31., délután három óra, PMFC stadion), de már most látom, hogy nem lesz könnyű rávenni az embereket, hogy ugyan nézzék már meg Sternbergéket.

Pedig nagyjából egy év telt el azóta, hogy a PMFC-Fradi II mérkőzésen, a harmadosztályban gyakorlatilag teltház előtt játszhattak a felek. Leszámítva a pécsieket, és néhány nagyon fanatikus fradistát, szerintem egy ember se tudna egy játékost se felsorolni a két csapatból, mégis egy harmadosztályú bajnokin voltak annyian, mint amennyien egy komplett első osztályú fordulóban szoktak. Az ok a hangulat. Az, ami kivonzza az embereket a stadionba. Mert a pályán - legyen szó bármelyik magyar csapatról - gyenge, maximum jóindulattal közepes képességű játékosok kergetik a labdát. 2017 van, aki minőségi, jó focit akar látni, az egy kattintással bármelyik top liga meccsét nézheti. Viszont a mérkőzések hangulatát csak élőben lehet átélni. És a hangulathoz szurkolótáborra van szükség, optimális esetben két szurkolótáborra. Innentől kezdve kvázi egyszerű a helyzetem (közelről sem az…).

Csak el kell érjem, hogy a Fradi-szurkolók hétköznap kora délután leutazzanak egy gálameccsre Pécsre, és, hogy a pécsi fanatikusok szurkoljanak egy olyan csapatnak, ami 100%-ig nem a sajátjuk (hiszen nem csak PMFC, hanem PEAC játékosok is pályára fognak lépni). Nyilván ez egy elég lehetetlennek tűnő küldetés, még akkor is, ha részünkről nincs akadálya annak, hogy a zöld-fehér szurkolók belépjenek a stadionba. Egyszerűbb lenne a helyzetem, ha a mérkőzés szombat este lenne, ha esetleg előtte, utána lenne valamilyen koncert, ami még inkább becsalogatná a nézőket a stadionba.

Lehet, tévedek, és lehet, hogy a végén a ferencvárosi fanatikusok nélkül is több ezren fognak kilátogatni, hogy élőben lássák Geráékat, de jelenleg azt gondolom, hogy elsősorban a hangulat az, amire a emberek kíváncsiak, és nem a pályán történtekre. Mindenesetre 2017.augusztus 31-én választ kapunk a fenti kérdésre: kíváncsiak az emberek még a Fradira?

peac.jpg

Címkék: Fradi PMFC


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr6712761712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2017.08.21. 21:36:47

Kérdés: érdekel még valakit a magyar foci?

Enok mester 2017.08.22. 10:06:25

Bödével konkrétan nem fognak farkasszemet nézni, sőt alig lesz magyar a nagy nevek közül a Fradiban, lévén, hogy majdnem mindenkit behívott Storck a válogatottba.
süti beállítások módosítása