Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Időkapszula: NB I. 1981/82 32. forduló

2018.01.08. 10:18 maribor_

1982. április 28., a hónap utolsó szerdája

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_headlines.jpgKádár János és Helmut Schmidt a bonni kancellári hivatalban

Lássuk először a hét első felének legfontosabb közéleti és külpolitikai eseményeit.

április 26.

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára Helmut Schmidt szövetségi kancellár meghívására a Német Szövetségi Köztársaságba utazott. 

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_kadar_janos_bonnban.jpgKádár János a bonni kormány protokollfőnökének kíséretében elvonul a köln-bonni repülőtéren tiszteletére felsorakozott díszegység előtt

Kádár János a kora esti órákban megérkezett a Német Szövetségi Köztársaságba. Különgépe a köln-bonni repülőtéren szállt le. Az MSZMP Központi Bizottságának első titkárát, vele utazó feleségét és kíséretének tagjait a vendéglátó Helmut Schmidt kancellár képviseletében Hans-Werner Finckenstein protokollfőnök és Norman Dencker, az NSZK budapesti nagykövete üdvözölte. Bonnban csatlakozott a küldöttséghez Kővári Péter, hazánk bonni nagykövete. Kádár János a repülőtérről a Bonn melletti Gymnichbe hajtatott. Itt a kormány vendégházában, egy, a tizenhatodik században épült kastélyban van a szállása látogatása alatt.

Küldöttség élén hazánkba érkezett Szadun Sakir Mahmud, a Forradalmi Parancsnoki Tanács tagja, az Iraki Köztársaság belügyminisztere. A delegációt a Ferihegyi repülőtéren Horváth István belügyminiszter fogadta. A hivatalos látogatás során az iraki küldöttség tárgyal a két minisztériumot kölcsönösen érintő kérdésekről.

A közöspiaci pénzügyminiszterek Luxemburgban kezdődött tanácskozásukon nem alakítottak ki végleges álláspontot arról, hogy az OECD párizsi ülésén elfogadják-e az államilag szavatolt exporthitelek csekély drágítását, és arról sem, hogy egyes szocialista országokat átsorolnak-e a kölcsönök fejében magasabb kamatra kötelezett országok csoportjába.

Az ENSZ New York-i székhelyén megnyílt a világszervezet közgyűlésének második, rendkívüli leszerelési ülésszakát előkészítő bizottság utolsó ülése. A második rendkívüli ülésszakot ez év június 7. és július 9. között rendezik meg. Az első ilyen ülésszakot - mint ismeretes - 1978-ban tartották meg.

Tömeges gyilkosságot követett el egy részeg falusi rendőr Dél-Koreában. Az ámokfutó nyolc órán át tartó lövöldözésének több mint hetven halálos áldozata van, húszán megsebesültek. A 27 éves rendőr összeveszett feleségével, ezért a szokásosnál is jobban leitta magát. Az esti órákban a rendőrőrsön meggyilkolta társait, majd kézigránátokkal, két automata fegyverrel és lőszerrel felszerelkezve az utcára vonult. Előbb egy járókelőt, majd a postahivatalban tartózkodókat ölte meg. Ezután a településen keresztülvonulva végzett minden útjába kerülő emberrel. Egy külterületi tanya lakói voltak a következő áldozatok, majd a gyilkos bezárkózott egy házba, ahol kézigránátokkal végzett önmagával és a két lakóval. A dél-koreai belügyminiszter a hír hallatára azonnal a helyszínre utazott, majd késő este benyújtotta lemondását.

április 27.

Losonczi Pál, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, az Elnöki Tanács elnöke kétnapos látogatásra Veszprém megyébe érkezett.

Lázár György, az MSZMP Politikai Bizottságának tagja, a Minisztertanács elnöke délután kétnapos látogatásra Fejér megyébe érkezett.

Délelőtt 10 óra 30 perckor a kancellári hivatal bejáratánál Helmut Schmidt és Hannelore Schmidt asszony üdvözölte Kádár Jánost és feleségét. A vendégekre várakozva a kancellár a magyar sajtó képviselőinek kijelentette: „Igaz örömömre szolgál, hogy viszontláthatom Kádár Jánost, aki iránt tisztelettel és nagyrabecsüléssel viseltetek.” Kádár János pedig, a gépkocsiból kiszállva, e szavakkal üdvözölte Helmut Schmidtet: „Kancellár úr, újra itt vagyunk, és ez jó dolog.” Ezt követte a két államférfi első megbeszélése. A napirenden a nemzetközi helyzet legfontosabb kérdései, mindenekelőtt az európai biztonsággal és a fegyverkezési versennyel, illetve a leszereléssel összefüggő problémák, továbbá a kelet-nyugati kapcsolatok és az országaink közötti együttműködés szerepeltek.

Kádár Jánosné a nap folyamán külön program keretében, a kancellár feleségének társaságában megtekintette a kommerni falumúzeumot, majd Aachen nevezetességeivel ismerkedett.

Este a kancellár és Hannelore Schmidt asszony díszvacsorán látta vendégül Kádár Jánost és feleségét, valamint a többi magyar vendéget. A vacsorán pohárköszöntők hangzottak el.

Bohuslav Chnoupek csehszlovák külügyminiszter meghívására Pozsonyba látogat Puja Frigyes külügyminiszter. A megbeszélések során elsősorban a dunai vízlépcső és az idegenforgalmi kapcsolatok kérdését, valamint a csehszlovák fél által bírált magyar sajtócikkeket érintik. Chnoupek a kishatárforgalmi egyezmény módosítását azzal hárítja el, hogy az a határsávban élő lakosságot az ország más területein élőknél előnyösebb helyzetbe hozná, ami összeegyeztethetetlen az alkotmánnyal.

Francois Mitterrand köztársasági elnök az Elysée-palotában ebéden látta vendégül Aczél Györgyöt, a Minisztertanács elnökhelyettesét. Az ebéden részt vett Michel Jobert államminiszter, külkereskedelmi miniszter, Jean-Pierre Chevénement államminiszter, kutatási és technológiai miniszter, Jack Lang kulturálisügyi miniszter és dr. Bényi József párizsi magyar nagykövet is.

Berlinben délelőtt megnyílt a Varsói Szerződés egyesített fegyveres erői tagállamai katonai tanácsának soros ülése. A tanácskozáson, amelyen Viktor Kulikov, a Szovjetunió marsallja, a VSZ tagállamai egyesített fegyveres erőinek főparancsnoka elnököl, jelen van a katonai tanács bolgár, csehszlovák, lengyel, magyar, NDK-beli, román és szovjet tagja. A magyar delegációt Csémi Károly vezérezredes, honvédelmi államtitkár vezeti. Erich Honeckernek, az NSZEP KB főtitkárának nevében Heinz Hoffmann hadseregtábomok, nemzetvédelmi miniszter, az NSZEP KB PB tagja köszöntötte a tanácskozás részvevőit.

A Sínai-félsziget kiürítésének másnapján elhangzott izraeli állásfoglalásokban refrénszerűen ismétlődik az a tétel, amely szerint a Camp David-i egyezmények második részében előirányzott palesztin önkormányzati tárgyalások végső soron az elfoglalt arab földekre támasztott izraeli területi követelések törvényes keretéül szolgálnak. Ebben a szellemben nyilatkozott Menahem Begin izraeli kormányfő a Majo című egyiptomi hetilap számában. Nyilvánvalóan számításba véve az egyiptomi olvasó érzékenységét, Begin meglehetősen tompított formában ismertette nézeteit, afelől azonban nem hagyott kétséget, hogy az autonómiatárgyalások befejezése után (feltéve, hogy Egyiptommal sikerül közös nevezőre jutni a mindeddig eltérően értelmezett önkormányzati rendszer elveiben) kormánya teljes szuverenitást fog igényelni az arab területek felett.

Argentína az utolsó katonáig védelmezni fogja a Falkland- (Malvin-) szigeteket, ha a brit támadás bekövetkezik - jelentette ki az Amerikai Államok Szervezetének washingtoni külügyminiszteri értekezletén Nicanor Costa Mendez argentin külügyminiszter. Kijelentette: kormánya rövid idővel ezelőtt olyan információt kapott, hogy 24-48 órán belül nagyarányú brit katonai akció várható a Falkland- (Malvin-) szigetek ellen. Az argentin külügyminiszter utalt egy ilyen támadás fenyegető, súlyos következményeire, és kérte a tanácskozás részvevőit, hogy az új fejleményekre való tekintettel gyorsítsák meg munkájukat és a döntéshozatalt.

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_buenos_aires.jpgSzimpátiatüntetés Buenos Airesben

Londonban a parlamentben - hetek óta először közbekiáltásokkal és csendre intésekkel tarkítva - összecsaptak a képviselők. Az incidens esedékes volt attól kezdve, hogy a lojális ellenzék megkezdte eltávolodását a kormány vonalától. Egyrészt azzal, hogy az ENSZ keretében követelt tárgyalásokat, másrészt azzal, hogy a folyamatos és tántoríthatatlan diplomáciai erőfeszítésekre helyezte a hangsúlyt. Nem utolsósorban taktikai okokból New Yorkba utazott és Perez de Cuellar főtitkárral tárgyalt Denis Healey, a Munkáspárt árnyék-külügyminisztere, ami azért ment eseményszámba, mert a konzervatív kormány - nagykövetén kívül  nem képviseltette magát megfelelő szinten a világszervezetnél, noha azt papíron a legfőbb hatóságnak ismeri el a falklandi (Malvin-) vitában.

Washingtonban kedden szigorú biztonsági intézkedések mellett megkezdődött John Hinckley, Reagan elnök merénylője perének tárgyalása. A 26 éves Hinckley tavaly március 30-án lőtt rá az amerikai elnökre.

április 28.

Kádár János hivatalos bonni látogatása második napján újabb tárgyalást folytatott Helmut Schmidt szövetségi kancellárral. A nap során ezenkívül találkozott a gazdasági és pénzügyi élet több vezető képviselőjével, beszélgetést folytatott politikusokkal. Tisztelgő látogatást tett a köztársasági elnöknél, és találkozott a sajtó képviselőivel. Délelőtt tartották meg azt a találkozót, amelyen Ottó Wolff von Amerongen, a nyugatnémet Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének elnöke, Karl-Otto Pöhl, a Szövetségi Bank elnöke, Otto Esser, a Munkaadók Szövetségének elnöke és Wolfgang Seelig, a Siemens AG München elnökségének tagja, továbbá az NSZK gazdasági és pénzügyi életének több más tekintélyes képviselője vett részt, és akiket Kádár János ebéden látott vendégül. A délután folyamán Kádár János tisztelgő látogatást tett Karl Carstens köztársasági elnöknél, ezután a kancellári hivatalban ismételten találkozott és véleményt cserélt Helmut Schmidttel.

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_kadar_janos_helmut_schmidt.jpgKádár János és Helmut Schmidt a nemzetközi sajtótájékoztatón

Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának első titkára este hazaérkezett a Német Szövetségi Köztársaságból, ahol Helmut Schmidtnek, az NSZK szövetségi kancellárjának meghívására tett látogatást. Kádár János kíséretében volt felesége, valamint Nagy János külügyi és Török István külkereskedelmi államtitkár (magyarán mindenki hazajött... - a szerkesztő megjegyzése).

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_kadar_janos_ferihegy.jpgAz MSZMP KB első titkára megérkezik Ferihegyre

A Falkland- (Malvin-) szigetekkel kapcsolatos brit-argentin viszályban bármely órában bekövetkezhet a katonai összecsapás. S bár a tárgyalásokra még újabb kísérleteket tesznek, mindkét fél felkészült erre. Az argentin hadiflottát és a légierőt riadókészültségbe helyezték, a brit flotta pedig teljes blokádot vont a szigetcsoport köré.

