Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Banánhéjjal dobálták meg a hégert!

2013.02.23. 16:18 A szerethető dózsás

Banánhéjjal dobálták meg Héger Józsefet a Vác állítólagos tulajdonosát a Vác focistái. Hogy miért? Talán azért mert még sohasem látták és félreértették a nevét, vagy, és ez valószínűbbnek tűnik: nem volt pénzük banánra.

vác.jpgBelőlük élnek és értük küzdenek a pályán

Márpedig Vácon nincs pénz focira, a BWIN-en nem lehet arra fogadni, hogy a Vác licenszet kap, mert sosesem tudja teljesíteni a feltételeket. De aztán valahogy mindig elindulnak. A csapatot hosszú ideje árulják:

2007: A befektetőjelölt Alessandro de Blasit (32) megváltóként várták az NB I-ben tökutolsó váci futballcsapatnál. Az olasz, és a vele érkező másodedző, Nicola Fitta azonban eddig csak galibát okozott az egykori bajnokcsapatnál. Fitta villámgyorsan alkalmazkodott az új körülményekhez, s bár a szerződést még nem írták alá a többségi tulajdon (51 százalék) átadásáról, az érkezése után szinte azonnal átvette az irányítást, amit először a vezetőedző, Gergely Károly unt meg, és lemondott. A helyére kinevezett Nagy Tibor a Honvéd elleni 6-0-s vereség után sokallt be.
- Idejött egy megmentőként várt olasz cég, és szétszedte a váci labdarúgást. Bár névleg én vezettem a csapatot, egy óráig meg sem szólalhattam a kispadon - fakadt ki Nagy a zakó után.

 

Tavaly aztán felpörögtek az események. Megjelent Berki Krisztián és az angol befektetők. Őt némiképp gyanakodva fogadták a szurkolók, de ami ennél sokkal fontosabb, a vezetők bíztak benne:

 

Krisztiánt 15 éve ismerem, ő a mi megmentőnk. A szándékai tisztességesek, a város vezetése szimpatizál vele, és kontrollálni tudom a működtetést – mondta a Bodonyi Béla.

 

Berki valóban megmentette a váci focit, ugyanis hamarosan távozott, a  csapatot eladták egy John Marshall nevű angolnak. Vagy, hogy pontosítsunk, elhitették vele, hogy eladták neki:

42 millió forintért vásárolt egy 70 ezer forint értéket képviselő Kft.-t az az angol befektető, aki eredetileg a Dunakanyar Vác Labdarúgó Kft.-t szerette volna megvenni. John Marshall tavaly nyáron döntött amellett, hogy pénze bevonásával talpra állítja a váci futballt, azonban időközben kiderült, újabb költségeket igen, viszont sem licenc jogokat, sem focistákat nem kapott a pénzéért.

                                                           TAO szivattyú

Szennyvízszállító és szippantó járművek.jpgA csapat igazi tulajdonosa továbbra is Héger József, aki Bodonyi szerint  ''egyetlen egy mérkőzésre jött el és az elmúlt 1 évben nem láttuk itt a stadionban!'' De mi a célja Héger Józsefnek egy olyan csapattal, aminek bevétele nincs, csak és tartozásai vannak.  A Pető Tibor alpolgármester szerint egyértelmű a helyzet: 

Egy szerződésere hivatkozva Pető Tibor azt mondta: a dokumentum azt bizonyítja, hogy Héger József azért jött Vácra, hogy a később bevezetett TAO-s pénzekhez hozzájusson. Az is egyértelmű, hogy Héger József a finanszírozásként a cégbe betett pénzért cserébe egy váltót kapott, ehhez készfizető kezesként belépett az utánpótlással foglalkozó egyesület is, amelynek akkor még – a másodosztályú csapatot fenntartó kft ügyvezetői posztja mellett -  Ofella Zoltán volt a vezetője. Mivel a váltót be akarták váltani, de nem tudták, a követelést eladták egy behajtó cégnek, amely 2012. július 19-én felszámolást kezdeményezett az egyesület ellen. 

