Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Diósgyőr: nem az energiaital ad szárnyakat

2013.08.19. 16:47 Név és cím a szerkesztőségben

Négy mérkőzés után három szerzett ponttal a tabella alján szerénykedik a Diósgyőri VTK. Ennél előzetesen mindenki többre számított - beleértve a vasgyári  szurkolókat és a vietnami fogadóirodákat - így bátran mondhatjuk, hogy nem felhőtlen az ég Miskolc felett. Igaz, már tavasszal sem volt az, hiszen vendégszerzőnk, Gibsonpapa már akkor sem volt elragadtatva a DVTK körüli folyamatok láttán. A borsodi tragikomédia tovább folytatódik, többeknél pedig ezzel be is telt a pohár. Újabb remek vendégcikk egy nyílt levél formájában. A címzett Dudás Hunor. Avagy a DVTK-energiaital hatása miért nem egyenlő a Puffinéval?

 

Szia Hunor,

Képzeld, idén még nem voltam meccsen. Ezt csak azért mondom, mert ilyen kb az elmúlt 15 évben csak kétszer fordult elő. Mentségemre szóljon, hogy mindkétszer külföldön éltem – a tiédre pedig, hogy akkoriban azt sem tudtad, mi az a Diósgyőr. 

Sajnos most sem tudod. Fogalmad sincs. 

Nézzük sorra, mit hol rontottál el. A legnagyobb bűnöd egyben mindennek az alapja is, Benczés Miki kirúgása. Sokan felépítettetek egy egész csinos kis várat, aminek aztán ütvefúróval álltál neki az alapjának. 

Bevezetted a regisztrációt. 

Ma már mindenki sírva röhög az egészen, gondolom szoktad látni, milyen nevekkel jönnek be az emberek. Szemernyi esély sincs arra, hogy a Mennyei Bajnokság úgy kollektíve betartsa a törvényeket, de te kötöd az ebet a karóhoz, miközben emiatt most már jól láthatóan meccsenként ezreket (a kedvedért: bevételi oldalon milliókat) veszt a klub. 

Összevásároltál mindenféle levitézlett magyar celebfocistát. 

Ez nem is igényel bővebb magyarázatot, csak egy kérdést vet fel bennem: milyen ember az, aki az ország egyik legnagyobb tábora meglepő türelme közepette, havi 7,8 milliós kereset mellett nem érzi jól magát? És úgy egyébként kit érdekel, hogy érzi magát a szívem csücske? Ennyi pénzért sofőrt is fogadhat, aki edzések után visszarepíti Siófokra vagy Gergelyiugornyára, igény szerint. Elmondom neked Hunor, az ilyen ember egy senki. (Jótanács: adjátok kölcsön Barcikára vagy haza Nyíregyre - ínyencek kedvéért: Rudolf-Bajzát csatárpáros!! - , hadd faragják és várjátok ki, amíg ő maga vásárolja ki magát. Ha a profizmus nem is, legalább a kicsinyes bosszú lehessen a miénk!)

Legalább a Trollfoci hálás Rudolfnak

Viccet csináltál csodás címerünkből, nem terméket. 

A sörnek még örült a jónép, a kávéval még elvolt, az ásványvizet még le lehetett nyelni (bár elég szar, mit ne mondjak, de ez a forrás hibája, nem a tiéd), de Hunor, baszod, ropi? Energiaital? Szegény zöldek is láttak már chipset meg viszkit címeresen, nem hittem volna, hogy ezt a szégyent én is átélhetem, így már rajtuk nem is röhöghetek hitelesen. 

Mindenki jobban jár, ha a melleidre öntöd, nem a pohárba...

Emelted a jegyárakat, a tikett árát. 

Eleve ez a tikett dolog, de ezt hagyjuk. 3500 forint egy kiemelt meccsért a naposra? Miskolcon? Tudod, mennyit keresnek itt az emberek? Voltál már fizetés előtt egy héttel a főutcán? Beszéltél helyi vállalkozókkal? Ráadásul: ezért a szarért?

(www.boon.hu)

Szétkented a felelősséget.

Idehoztad Kovács Zolit, akivel vasárnap estig semmi bajom nem volt, azt leszámítva, hogy lila. De élő adásban megtámadni a legendáinkat úgy, hogy vékony kötélen táncol, a kínai horoszkóp szerint nem túl kifizetődő, legalábbis Miskolcon. 

Nem tárgyalsz a szurkolói csoportokkal. 

Pedig illene, hogy máshogy ne mondjam, kötelező. Láthatod, milyen erőt képviselnek, ha bent vannak, és milyet, ha nem. Neked kell engedned, ezt már sokan sokszor elmondták neked, én is újra megteszem. Az ultrákat vissza kell hozni a stadionba, mindegy hogyan, ez a te egyedüli felelősséged. 

(Foto: Paparazzo, www.boon.hu)

Átverted a legendáinkat.

Luque levele bizonyítéka annak, amit suttogtak már sokan. Nem is sejted talán, hogy mi, miskolciak, mennyire ragaszkodóak tudunk lenni. A spanyolokkal való méltatlan bánásmód talán a legnagyobb hiba volt, mert a fentebb és lentebb sorolt hibák eltörpültek, hisz' volt kit, kiket imádjunk.

Körmöndi Zoltán, marketingigazgató. 

Ő a szimbóluma ennek az egésznek. Egy igazi balfék, aki semmihez sem ért, és azt is rosszul adja el. Sok idióta ötletét fel sem sorolom a Minden Meccsen Telt Ház programtól a szektorok szétbontásáig, mementóként álljon itt eddigi karrierjének csúcsa, egy idézet formájában a hivatalos honlapról:

"Sok más fiatalhoz hasonlóan én is szeretem az energiaitalt, mérkőzések előtt rendszeresen szoktam fogyasztani is, mert kellőképpen felpörget - mondta el a népszerű Kádi. Majd megkóstolta a DVTK energiaitalt és csak ennyit mondott: - Finom."

A termék hivatalos reklámarca Kádár Tamás

Sorolhatnám még, de még azt gondolnád, rosszindulatú vagyok, pedig dehogy. 

Azt mondják és azt tapasztaltam én is, az erdélyi emberek nyakasak. Ez egy nemes erény, sokszor jön jól az életben. A mostani nem ilyen. Lásd be hibáidat, miképpen mi is látjuk az erényeidet: kivezetted a klubot a mélyből, amiért örökké hálásak leszünk, azt a tavaszt soha senki nem fogja elfelejteni. Azóta viszont hibát hibára halmozol, látszik, ez már nem a te szinted. Köszönjük Hunor, de ennek itt a vége. 

Csak a Diósgyőr!

Gibsonpapa

Címkék: nb1 Diósgyőr


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr85467063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása