Válogatott okosságok

Szurkolói gondolatok, elemzések, mélázások a válogatottainkról, válogatás nélkül.

Ajánlataink

Sztancsik Richárd: Városok, stadionok, kocsmák

Rendelje meg közvetlenül a szerzőtől!

varosok.stadionok@gmail.com

Ár 2999 Ft.Részletek itt


kupanap.jpg



hungarianultras.jpg

Friss topikok

Facebook oldalunk

Róth és Rió

2013.10.10. 19:27 A szerethető dózsás

roth.jpg

2013 január 31: Róth Antal a nyoni UEFA központba utazott a 2015-ös UEFA U21 csoportok sorsolására. Magyarország a harmadik kalapba került. Az ötvenkét csapatot öt kalapra osztották a sorsolásra, majd a selejtezőkre két hatos és nyolc ötös csoportot alakítanak ki. A tíz csoportelső és a négy legjobb csoportmásodik jut tovább, majd hét páros mérkőzésen dönti el, mely négy csapat kvalifikálja magát a csehországi kontinensviadalra. A tornát 2015 júniusában rendezik meg, az első selejtezők időpontja március 22. A kalapbeosztások jól mutatják, hogy hol áll az utánpótlásunk.


1. kalap: Spanyolország, Anglia, Hollandia, Olaszország, Németország, Svájc, Oroszország, Franciaország, Svédország, Izrael
2. kalap: Románia, Szerbia, Törökország, Ukrajna, Skócia, Portugália, Ausztria, Dánia, Fehéroroszország, Wales
3. kalap: Görögország, Szlovákia, Belgium, MAGYARORSZÁG, Örményország, Horvátország, Norvégia, Montenegró, Finnország, Szlovénia
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Grúzia, Izland, Moldova, Írország, Bulgária, Ciprus, Macedónia, Lettország
5.kalap: Észak-Írország, Albánia, Feröer, Litvánia, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Észtország, Málta, Luxemburg, Andorra, Liechtenstein, San Marino

Róth így nyilatkozott a sorsolás előtt: "Január utolsó napján sorsolnak az Eb-selejtezőkre, a harmadik kalapba kerültünk, tehát két nálunk erősebb csapat biztosan lesz a csoportban, de cseppet sem mindegy, hogy kiket kapunk. Ne felejtsük el, hogy ez egyben olimpiai selejtező is lesz, azaz még Londont ünnepeljük, de a futballban már az idén elkezdődnek a kvalifikációs versenyek Rióra. Ha sikerül kijutni az Európa-bajnokságra, ott pedig négy között végeznénk, a magyar labdarúgás húsz év után ismét képviseltethetné magát az olimpiai játékokon, de ennek a kiharcolása rettenetesen nehéz. A következő fél év a felkészülésé, egy stabil keret kialakításáé, szeptemberben pedig megkezdődnek a selejtezők. Remélem, az eddiginél több esélyünk lesz az előrelépéshez, de halkan hozzáteszem, a jelenlegi helyünk megtartása sem számít könnyű feladatnak."

Róth a sorsolás után ( csoportunk: Spanyolország, Ausztria, Magyarország, Bosznia, Albánia) is bizakodó: "Talán a legkiegyensúlyozottabb csoport a miénk, hiszen az ötödik és a negyedik kalapból is a legerősebb csapat került a negyedik csoportba, nem is beszélve arról, hogy Spanyolország az első helyezett a ranglistán, így papíron, és vélhetően a valóságban is a spanyolok számítanak a legjobb U21-es csapatnak Európában. A csapat gerince összeállt, megvannak azok a játékosaink, akik meg tudják valósítani elképzeléseinket a nemzetközi porondon, akár a legjobb csapatok ellen is. Ezért nincsen félnivalónk, a feladat nehéz, de készen állunk rá. Fontos, hogy rendszeresen kapjanak játéklehetőséget minél magasabb bajnoki osztályban az U21-es keretünk tagjai, mert nem csak a tehetségük, hanem elsősorban ez jelenthet garanciát a nemzetközi versenyképességre."

A Róth-korszak

A múltba tekintve nem nehéz megjósolni az U21-es csapat várható eredményeit. Az U21 elmúlt évtizedének történetét Róth korszaknak nevezhetjük, hiszen egy kisebb megszakítással Róth Antal volt a csapat vezetőedzője. Róthnak egyszerre van nehéz és könnyű dolga. Az egyik fő probléma, hogy az U21 érdekei másodlagosak a nagyválogatott mögött, és ez a háttérbe szorítja a csapatot és a válogatást is nehezíti. Ugyanakkor az U21-gyel kapcsolatos elvárások közel sem akkorák mint az A válogatottal, a siker nincs definiálva, Róth felelőssége gyakorlatilag nulla. Talán ezzel is magyarázható, hogy annak ellenére kapitány, hogy semmilyen valós eredményt (továbbjutás) nem tud felmutatni. Pozicióját 2015-ig nem is fenyegeti semmilyen veszély.

Az egyiptomi VB harmadik helyezett csapatára epített U21-től minimum továbbjutást várt a közvélemény és az, hogy ez nem sikerült, jól mutatja az U21 csapat problémáit. Az U21-es korosztály Magyarországon túl fiatalnak számít, nem kap állandó játéklehetőséget a külföldiekkel feltöltött bajnokságban. Néhányan közülük külföldön játszanak, de ők is tartalékcsapatokban. Róth válogatási lehetősége így erősen behatárolt.

Vissza a múltba

2003 április 2

Magyarország-Svédország 5-2 (0-0) 
Üllői út, 500 néző. 
Vezette: Ver Eecke
Gólszerzők: Szabics (66., 69., 72. - büntetőből -, 90.), Németh (79.) illetve: Andersson (75., 82.)
Magyarország: Balogh - Németh T., NagyG., Vanczák, Bodor - Czvitkovics, Czeglédi (Fehér, 67.), Németh N., Koplárovics - Szabics, Buzsáky.

Róth Antal: Különösen annak örülök, hogy amíg Svédországban és Lengyelországban is csak egy-egy találattal kaptunk ki, addig most hárommal nyertünk, a gólkülönbségünk tehát jó, és ezzel a győzelemmel visszatértek a továbbjutási reményeink."

2003 április 4

Nincs túl jó helyzetben a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott - mondta lapunknak Róth Antal szövetségi edző, igaz, még azt megelőzően, hogy tanítványai bravúros játékkal 5-2-re felülmúlták a svédek U21-es válogatottját.

„A magyar futball sajnos ma már nem olyan vonzó a fiatalok számára, mint más szórakozási lehetőségek. Csak összehasonlításképpen: amíg egy magyar gyerek igazi példaképek nélkül, hideg vizes zuhanyzókkal, rossz minőségű pályákkal, teljesen tönkrement épületekkel találja magát szembe, ha focizni akar, addig egy olasz fiatal kiváló gyepen, Inzaghi vagy Vieri feliratú mezben rúghatja a labdát” - próbálja megmagyarázni a magyar utánpótlás-válogatott kapitánya azt, hogy 15-20 évvel ezelőtt miért focizott nagyságrendekkel több gyerek Magyarországon, mint ma. Róth Antal szerint nem megfelelő a gyerekek képzése sem: kevés híres magyar labdarúgó foglalkozik a gyerekekkel, elsősorban azért, mert a futball nem tudja őket „eltartani”.


A jelenlegi válogatott keretéről szólva az edző kifejtette: sajnálja, hogy olyan fiatalokból kell összeállítania a csapatot, akiknek többsége a saját klubjában nem kezdőjátékos. „Spanyolországban vagy Angliában a klubcsapatok rengeteget versenyeztetik a fiatalokat, és ezen keresztül ajánlják őket a válogatottnak. Nálunk pontosan fordított a helyzet. Egy érdekesség: azok között, akik saját csapatukban is kezdők, védő szinte alig van, kapus egyáltalán nincs, és a legtöbbjük csatár vagy támadó szellemű játékos” - panaszolja Róth Antal. 

2004, az új generáció

Csapatunk a Horvátország ,Izland ,Magyarország,Svédország ,Bulgária, Málta csoportba került. Két mérkőzést emelünk ki, részben a magyar csapat akkori játékosait bemutassuk, részben az U21-es meccsek iránti érdeklődést illusztráljuk:

Málta - Magyarország 0-2 (0-2)
Xevkija, 300 néző
v.: Csikun (fehérorosz)
Málta: Gauci - Muscat, S. Bajada, Mintoff, R. Bajada - Tellus (Mifsud 64.), Cilia (Agius 81.), Sammut, Frendo - Schrembi, Brincat
Magyarország: Fülöp - Balogh, Vati, Vanczák, Pollák - Sándor Gy. (Horváth 84.), Bank, Vadócz, Tőzsér (Bori 61.) - Tisza, Magasföldi (Varga Z. 61.)

Svédország - Magyarország 2-1 (1-0)
Enköping, Enavallen-stadion, 8000 néző
v.: Bülent Demirlek (török)
Svédország: Källkvist - Stenman, Svensson, Granqvist, Jonsson - Djuric, Björnsson, Olsson (Laitinen, 83.), Farnerud (Dahlberg, 87.) - Andersson, Moström (Runström, 62.)
Magyarország: Kovács - Regedei (Pollák, a szünetben), Máté, Vanczák, Balogh - Sándor Gy., Vadócz, Józsi (Vati, 68.), Tőzsér - Magasföldi, Jovánczai (Feczesin, 61.)
gól: Jonsson (12.), Runström (93.) illetve Vanczák (77.)
piros lap: Máté (64.)

A csoportban sikerül elcsípni a második helyet és ez selejtezőt ér. Az ellenfél az Európa bajnok Olaszország.

Magyarország-Olaszország 1-1 (0-0)

Üllői út, 18 000 néző, v: Gumienny (belga)

Magyarország: Fülöp - Vanczák, Máté, Juhász, Takács - Czvitkovics (Bori, 63.), Vadócz, Sándor Gy., Huszti - Feczesin (Magasföldi, 80.), Tisza (Priskin, szünetben)

Olaszország: Curci - Potenza, Chiellini, Bovo, Canini - Donadel, Rosina (Defendi, 60.), Sammarco, Galloppa - Pazzini, Pepe

58. perc: Donadel 30 méterről laposan lőtt, a labda Fülöp keze alatt a hálóba csorgott (0-1).
73. perc: Bori visszagurítása után Huszti a jobb oldalról, 20 méterről laposan, nagy erővel lőtt, a labda Curci mellett a jobb sarokba csavarodott (1-1).
Összefoglaló a meccsről ide kattintva látható.

A visszavágó sajnos nem sikerült jól a magyar csapat 1:0-ra kikapott (Pazzini 20051019rothantal6.jpgJuhász Rolandot megelőzve 7 méterről Fülöp kapujának bal oldalába csúsztatott), és nem jutott tovább. Róth Antal karrierjének azonban jót tett a siker, hamarosan a nagyválogatott élén is szóba került a neve.


 p.jpgSzerkesztőségünk hozzájutott Róth 2006-os  utánpótlás képzési előadásához. Szakértőinket mosolyra fakasztotta a közhelyek nyilakkal összekötött pókhálója. A managerek-egoizmus, szakemberek-nemzeti tudat nyilak a Huszti levél és a szerethető csapat előszelének tekinthetők. 

Új kihívás: 2006


2006 március 15: Kisteleki Róth Antalt kéri fel a szövetségi kapitányi posztra, Róth visszautasítja a megtisztelő felkérést.

2006-ban meglehetősen furcsán alakult a selejtező. Az UEFA át akart térni a páratlan években rendezett EB-re, ezért 3 csapatos csoportokra osztotta be az országokat és a selejtezőket lerövídítették. Magyarország a finn és az orosz csapattal került egy hármas csoportba, és minden csapat csak egy csak egy meccset játszott egymás ellen. 

Az Eb-selejtezők első fordulójában Finnország ellen a Megyeri úton csodálatos játékot produkálva 5-0-ra győzött a magyar csapat - Priskin Tamás és Feczesin Róbert kétszer is eredményes volt a találkozón. Róth Antal gárdája szellemesen, szépen futballozva iskolázta le a finneket - akik otthon 5-1-re kaptak ki az orosz válogatottól. Így aztán a mieinknek Moszkvában elég lett volna a döntetlen a továbbjutáshoz.

Az Eduard Sztrelcov Stadion gyepére kifutó orosz csapat azonban szerencsésen, góllal kezdett, és a lendületbe jött hazaiakat a magyar U 21-es válogatott nem tudta megállítani. Az oroszok 3-1-re nyertek (a mieink gólját Feczesin szerezte), így a továbbjutás elúszott számunkra. Összeállítás: Kovács Z. - Balogh B. (Rodenbücher, 80.), Vaskó, Máté, Pollák - Tőzsér (Magasföldi, 63.), Vadócz, Sándor Gy., Bori - Priskin (Tisza, 63.), Feczesin

- Nemzetközi szinten is erősnek mondható együttes volt az U21-es, amelynek a legjobbjai már játszottak az 1983-as korosztályos csapatban is, tehát rendelkeztek nemzetközi rutinnal - nyilatkozta honlapunknak Róth Antal, a gárda szövetségi edzője. - Valamennyien bíztunk abban, hogy az igazságtalan lebonyolítási rend ellenére is tovább tudunk jutni ebből az erős csoportból, de sajnos a döntő mérkőzésen, Moszkvában nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, amellyel célunkat elérhettük volna.

2007 december 31, Róth Antal szerződése lejárt az U21 élén.

 A mélypont

2008 szeptember 7, Európa bajnoki selejtező, Szerbia Magyaroroszág 8:0


Bogdán Ádám - Kiss Zoltán, Guzmics Richárd, Pintér Ádám, Völgyi Dániel - Vass Ádám - Demjén Gábor (Heffler Tibor, 60.), Filkor Attila (Merczel Zsolt, 75.), Zsidai László, Szakály Péter (Korcsmár Zsolt, 28.) - Feczesin Róbert , kapitánynak Várhidi Péternek az állásába kerül a vereség.

Később  Vass Ádám, Somodi Bence, Pintér Ádám és Présinger Ádám – utóbbi hármat ki is hallgatja a hatóság – elmondják, hogy a Wales és a szlovákok elleni 1-4, valamint a szerbiai 0-8 nem a véletlen műve. 
„Az egyik hozzám közel álló játékosnak konkrét ajánlatot tettek. Arra kérték, veszítsük el a meccset” – mondja Vass. Somodit a Szlovákia elleni Alpok-Adria-kupa-mérkőzés előtt keresték meg, s háromezer eurót kínáltak neki, ha kikap a magyar válogatott. 
„A meccs előtt ismeretlen számról, számomra ismeretlen ember hívott telefonon, hogy a vereségre játsszak. Mondtam, hogy nem, és letettem a telefont” – vallja Pintér Ádám a szerbiai 0-8-ról.
Szerbia-Magyarország         8-0       (2008. szeptember 7.)
Szlovákia-Magyarország     4-1       (2008. október 15.)
Wales-Magyarország           4-1       (2009. augusztus 12.) 

Egervári, a megmentő

A vereségek miatt a szövetség Várhidi után egy holland edzővel kísérletezett, majd jött a megmentő:  Kisteleki István (aki az előző nap vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének Polgári Tagozata kitüntetést), 2009 augusztus 19.-én Egervári Sándort bízta meg az U20-as és az U21-es válogatott irányításával.

A csapat kiválóan kezdett:

Magyarország - Olaszország 2-0 (1-0)
Győr, ETO Park, 7000 néző
v.: Clattenburg (angol)
Magyarország: Gulácsi - Lázár, Korcsmár, Szabó J., Kádár - Gosztonyi (Varga R., 82.), Varga J., Elek Á., Koman - Németh K. (Lencse, 21.), Simon A (Szakály D, 66.).
Olaszország: Mannone - De Silvestri, Brivio (Mustacchio, 46.), Angella, Santon - Schelotto (Barilla, 69.), Poli, Marrone, Ogbonna - Balotelli, Marilungo (Borini, 46.).

Rossz (ám jellemző) hír, hogy Németh a gólja után nem sokkal megsérült, az első diagnózis szerint részleges oldalsó bokaszalag-szakadást szenvedett.

Ez alatt Róth a profivilágban próbál szerencsét

2008 augusztus 26 A feljutásra ácsingózó Pécs Róth Antalt választja a kispadra.

2009 május 4: 10 óra,  Tulajdonosi döntés alapján a PMFC – Sport Kft szerződést bontott Róth Antal vezetőedzővel a gyenge eredmények miatt.

2009 szeptember 15: Ez előző szezonban bronzérmes Haladás elszenvedi az ötödik vereségét, 7 mérkőzés 4 pont, Csertői Aurél lemond, helyére Róth Antal kerül aki három évre ír alá.

I will be back

2010 július 23: Megkezdődik az Egervári korszak. Egervári az U21 kapitánya megkapja a válogatottat, Róth megkapja az U21-et, Csertői visszakapja a Haladást. Ez a magyar szakma, két ló között senki nem esik a földre  (a szurkoló meg megérdemli).