A Reuter hírügynökség Helsinkiből keltezett közlése szerint az 1983-as „C” csoportos jégkorong-világbajnokság színhelye Magyarország lesz. A március 10. és 20. közötti eseményre a Budapest Sportcsarnokban kerül sor. Á rendező magyar válogatott mellett az idei „B” csoportból kiesett Kína és Hollandia, továbbá Franciaország, Dánia, Bulgária és Spanyolország részvétele biztos. Még kétséges a nyolcadik induló válogatott kiléte.

Humor:
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_humor.jpg

Reklám:
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_reklam.jpg

Közélet:

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_kozelet_1.jpgTeljesen felvértezve a munkára: Vigh Józsefné a Csepel Autó szeghalmi üzemének dolgozója hegesztőpálcával

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_kozelet_2.jpgA szeghalmi Sárrét Tsz géptelepén bevetésre készen a lánctalpas traktorok

Kékfény:
A Legfelsőbb Bíróságon jogerős ítéletet hirdettek a tavaly novemberben történt mohorai tömegszerencsétlenség ügyében. Mint emlékezetes, a Volán 4. számú Vállalat Hatvan és Balassagyarmat között közlekedő autóbusza, amelyet Kéri György vezetett, a Nógrád megyei Mohorán összeütközött egy vonatszerelvénnyel. Az ütközés következtében az autóbusz 17 utasa életét vesztette, 29 személy súlyos, 24 könnyebb sérülést szenvedett. Az anyagi kár is jelentős; mintegy 800 ezer forint. A katasztrófát a gépkocsivezető figyelmetlensége okozta, mivel sem az előjelző táblákra, sem a fénysorompó jól látható piros jelzésére nem ügyelt. Csak a fénysorompótól néhány méterre észlelte a piros jelzést, s ekkor észrevette a közeledő vonatot is, de úgy határozott, hogy - az autóbusz sebességét megnövelve - megkísérli az áthaladást a vonat előtt. A túlterhelt busz azonban nem gyorsult megfelelően; a mozdony az autóbusz jobb hátsó kerekének magasságában beleütközött a buszba és azt a sínről lelökte. Ennek következtében a busz hátsó része szétszakadt, az utasok kizuhantak. A Legfelsőbb Bíróság Kéri Györgyöt bűnösnek találta halálos tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset gondatlan okozásának vétségében, a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétségben és jelentős kárt okozó, gondatlanságból elkövetett rongálás vétségében. Ezért nyolc és fél évi szabadságvesztésre ítélte, valamint véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Az indokolás szerint az ilyen jellegű bűncselekmények viszonylagos gyakorisága szükségessé teszi, hogy a társadalom védelme érdekében a törvény szigorát alkalmazzák.

Ahogyan közeledik a VB, úgy gyorsul a részvevők felkészülésének üteme válogatott mérkőzésekkel. Világbajnoki csoportellenfelünk Brüsszelben Bulgáriát fogadta. Belgium-Bulgária 2:1 (1-1), g.: Vanderberg és Van Moer, illetve Mladenov.

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_erwin_vandenbergh.jpgErwin Vandenbergh, az egyik gól szerzője

És akkor lássuk a lényeget, az NB I. 32. fordulóját!

Tatabánya - Haladás
A papírforma szerint a bányászegyüttes békésen, nyugodtan várhatja a találkozót, az esélyes kellemes érzésével.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_tatabanya_haladas.jpg

SZEOL AK - ZTE
Miután a hazai csapat helyzete ellenére dicséretesen minden mérkőzést komolyan vesz, a ZTE egyáltalán nem mehet biztosra.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_szeol_ak_zte.jpg

Szegedi kötődésű barátunk így idézte fel a történteket:
Na,erre vártam az egész szezonban! A SZEOL már kiesett, közben a tévében az Fradi-ETO bajnoki döntő. Reggel havazás, napközben eső, szél, a stadionban 128(!!) néző. Igen, annyi, megszámolta a tudósító. És én valahogy mégis úgy éreztem, hogy ott a helyem. Nem akarok közhelyeket használni, itt lettem az, ami. Azóta is minden hétvégém aszerint alakul, mikor és hol játszik a csapat.

Csepel - Volán
A Volánnak már mindegy, a Csepel pedig jó. Tipp: 1.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_csepel_volan.jpg

Békéscsaba - DVTK
A csabaiak az erőviszonyok alapján biztosan nyerhetnek a hullámvölgyben levő, legutóbb otthonában is vereséget szenvedett Diósgyőr ellen.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_bekescsaba_dvtk.jpg

Debreceni MVSC - Nyíregyháza
Bizonyos, hogy a debreceniek a győri „kiütés” után igyekeznek valamit menteni. Így legrosszabb esetben is döntetlen lehet az eredmény.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_debreceni_mvsc_nyiregyhaza.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_debreceni_mvsc_nyiregyhaza_moldovan.jpgMoldván a szokott lendülettel viszi el a labdát

Pécsi MSC - Videoton
A pécsiek legutóbb Újpesten pontot szereztek, a Videoton otthonában vereséget szenvedett, így a döntetlen a reális.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_pecsi_msc_videoton.jpg

Bp. Honvéd - Ú. Dózsa
Két, tavasszal alapos csalódást keltett együttes összecsapásán a Honvéd az esélyesebb, mert az újpestiek támadójátéka az utóbbi időben 
nagyon is vérszegény.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_bp_honved_u_dozsa.jpg

Ózd - Vasas
Mindkét együttes vereséget szenvedett legutóbb, a Vasas-siker mellett az szól, hogy a hazai csapat védelme a „leggólképesebb” az első osztályban.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ozd_vasas.jpg

Ferencváros - Rába ETO
Az őszi győri mérkőzésen 2:0-ra nyert a mostani vendégcsapat, egyébként háromesélyes a mérkőzés, a mely minden bizonnyal a bajnoki címről fog dönteni.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_beles_szijarto.jpgSzíjártó László (világos mezben), a győriek tartaléksorból előlépett védője döntő érdemeket szerzett a győzelemben, épp a Ferencváros középhátvédje, Beles szorongatja

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_rab_tibor.jpgRab ellövi a tizenegyest... (forrás: tempofradi.hu)

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_kovacs_laszlo.jpg...Kovács László pedig jobbra vetődve kiüti azt

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_burcsa_pogany.jpgBurcsa a döntőjelentőségű rangadón Pogány mellett viszi el a labdát

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_kovacs_laszlo_2.jpgKovács László - felbukkant a süllyesztőből és egy sor nehéz helyzetben bizonyította: a kapusnál aztán igazán nem az életkor
számít

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_takacs_hannich.jpgRab szereli Hajszánt

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_golorom_poczik.jpgGólöröm színesben - legfelül Póczik, hányattatások és viharos évek után újra nagyszerű formában

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_szabo_otto_poczik.jpgSzabó Ottó és Póczik közös akciója

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_zsiboras.jpgSzögletrúgás után a léc fölé öklözi a labdát Zsiborás, előtte Szentes, balról Hajszán figyel éberen

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_hannich_peter.jpgHannich Péter - középpályás létére gólkirály?

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_szentes_1.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_szentes_2.jpg

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_szentes_3.jpgEgy gól, amely elszomorította harmincezer szurkoló szívét, s amelynek „forgatókönyve" a győri stadion edzőpályáján íródott, jobb oldali támadás, villámgyors, lendületes és pontos, a labda a gólhelyzetben levő Póczikhoz kerül, ő azonban önzetlenül Szenteshez továbbit. És a középcsatár néhány centivel megelőzi Jancsikát, máris hálóban a labda. Ez egyébként az egész mérkőzésre jellemző volt, a győriek futógyorsaságban, gondolkozásban, iramváltásban legtöbbször megelőzték a győzelemért önfeláldozóan küzdő ferencvárosi legénységet. Felvételünkön Szentes lövése és öröme...

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_golorom.jpgAz öröm a földön a kiegyenlítő gólnak szól...