Héger-Jósef-váci-labdarúgás-szerk1.jpgHégert, a  tulajdonost, a város el szeretné távolítani, ezért a nem adták ki a csapatnak a stadionhasználati jogot. Héger keményen fogalmaz:

 

Az angol befektető soha nem volt a Dunakanyar-Vác tulajdonosa. Tény, hogy fél évig az ő segítségével döcögött el a mai napig a szekér, s ezért köszönet jár neki. Bár Pető Tibor alpolgármester többször megígérte, hogy a város megadja a csapatnak a pályahasználatot, erre azonban a mai napig nem került sor. Enélkül nem felelünk meg a licencfeltételeknek, így ha nem kapjuk meg a pályahasználatot, a város maga öli meg a csapatot. Mivel a játékosoknak amatőr szerződésük van, ha nem akarják a kontraktust megszegni, akkor pályára kell lépniük. Ha nem teszik, összeszedek egy szedett-vedett csapatot és le fogjuk játszani a bajnokságot –

 

 

Héger, hogy nyomatékot adjon szavainak meglátogatta az öltözőt. Az eseményről Fehér György  blogja  (mifo-cink.blog.hu) tudósít:

 Február 18:

“És most szó szerint idézzük az egyik, neve elhallgatását kérő játékost is a tegnapi megbeszélésről.

- A kft vezetése az elmúlt időben folyamatosan fenyeget minket. Fizetést viszont nem adnak. Tegnap a kft vezetői mellett az alpolgármester is megjelent az öltözőben (Pető Tiborról van szó – a szerk. megjegyzése), és még ő volt a legnormálisabb. Arról nem esett szó, mi lesz a három havi elmaradással, ám arról igen, hogy aki az angol befektetőtől egyetlen fillért is el mer fogadni, annak bíróság elé kell állnia. Persze a játékosok egyáltalán nem voltak nyugodtak, és ez nem meglepő pár nappal az átigazolási időszak lezárulta előtt fogalmunk sincs, hogy mi lesz a jövőben. A csapatunk hatodik a bajnokságban, állunk még a Magyar Kupában, de azt sem tudjuk, lesz-e csapat tavasszal, vagy sem. A kft vezetői azonban erről nem beszéltek, csak fenyegettek. Persze, ameddig tehették. Több futballista megdobálta őket banánhéjjal, és volt, aki egyszerűen csak kilökte őket az öltözőből.”

  

Február 23: A Vác a Magyar Kupa negyeddöntőjében a pénzügyi helyzet miatt nem állt ki a Videoton csapata ellen. Mózner János, az együttes eddigi vezetőedzője elmondta, a játékosok erkölcsi okokból tavasszal nem hajlandóak együtt dolgozni a klub vezetőjével, Héger Józseffel, ami azt jelenti, a tavaszi szezonra megszűnt a váci futball, az NB II Keleti csoportjában 6. helyen álló csapat jelen állás szerint nem folytatja a szezont. A történetnek lesz folytatása, valószínűleg szomorú.

 

 

Címkék: magyar foci Vác


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr145100316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2013.02.23. 21:05:14

John Marshall egyébként az Aspire Group and Associates nevű cégével "vette meg" a klubot, a honlapjukon a mai napig büszkén hírdetik.

www.aspirega.com/sports-investment.html

Ami az egész történetben érthetetlen (azon túl, hogy Berki Krisztián még mindig szabadlábon van), a hírek szerint az angol úriember több mint hat éve él már Magyarországon és az ingatlanbizniszben dolgozik: hogy a fenébe tudták mégis ilyen könnyen átverni?

Rich.mond 2013.02.24. 08:19:39

Hemingway-el kapcsolatban ugyanezt szoktam kérdezni. Tényleg furcsa, hogy dörzsölt üzletembereket milyen könnyen le tudják húzni fodbalunk hiénái.
süti beállítások módosítása