2010 augusztus 13. Az U21 idegenben veri Boszniát, ha két hátralevő hazai meccsét (Wales és Bosznia ellen) megnyeri, a csoport első helyén végez, és kedvező helyzetből várhatja a pótselejtező sorsolását. Róth Antal szövetségi edző szerint reális elvárás a továbbjutás. Érdemes a csapat összeállítást is elolvasni:

Gulácsi ,Lázár P. ,Pintér Á. ,Debreceni ,Szabó J. ,Gosztonyi ,Varga J., Vass ,Szatmári L., Balázs Zs., Németh CSEREPAD Megyeri Szokol Gyömbér Korcsmár Farkas II B. Futács Szakály D.

2010 szeptember 4 Magyarország Wales 0:1 ezzel oda a továbbjutás

Sebaj, van másik!

Róth Antal nem hátrál meg. A 2013-as izraeli EB-ért az olasz, török, ír, és liechtensteini válogatottal versengünk. A csapat 4 vereséggel nyit, majd legyőzi a törököket és Liechtensetint és a következő írek elleni győzelemmel nagy lépést tesz a csoport harmadik helyének megszerzése felé.

Róth így értékelt az ír meccs után: Tudtuk, hogy az ellenfél miben erős és ismertük a gyengéiket is, az volt a cél, hogy az információk birtokában úgy oldjuk meg a feladatunkat, hogy a végeredmény számunkra legyen pozitív. Ez sikerült, az elmúlt egy évben abban mindenképpen előreléptünk, hogy az ilyen mérkőzéseket képesek vagyunk megnyerni – értékelt a lefújás után Róth Antal.

Az utolsó,  Liechtenstein elleni meccsre is maradt izgalom. Csapatunknak győznie kellett a harmadik helyért, de nem a saját kezünkben volt a sorsunk, sikerünkhőz az is kellett volna, hogy az olaszok legyőzzék az íreket. Az írek azonban meglepetésre 4-2-re győztek Olaszországban, úgy, hogy az utolsó három góljukat emberhátrányban szerezték.

Az Eb-selejtező csoport végeredménye:

1. Olaszország 19 pont
2. Törökország 15 pont
3. Írország 13 pont
4. Magyarország 12 pont
5. Liechtenstein 0 pont

 A selejtező csoport tabellájára nézve egészen megdöbbentő Róth Antal nyilatkozata a Liechtenstein elleni győzelem után:

A mai meccs számunkra szokatlanul zajlott, korábban nem játszottuk még ennyire védekező felfogású csapat ellen – értékelt Róth Antal. – Tudtuk előre, hogy ez vár ránk, elméletben azzal is tisztában voltunk, mit kell tennünk, de sajnos keveset tudtunk megvalósítani az eltervezett taktikából, ezért kínlódás lett a vége. Büszkén zárjuk a 2012-es évet, ebben az évben mind a négy tétmérkőzést és mindkét felkészülési mérkőzésünket megnyertük, vagyis idén száz százalékos a teljesítményünk.

Az embernek az egyik kezében a Huszti levél nyílik ki, a másikban egy bicska. Folytatás következik!

És itt a folytatás.

Egy éve veretlen a magyar U21-es válogatott olvashatjuk mindenütt. Az utolsó vereség éppen a legnagyobb ellenfél ellen csúszott be:

2012 október 15 Pandorf, Ausztria-Magyarország 3:1

Azóta azonban nem találtunk legyőzőre. A válogatott egyébként, papíron, igen jó nevekből áll: 

 

Kapusok: Jova Levente (Ferencvárosi TC), Dombó Dávid (Haladás)

Védők: Szolnoki Roland (Videoton FC), Baráth Botond (Budapest Honvéd), Lang Ádám (Győri ETO FC), Poór Patrik (MTK Budapest), Kelemen Dávid (MTK Budapest), Otigba Kenneth (SC Heerenveen), Jagodics Márk (FC Ajka), Tamás Márk (Puskás Akadémia FC)

Középpályások: Adorján Krisztián (FC Groningen), Windecker József (MVM Paks), Vécsei Bálint (Budapest Honvéd), Szakály Attila (Szombathelyi Haladás), Kleinheisler László (Videoton FC), Radó András (Haladás), Batik Bence (MTK Budapest), Holman Dávid (Ferencvárosi TC)

Támadók: Vernes Richárd (Budapest Honvéd), Ugrai Roland (Haladás), Bese Barnabás (MTK Budapest), Bacsa Patrik (Diósgyőri VTK)

A nagy sorozat: 

2013 3.22 : Magyarország-Paks 3:0

2013 3.24 : Magyarország-Finnország 2:0

2013 5.14 : Magyarország-Kecskemét 1:1

2013 6.7  : Albánia-Magyaroszág 0:2

2013 8.14 : Magyarország-Málta 1:0

2013 9.5  : Magyarország-Bosznia 4:1

És elérkezett a mai nap:

Nem tudta folytatni jó szereplését a magyar U21-es válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A mieink 2-0-s vereséget szenvedtek Győrben Ausztria korosztályos együttese ellen. A mérkőzés képe, a helyzetek száma alapján az egyébként nálunk magasabban jegyzett ellenfél sikere teljesen megérdemeltnek mondható, a mieink csak ritkán tudtak érdemben odakerülni az osztrák kapu elé. Egy éven át tartó veretlenségi szériánk ért véget ezzel.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ausztria 4 3 1 7–6 9
2. Spanyolország 2 2 10–2 6
3. Magyarország 3 2 1 6–4 6
4. Bosznia-Hercegovina 3 1 2 5–7 3
5. Albánia 4 4 2–11 0

Róth Antal játékos pályafutása:

Klub

Róth Antal 1979-ban mutatkozik be az NB1-ben 19 évesen, a Pécsi MSC szineiben Szőcs János kezei alatt. De akkor már 4 éve a híres Garami féle utánpótlásképzésben pallérozódott. Magyarországon csak ebben a klubcsapatban játszott, 7 bajnoki szezon alatt közel 200 meccsen lépett pályára és több, mint 20 gólt szerzett. Legnagyobb sikere, hogy az utolsó, 1985-86-s idényében, csapatával ezüstérmet szerzett, továbbá, hogy kétszer is, 1984-ben és 1986-ban is az év labdarúgójává választották.

Pályafutásának csúcsán 1986-ban pár hónappal Mexikó előtt, bajnoki ezüstérmesként és az Év Játékosaként.jpg

Válogatott

1983 és 1989 között 29 alkalommal viselhette a címeres mezt. Válogatott pályafutás szorosan és szervesen összefonódott Mezey György szövetségi kapitánykodásával. 1983 szeptemberében debütált a nyugatnémetek elleni Népstadion beli 1:1-s mérkőzésen, mit ad Isten, akkor nem kevés megleptést okozva, az újonc szövetségi kapitány újoncot avatott a személyében. Nem csak az egész csapat, hanem Rocsó is derekasan helytállt, hiszen az ellenfél volt az EB cím aktuális birtoklója, és azt a tényt se feledjük, ugyanez a nyugatnémet válogatott egy évvel ezelőtt világbajnoki ezüstöt szerzett. Róthnak nem volt könnyű dolga, hiszen a Hansi Müller által támogatott Littbarski-Völler csatárduóval kellett felvennie a harcot.

A fellépéseivel kulcsszerepet vállalt abban, hogy a Mezey-féle válogatottat egy egészen egyedi, területvédekezésen alapuló taktikájával a világ legjobbjai között jegyezték. A taktika egyik nélkülözhetetlen alapja a Kardos-Róth-Nagy Antal ék alakú belső hármas volt. Róth a válogatottban 1 gólt jegyzett, de azt a lehető legjobb lélektani pillanatban. Limasszolban Ciprus ellen, VB selejtezőn egyenlített a második félidő elején. Aki élt akkor, az emlékszik rá, a meccs elején váratlanul találtak egy gólt a házigazdák, utána 11 emberrel védekezve a félpályát nem lépték át. Csapatunk meg elég kilátástalannak tűnt, nem találtuk a bunkerfoci ellenszerét.

Résztvett az 1986-s mexikó labdarúgó világbajnokságon.

Válogatott pályafutásának utolsó 3 évében, 1986 és 1989 között 6 (!!!!) szövetségi kapitány (név szerint Komora, Verebes, Garami, Bálint, újra Mezey és Bicskei) találta nélkülözhetetlennek. Róth ebben a periódusban már a holland Feyenoord játékosa volt

A Feyenoord játékosaként.png

Játékos karrierjének, hihetetlenül fiatalon, 29 évesen, egy súlyos gerincsérülés vetett véget 1989-ben, de nem sokat tétlenkedett, hiszen a következő évben elkezdődött edzői karrierje a PMSC utánpótlásának vezetőjeként.


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valogatott.blog.hu/api/trackback/id/tr595562346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2013.10.10. 21:20:39

Azt a '84-es ciprusi-magyart sem tudtuk élőben nézni,rádiót hallgatva tomboltam.

Zigi 2013.10.14. 11:51:03

Megfelelő ember a megfelelő helyen.:(
süti beállítások módosítása