Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Osztálynapló – Gyimesi László

2013.09.18. 08:46 maribor_

1957. szeptember 8-án született Gyimesi László, a Budapesti Honvéd egykori válogatott labdarúgója.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_alairas.jpg

Bevallom, Gyimivel hasonlóan elfogult vagyok, mint – az összes Dózsa-játékoson kívül – Nyilasival vagy Ebedlivel. A hetvenes évek vége, nyolcvanas évek eleje és közepe töményen és kőkeményen a meccsekre járásról szólt nálam. Azon felül, hogy Megyeren minden meccsen ott kellett lennem, igyekeztem minden más megtekinthető mérkőzésen ott lenni. Minden csapatnál volt egy aktuális „szerelmem”, volt kedvencem a Hungária körúton, Csepelen, de még a Czabán Samu téren is, szóval mindenhol. Gyimesi volt számomra az, aki miatt leginkább kimentem Kispestre, ha ebben épp nem akadályozott az aktuális Dózsa meccs.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_bp_honved.jpgKüzdeni is tudott

Tizenhét évesen került a Műanyag SC-ből a Bp. Honvédhoz, ahol nagyon hamar megcsillanthatta kivételes képességeit a felnőttek között is.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_bp_honved_ifi.jpgA Honvéd ifistájaként

Olyannyira, hogy már az 1978-as argentínai VB keret kihirdetésekor komolyan felmerült a neve Baróti Lajosnál, de aztán a szövetségi kapitány úgy döntött, játéklehetőséget valószínűleg nem kapna, ezért inkább itthon legyen hasznára az utánpótlás és az olimpiai válogatottnak.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_valogatott.jpgA válogatott ifjú reménységeként a kép jobbszélén, Lukács, Póczik és Weimper társaságában

A Honvédban páratlanul sikeres pályafutást tudhatott maga mögött. Ötszörös magyar bajnok, egyszeres ezüst- és bronzérmes. Egyszeres Magyar Kupa (MNK) győztes, kétszer játszhatott még döntőt ezen felül. Klubcsapatával UEFA Kupa negyeddöntős volt.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_bp_honved_2.jpgCsata előtt

A Honvédban 290 mérkőzésen 37 gólt rúgott. 1987-ben kurtán-furcsán átvezényelték a Rába ETO-ba, ahol 10 meccsen 3 gólt szerzett, de idény közben visszarendelték Kispestre.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_raba_eto.jpgA Rába ETO játékosaként

1988-ban pedig négy év idegenlégióskodás következett a KRC Genkben.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_krc_genk_1989.jpgA KRC Genk csapatképén a középső sor jobbszélén

Többszörös utánpótlás válogatott volt.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_utanpotlas_valogatott.jpgAz utánpótlás válogatottban az alsó sorban P. Nagy és Csepregi között

1978 és 1988 között 12-szer húzhatta magára a címeres mezt és 1 gólt szerzett.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_valogatott_2.jpgElső válogatottsága 1978 szeptemberében Helsinkiben

És ha valaki ennyire zseniális labdarúgó volt, mint amennyire áradozok róla, miért csak ilyen kevésszer volt válogatott? Az ilyen zseniken szerette csak igazán reszelni a körmeit a politikai (katonai) hatalom. Huszonegy évesen már túl volt két válogatott szereplésen, amikoris 1979-ben, pont a már említett UEFA Kupa menetelés során a Honvéd Duisburgban játszott. Gyimesi este gondolt egyet és szó nélkül lelépett egy kis belvárosi sétára. A csapatot kisérő politikai tiszt megijedt, hogy hősünk végleg lelépett. Mikor Gyimi pár óra múlva előkerült, azt kapta büntetésül, hogy öt évig felejtse el a címeres mezt, mert méltatlan rá. Mit ad Isten, a Honvéd 1979. március 31-én játszott Duisburgban. Harmadik válogatottságára Mezey György keze alatt került sor. És hogy mikor? 1984. március 31-én...


Ezzel a góllal tért vissza

Pályafutása befejezése után próbálkozott az edzői karrierrel is, vezette a Vác és a Tököl csapatait is. A civil életben a pénzügyi szektorban helyezkedett el, de láthattuk már szakkommentátorkodni a Story4 csatornán is. Jelenleg a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület (KLTE) alapítványi elnöke.

osztalynaplo_gyimesi_laszlo_2014.jpgGyimesi László 2014-ben

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr445477467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2013.09.18. 10:50:21

Erről a duisburgi "storyról" semmit sem tudtam!? 5 év??
Üldözési mániás eszementek!

retroflexus 2017.08.03. 16:49:12

Ügyes, pengés játékos volt, talán az egyik legjobb a posztján. Sokkal többet érdemelt volna.
süti beállítások módosítása