Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Nagy magyar igazolások

2013.02.02. 06:35 A szerethető dózsás

d000157A188f96a83bfeb.jpg

Mikor Juhász Roland, Nemanja Nikolic és a többi magyar focista átigazolási hercehurcájáról hallunk, eszünkbe jut több régi történet. Ime az első:

2001-et írunk. Két évet töltött Dunaújvárosban Rabóczki Balázs. A tehetséges futballkapus a nyártól  Olaszországban vagy Spanyolországban folytatja pályafutását. Az érdeklődők négy meccsen  nézték meg, és valamennyi alkalommal jól ment neki a védés. Ha valamiért mégsem sikerülne a  külföldi szerződés, akkor is otthagyja a Dunaferrt. Azt mondják, mindenképpen menni akar Dunaújvárosból. És leginkább az Újpesttel hozzák hírbe. Mi az igazság? 

Valóban menni akarok, mert ez már nem az a csapat, amellyel sikereket értünk el. Más a hangulat, kevesebb a késztetés. Nagyobb célok motiválnak. 

Események napról napra

Távozik a Dunaferr egyik alapembere, Rabóczki Balázs. A kapusnak a klub vezetői újabb szerződést kínáltak, de ő mindenáron külföldön akarja folytatni a pályafutását. „Érzésem szerint itt az ideje, hogy külföldi csapathoz szerződjek – mondta döntésének hátteréről Rabóczki. – Magyar ajánlataimat sorra visszautasítottam, külföldről pedig egyelőre nincs konkrétum. Érdeklődnek Olaszországból, Németországból, Hollandiából és Törökországból is, és a menedzserem, Gunnar Grynner azon dolgozik, hogy a lehető legjobb megoldást találja meg.” (június 26.) 

Az a legvalószínűbb, hogy Bariba kerülök, bár még nem írtam alá a szerződést – mondta Rabóczki. – Várhatóan a hét végén utazom ki orvosi vizsgálatra, és ha megfelelek, komoly esélyem van az Olaszországba költözésre.” (...) Mivel Rabóczki mostanság a Bari ajánlatával kel és fekszik, a másik két lehetőség kissé háttérbe szorult. Olyannyira, hogy már csak a mönchengladbachi kiruccanásra akad némi sansz, ellenben a salzburgi szerződés aligha jön össze. (július 19.) 

Eredetileg úgy volt, hogy a hét végén kiutazom Olaszországba, azonban Bariban egyelőre csak a juniorok tréningeznek. Az első keret augusztus elsején kezdi a felkészülést, én pedig úgy gondoltam, egy magyar labdarúgónak is lehet annyi respektje, hogy nem a tartalékokhoz csatlakozik. (...) A svéd menedzserem, Gunnar Grynner biztat, abba már beleéltem magamat, hogy külföldön folytatom a pályafutásomat. (...) Kapusedzőmnek, Pálinkás Andrásnak köszönhetően jó fizikai állapotban vagyok; az biztos, hogy ő sohasem a magyar bajnokságra nevelt, hanem a légiós életre. (...) Ki szeretném várni a szakmailag legmegfelelőbb megoldást.” (július 24.) 

Rabóczki abban maradt menedzserével, Gunnar Grynnerrel, hogy amíg véglegesen el nem dől a sorsa, addig a svéd játékosközvetítő nyilatkozik helyette. Kérdés: „Eddig úgy tudtuk, hogy Rabóczki Balázs a Bari első edzésén jelenik meg.” Válasz: „A helyzet az, hogy Balázs a héten a Salzburg tréningjeit látogatja – válaszolta Gunnar Grynner. – Kérdés: „Mikorra várható, hogy Rabóczki elkötelezi magát valamelyik klubhoz? Válasz: „Véleményem szerint a jövő hét közepére.” (július 31.) 

Mondhatom, befogadtak a Salzburg profijai. A szerződésem november harmincadikáig szól, de amennyiben a klub vezetői elégedettek lesznek velem, két és fél évvel hosszabb lesz a megállapodás. Köszönettel tartozom a menedzseremnek, Gunnar Grynnernek, aki elmondta, amennyiben az ősz végén mégsem hoszszabbítom meg a szerződésem, máris több klub érdeklődik irántam.” (augusztus 12.) 

Amióta nem újította meg szerződését Dunaújvárosban, meglehetősen nehéz napok járnak Rabóczki Balázsra. A kapus menedzsere folyamatosan próbál csapatot szerezni valamelyik nyugat-európai országban, egyelőre eredménytelenül. A Salzburg vezetői azt tervezték, hogy Sáfár felépülése idejére Rabóczkira bízzák a kapu őrzését, hétfőn azonban jött a hír, hogy mégsem lesz semmi az üzletből, Rabóczkiról lemondtak. (augusztus 28.) 

A Salzburgnál pórul járt, és szerződés híján csapat nélkül maradt Rabóczki Balázs szerdán azt mondta: ő visszatérne Dunaújvárosba, és mivel szerződése a Dunaferrhez köti, erre elvben adott a lehetősége. „Néhány hónapja is nagyon sajnáltuk, hogy Balázs nem a szakemberekre hallgatott, hanem a menedzsereire... Jót tenne neki, ha visszakerülne a szakmába" - fogalmazott diplomatikusan az ügy kapcsán Egervári Sándor, de arról, hogy a Dunaferr tárt karokkal várná-e a kapust, nem kívánt nyilatkozni. (augusztus 30.) 

Miután a múlt hétfőn eldőlt, hogy Rabóczki Balázs mégsem folytathatja ígéretesen induló pályafutását az osztrák Salzburg játékosaként, a futballista svéd menedzsere úgy nyilatkozott, gond egy szál se, meglátjuk, egy-két héten belül talál csapatot ügyfelének. És tessék, szavát betartotta: hétfő délután Rabóczki aláírta azt a megállapodást, melynek értelmében 2004 nyaráig elkötelezte magát a Dunaferrhez. (szeptember 4.) 

Címkék: foci futball fodbal


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr825057922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.02.02. 10:00:21

Utána nem sokkal elment Svédországba, majd volt egy jó időszaka a Koppenhágában, ahol dán bajnok is lett. Szóval ő összességében még a szerencsésebbek közé tartozik :) Nem volt rossz kapus, hasonló felépítésű meg tudású szerintem, mint Köteles, de őt is bundázással gyanúsították:)

Fodbalista (törölt) 2013.02.02. 16:18:11

"Jót tenne neki, ha visszakerülne a szakmába" - fogalmazott diplomatikusan az ügy kapcsán Egervári Sándor"

Jót is tett neki, hogy visszakerült a Szakmába. Nem biztos, hogy könnyebb lekövetni Páling lecsúszott beadását, mint egy Beckham-szabadrúgást, de lélektanilag a Szakmai közeg megnyugtatóbb, stabilabb hátteret jelent a legtöbb fodbalistának, mint kint idegenben.
süti beállítások módosítása