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_verebes.jpg...az öröm a levegőben már a bajnoki címet ünnepli

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_burcsa_gyozo.jpgBurcsa Győzőt akkor kaptuk lencsevégre, amikor az Üllői úton lefelé ballag a pályáról csuromvizesen, a széles mosoly már a bajnoki aranyéremnek szól

idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_ferencvaros_raba_eto_orommamor.jpgGyőri örömmámor

A mérkőzések után lássuk az 32. forduló válogatottjait! Meglepetés, hogy a forduló mérkőzésén senki sem érdemelt ki 8-as osztályzatot, de így is akadnak 7-es érdemjegyűek szép számmal. Ezúttal nem volt nehéz dolgunk, a forduló játékosának kiválasztásában Póczik Józsefet találtuk arra érdemesnek. A bajnoki cím eldöntésére hivatott mérkőzésen három gólban is tevékenyen részt vett, mesterien irányított csapatát és a mezőny egyik legjobbja volt.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_a_fordulo_valogatottjai.jpg

A góllövőlista élén ismét a Hannich-Szentes duó áll, utóbbi gólt szerzett, ezzel beérte csapattársát, mögöttük a debreceni Kerekes felzárkózott Weimper mellé.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_gollovolista.jpg

A tabella élén továbbnövelte előnyét a Rába ETO riválisával szemben - és ez alighanem végső döntés a bajnoki cím tekintetében. A Fradinak már csak minimális matematikai esélye maradt. Veresége ellenére a Tatabánya tartja harmadik helyét. Nagyon úgy fest, a bronzért már csak ők és a Videoton küzdenek. A középmezőnyben és az alsóházban a többség megerősítette pozícióját, a kiesés pedig már korábban eldőlt.
idokapszula_nb_i_1981_82_32_fordulo_tabella.jpg

Az NB II-ben nem rendeztek hétközi fordulót.

Sokat ismét nem pihenhetnek a csapatok, szombaton már jön a 33. forduló, az alábbi párosításokkal:

Volán - ZTE
Haladás - SZEOL AK
Vasas - Tatabánya
Ú. Dózsa - Ózd
Videoton - Bp. Honvéd
Rába ETO - Pécsi MSC
Nyíregyháza - Ferencváros
DVTK - Debreceni MVSC
Csepel - Békéscsaba

Kiemelt támogatónk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepsport.jpg

Aranyfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_kepes_sport.jpg

Ezüstfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_labdarugas.jpg

Bronzfokozatú együttműködő partnerünk:
idokapszula_nb_i_1980_81_nepszabadsag.jpg

Emlékeztetőül:

Időkapszula: NB I. - 1981/82

Szintén figyelmükbe ajánljuk: 

Időkapszula: NB I. - 1980/81
Időkapszula: NB I. - 1983/84

Végül egy kis kötelező irodalom: 

Osztálynapló
Két évtized felejthetetlen és elfelejtett magyar hálóőrei

Köszönetnyilvánítás:

Sorozatunk nem jelenhetne meg Kárpáti Tamás segítsége nélkül akinek ezek a kincsek digitalizálva is megvannak. Köszönet illeti a Népsport tudósítói gárdáját is a kiváló összefoglalókért. 

Megjegyzés:

A sorozatot maribor és a szerethető dózsás együtt készíti, a szerző neve csak blogmotor etetésére van feltüntetve.

Olvasóink segítségét szeretnénk kérni: Szívesen fogadunk kiegészítéseket, javításokat, javaslatokat, korabeli anyagokat, egyszóval bármit amivel pontosítani és jobbá lehet tenni a sorozatot. Különösen örülnénk ha volt játékosok, edzők, vezetők, játékvezetők, gyúrok, jegyszedők, szurkolók és bárki más akinek valamilyen története, emléke van jelentkezne nálunk és egy-egy interjúval és beszélgetéssel színesíteni tudnánk az anyagot. Elérhetőségeink: emailen a valogatott.blog@gmail.com, Twitteren @ValogatottBlog, Facebookon pedig megtalálhatóak vagyunk a https://www.facebook.com/Valogatottblog címen. Előre is köszönjük.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr3113023586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuAn 2018.01.08. 14:00:49

Én úgy emlékszem és utólag valahol el is mondták vagy leírták, hogy Burcsa azért maradt ki, mert Verebes tartott Nyilasitól, ezért Milét kivette a védelemből, hogy ő vigyázzon rá. Az első félidő alapján erre nem nagyon volt szükség, plusz hátrányban is voltak, így visszakerült a védelembe, majd amikor úgy tűnt, hoyg már ott sem muszáj, akkor lecserélte.

Feyyaz 2018.01.08. 21:34:00

@JuAn:
Valóban Mile feladata volt Nyilasi semlegesítése!
Burcsa Győző viszont azért nem kezdett, mert annyira fájt a lába, hogy csak injekciókkal tudta volna vállalni a játékot.

JuAn 2018.01.08. 22:16:04

Azt akarod mondani, hogy ha Győző rendben lett volna, akkor a 0:1 helyett 4:2 és a vége simán 6:3? ;)

Fandor 2018.01.08. 22:51:23

Elég extrém nézőszámok voltak... két meccsen is 100.... Az Üllői úton meg 30.000....
Kár hogy ez a Fradi-Eto nincs meg videón, csak egy 1983-as meccs látható a kamu 11-esekkel... :-)))

Videoton Infracolor: 33.000 Ft....? 4-5.000 Ft-os átlagfizetések mellett... kemény.

Feyyaz 2018.01.09. 22:14:44

@JuAn:
:) ;)
Dr. Povázsán József csapatorvos azt mondta, hogy injekciók kellenek ahhoz, hogy meccs közben ne fájjon a lába!

JuAn 2018.01.09. 22:27:58

@Feyyaz: Ha jól emlékszem a látottakra, akkor szerintem mégis beadta neki, s a végén mehettem haza szomorú ázott verébként.
Egyébként egészen döbbenetes volt időjárás szempontjából az a nap, amiből másnap délután már abszolút semmi nem látszott, szerintem a pálya is felszáradt. Ebbe az egybe tudok még kapaszkodni, így bő 35 év után, akkor biztos más lett volna az eredmény. ;)

maribor_ 2018.01.10. 09:40:25

Jéé, a Burcsa csak csere volt? :)

Feyyaz 2018.01.11. 22:45:40

@JuAn:
"Ebbe az egybe tudok még kapaszkodni, így bő 35 év után, akkor biztos más lett volna az eredmény. ;) "
Nem rossz metodika! :) :)
Én semlegesként rettentő jól szórakoztam a TV előtt!

És még azt szeretném tudni, hogy az a több busznyi, és rengeteg autós győri szurkoló hol foglalt helyet a stadionban??

JuAn 2018.01.12. 11:10:00

@Feyyaz: A Nagyvárad tér felőli kapu mögötti részen szinte egyáltalán nem, az Üllői úthoz közelebbi lelátón és a "kanyarban", klubház mellett nagyon sokan, de gyakorlatilag mindenhol, ahova jegyet tudtak venni. Akkoriban még meccsen kívül is kevesebb balhé volt, (maribor megerősítheti), nem volt akkora jelentősége, hogy ki, hova ül.

maribor_ 2018.01.12. 11:23:12

@JuAn: Altalaban nem volt gond. De Fradi-Dozsan mar akkoriban is akadhattak elszigetelt csihi-puhik.

Feyyaz 2018.01.13. 18:00:47

Köszönöm a válaszokat, és most azt kellene nagyon tudnom, hogy jól gondolom-e: 1981/82-ben nem volt tartalékbajnokság!?
Csak ifjúsági bajnokság?

Előre is köszönném a felvilágosítást!

Feyyaz 2018.01.14. 22:55:44

@maribor_:

Nagyon köszönöm, ennek megfelelően fogom kutatni a mérkőzések jegyzőkönyveit!
Jó éjt! :)
süti beállítások módosítása