Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 29. forduló

2017.12.18. 08:02 maribor_

1982. április 14., a hónap közepe

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_headlines.jpgDolgoznak a gépek a ceglédi Magyar-Szovjet Barátság Tsz kukoricaföldjén

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

április 12.

Az MSZMP Központi Bizottságának meghívására hazánkba érkezett Umberto Barulli, a San Marinó-i Kommunista Párt főtitkára. A vendéget a Ferihegyi repülőtéren Horn Gyula, a KB külügyi osztályának helyettes vezetője fogadta.

Megkezdődött a tavasz legnagyobb szántóföldi munkája a kukoricavetés. Kedden a déli fekvésű megyékben megindultak a vetőgépek. Baranyában nyolcvanezer hektáron vetnek kukoricát az idén, az eredetileg tervezettnél néhány ezer hektárral nagyobb területen. Békés megyében, a Körösök mentén hatszáz nagy teljesítményű gép állt munkába, hogy - ha kedvez az időjárás - május 5-ig száztizenhétezer hektáron juttassa földbe a kukorica magját. A kukorica vetésével egy időben kezdődik a mintegy huszonhatezer hektáron termő napraforgó vetése is, nyolcezer hektáron pedig - tavalyi területének másfélszeresén - a szóját vetik. Az árpa, a borsó már mindenhol földbe került. Hevesben, a déli megyerész homokhátjain már kikeltek, és szépen bokrosodnak a borsótövek. A kukorica vetésével még várnak, és a hideg miatt késik a szántóföldi palánták kiültetése is.

Kigyulladt hétfőn a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzifaraktára. A turisták és a húsvéti látogatók százai menekültek a szabadba.

Ma ünneplik a Szovjetunióban az űrhajózás napját. Jurij Gagarin 21 évvel ezelőtti első űrrepülésének évfordulóján országszerte előadásokat, ünnepi esteket tartanak. A szovjet televízió több filmből álló sorozattal idézte fel az ünnep előtt az űrhajózás történetének legfontosabb fejezeteit, több új könyv is megjelent az űrhajózás történetéről,  elméleti és gyakorlati eredményeiről. Az idei ünnep jelentőségét fokozza, hogy rövidesen megemlékezhetnek a világűr kutatása nyitányának, az első szovjet mesterséges hold indításának 25. évfordulójáról, az idén 20 éves a Kozmosz típusú szovjet mesterséges holdak sorozata, és 15 éves az Interkozmosz, a szocialista országok űrkutatási együttműködése.

Elhalasztották Alexander Haig amerikai külügyminiszter Buenos Aires-i útját, mert miközben Londonban a Falkland- (Malvin-) szigeti válság ügyében tárgyalt, argentin részről új problémák merültek föl - közölték az Egyesült Államok londoni nagykövetségén. Az amerikai külügyminiszter a tervek szerint kedd reggel indult volna az argentin fővárosba. Haig londoni tárgyalásai közben állandó telefon-összeköttetésben állt Nicanor Costa Mendez argentin külügyminiszterrel, aki így figyelemmel tudta követni a londoni megbeszélések alakulását.  Buenos Aires-i diplomáciai források szerint Costa Mendez közölte Haiggel, hogy elfogadhatatlannak tartja a brit feltételeket, s kérte, hogy az amerikai külügyminiszter halassza el visszatérését az argentin fővárosba.

Art Buchwald, a Los Angeles Times világhírű politikai tárcaírója kapta meg a legjobb amerikai kommentátoroknak évente odaítélt Pulitzer-díjat az amerikai és a nemzetközi sajtóban megjelenő politikai szatíráiért. Az irodalmi Pulitzer-díjak egyikét - a legjobb regényért járó díjat - John Updike nyerte el A nyúl gazdag című regényéért.

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_art_buchwald.jpgArt Buchwald publikációival a Népszabadság olvasói is rendszeresen találkozhattak

április 13.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára a KB székházában találkozott Umberto Bandiival, a San Marinó-i Kommunista Párt főtitkárával, a San Marinó-i kormány iparügyi miniszterével. A szívélyes, elvtársi légkörű megbeszélésen véleményt cseréltek a nemzetközi helyzet időszerű kérdéseiről. Különösen nagy figyelmet szenteltek a nemzetközi feszültség enyhítését, a fegyverkezési hajsza megfékezését, a nukleáris konfliktus veszélyének elhárítását segítő lépéseknek és kezdeményezéseknek.

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_kadar_janos_umberto_barulli.jpgKádár János és Umberto Barulli a KB székházában

Szorosabbá, eredményesebbé vált tavaly a Hazafias Népfront és a népi ellenőrzés munkakapcsolata mind a vizsgálatok közös elvégzésében, mind pedig a tapasztalatok, a széles körben hasznosítható megállapítások népszerűsítésében - állapították meg a KNEB székházában, a népfrontmozgalom és a népi ellenőrzés vezetőinek megbeszélésén.

Magyar küldöttség utazott Moszkvába Rácz Albert államtitkárnak, az Állami Bér- és Munkaügyi Hivatal elnökének vezetésével. A delegáció a KGST-tagországok állami munkaügyi szervei vezetői értekezletének XIV. ülésén vesz részt.

Az algériai fővárosban megkezdődtek a Magyarország és az Algériai Demokratikus és Népi Köztársaság közötti első külügyminiszteri tárgyalások. Puja Frigyes, aki hétfőn érkezett hivatalos látogatásra Algírba, a keddi napon folytatta hétfőn megkezdett eszmecseréit a vendéglátó ország különböző szakminisztereivel

A Reagan-kormány az amerikai képviselőház elé terjesztette javaslatát a Tajvannak szánt 60 millió dolláros fegyverszállítmányról, ami a kínai kormány heves ellenzésébe ütközik. A hadügyminisztérium és a külügyminisztérium közleménye szerint ezúttal elsősorban alkatrészeket adnak el Tajvannak amerikai gyártmányú harci repülőgépeihez. A közlemény ugyanakkor azt állítja, hogy ez nem fogja megbontani a Kína és Tajvan között fennálló katonai egyensúlyt.

Egy brit flottacsoportosítás, magyar idő szerint reggel hat órától a Falkland- (Malvin-) szigetek köré kétszáz tengeri mérföldes blokádot vont, hogy megakadályozza az argentin erők által április 2-án megszállt angol gyarmaton lévő csapatok további erősítését és anyagellátását. Argentína a hadizónából visszavonta flottaerőit. Emiatt - valamint amiatt is, hogy Anglia valószínűleg nem adott tűzparancsot - harci érintkezés eddig nem volt.

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_falkland_menendez.jpgMenéndez tábornok, a Malvin-szigetek kormányzója ellenőrzi katonái harckészültségét

április 14.

Budapestre érkezett Nyikolaj Talizin, a Szovjetunió Minisztertanácsának elnökhelyettese, a magyar-szovjet gazdasági és műszaki-tudományos együttműködési bizottság szovjet tagozatának elnöke. Tárgyal Marjai József miniszterelnök-helyettessel, a bizottság magyar tagozatának elnökével a két ország közötti gazdasági együttműködés időszerű kérdéseiről, az együttműködés fejlesztését, az áruforgalom bővítését célzó elképzelésekről.

Kádár János, az MSZMP Központi Bizottságának első titkára és Losonczi Pál, a Magyar Népköztársaság Elnöki Tanácsának elnöke levélben köszöntötte Kim Ir Szent, a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának főtitkárát, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság elnökét 70. születésnapja alkalmából.

Az M 3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszának befejezési határidejéről döntött ülésén a fővárosi tanács végrehajtó bizottsága. Úgy határoztak, hogy az M 3-as városi főforgalmi utat 1983. szeptember 30-ig forgalomba kell helyezni, a beruházás befejezésének végső határideje pedig 1984. június 30. lesz. Mint ismeretes, a bevezető útvonal XV. kerület Csanádi György utca-XIV. kerület Rákospatak utca közötti szakaszát már forgalomba helyezték. Az út most tovább épül a XV. kerületi Felszabadulás útig, illetve Zuglóban a Hungária körútig. A Csanádi György utcától kifelé haladó jobb oldali pályát, amely a Felszabadulás úti csomópontig, az M 3-as torkolatáig vezet, még ebben az évben, szeptember 30-ig forgalomba kívánják helyezni. A Hungária körút Rákospatak utca közötti szakasz a jövő év végére készül el, addig az M 3-as útról a fővárosba a már régebben kijelölt terelő útvonalakon haladhatnak a járművek az Erzsébet királyné és a Szőnyi úton. Az építkezés kritikus pontja a Kacsóh Pongrác úti felüljáró-rendszer.

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_m3_as_bevezeto.jpgAz épülő Kacsóh Pongrác úti felüljáró és csomópont

Hózápor hullott a déli órákban a Balaton-felvidéken. A kései hó szerencsére még csak a mandulafákat találta teljes virágdíszben. Veszprémben ugyancsak erőteljesen havazott. A Séd-völgyi kertészek fóliákkal igyekeztek védeni szépen fejlődő primőrjeiket. A gyümölcskertészek reménykednek, hogy a talajközelben plusz 2-3 fokos hőmérsékletnél gyorsan elolvadt hó nem tett kárt a virágzó fákban.

Az arab és más iszlám országok lakossága általános munkabeszüntetéssel tiltakozott a jeruzsálemi mohamedán szentélyek izraeli meggyalázása, az Al-Aksza mecsetben történt húsvéti incidens ellen. A Khaled szaúd-arábiai uralkodó felhívására kibontakozott megmozdulás részvevői szolidaritásukat fejezték ki az izraeli megszállás alatt élő palesztin nép függetlenségi harca iránt.

Az Egyesült Államok kormányzata széles körű segítséget nyújt Angliának a Falkland- (Malvin-) szigetek körüli konfliktusban elhatározott katonai akciókhoz - közölte magas rangú tisztségviselők egybehangzó információira hivatkozva az amerikai sajtó. A katonai segítségnyújtásra annak ellenére kerül sor, hogy az amerikai közvetítőtevékenység megkezdésekor a hivatalos nyilatkozatok Washington pártatlanságát hangoztatták. Mint Pentagon-források közölték, Nagy-Britannia kérésére az USA hozzájárult ahhoz, hogy amerikai hírközlési mesterséges holdak segítségével biztosíthassák London kapcsolatát a Falkland-szigetek körül járőröző tengeralattjárókkal, valamint az övezethez közeledő felszíni flottaegységekkel.

Nagy-Britannia újabb lépéseket tett, hogy megerősítse a Falkland- (Malvin-) szigetek felé haladó hadiflottáját - jelenti az MTI. A brit hadügyminisztérium szóvivője szerint megkétszerezik a flottához rendelt Harrier típusú, helyből felszálló harci gépek számát. A szigetek felé tartó hajóhad repülőgép-anyahajóin eddig húsz ilyen gépet állomásoztattak. A további Harrierek szállítására a hadügyminisztérium egy 15 ezer tonnás kereskedelmi tartályhajót foglalt le.

A hét közepén az amerikai slágerlistákat a Joan Jett & The Blackhearts I Love Rock 'N Roll-ja, a nyugat-európaiak zömét pedig a The Bucks Fizz My Camera Never Lies-e vezetik.

Humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_humor.jpg

Reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_reklam.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_reklam_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_reklam_3.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_mozi.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_osztrak_filmhet.jpg

Kékfény:
Elütötte személygépkocsijával Kiskunmajsán Cuka Imre József 37 éves raktáros a gyalogosan közlekedő Apró Péter Pál 35 éves helyi gépkocsivezetőt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A gyalogos a helyszínen meghalt. Cukát a rendőrség elfogta és őrizetbe vette.

Külföldön a világbajnoki előkészületek jegyében három érdekes válogatott mérkőzést játszottak. Buenos Airesben vendégszerepelt a világbajnok argentinok ellen a Szovjetunió csapata, Kölnben az NSZK együttese látta vendégül a csehszlovákokat, Lipcsében pedig az NDK válogatottja az olaszokat.

Argentína-Szovjetunió 1:1 (1:0) Buenos Aires, 60 000 néző. Gólszerzők: Dlaz (40. p.), illetve Oganeszján (69. p.).

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_argentina_szovjetunio.jpgA gólszerző Oganeszján és Ardiles csatája

NSZK-Csehszlovákia 2:1 (1:0) Köln, 60 000 néző. Gólszerző: Littbarski (22. p.), Breitner (11-esből, 88. p.), illetve Bicovsky (69. p.).

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_nszk_csehszlovakia.jpgKét perccel a befejezés előtt Breitner 11-esből szerzett góljával (képünk) verejtékes győzelmet aratott a nyugatnémet együttes a taktikusan játszó csehszlovákokkal szemben

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_nszk_csehszlovakia_briegel_janecka.jpgA fehérmezes hazai védő, Briegel indul előre - Janecka (balról) csatár létére viszont azonnal támadja már őt

NDK-Olaszország 1:0 (1:0) Lipcse, 26 000 néző. Gólszerző: Lothar Hause (22. p.).


A találkozó rövid összefoglalója

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 29. fordulóját!

Vasas - Ferencváros
Ősszel váratlanul a Vasas győzött az Üllői úton 3:1-re. Most mind a három eredmény előfordulhat. Több mint egyéves szünet után újra rangadónak ad otthont a Népstadion. A Vasasban a húzódással bajlódó Hegedűs, valamint a rúgást kapott Kiss és Izsó játéka bizonytalan. Az FTC összetételének kérdőjele Nyilasi szereplése. A válogatott középpályás ugyanis lovaglóizom-húzódást szenvedett.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros_mortel_hires.jpgTáncjelenet: Mörtel és Híres

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros_pogany_judik_takacs.jpgPogány, Judik és Takács a mérkőzés után (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros_poloskei_komjati.jpgPölöskein nem látszott, hogy sérüléséből nemrégen épült fel, itt éppen Komjátival „cicázik"

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros_takacs.jpgTakács László: sallangmentes, szabályos hátvédjáték, lendületes támadásvezetések

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_vasas_ferencvaros_pogany_csepecz.jpgPogány a vetődő Csepecz mellett megszerzi a második gólt

Ú. Dózsa - Debreceni MVSC
A debrecenieket biztos serkenti, hogy a Békéscsabához hasonlóan pontot szerezzenek Ám bizonyosan az Ú. Dózsa is tanult a szombati leckéből. Három helyen változik az újpestiek kezdőcsapata. Kiss Sándor és Tóth József játékra jelentkezett, míg a két sárgalapot gyűjtött Steidl helyén Kolár játszik.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_u_dozsa_debreceni_mvsc.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_u_dozsa_debreceni_mvsc_birkas_nagy_ii.jpgBirkás (9) és Nagy II. fejpárbaja

Volán - Tatabánya
A Volán még „kapaszkodik”, de a Tatabánya az esélyesebb. Csapó újra sérült. A Tatabánya játékmesterének kiválásával Schmidt előtt nyílik újabb bizonyítási lehetőség.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_volan_tatabanya.jpg

SZEOL AK - Ózd
A papírforma. szerint Szegeden marad a két pont. Kun és Kovács G. felépült sérüléséből, így mindketten elfoglalják helyüket a SZEOL AK gárdájában.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_szeol_ak_ozd.jpg

A Délmagyarország című napilap ekképp értékelte a látottakat:
Főként a széleken vezetett támadásokkal próbálták megtalálni a réseket a lassan, nehézkesen forduló ózdi védelemben, ami fél órai rohamozás után sikerült is. Fordulás után felhagyott szigorú, zárt védekezésével a vendégcsapat. Valamivel többet támadott mint ellenfele, de csak egyszer sikerült bevennie kapuját, mert a kék-feketék ekkor is tudatosabban, tervszerűbben játszottak. így győzelmükkel, amely megérdemelt, elkerültek az utolsó helyről.
Szegedi kötődésű barátunk így emlékezett vissza:
​Erre tisztán emlékszem, szerda volt, villanyfény, eső, hideg, és bántóan kevés néző. Nagybátyám a Lila Akác vendéglátó egységben elfogyasztott 3 fél kevert után lelkesen énekelte játékosunknak, hogy:
Remek ez a Hevesi,
De hülye aki beveszi...
(volt valami hasonló sanzon dal akkoriban, persze ott Henessyt énekeltek) De a lényeg, hogy GYŐZTÜNK, és beelőztük az Ózdot, elkerültünk az utolsó helyről.

Nyíregyháza - DVTK
Fontos mérkőzés mindkét csapat számára. A győzelemre a Nyíregyházának van több esélye.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_nyiregyhaza_dvtk.jpg

Rába ETO - Csepel
A lendületben lévő Rába kemény ellenfélre talál a jó formában levő csepeli gárdában.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_raba_eto_csepel.jpg

ZTE - Bp. Honvéd
A Honvéd csak bravúrral hozhatja el a két pontot, a legvalószínűbb a döntetlen. Átszervezte hátsó alakzatait a Bp. Honvéd. A tavasszal többnyire csereként számításba vett Lukács söpröget. Kanász beállásként tér vissza egykori csapata ellen, Garaba pedig előrehúzódik a középpályára.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_zte_bp_honved.jpg

Haladás - Pécsi MSC
A szombati váratlan győzelem bizonyosan növelte a Haladás önbizalmát. Esélyes is a vasutas együttes. A PMSC- ben Brezniczki dőlt ki a sorból, Schulteisz helyettesíti.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_haladas_pecsi_msc.jpg

Videoton- Békéscsaba
A fehérváriak nyilván ki akarják engesztelni szurkolóikat, no, meg a versenyben maradáshoz is szükséges számukra a két pont. A Videoton kapuját - a sérült Disztl P. helyett - a még ifjúsági korban lévő, 18 esztendős Mausz őrzi. A békéscsabai Pásztor sérülése kiújult, a középpályás újra kényszerpihenőre szorul.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_videoton_bekescsaba.jpg

A mérkőzések után lássuk az 29. forduló válogatottjait! Ismét akadnak 7-es és 8-as osztályzatok szép számmal, lenne választási lehetőség. De a nyíregyházi védő, Szekrényes András 9-es osztályzata mindent visz. Védő létére két gólt is szerzett, mellette igazi vezéregyéniség volt, így ő lett a forduló játékosa.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén mindenki erősített a helyzetén, Hannich is, Szentes is gólt szerzett. De zárkózik mögöttük a duplázó Kiss Sándor és a szintén eredményes Kerekes.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén megerősítette vezető pozícióját a Rába ETO, mögöttük helyet cserélt a Fradi és az Újpest. A Videoton az ötödik helyig zuhant vissza, a Tatabánya megelőzte őket. A bajnokság 29. fordulója ismét bővelkedett meglepetésekben, váratlan eredményekben. Ha a szurkolóknak akad is minőségi kifogásuk, a küzdelem hevességére és a jó értelemben vett bizonytalanságára igazán nem panaszkodhatnak. Vendég együttesek diadalától volt váratlan ez a szakasz, a Békéscsaba még egy kellemetlen áramszünet után is nyert Fehérvárott, a néhány nappal ezelőtti Üllői úti bravúrcsapat Haladás otthonában volt kénytelen megadni magát a Péccsel szemben. Az Ú. Dózsa újból a furcsaságok listájára iratkozott fel. Otthonában teljesen jogos vereséget szenvedett a Debrecentől - de nemcsak kapushibái, játékfelfogása miatt is. Szívós a Tatabánya, sőt jól is játszik, így aztán nem volt túlságosan nehéz dolga a Czabán Samu téren a Volánnal szemben. Vitézkedett a Nyíregyháza, számára ismeretlen gólkülönbséggel verte mostani sanyarú sorsú ellenfelét, a Diósgyőrt. Tichy Lajos edző, a Honvéd zalaegerszegi pontszerzése miatt örülhetett, csapata sokáig tíz emberrel küzdve, derekasan harcolt. A Rába ismét csodás volt, még ha a második félidőben nem is erőltette meg magát, igaz, 4:0 után ezt megengedhette magának a Csepel ellenében. A Népstadion rangadó találkozóján a Ferencváros olyan sebesen elhúzott a Vasastól, hogy szünet után már lazíthatott is. Ilyenek az erőviszonyok.
idokapszula_nb_i_1981_82_29_fordulo_tabella.jpg
Hétközben ezúttal sem volt forduló a másodosztályban.

Hétvégén válogatott mérkőzés következik, aztán a következő szerdán jön a 30. forduló, az alábbi párosításokkal:

Ferencváros - Ú. Dózsa
Bp. Honvéd - Haladás
Ózd - ZTE
Tatabánya - SZEOL AK
DVTK - Volán
Csepel - Níregyháza
Békéscsaba - Rába ETO
Debreceni MVSC - Videoton
Pécsi MSC - Vasas

A bajnoki forduló után Mészöly Kálmán szövetségi kapitány összeállította a vasárnapi, Peru elleni mérkőzésre készülő válogatott keretet. A névsor: Katzirz, Zsiborás, Kovács A.Sallai, Kerekes A., Garaba, Tóth J., Varga, Hannich, Rab, Póczik, Csongrádi, Moldván, Bodonyi, Kiss L., Szentes, Szokolai, Pölöskei, Váradi. Sérülése miatt a kapitány nem számíthat Nyilasi, Törőcsik és Szántó játékára.

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr7712933101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!CSABEE! 2017.12.18. 10:50:27

Az a szép, amikor Izsó-Kiss-Váradi a csatársor, akkor Hegedűs és Híres lövi a gólokat :)

!CSABEE! 2017.12.19. 02:52:39

@maribor_: Ennél már csak ez lenne szebb:
"...Fazekas, Göröcs, Bene, Dunai, Zámbó - Gólszerzők: Káposzta, Noskó" :))

Egyébként újra és újra nagy GRAT az írásokért.
süti beállítások módosítása