Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Sajtótájékoztató - Románia - Magyarország különvonatos utazás

2013.02.13. 18:52 Rich.mond

Mint arról több hírforrás is beszámolt, ma sajtótájékoztatót tartott a szeptemberi világbajnoki selejtezővel kapcsolatban a Carpathian Brigade - Somogyi József, Elnök- illetve Kiss Péter, aki már nagyon régóta szervez utazásokat a válogatottunk idegenbeli fellépéseire. Blogunk segítséget nyújtott a sajtótájékoztató megszervezésében és a későbbiekben is szeretnénk minden segítséget megadni a szervezőknek, hiszen valamennyiünk célja az, hogy minél több magyar szurkolhasson Bukarestben a magyar nemzeti tizenegynek.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a helyszín biztosításáért és minden egyéb segítségért a Bárka Kávézónak!

A tények röviden: a mérkőzést szeptember hatodikán rendezik, mi pedig ötödikén indulnánk a Keleti pályaudvarról. Bukarestből a mérkőzés után éjjel 1-2 óra felé indulunk vissza. Felszállási lehetőség Szolnokon, Békéscsabán és Brassóban. Az utazás díja 17 500 forint, jelentkezni pedig itt lehet: www.szurkoloibusz.hu  Jelentkezési és fizetési határidő március 25.

További részleteket itt találhattok a mai sajtótájékoztatóról, ahol technikai részletek is szóba kerültek:

Csakfoci

MTI nyomán

Fontosnak tartjuk leszögezni: aki ismeri a szerkesztőbizottságot, az tudja, hogy igencsak messze áll tőlünk az ún. "nemzeti radikalizmus". Ettől függetlenül tartjuk azt, hogy egy Románia - Magyarország mindig is több lesz, mint egy egyszerű VB-selejtező. Ne legyünk álszentek: Európa és a nagyvilág tele van hasonló párosításokkal, amikor ősi ellenségek néznek farkasszemet egymással - Argentína - Brazília, Anglia - Skócia, stb. Az a minimum, hogy tisztességes létszámban képviseljük Magyarországot, mert ezzel bizony adósok vagyunk - 1998-ban több ezer román volt Budapesten. Visszautasítjuk azokat a már több helyről hallható szólamokat, miszerint kizárólag pálinkától fűtött, primitív nacionalizmus vesz rá valakit arra, hogy Bukarestbe utazzon és ott "hőbörögjön". Egy cél vezérel minket: a győzelembe hajszolni a magyar labdarúgó válogatottat és elcsípni a pótselejtezős helyet, amelyre látunk reális esélyt.

A biztonságról: magyar rendszámú autóval/busszal szerintünk nem tanácsos Romániában cirkálni a meccs napján. A román rendezők részéről saját részről nem tartunk vészes szintű provokációtól, de a Legia Varsó szurkolók példáján okulva bizony fel kell rá készülni, hogy a helyi security/rendőrség/csendőrség mindent el fog követni, hogy megmutassa: Bukarestben ők vannak otthon és bármi áron fenntartják a rendet. Ez például egy-másfél órás beléptetést is jelenthet. De éppen ezért kizártnak tartunk összecsapást a stadionon belül. 

Azzal pedig tisztában vagyunk hogy a szervezett szurkolói csoportok nagy többsége mégis az autó / autóbusz mellett fog dönteni. Nem is nekik akarunk versenytársaik lenni és nekik is megadunk minden segítséget, amennyiben erre igény mutatkozik. Mi csupán minél több embernek akarunk alternatívát nyújtani az utazásra -például a nem csoporttagoknak- és maximalizálni a vendégszektor telítettségét. Nem állhat közénk semmilyen kicsinyes érdek! Hiszen tudjuk: egy zászló mind felett...

És nem utolsósorban: Nem véletlenül kezdtünk el egy nosztalgia rovatot, melybe balkáni túrákat vettünk bele. Ez egy hatalmas buli lesz!

Még valami! Szintén híre ment annak, hogy "spicliskedünk" és a szervezők a vonatról embereket akarnak leszállíttatni, amennyiben azok nem tudnak viselkedni. Szögezzük le: mindenki elég nagyfiú és nagylány ahhoz, hogy tudjon viselkedni és tudjon vigyázni magára. Természetesen senkit nem fogunk a bajban hagyni, de aki hülye, az így járt. Továbbá azt is fenntartjuk, hogy bármilyen rendbontásért a helyi rendfenntartókat terheli a felelősség (ha már így volt ez a magyar -izraeli meccsen is...) Az ő munkájukat végképp nem szeretnénk megkönnyíteni azzal, hogy a hiányosságaikért is mi bűnhődjünk. Külön örülnénk neki, ha csak azért nem kezdené ki a szervezőket a szurkolói társadalom, mert más útját választották az utazásnak. Így is éppen elég nyomás nehezedik rájuk olyanok részéről, akik a már fent említett hőbörgésnek szeretnék az utazást beállítani. Nyilván nagy lesz a figyelem az 1200 vonatozón így ez némi felelősséggel is jár. De ezt szeretnénk a tisztelt utasok józan belátására bízni.

www.iho.hu


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr695078973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása