Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpghungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Elkerültük az oroszokat - a nyári utánpótlás-versenyek értékelése

2016.08.24. 15:00 Fradista Utazó

A korábbi években azzal kezdhettem, hogy "mint minden évben, most is négy utánpótlás-világversenyt rendeztek kézilabdában". Az idén azonban ez már nem áll meg, az európai szövetség változtatott - és ennek pont mi lettünk talán a legnagyobb vesztesei. 

No, de haladjuk csak szépen, sorjában!

utanpotlas_2016_noi_u20.jpg

Fotó: MKSZ

Időrendben legelőször a női U20 világbajnokságot rendezték meg, Moszkvában. Az oroszok nem szerénykedtek, egy kb. 6 ezres és egy közel 20 ezres csarnokot biztosítottak a rendezvény számára - nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, sosem volt telt ház. 

Szólj hozzá!

NB III - Indul a buli!

2016.08.21. 20:16 Rich.mond

Miután egy Komáromi kalanddal megnyitottuk 2016/17-es NB III-as sorozatunkat, folytassuk országjárásunkat, ezúttal egy általánosabb kitekintővel. Erre feltétlenül szükségünk lesz, hiszen a  tavalyi állapotokhoz képest igen nagy változások történtek a másod- és harmadosztályú bajnokságban. Az NB II húszcsapatossá bővült, míg a harmadik vonalban az utóbbi időkhöz képest meglepően simán tudták kialakítani a 3*18 csapatos mezőnyt annak ellenére, hogy hét csapat lépett feljebb egy osztályt a bővítésnek köszönhetően. (Természetesen idén is el fogjuk készíteni az ország Futballtérképét, de babonából mindig megvárjuk az első öt fordulót, a Létavértes példája miatt.)

Lássuk, hogyan változtak a csoportbeosztások, kik voltak azok, akik a megyei bajnokságok felé vették az irányt és kik azok a bátor megyei bajnokok, akik a sorsolás, vagy a sikerrel megvívott osztályozó után is szerettek volna a Nemzeti Bajnokságban szerepelni. Idén tehát elmarad a kesergő. Távolról sem mondanánk azt, hogy most már minden rendben van, de egy-két dolognak igenis tudunk örülni.

Akkor tehát menjünk sorjában!

nb3.jpg

3 komment

Van Hosszú Kozákpengénk, és más szinte semmi...

2016.08.20. 14:58 Nóbádi iz der

Rióban csak 36 óra múlva alszik ki a láng, de a magyar vonatkozású versenyek érdemi része már véget ért. Az olimpiai szereplés összességében sikeresnek tekinthető, hiszen a megszerzett 8 aranyéremmel, 3 ezüsttel és 4 bronzzal az összesített éremtáblázaton továbbra is ott vagyunk az első tizenötben. Az a tény viszont már erősen árnyalja a képet, hogy a 8 aranyéremből 6-ban két, korszakos zseninek vannak elévülhetetlen érdemei, a 15 érmünkből pedig 14 mindössze három sportágban született meg.

olimpia-300x169.jpg

7 komment

Bettaandwin - 2016/17 - Tippeljünk a Mennyei 7. fordulójára!

2016.08.19. 13:12 Nóbádi iz der

Miután a legújabb szokás alapján állami ünnepen nem szabad bajnoki fodballmérkőzést rendezni, így aztán a Mennyeiben vasárnap estére marad a tűzijáték. Már csak kettőt kell aludni, de addig is tippeljenek! Mindenhonnan kiküldött szerkesztőtársunk ígérete szerint rövidesen a pontverseny állását is böngészhetik!

 

Diósgyőr - Vasas

Ufós Attis már bő 35 éve megígérte, hogy egyszer majd elhagyja a várost, de ha így folytatja a csapat, akkor Horváth Feri is mehet utána. Négy meccsen négy zacskó, 14 kapott góllal, nem egy népünnepély. A Vasas továbbra is menetel, a szerdai fővárosi rangadón Szilágyi Áron jelenlétében vívták ki az újabb győzelmet. Elképzelhető, hogy most sem kapnak ki.

Tippünk: 1-1

Betta: 5-2

 

Ferencváros - Mezőkövesd

A zöld-fehérek begyűjtötték a három pontot a gyirmóti pokolban, otthon pedig nem szoktak egymás után kétszer kikapni, hova vezetne az? Pintér Attila visszatér egykori sikerei helyszínére, hiszen az észak-írek ellen egészen a 88. percig nem álltunk vesztésre a Groupamában. A kövesdiek az utolsó három meccsükön gólt és pontot sem szereztek, ezzel aztán kiesőhelyre tolódtak, hát nem egy matyóhímzés.

Tippünk: 3-0

Betta: 0-4

 

Haladás - Paks

Gézafiamék szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, legutóbb a Nagyerdőben csunyálkodtak. Auréléknak is megvan az első győzelem, a Diósgyőr ellen az utolsó tíz percben fordítottak, van tartása a csapatnak!

Tippünk: 1-0

Betta: 2-7

12.jpg

                                                      Sár-ika egy kicsikét butácska...

 

Honvéd - Gyirmót

A hazaiak bevonultattak egy csomó akadémistát, akik egészen jól is szerepelnek, de egy teljes félidős emberhátrányt és egy potyagólt még nem bírnak el. A Vasas ellen a szokásos két tizenegyest sem kapták meg, ez aztán meg is látszódott az eredményen. Eppel Márton vezeti a góllövőlistát, és Bernd bácsi meghívója még tovább repítheti. Elnézést kérünk, de a Gyirmótot továbbra sem tudjuk komolyan venni.

Tippünk: 3-1

Betta: 0-3

 

Újpest - MTK

Fővárosi derbi az Illovszkyban, pedig vihették volna Zalaegerszegre vagy Nyíregyházára is. Az Újpest jelenleg dobogós, az MTK is elindult felfelé (itt egy teljesen más hasonlat jutott eszembe, de nem mertem leírni), hiszen a Videoton ellen megszületett az első győzelmük is. Még az is lehet, hogy egyik csapat sem kap ki.

Tippünk: 2-2

Betta: 1-4

 

Videoton - Debrecen

Olyan most ez a két csapat, mink két, egykor viszonylag szép nő, akik ma már csak az emlékeikből élnek. Itt már csak egy villámgyors botoxozás segíthet. A végén még visszasírják György és Elemér bácsikat, bár erre azért nem mernénk megesküdni.

Tippünk: 1-1

Betta: 4-5

 

Na és akkor a tippsor:

Diósgyőr - Vasas

Ferencváros - Mezőkövesd

Haladás - Paks

Honvéd - Gyirmót

Újpest - MTK

Videoton - Debrecen

 

 

 

 

 

 


16 komment

Gönyűről Lisszabonba - emléktáblát avattak a Porto és a Sporting egykori edzőjének tiszteletére

2016.08.18. 18:48 Gulyás.Zsolt

Születésének 120. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak szülőfalujában, Gönyűn Szabó József egykori válogatott labdarúgó, a Portugáliában jelentős sikereket elért edző tiszteletére. Az emléktáblát Major Gábor, Gönyű polgármestere és Jorge Vieira Szabo, Szabó József unokája leplezte le. A község megújult Sportközpontjának átadóján és az emléktábla avatásán jelen volt Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó is.

Szólj hozzá!

Bettaandwin - 2016/17 - Tippeljünk a Mennyei 6. fordulójára!

2016.08.16. 09:45 Nóbádi iz der

Kegyelmi állapotban vagyunk, hiszen ezen a héten három napon át magyar bajnokiktól lesznek hangosak a stadionok. Ma egy meccs, holnap további öt, vasárnap pedig újabb hat. Tippeljünk, ne habozzunk!

 

MTK - Videoton

Az MTK legutóbb meglepetéspontot szerzett a Nagyerdőben, ráadásul olyat tett, amit idén addig még nem: gólt szerzett. A tévégyár csapata a jelek szerint kiheverte a nemzetközi kupaporond fáradalmait, mert az elmúlt két meccsen hat pontot és hat gólt szerzett a két újonc ellen. Lássuk, mire mennek majd a dunaújvárosi pokolban.

Tippünk: 0-1

Betta: 4-0

 

Debrecen - Haladás

Mindkét csapatnak nyolc pontja és nyolc szerzett gólja van eddig. Nekünk is nyolc, hogy ki nyer, csak egészség legyen!

Tippünk: 2-0

Betta: 1-5

 

Gyirmót - Ferencváros

Tíz évvel ezelőtt ez legfeljebb egy helyi búcsú keretében megrendezett hírverő meccs lehetett volna, most pedig első osztályú bajnoki. Leírni is szörnyű. A zöld-fehérek az elmúlt két meccsen egy pontot tettek a centrumos szatyorba, ez pontosan eggyel több, mint amennyit a hazaiak szereztek. Kaptak viszont hét gólt. Mármint a hazaiak.

Tippünk: 1-3

Betta: 5-0

img_0913.jpg

                                                                 Eléggé lapos...

 

Mezőkövesd - Újpest

Ez a meccs korábban attól volt pikáns, hogy Véber mester a kedvenc klubja ellen meccsel. Mára már ennyi izgalom sem maradt.

Tippünk: 1-1

Betta: 5-3

 

Paks - Diósgyőr

Az egyik oldalon egy nyeretlen csapat, a másikon pedig egy olyan, amelyik az elmúlt három meccsen 12 gólt kapott. Aurél majd mindent a játékvezetőkre fog, Feri pedig mond valami vicceset.

Tippünk: 0-0

Betta: 1-6

 

Vasas - Honvéd

A forduló rangadója, nem mondhatunk mást.

Tippünk: 1-1

Betta: 4-5

 

Na és akkor a tippsor:

 

MTK - Videoton

Debrecen - Haladás

Gyirmót - Ferencváros

Mezőkövesd - Újpest

Paks - Diósgyőr

Vasas - Honvéd


14 komment

NB III-as barangolások: Komáromi kaland

2016.08.15. 18:38 Rich.mond

Méltatlanul elfeledett (félbehagyott?) NB III-as barangolásunk hosszú-hosszú szünet után folytatódik. Jártunk már a Bodrogközben, jártunk Buda hegyei között a fináncoknál, így ideje volt, hogy nyugat felé vegyük az irányt. Mi sem volt erre alkalmasabb egy augusztusi vasárnapnál, amely ráadásul talán az utolsó strandolós vasárnapot kínálta a víz és napimádóknak - legalábbis az előrejelzések szerint. Persze a nyugati kalandozásokhoz kellett az is, hogy a Budapesti Honvéd II a változatosság kedvéért Salgótarján, Cigánd, Kisvárda, Gyula, Kozármisleny és Bölcske után végre túrázhat Zalában és Győr-Moson-Sopronban, mivel a Nyugati-csoportba kapott besorolást. Ezzel tényleg körbeutazhatja az országot három szezon alatt a Kis Honvéd.

komarom_teljes.jpg

3 komment

Bettaandwin - 2016/17 - Tippeljünk a Mennyei 5. fordulójára!

2016.08.11. 11:57 Nóbádi iz der

Ebben a pillanatban öt aranyunk van Rióban, és az ötödik forduló következik a Mennyeiben, ez talán nem lehet véletlen. A házigazdák fele ráadásul nem a saját stadionjában játszik, ez pedig már annyira költői, hogy ma versben fogunk tippelni.

 

Debrecen - MTK

Nem nagyon ment Kondással,
Megpróbálják most mással.
Debütál a portugál,
Ciki bácsi ordibál.
Nem teljesen gondtalan,
A csapata még góltalan.
Vendégultra sok nem jő,
Ép marad a Nagyerdő.

Tippünk: 2-0

Betta: 0-3

 

Haladás - Diósgyőr

Gézafiam azt mondja,
Győzni mennek Sopronba.
Király Gabi mackóban,
Horváth Feri nagy gondban.
Két meccs, kilenc kapott gól,
Ez bizony nem néz ki jól.
Nehezebb idők járnak,
Köll a pont a Vasgyárnak!

Tippünk: 1-1

Betta: 3-5

 

Honvéd - Paks

Kispesten nagy nevetés,
Sok a saját nevelés.
Hemi papa mosolygós,
A csapata most dobogós.
Rossinak nincs sok haja,
Kit hagyjon ki, van baja!
Kemenes most hazatér,
De mit talál ki Aurél?

Tippünk: 1-0

Betta: 0-3

 barbiefoci.jpg

Újpest - Gyirmót

A sok gyirmóti bősz elem
Kérdi: hol a győzelem?
Két döntetlen, két zakó,
Lincshangulat várható.
Ha a meccset nem nyerik,
az Illovszkyt szétszedik.
Újpesten most minden rendben,
Hat pont az elmúlt két meccsen.

Tippünk: 2-0

Betta: 0-4

 

Videoton - Mezőkövesd

Fehérvárról de szép túra,
Hazaira menni Csútra!
Kisvasút és Lőrinc barát,
Hallgasd a Váli-völgy szavát!
A vendégeknél áll a bál,
Pinyő mester kiabál:
"Beraklak a talonba,
Ha nem tolódsz, a faszomba!"

Tippünk: 3-1

Betta: 0-3

 

Ferencváros - Vasas

Fővárosi rangadó,
De ki lesz majd a hangadó?
A Vasas sem piskóta,
Már öt az arany Rióban.
Német edző itt is, ott is,
És talán kimegy majd Storck is.
Ne nézz hátra, élj a mában,
Szurkoljál a Groupamában!

Tippünk: 2-0

Betta: 0-5

 

És akkor már nincs más hátra,

A tippsort itt megtalálja:

 

Debrecen - MTK

Haladás - Diósgyőr

Honvéd - Paks

Újpest - Gyirmót

Videoton - Mezőkövesd

Ferencváros - Vasas

 

 

 

 

 


15 komment

Bettaandwin - 2016/17 - Tippeljünk a Mennyei 4. fordulójára!

2016.08.05. 12:08 Nóbádi iz der

A magyar klubfodball ismét jól beárazta magát. Mire a nagyfiúk egyáltalán megérkeznek a házibuliba, mi már szokás szerint sehol sem vagyunk, mert többnyire 40 kilós, csenevész ropiharcosok pofoztak ki bennünket a hátsó ajtón. De legalább mostantól már a jövő júliusra készülhetünk, amikor majd már aztán tényleg! Ha pedig akkor sem, akkor majd két év múlva... Úgyhogy semmi probléma, mert ahogy a klasszikusok is mondják, most már teljes erővel a hazai bajnokságra és kupaküzdelmekre koncentrálhatunk, megyünk tovább! Ráadásul amióta azt is tudjuk, hogy a dán bajnokság tavalyi harmadikját majdnem 70 perces emberhátrányban is jó alaposan megszorongattuk, a negyedik ellen viszont hosszabbítás nélkül és azonos létszám mellett is kihullott a Hertha, egyértelműen kijelenthetjük, hogy Dárdai Pali is menjen inkább kapálni. Na de nemsokára ég a láng Rióban, mi pedig tippeljünk, mintha sosem lenne már holnap!

 

Diósgyőr-Honvéd

Horváth Feriék a múlt héten ölég csúnyán beleszaladtak a késbe az Albert Arénában, a kispestiek viszont egy bűnrossz meccsen 1-1-et játszottak Szombathelyen Sopronban, pedig egyik csapat sem talált be az ellenfél kapujába.

Tippünk: 1-0

Betta: 2-4

 

Paks - Ferencváros

A Paks még nem nyert, a Fradi még pontot sem veszített, de mivel a hazaiak nem bosnyákok és nem is albánok, ez valószínűleg így is marad. A büfé jó.

Tippünk: 0-2

Betta: 2-0

 

Vasas - Újpest

A vendégek otthon érezhetik magukat az Illovszkyban, olyan pedig nem lehet, hogy a Vasas veretlenül legyen bajnok. Kálmán bácsi reméljük nem olvassa ezt.

Tippünk: 1-1

Betta: 4-0

1_1.jpeg

                      A néni neve Morena Verastegui. Nem igaz, hogy Peruban semmi sem kerek.

 

Gyirmót - Videoton

A Midtjylland jobb ugyan, mint a Mutyiland, de mint tudjuk, három nap alatt fel lehet támadni, ezért Urbányi Pestának valószínűleg ismét a kapott gólok figyelmen kívül hagyásával kell majd megtalálnia a biztató jeleket.

Tippünk: 0-2

Betta: 3-0

 

Mezőkövesd - Debrecen

A Lokinak úgy tűnik, portugál edzője lesz, róluk pedig tudjuk, hogy mire mentek velünk az EB-n. Az egy dolog, hogy utána megnyerték, a hazaiak kispadján viszont Az Az Ember ül, aki idehaza lerakta az alapokat. Úgyhogy nem valószínű, hogy a vendégek feljebb tudnak tolódni a tabellán.

Tippünk: 1-1

Betta: 4-2 

 

MTK - Haladás

Ciki bácsiéknak lassan már ciki lesz, hogy ebben a bajnokságban még gólt sem szereztek. A gólzsák ugyan most sem szakad ki, de a mackónadrágra ezúttal folt kerül.

Tippünk: 1-0

Betta: 3-3

 

És akkor a tippsor:

 

Diósgyőr - Honvéd

Paks - Ferencváros

Vasas - Újpest

Gyirmót - Videoton

Mezőkövesd - Debrecen

MTK - Haladás

 

 

 

 

 

 

 


18 komment

Bettaandwin - 2016/17 - Tippjeink az Nb1 3. fordulójára

2016.07.30. 10:49 bigacsiga

Úja itt a Betta, tippeljenek jól, hamarosan táblázat!

beattaandwinlogo.jpg

16 komment

Elfogyott az erőnk, kiestünk Norvégia ellen

2016.07.29. 02:48 Fradista Utazó

A legjobb négy közé jutásért küzdhettünk meg a norvégok ellen az U18 világbajnokságon. Szünnap nélkül, rögtön a nyolcaddöntők másnapján kellett játszani, de csoportelsőként volt annyi helyzeti előnyünk, hogy néhány órával többet pihenhettünk.

Na, ebből nem sokat láttunk viszont a meccsen. Pásztor Noémi például rögtön az első három percben elkövetett két olyan hibát, ami tőle teljesen szokatlan, és alighanem a fáradtság számlájára kell írnunk. Majd utána szépen sorra dőltek ki a játékosaink, miközben a norvégokon kb. azt láttuk, hogy le bírnának játszani még egy meccset. 

u18_2016_7.jpg

Fotó: world2016.sk

Szólj hozzá!