Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Magyarország - Szlovénia 31-17 (12-10)

2018.07.10. 23:29 Fradista Utazó

Azzal, hogy megszereztük a csoportgyőzelmet, világossá vált, hogy a nyolc közé jutásért könnyű elllenfelet fogunk kapni. Szlovéniát néhány héttel ezelőtt edzőmérkőzéseken kétszer is nagyon simán vertük, és itt a világbajnokságon is meggyőződhettünk arról, hogy azóta sem táltosodtak meg.

u20_vb_2018_slo.jpg

Fotó: MKSZ, Kovács Anikó

Ellenben öt nap alatt kell lejátszani négy ki-ki mérkőzést, egy éremig, akár a világbajnoki címig. Azaz muszáj kihasználni az ellenfél gyengeségét, és spórolni az erőnkkel. 

Csapatunk tehát úgy kezdte a mérkőzést, hogy tudtuk, ezt a mérkőzést megnyerjük, bármi is lesz, és fontos, hogy vigyázzunk magunkra, senki ne sérüljön meg, senki ne hajtsa ki magát jobban, mint kéne. A találkozó ennek megfelelően nyögvenyelősen indult. Harmatgyenge volt a védekezésünk, kerültük az ütközéseket, és sorra kaptuk a gólokat. Támadásban különösen a két kezdő szélső, Faluvégi Dorottya és Fodor Csenge volt feltűnően indiszponált (Faluvégi nem lőtt gólt felállt fal ellen a világbajnokságon, pedig ez már az ötödik mérkőzésünk), de a belső emberek is mélyen a tudásuk allatt játszottak. Golovin Vlagyimir edző egyet-kettőt cserélt is, de alapvetően nem nyúlt bele a mérkőzésbe az első félidőben. 

Közvetlenül a szünet előtt morálisan is jól jöhetett Kácsor Gréta időntúli szabaddobásból szerzett gólja, és Golovin alighanem az öltözőben is elmagyarázhatta a lányoknak, mivel jár, ha nem szedik össze magukat.

Amit viszont biztosan tudunk: lecserélte a két szélsőt. Balszélen Márton Gréta tovább folytatta kiváló sorozatát: még nem rontott lövést a világbajnokságon (ma 6/6). Középen is felgyorsult némileg a támadójátékunk, viszonylag rövid idő alatt kiépítettünk egy jelentős előnyt, amiről mindenki tudta, hogy a szlovének képtelenek lesznek ledolgozni. Ők itt gondolatban fel is adták, mi meg elkezdhettünk pihentetni, cserélgetni. A mérkőzés utolsó negyedórája már-már egy edzőmeccs hangulatát hozta. 

Néha azokat a meccseket a legnehezebb megnyerni, amik könnyűnek ígérkeznek. De azért azok is simán megvannak. Legalábbis most mindenképpen.

Mivel Románia csapata, némileg rácáfolva a várakozásokra, megverte Horvátországot, ezért velük csapunk össze szerdán 16:15 órai kezdettel a legjobb négy közé jutásért. A mérkőzést ezúttal is élőben közvetíti az M4 Sport.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr9314105617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása