Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Kazincbarcikai és nyíregyházi röplabdaünnep az érdi kupadöntőn

2018.03.19. 16:15 Vágó.János

A Válogatott Blog stábja hétvégén az Érd Arénában követte végig a férfi, majd a női röplabda Magyar Kupa Döntőjét. Ez a csarnok már harmadszor adott otthont a röplabda kupadöntőnek. Szombaton a férfiak, vasárnap a hölgyek fináléi és bronzmérkőzései voltak programon. Nyolc csapat, nyolc szurkolótábor, jó hangulat, parádés mérkőzések és mindkét nap 1500 néző az összmérleg, A néhány éve hányatott sorsú, válságban lévő hazai röplabda a sikeres lobbizásnak köszönhetően bekerült a kiemelt sportágak közé, a TAO-támogatásoknak is köszönhetően látványos fejlődésnek indult - főleg a női szakág. Klubszinten a Békéscsaba női együttese volt az úttörő, és gyors, látványos előretörésük, elmúlt évekbeli egyeduralmuk a többi klubot is felfelé húzza. Az idei szezonra már az Újpest, és a Nyíregyháza is kezdi megszorongatni a viharsarki lányokat. 

A bajnok csabaiak kerete átalakult nyáron, távoztak kulcsemberek, és a sikeredző, Nedeljkovics is. Így is kiemelkednek, de fölényük csökkent a riválisokhoz képest. A Vasas némiképp meggyengült a tavalyi bajnoki döntő után, de mindig számolni kell a piros-kék lányokkal, és ott van még az élcsapatokat időnként megszorongató Jászberény is. A válogatott már kijutott az Európa-bajnokságokra is, jól érezhető, hogy megpezsdült a röplabda-élet. 

A férfiaknál még nem érezhető nagyobb fejlődés európai összevetésben, de a legjobb klubok így is közönségvonzóak, az elmúlt 2 évtized egyeduralkodó csapata, a Kaposvár erős kihívókat kapott, többesélyes a bajnokság, sok jó mérkőzést élvezhetnek a szurkolók. Így volt ez ezen az érdi hétvégén is. Nézzük a csapatokat, szurkolótáborokat és a mérkőzéseket!img_1813.JPG

Kazincbarcikai...

img_1866.JPG

... és nyíregyházi boldogság

Pénzügyőr-Kaposvár 0-3

A bronzmérkőzés a tavalyi bajnoki finálé párosítását hozta, miután a februári elődöntőkben a Pénzügyőr a Kecskeméttől (0-3, 1-3), a Kaposvár pedig a Kazincbarcikától (0-3, 1-3) kapott ki. img_1749.JPGA Pénzügyőr szurkolói

img_1755.JPGSzemben velük a somogyi drukkerek

A 18-szoros bajnok és 18-szoros kupagyőztes somogyiak tudtak jobban felpörögni a mérkőzésre, amin három szettben verték a fővárosi zöld-fehéreket.  A számukra szokatlan szerep, hogy nem a döntőben voltak érdekeltek, nem zavarta Demeter György fiait. A Pénzügy másodszor jutott a négyes döntőbe, de a tavalyi meglepetés-finálén is elbukott a Szolnok ellen. Egyelőre tehát még nem nyertek trófeát a nemrég élcsapattá váló pasarétiek-kőbányaiak (néhány éve a megszűnő Bp.Spartacus Kőér utcai bázisára költözött a Pénzügyőr). Tavaly már 2-0-ra vezettek a Kaposvár elleni bajnoki döntőn, fájó volt számukra onnan veszíteni (azon is ott voltunk!).

Kecskemét-Kazincbarcika 0-3

Következett az aranycsata, amire már a bronzmeccs alatt is hangolt a nagy kazincbarcikai tábor. Remekül szurkoltak, sokan voltak- az NB II-ben jól szereplő újonc focicsapat mezeit, sálait is sűrűn láthattuk soraikban.img_1782.JPG

A kecskemétiek sokáig nem jelentek meg a lelátón, majd a döntőre csak megérkeztek. Meglepő módon közös tábort alkottak a már a vasárnapi női döntő előtti napon nagy számban itt lévő békéscsabai táborral. img_1785.JPG

A Kecskemét 3-szoros bajnok, és 3-szoros kupagyőztes, a 80-as évekbeli sikerek után 2014-ben tudtak duplázni. Az újabb sikerre még várniuk kell, mert a hosszú évek után újra bajnok-jelöltté erősödő borsodiak a döntőben remekeltek, így immár ők is 3-szoros bajnokok és kupagyőztesek. A 2000-es évek-közepi sikerek után 12 év kellett egy újabb vegyész-aranyhoz. A bajnokságban még veretlen barcikaiakat ott is csak megszorongatni tudták a hírös városiak. A magyar férfi röplabda egyik legendája, Mészáros Dömötör visszatért az NB I-be a hosszú légióskodás után, erős bajnokságokban szerzett rutint, 42 évesen is remekül játszik, ő volt a barcikaiak egyik kulcsembere. Érdekesség, hogy van olyan csapattársa, akinek születésekor Mészáros már 20 éves felnőttjátékos volt. A tornán pedig voltak 2000-ben született játékosok is, akkor már 24 volt a szélső ütő-sztár! A kecskemétieken nem tudott segíteni a korábbi békéscsabai női sikeredző, Szasa Nedeljkovics, és a Kaposvárról érkező rutinos, 37 éves Dávid Zoltán sem. Íme az aranyérmet eldöntő utolsó pont és az ünneplés, ízelítő a hangulatból:

img_1803.JPGA díjátadó ünnepélyes ceremóniája

img_1809.JPG2005 után újra Barcikára került a kupa

A büfében jó hangulatban keveredtek, beszélgettek, és oltották szomjukat a különböző csapatok drukkerei:img_1773.JPG

Következett a vasárnap, és a női döntő, valamint bronzmérkőzés. A hétvégén betörő téli ítéletidő miatt kérdéses volt, hogyan jutnak majd el a csapatok, szurkolók a keleti országrészből Érdre, de végül szerencsésen megérkezett mindenki, utolsónak a döntőre érkező nyíregyházi drukkerek is.

A januári-februári elődöntőkben a Nyíregyháza 3-0, 3-1-re verte a Vasast, míg a Békéscsaba szintén 3-0, 3-1-re a Jászberényt. A meglepetés-hiányzó az idén jó légiósokkal is megerősített Újpest volt, akik a Haladás ellen véreztek el még a legjobb 16 között. Így aztán a lila-fehérek lelkes tábora is hiányzott.

Vasas-Jászberény 3-2

A bronzmérkőzésen az 5-szörös bajnok, 12-szeres kupagyőztes Vasas a feltörekvő Jászberény ellen játszott. img_1818.JPGA Vasas-táborimg_1819.JPGSzemben velük a jászberényi drukkerhad

A jászságiak vezetést szereztek, de a második és harmadik játszmára feljavuló angyalföldiek fordítottak, majd jött egy extra hosszú szett, amiben hihetetlen thrillert produkáltak a lányok: az elvileg 25 pontig tartó játszmát végül 33-31-re nyerték a berényiek, ritka az ilyen hosszú végjáték! Ez volt az egész hétvége legparádésabb periódusa. Ezt a játszmabefejezést mindenkinek érdemes megnéznie, mert benne van a női röplabda minden szépsége, izgalma, hullámzása!

                            

Ezt a hatalmas lélektani előnyt azonban nem tudták kihasználni a berényiek, és remek rövidítésben, 5 szettben mégis a Vasas nyerte a bronzérmet, jöhetett a piros-kék tábor ünnepe.

                            

Békéscsaba-Nyíregyháza 2-3

Következett a hétvégi kupamaratont lezáró női finálé, ahol a 3 éve egyeduralkodó Békéscsaba a héten edzőváltáson átesett Nyíregyháza ellen esélyesnek számított. A szabolcsiaknál Horváth Andrást a héten a Ciprusról hazatérő Hollósy László váltotta a kispadon, aki csodát tett! A viharsarkiak 4-szeres bajnokok, 2-szeres kupagyőztesek - minden trófeát nyertek 2014 óta 2014 óta. A nyírségiek 5-szörös bajnokok, és 6-szoros kupagyőztesek voltak a döntő előtt. A bajnokságban már megszorongatta a Nyíregyháza a Békéscsabát, csak 3-2-re nyertek a szabolcsi fővárosban Molcsányiék. 9 év után jutott kupadöntőbe a Nyíregyháza, 2007 óta nem nyertek kupát.

img_1859.JPGA békéscsabai tábor az egész hétvége legnagyobb létszámú szekciója voltimg_1862.JPGA kezdés előtt megérkeztek az ítéletidőben, hóviharban is felkerekedő nyíregyháziak is

A mérkőzést favorithoz méltóan kezdte a Csaba, de a Nyíregyháza felvette a tempót, és szoros csatában szerzett csak vezetést a békési együttes.

Ez után azonban hatalmas fordulat és meglepetés következett! Feltámadt a nyírségi hölgykoszorú, és parádés játékkal, meglepő fölénnyel nyerte a következő két játszmát, fordítva ezzel. Régen látott szokatlan jelenség volt a csabaiak rossz játéka, sok hibája, ilyen fölénnyel évek óta nem verték őket szetteken belül (25-15, 25-16, 15-5). Aztán vért izzadva összeszedték magukat, és megnyerték a 4.szettet. Úgy tűnt, a csabaiak voltak lélektani előnyben a sírból visszahozott állással. Következett a minden eldöntő 5.játszma, ahol már csak 15 pontot kellett elérni. Itt újra a Nyíregyháza remekelt, és bravúrral megnyerte a kupát! A tavaly még Békéscsabán játszó szerb Matics, és a venezuelai kontingens (a Francesco testvérek: Genesis és Isis, valamint Nelmaira Valdez) remek gárdát alkot a magyar lányokkal. Jöjjön a nyíregyházi győzelem döntő pontja és az ünneplés:

img_1873.JPG

img_1878.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr5213751488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása